Molnigt i England, jag drar!

Yeees. Eller, det var väl inte så spontant. Biljetterna har ju varit bokade ett tag.
Hursomhelst så ska jag sätta mig på ett plan ikväll. Mot Sverigeee! Flyger från London Gatwick till Stockholm Arlanda, sover på Arlanda och tar sedan ett flyg upp till Umeå där morsan hämtar upp mig med bil runt 10 nån gång!
Var ju ett tag sen man hälsade på (vet inte om Göteborgsbesöket gilldes) men nu så! Stannar i Ö-vik från 30/7 till 11/8. Ska bli skönt med sin egen säng och pappas käk. Mummaaa!
Har försökt packa idag och det ser ut att bli en tung väska.. När jag flög hit för att bo här ett år fick jag med mig 27kg bagage PLUS mitt handbagage som bl.a innehöll min laptop. Nu ska laptopen ner i resväskan (vet nästan inte ens om jag törs!)

Huvvaaa!! Ö-vik kommer vara precis lika dant. Lika gråa människor, samma smutsiga byggnader och inte ens McDonalds finns ju. Inte för att jag är särskilt förtjust i Donken, men tragedin ligger i att DÖ-vik inte har det.
Ang. de gråa människorna så gäller det såklart inte alla, det finns ett par färgklickar på paletten. Faktiskt.
Aja, ska försöka packa klart så jag kan komma iväg nån gång!
Ses i Sverige!

Sommarlov i England

Aah! Sommarlovet i England började igår. Lite efter Sverige eller vaddå?
Hamnade iallafall på bio med Paris och Max, vi såg Eclipse och käkade toffeépopcorn. Jäkligt fina biosalonger de har här! Sköna säten, bra ljud och ett jäkla utbud på godis och sånt. Det hann vi tyvärr inte utnyttja eftersom vi kom lite sent fram till biografen. Filmen var ok iallafall och till middag åt vi kaninföda. Sallad alltså.
Idag har jag varit barnvakt hela dagen medans Paris haft första dagsskiftet på ett par år. Hon jobbar oftast natt.
Blev inte mycket gjort eftersom vädret var surt och Max också rätt sur. Tvättade massa och håller på att försöka packa iordning lite grejer för Sverige.
Far hem en sväng till Ö-vik på Fredag och stannar till 11'te Augusti! Den ni!
Nu ska jag käka middag och sedan kanske spela lite gitarr. Lugna gatan!

A few days in Rome a.k.a Italy is burning. Part: II

Åååh. Här hare varit dött ett tag! Ursäktar mig så mycket för det och skriver istället lite om förra måndagen, som bara råkar vara dagen jag fyllde 20. Och dagen jag och föräldrarna besökte Vatikanen!
Eftersom vi bodde endast 20 minuters gång från själva Vatikanstaten så promenerade vi dit runt 10-11 på förmiddagen. Värmen var otrolig och vattenflaskor behövdes i massor!
Hittade iallafall in till själva torget framför St. Peter's kyrkan och stötte där på en kvinna som ville sälja på oss en guidad tur i Vatikanen. Vi köpte den också eftersom den hade en hel del fördelar:
· Köerna för att komma igenom säkerhetskontrollen in till Vatikanen skulle ta två timmar. Med turen, ca 20.
Det var väl den främsta.. Skulle ta timmar att komma in och då hade man dessutom ingen större aning om vad det var man faktiskt såg.
Vi följde med kvinnan till guidturens kontor, tog på oss t-shirtar som dolde axlarna (religiösa regler, fyfan!), och så fick vi små radiomottagare där vi hörde guidens kommentarer. Kanoners. Dessutom gick jag som 16-åring på turen! På min 20årsdag. Aja, blev billigare för oss att komma in så det gjorde inte så mycket!

