Family reunion imorrn! (close call)

Imorgon runt 8pm kommer mama, papa och bror landa på Heathrow airport här i England!
Jag ska såklart dit och hämta upp dem, men eftersom jag inte har nån GPS än (den kommer fram när racingen drar igång om 4 veckor) så drar jag med mig James som chaufför. Soft.

Familjen stannar tills.. på måndag tror jag? Inte 100% säker på när de skulle flyga hem igen och schemat vi har ser väl ut ungefär som såhär;

Onsdag:
De jobbar, flyger, flyger lite till och sen kör jag & James dem till Crowborough där de ska sova en natt på ett bed&breakfast som ligger ca 300 meter från där jag bor.
Jag sover i huset såklart, meningslöst att fixa rum åt mig när jag har mitt eget!
Torsdag:
De får vakna, käka frukost och sedan blir det väl en tur av huset här. Lär gå på en minut, haha! Paris är exalterad över att hon ska laga lunch åt dem, blir en traditionell roast dinner (till lunch huh..) och efterrätt!
Värdfamiljen min ska sedan hoppa på ett plan på eftermiddagen och beger sig till Kambodja & Thailand fram till den 10'de.  Denna natt ska alla sova i Jasons hus, billigt bra och nära till stationen i Tunbridge Wells!
Fredag:
Beroende på när vi drar oss in till London blir det väl en tur genom Tunbridge Wells, annars tar vi allihop tåget till London och sen får vi se om det blir the tube, taxi eller till fots när vi beger oss till hotellet!
Här kommer något att hända som lär vara roligt också, har abra ingen aning om vad ännu.
Lördag & Söndag:
Madame Tussauds, London Eye och We Will Rock You ska få plats här, awesomeness!
Ska dra runt dem till alla ställen man bör se och ta en massa bilder såklart.

Hoppas de får med sig Djungelvrål, Ahlgrensbilar och mixat lösviktsgodis! ♥
Dessutom ska bror äntligen få sin födelsedagspresent. Han fyllde är 9/2 så antar att jag är liiite sen. Hoppas presenten gör upp för detta.

Cheers!
(angående rubrikens close call, "imorrn" är iorrn här. Klockan är bara 23:52 här så det är fortfarande 30/3!)

Reading Festival 2010

27-29 Augusti hålls Reading Festival och jag vill gå. Så j*kla mycke!
Biljetterna går på ca. £180 och line-upen är helt.. wow!

Jag menar, se själv:

Jag är helt tagen. Guns N' Roses skulle absolut inte vara fel, inte heller Queens Of The Stone Age, Biffy Clyro, Lostprophets, Billy Talent, Enter Shikari, Blink 182, Paramore, You Me At Six och All Time Low! Dessutom kommer en hel del andra band tillkomma eftersom detta endast var det första artistsläppet!
Är inte så impad av Lördagens line-up, men skulle The Libertines faktiskt lyckas spela skulle hela dagen vara ett mirakel. För vi har ju sett hur det står till med Pete Doherty..

Hursomhelst. WAH! Denna festival skulle inte kunna gå fel på något sätt. Yum.

A british ball

Igår var annorlunda.
I vanliga fall hade jag gått ut med de andra au-pairerna och igår var det dessutom Terezas födelsedagsparty, men istället följde jag med min värdfamilj och deras vänner till en välgörenhetsmiddag!
Runt kl.6 hämtade jag upp Chantal i Crowborough och körde sen upp till Tunbridge Wells och hem till Jason. Där blev det ett glas champagne, en massa "har jag rätt kläder"-prat och sedan tyckte alla tio ihop sig i en minibuss som tog oss upp till.. ja, inte säker på vad staden hette, men verkade ligga hyfsat nära Heathrow Airport om man trodde på vägskyltarna.
I bussen var det då jag, Paris, Jason, Amelia, Ellie, Ryan (Ellies pojkvän), Julia (granne), Trevor (granne) och Chantal (Paris kompis) samt chauffören och en DVD!
Vi började se på New Moon men den stängdes ner efter en liten stund och byttes ut mot musik! Ellie tyckte det var hysteriskt roligt att jag kunde texten till Queen's Bohemian Rhapsody.

