I just can't help myself

Just nu är det lite strul här.
Och jag är uttråkad 24/7.
Får inte köra bil längre. För jag är inte försälrad längre.
Min värdpappa tog bort min försäkring och nu är jag riktigt fasti i Crowborough.
Mina dagar går nu ut på att inte träffa folk, torka upp hundkiss, spela gitarr och städa.

Hoppas det blir bättre snart, har gått 2 dagar utan bil nu och jag vill bara.. ha tillbaka den?
Är i stort sett ensammen au-pair här i Crowborough. Bussar går hela tiden men det tar nästintill en timme med buss sträckan som tar 14min med bil. Hinner knappt vara i T.Wells innan jag ska hem till hundarna igen.

Hogan har dessutom kommit på den strålande idén att dricka vattnet från våran damm. Som det är massa alger i. Han har hunnit skita ner en rejäl bit av mattan. Inte najjs - lösbajs.

Ska kanske in till London igen på fredag, denna gång för att se ett band!
The Hundred Days heter bandet och jag känner deras manager. Låter coolare än de är dock.
Träffade Erin på en kompis inflyttningsfest. Erin är amerikan och bor i Californien. Bandet hon är manager åt är på promo-tour i England och spelar i London varje dag denna vecka så tänkte passa på att se dem och träffa Erin igen!

Lite bra grejjer mitt i allt. Herå! xoxo

Svensk midsommar i Hyde Park

Som oftast är jag rätt sen med mina uppdateringar.. Sorry.
Så nu tänker jag ta upp lördagens strapatser i London!

Tog tåget vid 11 från T.Wells till London, hamnade brevid en blondin som inte kunde sluta prata högt i sin telefon. Hon satt i nästintill en timme och äckelfnittrade.
Kom fram till London halvdöv och till en helt blå himmel! Hann inte köpa nån lunch/picnickäk. Inte ens en flaska vatten. Men jag trodde jag skulle klara mig ändå.
Tyvärr hade jag fel. Bestämde mig för att promenera från Charing Cross till Hyde Park's Speakers Corner. Såg inte långt ut på kartan men det tog iallafall 40min i slutändan! Dessutom var det varmt. VARMT!
Blev tvungen att köpa en flaska vatten vid Hyde Park Corner. Som tog slut på ett par minuter.

Hittade svenska au-pairen Linda (från T.Wells!!) efter lite sökande och sedan var jag i ett folkhav av svenskar! ÖVERALLT!
Trodde inte att det skulle vara såpass mycket folk, helgalet!
Hursomhelst så hade jag kul. Oh yes! En snubben från Scandinavian Kitchen delade ut gratis svenskt godis, några byggde en mini-midsommarstång och en hel drös dansade runt den senare!

Pratade med en del andra au-pairer och fick ett par nya vänner på facebook!

Jag och Linda drog vidare från parken runt 5 och tog en rinda på Primark på Oxford Street! Spenderade £7 på bl.a ett linne, ett par solglasögon, lite underkläder och ett läppglans. Allt där är så underbart billigt!!

Vi inhandlade lite käk senare och satt vid parken som ligger brevid Marble Arch och käkade i solskenet. Väntade på att Jennies skulle komma in nån gång (hon firade med sin värdfamilj som är delvis svenskar) och mötte senare upp henne vid Charing Cross där Linda övergav oss och åkte hem för att sova.

Jag och Jennie köpte oss en cider, gick ner till Themsen och satt och mös mittemot London Eye- Var tänkt att vi skulle gå ut en sväng på nån nattklubb men vi hittade inte.
Tog tåget hem mitt i natten, hamnade i Tonbridge och betalade sedan £16 för taxi därifrån till Tunbridge Wells. 15min spenderades på P&P och sedan somnade vi hos Jennie inom loppet av väldigt lite tid. Phew!

Här är lite sköna bilder från dagen!:

♦  ♦ 
Linda och en jordgubbe ♦ svenskar i Hyde Park ♦ Schnapps songs ♦ Svenska folkdräkter

♦ 
Jag och au-pairen Katarina ♦ Vid Marble Arch med vatten ♦ Jag & Jennie ♦ Jag med vår utsikt!

♦ 
Vår utsikt igen ♦ Sherlock Holmes bar ♦ Jag försöker bestiga lejonen på Trafalgar. Fail!Först vare strul, snart blire kul

Jag försökre mig på någon sorts rim där alltså.
Men ja, som det säger, strul. Mina värdföräldrar har gjort slut big time. Kan det vara åttonde gången sedan jag kom hit..? Hursomhelst så har deras break innan pågått max ett par dagar men denna gång verkar det ganska kört.
Får se hur det går nu framöver. Paris har iallafall skaffat sig ett heltidsjobb och lär vara hemma ännu mindre på dagarna. Detta betyder att jag kommer vara mer hundvakt än barnvakt. Strålande.