Blev inledda in i Musei Vaticani, svettades, såg en väldans massa gamla grejer, gick in och ut genom Sixtinska Kapellet (ja, ni vet, där Michelangelo målade en jäkla massa i taket och på väggen! Coolt!) och tillslut var vi ute igen.
En annan upplevelse helt klart, två år tidigare på min 18årsdag spenderade vi dagen ute i Everglades, Florida, med alligatorer och svävare!

Hursomhelst så tog Vatikanen knäcken på mig, när vi kom tillbaka till hotellet senare gick föräldrarna ner till poolen medans jag slocknade på min säng och sov ett tag. Blev iallafall lite bad efter det och till middag lyxade vi på med.. pizza! Gott var det iallafall och italienarna är lite småroliga. Bordsgrannen sa att "han inte orkade äta upp all sin calamari och gärna bjöd pappa på lite!". Komiskt.

Ett par bilder:

♣  ♣  ♣ 
♣  ♣  ♣ 
♣  ♣  ♣ 

A few days in Rome a.k.a Italy is burning. Part: I

Nu kommer då uppdateringen på hur min minisemester och kombinerade födelsedagspresent!
Söndag morgon kliver jag upp 4:10 för att packa klart sista grejerna och sedan sätta mig i bilen för att köra mot Gatwick Airport. Solen höll på att gå upp när jag körde igenom Ashdown Forest och det var så så fint. Dessutom var man i stort sett ensam på vägarna och Yoda-GPS'en förde mig lugnt och säkert till långtids parkeringen. Parkerade, gick till bussen som skulle ta mig till terminalen och där inser jag att jag lämnade mobilen i bilen. Kutar och hämtar det och hinner precis med bussen!¨

Checkar in och kastar upp bagaget på bandet, kommer igenom säkerhetskontrollen utan några som helst problem och 7:10 flyger vi iväg upp i morgonluften. Såklart så hade jag oturen att hamna bredvid två äldre damer som inte luktade mumma. Inte. De luktade såpass att jag fick leta reda på spypåsen just in case!

Fick en mycket skum macka att käka på (var bl.a svamp, ost, skinka, majonnäs m.m) men landade ändå på Leonardo Da Vinchi Airport / Fiumicino Airport helt oskadd.
Väntade ca. 30 min på att få komma PÅ en buss och sedan längre innan bussen faktiskt åkte. Tog 40 min att komma in till centrala Rom och när bussen släppte av mig hade jag ingen aning om vars jag befann mig!
Tog en taxi till hotellet som gick på 23€ och medan jag släpade mitt bagage upp för trapporna mot entrén kommer föräldrarna gående!

De tog mig upp på rummet där jag delade ut lite sena presenter (pappa fyllde 42 29/5 och mamma 42 14/7) och sedan bar det av ner till poolen en sväng!
Det var varmt. Riktigt varmt! Runt 35C° har jag för mig, och poolen svalkade bra skönt!

På kvällen bestämde vi oss för att åka och se någonting, och destinationen blev Colosseum! Ni vet, arenan som gladiatorerna slogs i på Caesar's tid. Typ.
Mäktigt var det iallafall, så stort och relativt välbehållet med tanke på åldern och att den är placerad mitt i en miljonstad. Vi tog en drink på en uteservering bara några hundra meter från Colosseum och relaxade i värmen.

På kvällen fick vi sova i ett annat hotellrum är det vi hade blivit tilldelade p.g.a att pappa klantade sig lite. Inte mer detaljer på det men jag kan säga att rummet var varmt och det brann inte..
♣  ♣  ♣ 
♣  ♣  ♣ 
♣  ♣  ♣ 
♣ 

Mera kommer så fort jag kan, har tydligen en blinddate på G ikväll så förvänta er nästa inlägg imorgon! Massa fler bilder från bl.a Vatikanen kommer dyka upp!
xoxo

Tillbaka från ugnen som är Italien

Yes! Nu är jag tillbaka i England efter ett par fina dagar i Italiens huvudstad!
Har varit riktigt coolt och det kommer en uppdatering här med all info som behövs samt en eller två bilder.
Just nu sitter jag och kollar igenom alla bilderna och kan stolt säga att allt jag tog med mig nu är tvättat, stryket och undanlagt! Wohoo!
Nu är man ju dessutom inte tonåring längre! 20 blev man i Måndags och det utnyttjade man på TaxFree'n inne på flygplatsen. Gillade, gillade en hel del! Men spenderade inte en hel del så ni kan vara lugna :)
Nu ska jag återgå till mina bilder och min musik, peace out! xo

Italy's a first time!