Efter en timme och tio minuters bussresa var vi framme vid lokalen där välgörenhetsgrejset skulle vara. Det visade sig vara en fritidsgård och Paris var välrigt överklädd då vissa kommit dit i jeans och t-shirt. De flesta var dock uppklädda.
Vi slog oss ner vid ett bord, såg förvirrade ut, tog en öl och fick sedan ta för oss av lite plockmat. Det mesta var konstigt i mörkret. (när ljuset tändes där inne senare på kvällen såg vi att kycklingklubban Jason käkat på var äckligt olagad).
Det såldes en massa lotter och Paris, Julia och Trevor vann en hel del priser från prisborden! Efter att varenda pinal på borden var utlottade så auktionerades en signerad bok av nån känd italiensk kock ut för £70 och sedan blev det roligt!
"En halvtimmes körande i en racingbil med Max Hunter (en av killarna i Jason's racing-team) samt middag med honom" Tror att detta auktionerades på runt £700. Woaah! Dessutom lade Jason till £700 bara för att han: 1, var alkoholpåverkad och 2, är snäll.
Alla pengar som kom in under kvällen gick till dödfödda barns förening eller hur man nu kan översätta det och värdinnan var mycket glad över allas engagemang!

Jag hade kul och sov till kl.13.00 idag. Egentligen var klockan bara 12 men eftersom det blev sommartid fick jag bli lite extra chockad över hur trött jag var.


Kan tillägga att jag älskade Inglorious Basterds (som jag skrev om i föregående inlägg) och att jag är mycket imponerad av Brad Pitts italienska språkkunnskaper. *fniss*

Partybussen!



Inglorious Basterds

Köpte Inglorious Basterds idag för att ha något att göra ikväll!
Det är tydligen 18års gräns på den här och jag fick visa ID för att få köpa den! Roligt eh?


Nejmen förlåt kanske något sånt

Förlåååt! Återigen har jag varit dålig på att uppdatera. Dock av samma anledning som förut, har inte funnits något speciellt att rapportera.
Har klivit upp efter 10 nästan varje dag; behöver trots allt inte kliva upp tidigare eftersom det inte finns någon speciellt tid då huset ska vara städat.
Idag sov jag till 11.30. Kunde inte somna igårkväll och låg vaken till fyrasnåret.
När jag väl klev upp drog jag på mig städkläderna och stapplade mig ut från mitt rum bara för att få höra "klä på dig, vi ska åka och hämta upp Ellie". Nyvaken Ida fattade ingenting men klädde sig iallafall och kastade sig ut i bilen utan frukost eller en aning om hur man kör ut till Ellies skola.
Den är strategiskt placerad i mitten av oändligheten. Dessutom tar det ca 40 mintuer att köra ut dit. Vi hade dock tur och hittade dit på första försöket!
Åkte sedan hem, lugnade ner Ellie bara för att jaga upp henne igen då vi bestämde oss för att se The Ring. Den filmen.. Agh! Ogillar den mycket och kommer aldrig se uppföljaren. Aldrig!
För att lätta upp allt såg vi på Borat senare. Yay. När den var slut var klockan runt 4.30 och först då fick jag tid att städa huset!

That's my day. Ogillar att vi tömde tanken på bilen, var trots allt min £10 bensin som försvann! Behöver itne betala för bensin när jag kör runt Max och Paris, men nu när han är på semester står jag för bensinen själv och det svider.
Detta mest för att jag aldrig tankade själv i Sverige.. Bortskämd? Skyll på föräldrarna! Haha!

