Åååh åååh ååååh paniiik!

IDAG SKA JAG ÅKA TILL NEW JERSEY MED LISA OCH GÅ PÅ FESTIVAL OCH JAG ÄR TYP PÅ MITT KONSERT-NERVÖS-HUMÖR!!!

ShitShitShitShitShit. Är så läskigt spännande! Dessutom ska man få dricka öl för första gången på riktigt länge. Öl hör till festivaler. Ska bo på hotell, sånt är najs! Hotell i NJ. Lite småroligt.

Ska alltså se 30 Seconds To Mars idag för andra gången på 10 månader! Rätt najs, sist var på Pier Pressure förra året i Göteborg.
Imorrn ska man se Taking Back Sunday för första gången, dock inte bara dem, men de är dagens största namn!

Söndag.. Mötley Crüe!!! Seriöst nu.. Mötley. SÅ COOLT! A Day To Remember. Både denna faktiska dag och bandet. TAGGA!

Mötley Crüe                                                  Taking Back Sunday  


A Day To Remember                                              30 Seconds To Mars

Regn, sol, regn, sol och så lite värme på det.

Igår blev det en heldag på Manhattan igen! Ledig 8:25 till 15:59 och hade ingen lust att tillbringa den tiden i Queens som jag annars gör.

Mötte upp med Jenni på Upper West Side där hon bor och vi flydde regnet och åskan och drog till Century 21. Letade och hittade en fet ryggsäck för $21. Så skare låta va!

Köte oss lite brunch och satt i Battery Park och käkade. Rätt cool utsikt till frukosten, Frihetsgudinnan, ett par poliser och en massa hav. McDonalds har inte så supergott kaffe förresten. Starbucks eller Dunkin Donuts skare vara!

Efter brunchen for vi till Sockerbit. Åh, vet inte varför! Var de enda där inne konstigt nog. Köpte lite godis. Bara lite. Jenni köpte också. Fast hon inte tänkte det! Couldn't stand the attraction!!

Promenerade i solen till Opera Gallery under en mörkgrå himmel, vädret var kondunderat minst sagt, och tanken var att vi skulle kolla lite till på South Park utställningen. Men det gick inte för den var nerplockad. Kollade på en massa annan konst, vissa riktigt läckra tavlor, innan jag hittade en av Lindsey Way's dioramor! Den från South Park uställningen var det enda kvar! Blev glad, tog en bild och gick längre in i galleriet. Där hittade jag - waaah - två andra dioramor som hon gjorde till en utställning hon har i L.A! Hade ingen aning om att de skulle vara i NYC men fasen vad glad jag blev!
Tur att galleriet var i stort sett tomt, höll på att göra bort mig lite över mitt lilla lyckoryus!

Gick in på en butik som heter Evolution och som ligger mitt emot Opera Gallery på Spring St. Så jäkla häftig affär! De har bl.a fossiler, uppstoppade djur, djurskelett, spädbarnsskelett (människa vafan skitläskigt!!!), mammutbetar o.s.v. Gick runt med stora ögon och fick ut ett "Fuck that's creepy" och "That's so cool!!!!!" lite då och så.

Sen var det dags att jobba. Så det gjorde jag och det var inga problem och här får ni bilder!
O.b.s - känsliga läsare varnas, massa nakna boobies på tavlorna från Opera Gallery...


Utsikten från Battery Park. Ser lite gråare ut än det var!


Jenni mobbade mig, stod tydligen sådär när jag fotade..


Lindsey Way's 'Boys Will Be Boys'


'Hush'


'Blaze the Butterflies'


random art


Snygg ram! Snygg målning också måste tilläggas!

Central Park med Victoria och kamerorna

Idag blev en heldag! Onsdagar jobbar jag ju inte mellan 8:30 till 16:00 och trevligt nog var Victoria ledig idag så vi tog en kameratur i Central Park, käkade sittandes i solen och jag brände mig för första gången i New York. Alltid nått.
Snart är veckan över, två dagars jobb och sedan ska jag på festival! Fick biljetterna med posten igår så nu återstår det bara att komma på vad man ska packa, ladda kameran, köpa solskydd o.s.v. Detta kommer bli en vacker helg!

Allergierna dödar mig nu

Yes, den allergifria tiden jag trodde att jag skulle få ha gick över rätt så fort. Nyser ständigt, gör av med näsdukar som en näsduksätande mongol och jag kan inte sova. För jag nyser för mycket för det.


Ansvarig för mina besvär.
Lovar, min mobil är en tidsmaskin. Den tycker det är skitkul att ändra
datumet till 2042 och 1981 och gör det ständigt. Irriterande.

Söndag

Bra rubrik. Håller länge och är rätt så stabil.

I Söndags sov jag till 12.  Från 4:30 till 12 vilket inte är så många timmar egentligen. Sova var gött.

Vid 3 var jag i Forest Hills och tog t-banan med Cecilie till Manhattan. Hon köpte Nike skor till sin morsa(?) på Nike butiken som var fett stor! Alla butiker här är väl rätt så stora men just den var speciell. Den var stor men det fanns egentligen inte så mycket varor i den! Mycket utspritt och dekorerat istället.