De bra nyheterna då!! En ny svensk tjej har uppenbarat sig i T.Wells! Nu är vi fyra i området och alla är helt strålande!
Imorgon är det nmidsommarfirande i Hyde Park inne i London som gäller - taggad!
Ska vara inne och träffa Linda (nya svenskan) runt 12 och då blir det till att träffa en massa andra svenskar i parken! Ska bli picnic, midsommarstång och allt detdära. Kuligt!
Sedan är planen att vi ska testa Londons uteliv lite lätt och dra hem med första tåget på morgonen. Sömn är väl överskattat ändå?

Idag är det första gången jag inte varit med och firat midsommar ute i sommarstugan med farmor, farfar, kusinerna och alla andra som brukar dyka upp. Ska jag vara ärlig så känns det inte så tungt när jag tänker på att jag kommer få lite omväxling nu. Inte alla som får chansen att fira, om än en lite sen, midsommar i centrala London!
Tar med kameran såklart, måste ju föreviga detta spektakel!
Tydligen är det en festival på G i Hyde Park också. Hoppas detta inte stör och hoppas att The Hives (som spelade på den festivalen under Fredagen) får för sig att titta förbi!

Ska försöka sova lite nu, annars lär jag aldrig vara uppe i tid för att hinna med tåget vid 11!!

Pier Pressure 2010 bilder

Alla bilder är © Ida Norberg

Ape Rape Escape
Dead By AprilYou Ate My DogPlan 3EarlytobedPendulumDestineThe SoundsKadawatha♥  30 Seconds To MarsParamoreHIMAlla bilder är © Ida Norberg


Tillbaka och glad!

Yes!! Är tillbaka i England sedan i måndags och har haft det KANON  i Göteborg!!

Klev upp 5 på morgonen på lördagen, fick skjuts in till tågstationen och var framme i London runt 7 på morgonen. Promenerade från Charing Cross i det vackra vädret till Piccadilly och spenderade sedan 50min superkissnödig ståendes på tunnelbanan ut till Heathrow. Var 100% på att något skulle gå fel men allt gick strålande, jag hittade en toa, checkade in och flög iväg!

Möttes av Cherstin vid centralstationen i Göteborg senare och tog en buss ut till lägenheten vi skulle stanna i. Som för övrigt beboddes av ännu en Ö-vikare!
Vi gjorde tacos, tog en promenad runt de f.d skeppsvarven, tog lite bilder och såg faktiskt på bröllopet!! Tycker det var ett överdrivet spektakel med alla dyra diadem, präster som ska få "Gud" att "välsigna" ringarna o.s.v. Men aja. Det hände och det var väl bra att det inte gifte sig i Göteborg!!

Dagen efter, söndag, var det då dags för festivalen!! Kom in till Frihamnen runt 1, fick urtjusiga armband och klev in på området omringade av snygga människor och regn. Ja. Regn. Inte ett ösregn dock, mer ett envist duggande som inte gav med sig förän timmar senare!

Vi såg en massa band och aagh. Så jäkla bra!
Ape Rape Escape - osignat band som var helt strålande! Bra musik, kung framträdande och backflips från sångaren!
Dead By April - Satt i öltältet när de spelade men hörde ändå. *whineeee* Tog ett par bilder och det fick räcka.
You Ate My Dog - Helt ok band!! Keyboardtrashandet på slutet gillades!
Plan 3 - Spelade på största scenen med minsta publiken.. Ganska bra men hade passat bättre på en liten scen.
Earlytobed - Snygg sångare, bra musik och Don't Stop Believing. Yea!
Pendulum - Australiensarna ägde! Det var ös med deras speciella musik och bah yea!! Första gången i sverige för dem, kom gärna tillbaka!
Destine - Holländare som såg bra ut! Fick hela publiken att sätta sig ner och var allmänt bra!
The Sounds - Precis som -07 så var de lite småtråkiga. Och -07 var ändå Bam Margera med på scen! Hörde "Living in America" på håll från matområdet. Engagerad ja. Fast nä.
Kadawatha - Aldrig hört förut med de har tydligen varit förband åt Paramore! Sågaren hade röst alltså! Woaahw!
30 Seconds To Mars - Åh. ÅÅÅH! Jared Leto, Shannon Leto, Tomo Miličević - så jäkla bra! Circlepit, akustiskt set, apsnygg sångare, får upp 20 ungar på scen för sista låten. Energin från bandet kändes!!!
Paramore - Fick inte bra plats alls här. Detta berodde på att det var 5min mellan 30STM och Paramores set. De var bra iallafall. Oh yes. Deras set var lite kort men de fick in mycket! Misery Business på slutet med den svenska tjejen som fick komma upp på scen var kung!!
HIM - Finnarna var sist ut på den största scenen. På en emofestival. Aja, de var en hel del folk där för att se dem, däribland mig själv! Solnedgången skymtade, bandet spelade sina låtar och det var helt ok. Inte fantastiskt, men likväl ok.