Aaah! Om 12 timmar ska jag sätta mig själv i min bil, köra 40 minuter, parkera bilen, kuta in på Gatwick Airport, checka in, leka i TaxFree'n och sedan sätta mig på ett plan som lyfter 7:10 Engelsk tid!
Två timmar senare, ca 10:20 Svensk & Italiensk tid (tappar en timme!) landar planet förhoppningsvis på Fiumicino's flygplats och jag hittar troligtvis mitt bagage utan större problem.

Sedan ska jag åka tåg från flygplatsen till Rom's Centralstation, ta en taxi till hotellet därifrån och där väntar föräldrarna!
Så.. just nu panikar jag över vad jag ska packa och inte, min mage kurrar och det ända jag ätit idag är pizzaleftovers, en Vanilla Latte från Starbucks samt nån sorts avlångt Creme Egg. Mat snart alltså!

Idag har jag shoppat lös lite i T.Wells. Inhandlade klänningen jag spanat på (sån jäkla tur! den var på rean, såg den i veckan, och idag fanns den kvar. I rätt storlek t.o.m!) samt lite presenter till föräldrarna mina som ju fyllt år medans jag softat här i England.

Förresten, kollade vädret i Rom. Ser varmt ut!


Najs värre. Aja, detta blir sista upplägget på ett par dagar då!
Grattis i förskott på mig - 20 på Måndag!

Cheers xo

Återbesök till himmelriket. Som var blåsigt.

Hastings idag alltså. Underbara, sköna, varma Hastings!
Körde dit på en timmme ca, klev ur bilen och blåste nästan bort!!
Havsstäder är blåsiga, sure, men detta var nästan ett skämt! Blev knuffad runt av vinden som om man va ett litet löv och det var INTE varmt..
Körde ner med Linda och mötte upp med Jennie, hennes värdbarn Freya och Isabelle som kommit på återbesök från Sverige!
Käkade bullar, tittade på konstiga Portugiser som klappade och sjöng samt shoppade lite.
Jag införskaffade ett par nya skor, två skivor (för bara £10!), Rock Candy (som polkagrisar fast med annat namn) samt jordgubbar. Yum. (detta yum var dedikerat till Stina)

Körde hem igen runt 16:30. Jag och Linda stannade hos mig ett tag, käkade mat, kollade på lite tv och gosade med Bob en massa.
Just nu, runt midnatt sådär, sitter jag och skriver en packlista över grejer som ska med till Italien, kollar på kartor över Rom (vi kommer inte bo långt från Vatikanen!), skriver på mera listor över vad jag ska fixa och är trött.
Hastings äter upp mina krafter!
Ska sova nu, fixa mer grejer imorrn, packa, eventuellt köpa en klänning, panika lite över kostnaden för att parkera på Gatwick samt.. typ.. sova tidigt!
Bajj!

Idag hemma, imorrn Hastings

JAAAA! Idag har jag spenderat dagen med att storstäda huset. Drog ut allt från Max rum, torkade alla fönster och hyllor samt hittade en enorm spindel under hans säng. Brukar inte vara så hispig runt spindlar, men denna var.. äcklig.
Ew. Blev klar strax innan klockan ett. Tog ett tag alltså!
Duschade och blev glad då min nya hårfärg inte verkade vilja fara ur - succeé! Just det ja, färgade håret igen & klippte mig själv. Det blev faktiskt bra och jag har nu en helt normal hårfärg. För en gångs skull.
Vid 15:45 for jag och Paris med Bob på PuppyParty hos veterinären! PuppyParty är en sammankomst av standens valpar där de och vi får lära och saker samt leka. Fast lekdelen gäller bara för valparna.