Imorgon är målet att kliva up runt 9.30, städa huset, fara och tanka och sedan ta en latte på Starbucks. Yum. Sedan kanske man hittar nån bra film på HMV och ser den på kvällen.
På Lördag ska man ha på sig klänning och högklackat! Paris har anordnat en insamlingsaktion (fråga inte vad det är, lexin tyckte det var en bra översättning av fundraising!!) och vi blir 10 pers som ska in i en minibuss för att åka till någonstans nära London för att ha kul och eventuellt buda på lite roliga grejer!

So yea.. Det var det från mig!

Snabb uppdatering härifrån

Ursäktar min lilla bloggtorka men har inte funnit motivation att skriva vad som händer här.
Har iallafall hunnit vara i High Brooms med Jennie, Steph och deras värdbarn (tre treåringar) på picknick i en lekpark och blivit redigt yr av allt springande-efter-småbarn.

När jag kom hem från det till ett tomt hus lagade jag mat! Köttfärssås med söta små pastasnäckor. Blev faktiskt jäkligt gott och Hogan uppskattade verkligen resterna! Kollade på filmen Cloverfield efter maten och blev lite skiträdd.
Filmen handlar om ett jättemonster som attakerar Manhattan, sliter huvudet av Frihetsgudinnan och käkar upp massa människor. Den är inspelad i Blair Witch Project-stil, alltså med en handhållen kamera vilket gör att det ser ut som en s.k. turistfilm som någon oproffsig japan spelat in. Effekten är cool men ibland blir man lite yr, och faktumet att man aldrig liksom ser jättemonstret är lite irriterande.
Nu blev detta inlägg nästan bara en filmrecention men skitsamma, se filmen och hoppas på en uppföljade!

Jag har även blivit ledsen i veckan. Ellie och jag skulle upp till London i Lördags och se banden You Me At Six, We The Kings och Forever The Sickest Kid. MEN hennes morsa sa ett bestämt NEJ så det blev inte av. Väldigt synd eftersom spelningen var helt utsåld, var på Brixton O2 Academy och var i just London. Surt. Och den som säger "det kommer fler chanser" är en stor lögnare.

I fredags och igår var jag ut med au-pairerna och hade kul. Fredagen utan alkohol och lördagen med välfigt lite glädje eftersom det blev lite bråk. Jag var dock inte med i bråket men det påverkade mig ändå. Au-pairer ni vet.
Vaknade idag klockan 1pm och chockades över detta. Hade ingen aning om att jag var så trött!
Ska ta och käka lasagne nu, see ya!

Något litet extra från Brighton


Igår var man till Brighton

Yees. Igår for alltså Max iväg med sin pappa till Sydafrika och gjorde mig tillfälligt arbetslös. Till viss del. Städar huset varje dag nu och tar hand om hunden istället..
Hursomhelst så tar husstädningen max 2 timmar och sedan har jag resten av dagen ledig. Då måste man underhålla sig själv utanför huset innan man blir galen, därför tog jag och James bilen till Brighton och spenderade ett par timmar där med att gå runt i staden och ut på piren, jag med kameran i högsta hugg och iskalla fötter efter ett helhjärtat försök att känna på vattnet! Och jo, jag tog av mig skorna innan jag klev i, men Converse är inte sådär jättevarma och sockarna blev dessutom blöta.
Till lunch blev det KFC, underbaaart gott, i en liten park med utsikt över havet och den gamla piren. Se bilderna nedan!!








Alla bilder är © Ida Norberg 2010

Ni är oerhört dåliga på att kommentera har jag märkt!
Får som mest en kommentar i veckan.

Ledighet kommer snart!