Hade skrivit med en ny svensk au-pair i veckan och träffade henne på Union Square! Lyckosten bor på Manhattan och kan se Empire State Building från vardagsrummet. Ja ä int bitter.

Victoria hette hon och vi drog med henne på Pinkberry. Kommer introducera alla jag känner till den kedjan snart alltså, men det är så gott så man känner sig plikttrogen! Hon dog dock nästan av skoskav från sina nya Converse så hon gick hem efter ett tag. Ungefär då det drog ihop sig för regn.

Jag och Cecilie åkte hem till Queens och käkade thaimat. Rätt så gott förutom thai te'et jag beställde in, fyfan! Kände att jag inte kunde lämna allt så höll andan och klunkade i mig lite mer än hälften. Yuck. 
Spöregnade när vi skulle gå hem och på det sättet fick jag reda på att mitt nya paraply läker. 


Solig Central Park  |  Cecilie och Victoria på Pinkberry


Men cpdummablötregn.


Borde man börja färgglada upp sig lite..?

J: Ida, we should start calling black something else.
Jag: Oh really? What should we call it?
J: Uh.. Idablack. Or.. Swedenblack.
Jag: Haha! Why?
J: Cuz most of your clothes are black.
Jag: Is that true? I have some colors..
J: *pekar på mina kläder* Black jeans, black shirt, black jacket and black boots. See!
Jag: Oh.. You know what, I'm wearing black socks too...

The limousines, they're filled with au-pairs!!

Lördag.. Jag har rätt så klara minnen. Faktiskt.

Mellan 1 och 5 umgicks jag med Victoria och en Australiensisk au-pair (de bussade från Boston) och handlade på Sockerbit. Victoria blev lite galen tror jag, blev rätt så dyrt där! Hahaha!

Sedan fick jag rusa hem. Hade tagit lite fel på tiden för när jag skulle möta Karin och tjejerna från Long Island på Penn Station! Kutade hem, bytte kläder, sminkade mig och fixade med håret o.s.v. Fick skjuts av min värdmamma till t-banan och kom till Penn endast 5 minuter sen! Dock hade Karin och gänget redan dragit till restaurangen. Trodde de. Hehe. De råkade hoppa på fel tåg, ett express istället för ett lokalt, och åkt låångt bort från restaurangen! Jag kom dit först trots att jag var sen. Skumt!

Vi blev sex personer inne på den italienska restaurangen och endast en var över 21. Heh. Ingen under 21 beställde nått alkoholhaltigt i vilket fall, lugna puckar! Blev tvärnervös av ingen anledning alls och fick i mig typ hälften av min $15 portion.. Suck..

9:30 blev vi upphämtade utanför restaurangen av våran limousin!! Så läckert det var! 6 superexalterade tjejer, en limousin och 2 timmar i den! Stannade vid nån affär och 21 åringen köpte vin och champagne som vi delade på i limmon! Jäkligt fancy kan jag säga! Körde genom Times Square med rutorna nere och vinkade åt folket.

Har ni någonsin undrat vem som sitter i alla dessa limousiner? Kanske det är en kändis?! Mest troligt att det är ett gäng hysteriskt fnittrande au-pairer. Kom vi fram till.

11:30 var vi utanför klubben Marquee där en promotor fick in oss alla, satte oss på en soffa och såg till att vi hade att dricka. Blev ett par screwdrivers för jag kan fan inte mixa! Blev absolut inte packad, häll mig på den säkra sidan, men nog var det befriande att få sig en drink efter nästan fyra månaders törst! Haha!

Kom tillbaka till Queens strax efter 4 på morgonen och hade fått besök på mitt rum av påskharen! Stod en korg med choklad, kakor och ett gossedjur på min säng - jag blev så jäkla glad! Andra riktiga presenten jag fått, första var en liten hållare för mitt Metro Card för $1..

Bilder från en oförglömglig kväll!


Jag och Karin inne på restaurangen  |   Utanför!


Brudarna!  |  Karin fick benutrymme!


Karin och jag posade skiten ur limmon!


Omnomnom  |  Fett med vin i brun papperspåse!


Skål!  |  Limmon mot Times Square


In daaa cluuuub

GONATT.

My Chemical Romance live @ Terminal 5, NYC

Lite sen uppdatering här, har varit helt upptagen hela helgen och bloggen glömdes bort!


Här kommer då en liten sammanfattning av MCR's spelning på Terminal 5, NYC!


Att köa sög hårt. Jag kom ensam vid 5 och inte en enda människa fpratade med mig trots att jag gjorde tappra försök på att starta en konversation! Sög. Kom dock till kön i rätt så bra tid, 20 minuter efter att jag dök upp var kön insaaaane!
För första gången någonsin fick jag också X på båda mina händer. Så är det när man är under 21..

Såg Gerard & Mikey's föräldrar, Donna & Donald, gå in på klubbenrunt .. 6:30? Hade ett litet moment av någon anledning. Närmsta jag kommit bandet! Haha!