Hämtade Max från skolan och han var djävulen själv. Riktigt oförskämd och snäsig. Har fått tagit mycket skit från honom senaste veckorna och både jag och Paris börjar känna av det riktigt. Hoppas han bättrar på sig snart, man får verkligen inte bra självförtroende av detta!!
Imorgon ska jag återvända till underbara Hastings!

Isabelle, en svensk tjej som au-pairade i T.Wells förut, flög in igår och hon stannar hos Jennie för ett par dagar nu.
Så jag, Jennie, Isabelle, Linda och Jennie's värdbarn Freya ska sätta oss i min bil och köra ner till Hastings! Vädret ska visst bli super och aaah! Ska bli så skönt!
Dock kommer jag få panika på Lördag. Måste fixa Euro, ev. en klänning jag hittade på New Look's rea samt packa en resväska. Rom på Söndag!
Yeehaa! ♥

Sista dagarna som tonåring

Fem dagar som tonåring kvar nu alltså. Halvvägs till 40. Systemet-vänlig inom kort.
Inte för att Systemets regler gäller här, 18 år på alkohol och det säljs inte bara på en affär, alla supermarkets, små gatuhörnsbutiker och kioskar har något sorts sortiment med alkoholhaltiga drycker.
Tydligen ser man inte ut som om man är över 18 dock, mitt körkort kommer fram mest hela tiden. Hmpf.
Om fyra dagar joinar jag föräldrarna mina i Italien, jag ska få se Rom för första gången! Blir nog en frän födelsedag det!
Dock lär jag går runt som en zombie i värmen; mitt flyg river iväg från Gatwicks flygplats 7:10 på morgonen. Ouch. Kommer dessutom få kliva upp runt fem, packa klart allt eftersom jag alltid lyckas med det i sista minuten, sätta mig i bilen och köra själv ut till ett helt nytt territorium. Ännu en gång kommer min GPS (här säger man dock SatNav, kort för Satellite Navigator) vara min bästa vän!
Hade definitivt tappat bort mig helt utan den ett par gånger. Love it!
Om 15 dagar ska jag till Gatwick igen, denna gång flyger jag norrut, landar i Stockholm på Arlanda, sover ett par timmar där och tar sedan flyget till Umeå. Sen ska jag promenera ner till Ö-vik.
HA. Nä. Det slipper jag, ska bli upphämtad där av familjen i en bil. En bil!! En vänsterstyrd! Skitskumt.
Idag har jag spenderat dagen med Ellie i T.Wells, nommat på milkshake uppe på loftet i Bean och nästan köpt en klänning (who? ME? yes).

I söndags var det sex månader sen jag flyttade bort från (d)Ö-vik.
Happy anniversary to me!

Smålycklig, Starbucksad och isbitar med Dr.Pepper

IDAG. Idag har det inte hänt så värst mycket.
Städade och allt innan 11, gjorde inte mycket fram till 13.
Eller.. jag friserade mig själv lite lätt! Med en kökssax. Har lugg nu iallafall!
Körde in till T.Wells vid 13.
Gick på Starbucks och drack en Iced Juice Drink: Mango Passion Fruit. NOM!
Köpte hårfärg, igen, på Superdrug och körde sedan hem igen.
Spenderade massa dötid med spellistor på Kerrang!tv innan jag hämtade Max från karaten och åkte sedan in till T.Wells igen för att hämta upp Paris efter ett möte. Körde runt i 20min med en gnällig och hungrig Max i baksätet innan vi lyckades plocka upp Paris och hennes bargain-bucket från KFC.
Alltså blev det KFC till middag. ÅH så gott det är!
Efter middagen färgade jag håret igen och mamma, denna gång blev det EN färg på hela håret och det är inte ens svart. Hmpf.
Nu, som rubriken säger, sitter jag med ett glas vatten fyllt med isbitar gjorda av Dr.Pepper. Nom.
Oh, I senaste K! var spelningen jag fixade biljetter med på baksidan! :D
See it for yourself!