Igår var jag ut med Steph och två helnya au-pairer. Trots att jag tänkte stanna hemma och sova.
Hade iallafall roligt och vaknade i Jason's hus med ont i ryggen och fräsigt hår. Max skrattade för att det ståd åt alla håll.
Dessutom såg jag vilda kaniner när jag gick hem! De var så söta och riktigt livrädda.
Igår fick Ellie dessutom höra av en av hennes kompisar att hon hade två biljetter över till You Me At Six's gig på O2 Brixton Academy i London till nästa lördag! För £20 får jag då följa med som deras responsible guardian och se ett band som jag gillar! Toppen!

Idag ska jag visst ut igen med tjejerna, tog det lugnt igår och ska nog ta det lika lugnt idag. Hoppas att den lilla homosexuella killen som misstog mig för en kille igår inte kommer vara på Beluga.. Det kan bli konstigt.

På måndag åker Max med sin pappa till sydafrika och ger mig halvledigt i 2 veckor förresten! Kommer bara ha städandet att göra här i Crowborough och kommer inte få lika mycket i lön, men det gör inte så mycket!
30'de kommer han hem igen och 31'a kommer min familj över!
Sedan åker hela värdfamiljen iväg rill Kambodja och Thailand 1'a april och lämnar mig med hus och hund i två veckor!
Första 5 dagarna kommer vara upptagna av familjen, sightseeing och London men har ingen aning om vad som kommer hända sedan men har en massa au-pairer att umgås med så det ska nog lösa sig!

Byebye!

Takparkering

Utsikten från Victoria Place's parkeringshus.
Parkerar man på taket får man se på fint! :D


Bilder från min dag i London

Här kommer de utlovade bilderna!
De är t.o.m upladdade i ordningen jag tog dem.





26415 steg i London

Idag dör jag av trötthet men det var värt det. Vad jag gjort? Jag spenderade en heldag själv i London, ensammen med min kamera! Tog bilen in till Tunbridge Wells runt 9 och satte mig på tåget som gick 10.40 raka spåret in till Charing Cross Station!
Sedan började jag gå. Startade med Trafalgar Square, fotade lite där och gick sedan vidare upp till teaterdistrikten för att hitta ett Starbucks. Promenerade vidare till Piccadilly och tog ett par bilder där också samtidigt som jag försökte dricka min latte. Inget spillt men nog var det nära!
Bestämde mig för att vara ännu mer turistig så gick genom Green Park ner till Buckingham Palace, stötte på en väldigt närgången ekorre och tog ett par bilder för ja, varför inte?

Traskade vidare förbi St. James park och mot Houses of Parliament. Köpte lite tunch på Tesco och åt på stående fot samtidigt som jag fotade klocktornet. London Eye fastnade på ett par bilder också men.. det går faktiskt att ta för många bilder på det hjulet.
Efter att ha kollat igenom saker jag inte sett än på min karta bestände jag mig för att promenera hela vägen bort till Fleet Street! För er som inte känner till Sweeney Todd så kan jag bara beklaga informationsbristen ni har. Men att gå till Fleet Street innebar att jag skulle bli tvungen att korsa typ hela London.. Promenerade upp på nån gata och blev glad då jag insåg att jag hittat ett par hästar!
Eller ja, det var vakter som satt med sina uttryckslösa ansikten på rastlösa vakthästar. Var en stor hög turister som, med mig, fotade de stackars kusarna.

Efter hästfotningen gick jag bara. Långt. Hela vägen bort till Fleet Street! ..och där blev jag lite besviken. Det var bara en vanlig gata! Med höga hus och traffik. Hade föreställt mig något i stil med detta. (klicka på ordet detta för att se min vision). Vandra ändå längst gata en bit innan jag vek av ner mot Themsen. Vandradde över Blackfriars Bridge och sedan bort mot London Bridge, för jag ville ha nya, bättre bilder på Tower Bridge!