Kvällen slutade relativt tidigt för mig & Cherstin och dagen efter var vi uppe och utstädade vid 11. Käkade lunch på Burger King och sedan hoppade båda på varsin buss, hon påväg norrut och jag själv ut mot Landvetter.
Väl på Landvetter och inne vid gaten fick jag en överaskning som gjorde att jag skakade.
I samma gate, och senare på samma plan till London, var ett av banden jag såg på söndagen. PARAMORE!
Under stor shock och med passet i en hand pratade jag lite med Hayley, fick hennes autograf och även Josh's autograf. Jag dog en hel del!
Sedan fick jag ett leende av Haylet när hon gick förbi mig på planet. Aaah! *dör lite mera*

Kom iallafall tillbaka till London och tog mig hem utan större problem. Däckade så fort huvudet landade på kudden och sov gott.

Lite bilder som inte är på banden;
Panorama över GöteborgHayley Williams på Landvetter!!

theeee eeeend

Herrå England!

Nu har jag nästan packar klart.
Kläder, solskydd, solglasögon, pass, bokningsrefferenser och allt vad det kan vara!
Sover hos JP ikväll för att ha nära till tåget som går 5:43 imorgonbitti.
Kommer in till London runt 7 alltså, då blir det till att springa upp till Piccadilly, hoppa på westbound Piccadilly Line och sitta en timme ut till Heathrow & Terminal 3!
9:40 går mitt plan till Sverige och är beräknat att landa på Vetlanda 12:40. Tar dock inte 2 timmar att flyta men eftersom England har GMT +-0 och Sverige GMT +1 så blire att jag tappar en timme!

Hursomhelst så ska jag möta Cherstin och hennes kompanjoner på Centralstationen i Göteborg och from there äre bara nöjjen!
Söndag kommer bli så grymmt! Har stora förhoppningar på att dagen ska bli en vacker sådan.

Kommer tillbaka till Crowborough på Måndag så förvänta er ett snyggt blogginlägg om hur min sverigehelg har varit!

xoxo Ida

Möten som inte riktigt 'ger' något.

Igår, efter en hel del strul, satt jag i möte i två timmar.
Via datorn d.v.s! Enklast så har CC insett eftersom alla inte kan infinna sig på någon av deras mötesorter runt om i sverige!
Hursomhelst så var det en kille som hette Phillip som satt i två timmar och berättade om sånt jag redan visste.
För, som vissa kanske vet, så var jag på ett möte i Umeå för lite mer än ett år sedan då jag försökte komma iväg till staterna! Han pratade, jag åt en kaka, han pratade mera, jag satt och pixlade i paint, han pratade ÄNNNU mera, jag gick på toa. Underbart med onlinemöten!

Nu har jag iallafall fått en onlineansökan att fylla i och från igårkväll tills nu är jag klar med 95% av hela ansökan. Det ända som saknas just nu är ett personligt brev till eventuella värdfamiljer samt ett par referenser. Har två stycken säkrade här så ska bara gräva upp lite gamla kontakter och se om de kan tänkas stå upp för mig!

Ah. Ni kanske inte vill veta detta, men jag färgade håret igår. Igen. Det misslyckades och jag måste färga om det.
För nu är hela håret mörkråsa. INTE vad jag planerade!
Rött skare bli inom 3 dagar, för på Lördag flyger jag upp till Göteborg och på Söndag är det festival som gäller!!

Återkommer med mer info på mina ansökningar o.s.v.

Tschüss!

R.I.P Kjell

Fick ett samtal av mamma nyss, hon hade just varit hos veterinären med lilla Kjell.
Nu har han inte ont längre. Han hade cancertumörer i kinden och var mager som ett skelett.
Min lilla gubbe lever vidare i våra minnen, mina bilder och genom sina sju ungar.
Rest In Peace lilla vännen.  ♥

 

Hedra Kjells minne och gå med i hans facebook-grupp.

| Join it |


En helg i England | bildversionen

Random bilder. Mycket random.