Young Guns . Winter Kiss



Detta är då bandet jag ska se i oktober! Young Guns har turnerat med bl.a Madina Lake och Story Of The Year. Och nu ska de spela på pyttelilla The Forum. MÅSTE BLI KUNG!

Sorry sorry

Har har jag  ju inte skrivit mycket senaste veckan. Har inte hänt så mycket så tyckte inte det var riktigt nån poäng me det!

Men okay, här kommer en liten update på vad som hänt i veckan!
I Måndags fick jag tillbaka tillståndet att köra bil. Min försäkring betalades d.v.s. Kostar 20.000 på ett år! Eek! Hade dessutom världens huvudvärk som inte släppte på hela dan.. Hade picnic i en park med Jennie och Linda och det var varmtvarmtvarmt ute!!
I Tisdags träffade jag Linda på stan, drog en Starbucks, köpte disinfektionsmedel för min jävliga piercing och på kvällen tog jag med mig kameran upp bland fälten bakom vårt hus och fotade dagens sista ljus. Det var varmt och härligt och jag blev inte ens myggbiten!

Onsdagen var jag besatt av radion! All Time Low, ett band jag gillar, skulle spela live på BBC Radio1's livelounge och jag ville lyssna!! Satt i en timme och väntade på att de skulle börja MEN de fanns en kamera uppsatt i studion som visade just vad som hände i studion. Najs! På kvällen var det dessutom en intervju med Jared Leto på samma radiokanal så gissa vad jag gjorde mellan tio och elva? Yum!!

Torsdag var lite av en mardröm. Klev upp 6:45 (vaknar vanligtvis 8) klädde mig och Max, fixade frukost och packlunch till Max, körde sedan ut till Max nya skola med honom och Paris för att möta upp med Max pappa. Vi skulle köpa ny uniform till Max och affären hade bara öppet mellan 8-9. Jag fick huvudvärk x100 och när vi sedan kört tillbaka till Crowborough och släppt av Max på hans skola sov jag två timmar extra hemma. Välbehövt för jag mådde inte bra där!
Städade huset och drog sedan in till T.Wells för Starbucks med Linda igen!

I fredags drog jag upp till Tonbridge för att träffa Jennie, franska Sylvine och deras värdbarn vid utomhuspoolen! Körde dit och jag skulle aldrig klarat det utan min älskade GPS som pratar som Yoda från Star Wars. Den räddade mig verkligen! Badade, solade och hade det trevligt! På morgonen hade jag dessutom lyckats få tag på biljetter till Young Guns, ett skitbra band som ska spela på The Forum i T.Wells i oktober! Var ganska hypad över detta eftersom det bandet mest spelar på större evenemang! Aaah, så glad!!

Framåt kvällen drog jag hem till Jennie med ett par filmer. Vi såg på Paranormal Activity, käkade jordgubbar med Nutella, Jelly Beans och choklad. Skön kväll ohyes!

Lördag följde jag med Paris på RotherFest, en musik- & ölfestival i Rotherfield 20min gång från Crowborough, drack cider, lyssnade på shitty band och bräkte åt en hög med får på vägen hem. Ooh yes!

Idag ska det visst bli familjesammankomst här i huset; Paris håller på att laga en Synday Roast just nu och hennes mamma samt bröder ska komma över och käka. Min första tanke vär jag hördse det var "saataaans vilken disk det kommer bli!!". Sak ev. träffa Jennie ikväll också, beror på hur bakis hor är efter hennes och Lindas utekväll i London. Hehe.

Cheers! xoxo

30 Seconds To Mars . The Kill



En låt jag gillar riktigt mycket!
Och musikvideo än mums. Har man sett The Shining klickar det direkt!