Efter att fått de bilderna på minneskortet ville jag ha ett par nya Converse. Jag trodde mig ha sett en Converse-butik på Carnaby Street, vilken ligger låångtr borta vid Piccadilly, så jag virrade mig dit och blev besviken där också. Det var en Vans-butik. Så med oerhört ömma fötter och mosig hjärna gick jag tillbaka till Charing Cross, satte mig på tåget och halvsov hela vägen hem. Att jag sedan fick gå 10 minuter för att hitta till bilen var inte så kul, men när jag väl fick sätta mig ner.. ÅÅååh!

So.. Det var den söndagen. Bilder kommer i ett inlägg väldigt snart. Orkar inte ta itu med dem just nu.

Och rubriken ja, så många steg tog jag under min Londonvistelse. Bevis? Här nedan:

(klicka på bilden för att se den större)
Och det är min mobil,
den har inbyggt stegräknare.
xoxo Ida

Beroende och stolt

Ja, av tatueringar då såklart!
I lördags fick jag den färdiga skissen på min nya tatuering mailad till mig från tatueringsstudion och de sa att jag fick komma in när som helst för att boka tid för att få den gjord!
Så runt klockan tre var jag inne på In Skin med förhoppningar om att få en tatueringstid inom den närmsta månaden men kommer ut med en lapp där det står att jag ska vara tillbaka klockan fyra!

Är riktigt nöjd med nya tillskottet och lär definitivt gadda mig där igen!

Jag är tatueringsberoende, men det gör ingenting!

Soliga veckan!

Yes! Sedan i måndags har det varit solsken här! Varje dag. Börjar faktiskt fundera på om man sover..

Iallafall så är det mest spännande som hänt här faktumed att jag färgat håret. Igen. Denna gång blev det chokladbrunt och ingen konstig blekning eller så. Nu kanske håret får vila ett tag.
Ikväll ska jag ut med au-pairtjejerna i Tunbridge Wells, verkar som om vi blir ett gäng!
Har insett att jag behöver fler par skor, däribland ett par gympadojjor och ett par finskor. Eller kanske kan kalla dem utekvälls-skor. För finskor är för fina flickor.

Bild på håret slängs väll upp när jag fixat en bra bild.
Nu ska jag ner och torka om köksgolvet eftersom hunden hittade en lerpöl ute i trädgården. Ljust golv + lera + hund = tassavtryck. Inte fint.


Kan passa på att gratta mormor Gun i efterskott också!
Hoppas du hade en bra födelsedag och att havet inte skrämdes!

Vårväder i England

Det är vår! På riktigt.
Ni svenskar kanske inte känner av det, men här skiner solen, gräsmattora är gröna och det ligger roadkill lite överallt. Vår.
Eftersom Max har karate till 16.45 på Tisdagar passade jag på att ta en runda själv i Tunbridge Wells efter att ha kört Paris hem till Jason.
Jag hittade till parkerkingshuset, parkerade fint, betalade för parkeringsbiljett och hittade in i Victoria Place aldeles själv! Synd bara att cd-spelaren i bilen är pajj, annars hade stämningen varit perfekt.
Vandrade runt och letade efter t-shirt men hamnade på Starbucks efter ca. 10 minuter. De vet vad jag brukar beställa nu..

Försökte verkligen hitta t-shirts sedan men det gick inte så bra. Kom hem med detta istället;
- Muse's 1'a album Showbiz
- Brun(!) hårfärg
- En The Joker-pin
- Tandkräm
- Ett paket mint/körsbär tuggummin (euw)
- Brevpapper & kuvert

Hårfärgen kan bli spännande, sist jag färgade håret i någon normal färg var väl när jag var 14-15 år. Gillar inte detta, tror det är ett tecken på att jag håller på att bli tråkig.
Eller nä, inte tråkig just nu iallafall. För jag highfivade en okänd unge idag på Sainsburys!
Varför? För att han skrek Star Wars!! och pekade på min awesome Star Wars-tee. Ungen var awesome, sådetså!

Här kommer ett par bilder bara för att jag vill göra er lite avundsjuka!!

Vårväder i Tunbridge Wells!

Vårblommor i Crowborough