Söndag - 13 Juni - Dunloran ParkKaosartad helg

Kaos ja! Eller, lite bara. Och lite seghet. Och kyla.
Börjar med fredagen här!

Går på Cassidys med Jennie och träffar en ny tysk au-pair vid namn Kathi som följer med oss på Pitcher & Piano där vi möter upp med svenska Caroline och franska Sophie.
Jennie är askalas och lyckas bli utslängd från P&P. Jag åker också ut eftersom "du är hennes kompis, se till att hon kommer hem säkert". Hade inget var riktigt eftersom hon skulle sova hos mig. Caroline skulle också det så när Jennie och jag sitter utslängda på en bänk utanför P&P fick vi lov att avbryta hennes kväll och dra med henne hem till mig.
Vi kikar in på kebab-stället vid tågstationen innan och Jennie får gratis käk medans hon äter upp Caroline strips.

Caroline kommer med kvällens citat; "det är lugnt, jag är au-pair" när hon fångar upp Jennie precis innan hon håller på att ramla ner från trotoaren och ut på vägen.
Vi sover tre pers på min dubbelmadrass på golver och alla däckar i bra tid.

Vaknar på morgonen till en superbakis Jennie och skjutsar in Caroline till tågstationen och tar en kaffe på Starbucks med Jennie efteråt. Far sedan hem till Crowborough med Jennie eftersom vi planerat att gå på nån pub i närheten eftersom England spelade mot USA. Det blev inte av eftersom Jennie däckade på min säng från 13 till 19. Såg dock matchen på TV och kände verkligen att den sista personen man ville vara just då var Englands målvakt. OUCH!

Söndag bestämde vi oss för att dra in till T.Wells och någon av parkerna för att ha picnic! Skickade en inbjudan på facebook till alla au-pairer men blev likväl ensamma i parken. Gjorde inte så mycket men det hade uppskattats om någon kommit förbi med ett duntäcke - det blåste iskallt i Dunloran Park!

Hursomhelst så käkade vi kyckling, kakor, svenskt godis och spanade på udda folk som trampade runt i trampbåtar och lyckades köra på grund. Mycket bra underhållning.

Det var det helgen. Slänger upp lite bilder i nästa inlägg, kissa inte på er av upphetsning!

When life gives you lemons, ask for chocolate instead

Imorgon har jag varit i England i fem månader. Utan att ha lämnat landet. Rekord!
Dock är det nio dagar kvar tills jag sitter på planet som går 9:40 från Heathrow till Landvetter.
Åker dock hem till England igen efter två dagar, men mitt rekord blir svårslaget nu!

Har pratat mera med CC och återigen kommer "Amerikanerna är ju sååå konservativa!!" upp. De vill inte ha rödhåriga tjejer med färgglada armar enligt CC. Får väl se hur det är med det, sist gick det ju nästan!
Denna gång har jag dessutom inte bråttom med att matchas, vill inte iväg förän februari-mars nästa år. Något borde ju komma fram på 7-8 månader!

Har beställt blåa kontaktlinser också. För blåa ögon har jag inte testat på än! Hoppas de hoppar ner igenom brevinkastet innan nästa Fredag. Yesyes.

Igår var jag ut på promenad runt 10 på kvällen här. Jeans, linne & en cardigan var på tok för varmt och mitt hår blev väldigt fluffigt. Jäkla luftfuktighet..

cheers.

Biffy Clyro . Blubbles11/8 ska jag och Ellie se MuseWembley Stadium.
Förbanden släpptes för någon vecka sedan.
Och fuucking Biffy är ett av dem!
Överlyckan är oändlig!

Bilder från grillkvällen i T.Wells

Klicka på de små bilderna för att se dem i större format - ok?

Mjaumjau

 

 


Hundvakt vill till Staterna

Jaa.. idag är jag hundvakt medans Paris och grannen är i London och smuttar champagne på Harrods. Glammigt värre där medans jag torkar skit från golve här!

Som rubriken redan sagt så vill jag till USA. När jag är klart här alltså!
Mailade Cultural Care (organisationen jag först hade kontakt med men som inte lyckades matcha mig med fler än 3 familjer) igår och fick svar idag; jag måste tydligen på ett till info-möte eftersom det inte får vara mer än ett år gammalt och tjejen tipsade om ett online-möte som ska hållas nästa vecka. Lika bra att titta in på webben då och se om det är något nytt på agendan. (skrev just upp mig på listan, får se hur det går, kostar ju inget!)
Ansökningarna ska visst skrivas om och jag lär behöva nya referenser.. Aja, det kan väl gå!
Just nu ligger fokus här, att jobba klart tills Januari, sen kanske komma tillbaka till Sverige en sväng och sedan, så fort som möjligt, dra vidare till USA.