Skulle bara ladda upp denna video tidigare men det slutade med att jag satt och kollade igenom alla 30STM's 'making of the video'-klipp.
Jared Leto är en jäkligt engagerad och talangfull person! (och snygg, det måste tilläggas, SNYGG!!)
Inte nog med att han nu turnerar och säljer miljoner album med sitt band, han har även medverkat i ett par filmer (Fight Club och American Psycho bl.a), regisserar alla bandets videos och är väldigt bra på att hålla fansen uppdaterade på allt han gör, 24/7, via twitter.


Swedish merch-girl working for a band from Cali in London!

Nuuuuu ska jag skriva en massa här. Börjar med Fredagen!
Tog tåget upp till London Bridge och bytte tåg där för att åka de sista 5 minuterna upp till Chering Cross. Promenerade i det underbara vädret från CX till Piccadilly och försökte sedan lista ut vart klubben jag skulle träffa amerikanerna låg nånstans. Visade sig dock vara lätthittad och så fort jag kliver innanför dörren så får jag syn på en superglad Erin!!
Pratar glatt ett tag med henne och sedan blir jag presenterad för bandet som hon är manager åt. Så schyssta killar!
Köpte en Cola i baren och fick visa ID, jag skrattade en massa och trodde inte det var på allvar. Men det var det visst.

Fick komma ner i källaren där kvällens band skulle spela gratis! Erin var smart och sa att jag var "detas merch-ansvarige" och därmed sparade jag £6!
Bandet spelade, var skitbra, jag blev askalas utan att betala en enda pund själv (you're with the band? Let me buy you a drink!) och när vi promenerade ut från The Comedy Club och försökte fixa en taxi vid Piccadilly insåg jag att jag inte haft så kul på länge!

Taxi fixades efter ett tag och alla begav sig mot lägenheten som bandet hyrde jäkligt centralt!
Riktigt fin lägenhet för övrigt. Ingen somnade före 7 på lördagsmorgonen och det var ju liksom tänkt att jag skulle in centralt och se lite på Gay Pride men blev inget av de då jag vaknade 13:00 och var bakis. Dock var alla i lägenheten bakis så kände mig inte utanför.
Hängde med Erin och bandet resten av dagen, köpte hamburgare av den trevligt snubben på kebaben, njöt av utsikten och slutligen fnissades det åt London Eye som för lördagskvällen var färgglatt! Regnbågens färger blinkade från hjulets lampor och det var almänt fint.
Såg på Braveheart med Erin och Marcus (bandets bassist) fram till ett på morgonen och på söndagen begav jag mig tillbaka till Crowborough. Insåg att Victoria Station är väääldigt stor. Och att CX är en liten plutt jämfört!!

Kom hem oskadd och trött, tog en låååång dusch och somnade ganska omedelbart.

Idag har det inte hänt mycket dock, har haft ont i huvet hela dagen och.. får köra bil igen!!!!
Paris fixade försäkringen på bilen (d.y.r.t) men nu jäklar! ♥

Helg i London. Typ!

Ikväll ska jag alltså dra in till huvudstaden för att träffa Erin. Ska bli kul!
The Hundred Days spelar på The Comedy Pub som ligger i närheten av Piccadilly. Awesomeness!
Får sedan övernatta med Erin och bandet i lägenheten de hyrt för veckan i centrala London.

På lördag är det London Pride fick jag nyss reda på - AAH!! Måste hitta sällskap så jag kan få promenera runt bland alla htb-personerna! Kul kul kul!
Måste ta vara på tillfället eftersom jag också fick veta att under tiden jag hälsar på i Sverige så kommer Brighton Pride vara.. Bra timing!

Hursomhelst - lite datum kommer här!

11/7 - Denna dag har jag varit i England i 6 månader. Ett halvår! Fan så fort det gått!
18-20/7 - Italien med mama & papa (fyller 20 den 19'de)
29/7-10/8 - Sverigebesök i Ö-vik, säger hej till alla och sånt!
11/8 - Muse och Biffy Clyro på Wembley Arena

Det var väl typ det. Ja. Återkommer efter helgen med info och bilder från London!

Cheers xoxo