Eftersom jag är.. van att ha London så pass nära ska jag försöka vara lite kräsen denna gång i min ansökan och våga önska på lite stater. New York skulle inte vara fel, inte Cali heller (trots att jag skulle gå runt som en rödbränd semestersvensk på gatorna), Chicago skulle vara fränt och ja.. Helst vill jag väl till något kuststat, nära till havet är ganska guld! Seattle kan man väl tänka sig efter att ha läst Denice's blogg..

Denna gång kommer jag ha erfarenhet så det bara ryker om det, så förhoppningsvis kommer familjerna ha överseende med mina tatueringar och piercingarna. Förhoppningsvis. Annars blir det en stor uppoffring och piercingarna ryker.. Det gör ont i hjärtat att säga det.. Ouch..

Men aja.. 13 dagar tills jag hälsar på i Sverige! Göteborg - be afraiiid! Ska bli så skönt med livemusik i form av ett par feta band samt asnajs sällskap i form av Cherstin!!

See ya don't wanna bee ya!

I beg my pardon, dear

Åååh. Det har verkligen inte funnits så mycket att blogga om i veckan!
Mitt hår har ändrat färg, vapen har opererats igen, Jennie blev sjukhussjuk, jag sjöng karaoke o.s.v.
Fredagskvällen blev hemmakväll med Watchmen på laptopen och gosande i soffan med lilla Bob.
Boy, den lilla valpen kan snarka! Måste försöka få det på film nån gång, låter som en vuxen man ligger på golvet och mullrar!

I lördags klev jag upp runt nio för att fixa klart här hemma och sedan bege mig till ett ställe jag aldrig varit förut; fotbollsplanen i Crowborough! Ett gäng killar jag och Jennie träffade förra helgen skulle spela i en miniturnering och tyckte att vi skulle komma dit och kolla.
Eftersom Jennie var i London med sin mamma och sina systrar tog jag med mig Hogan ut på promenad och efter många "excuse me, do you know the way to.." hittade vi planen!
Vädret var vackert men sällskapet sög. Killarna från förra helgen hälsade inte ens trots att jag och Hogan kollade på matcher i närmare tre timmar. Riktigt sur början på dagen!!

Gick hem och deppade ett tag innan Ellie tyckte att jag skulle bege mig in till T.Wells och käka BBQ, se skräckfilm och bada i poolen! Så det gjorde jag; packade in Hogan och bad+sovkläder i bilen, körde och köpte Ben & Jerry's Cookie Dough (det är en sorts glass för de som inte vet!) och ett par Bacardi Breezer!

Vi käkade gott med Jason som grillmästare, såg på finalen av Britain's Got Talent, käkade glass, badade i poolen, skrattade åt Bob och hans terroriserande av Ellies läxor samt såg på Paranormal Activity. Jag blev skrajj under sista scenen precis som sist. Can't help it, hon blir jävligt läskig där!!

Idag har jag bara vaknat, sett på tv, kört tillbaka till Crowborough med Hogan, duschat och fixat mat. Sitter och kollar igenom bilder från igår nu, närmare 250 stycken att sortera bland! Lär lägga upp en hop här när det är klart och fint. Flest bilder kommer dock upp på facebook. Så ni vet det. blogg.se's bilduppladdning är jättelångsam!

Hursomhelst.. ja.. Det var det. Lovveckan här är över och imorgon återgår allt till skolschemat för min del.
Chiao!

Tiden bara gick

Aaah!
Här var det ett tag sedan man textade fram något!
Har inte hänt något spektakulärt riktigt så har sparat gobitarna (som är nästintill obefintliga) tills idag!

Så.. i veckan har inte mycket hänt, Bob har skitit inne en hel del och blivit opererad.
Bob ska bli opererad igen av en annan anledning till veckan. Varje operation kostar runt £200 styck - det blir mer än 2000kr på en valp vi inte ens haft 2 veckor. Wow.
Bob kan nu kommandot 'sitt' följt av en high-five!

Jag och Jennie var på ölfestival utan att dricka öl. Jag vet inte riktigt varför men vi hade trevligt i vilket fall!
Oooch idag färgade jag håret. Igen.
Eller, ska jag vara ärlig så färgade jag av det också. Gick från brunt till orange/blond och sedan till.. rött!
Fast det är mer orange/rött. Blir till att inhandla en lite mörkare rödfärg imorgon.

Cheers!

Som svar på en fråga jag fick; yes, jag fixar håret hemma i badrummet själv.
Med väldigt varierande resultat dock..