Släpptes in strax efter 7, var förvirrad av stället, gick över till toaletterna istället för garderoben men fick nöjet att nästan gå rakt in i D & D Way. Haah. Det var konstigt. Jag stirrade. Ogenerat.

När den första förband, The Architects, började spela jag hade en ganska bra plats rätt så långt fram till vänster, smög dock närmare scenen medans de spelade. De var ganska bra, hade inte hört dem förut (hittade fel band på Spotify..) men fan, de rockade!

Neon Trees var sååå mycket bättre än jag hade förväntat mig av ett förband! De var riktigt kul att titta på och jag tror att jag kanske måste lyssna på dem mycket mer. Sångaren hade en gay-vibe som var superkul att se! Väldigt mycket höfter och väldigt lite stå-stilla. Gillades!

Innan MCR kom på var det ett jävla kaos i publiken. Seriöst inte sett ett värre kaos. De kom publik-vågor som fick folk att mosas och ramla ner i högar på golvet (jag ramlade också och ingen hjälpte mig upp!) Jag hamnade längre och längre till vänster, Frank sida, och självklart hamnade jag bakom längsta snubben med största håret. ALLTID!

När Mina Chem faktiskt gick på scen, blev det bara värre. Den "våg" av människor som kom från alla håll var kvävande och jag kände det som att min ryggrad höll på att gå av och mina revben spricka. Aj. Under den första låten, Na Na Na, förlorade jag en sko, hittade den och fick på mig den igen. Bara för att förlora den andra och göra om ta-på-skon-i-publiken-där-det-knappt-är-möjligt-att-röra-sig-alls!

Efter 3 låtar jag var tvungen att flytta över till absoluta vänstern, gjorde så ont i rygg och revben att jag nästan spydde och svimmade! Stannade där för resten av spelningen, växlade mellan att ta foton och skrika med till musiken.

Höjdpunkter i showen var Vampires Will NEver Hurt You, (!!!!!!!), Ray's leende, att få se MamaWay sjunga och dansa till musiken, Gerard's Sassy-ness, och det faktum att jag fick se dem igen. ETERNAL LOVE!.

Men allvarligt nu.. Ingen Cancer? Första gången jag sett dem och de inte spelat den låten!! Och ingen "We want all the guys who hasn't seen us before to take their fucking shirts off"!? Oh my ..

Stannade kvar utanför arenan (avfart vid 55'th St) med ett gäng andra killjoys och väntade på en signering.
Eller nått liknande. Efter en timme kommer vaknerna ut och säger "They won't come out".
MITT HJÄRTA ÄR TRASIGT!

Föredrar Europeiska publiken. Mycken snällare, smartare och ingen blir dödad. Jag kände mig fett dödad där ett tag. OUSSOCHKRAM DÅLIGTINLÄGG BILDER VARSÅGOD.


The Architects


Neon Trees


Folk bakom mig innan MCR


My Chemical Romance ♥


Gerard Way


Frank Iero

Mikey Way


Ray Toro

Bilder istället för text. Fast med lite text också.


På min gata i Queens, där bor det...


Snygg teckning jag gjorde där jag försökte visa hur ont jag hade i halsen.
Såg tydligen ut som att nån huggit huvudet av mig istället..


Utanför huset när jag kom hem med barnen idag. Tjusiiigt.


D.R.U.G.S-Tee jag köpte på AP Tour samt nödvändig väska jag köpte idag. Båda var samma pris. $20!


Denna snygging fick jag köpa till mig idag! Tjejen som sålde den till
mig var dessutom supertrevlig och vi snackade i en halvtimme
innan jag tog t-banan för att hämta J & E från skolorna!


Har inte haft så mycket att skriva om min vecka riktigt. Jobbat på som vanligt, barnen hade Tisdag ledigt och imorgon är de också lediga. Hemma med barn som bara vill läsa böcker. Chill jobb.
Imorgon är det som sagt konsert igen, lite nervös som jag alltid är!

Lördag kommer Boston-svenskorna till NYC, vi ska dra runt på stan och jag ska dra IN dem på Pinkberry. Så beroendeframkallande det stället... 

På kvällen blire spännande ska ni veta.. Det är nämligen så att Karin, en av de svenska tjejerna på Long Island, fyllde år förra helgen och vi ska fira henne imorrn! Middag på nån restaurang ni vet. Och dessa ska följas upp med.. wait for it.. EN LIMOUSIN! 8 pers ska in i en fet limmo, glida runt på Manhattans gator och parta lös! Fast det är ju bara förfesten, ska väl in på nån klubb också. Såklart.

Söndag.. kommer vara en tung dag. Kanske. Beror på hur man mår. Är iallafall tänkt att jag och Cecilie ska på 9/11 Museét nånstans på Manhattan och typ.. chockas. Sådeså. Och trösta oss från chocken med Pinkberry. Hoppas jag.

KRAM.

Ännu ett gig? HELLYES!

Jag har verkligen fullt upp nu! Lyckades få tag på biljett till ytterligare en spelning här i New York.

På Fredag smäller det igen. Denna gång är det.. MY CHEMICAL ROMANCE. Åh herreblomma. Tror knappt det är sant!

Hade liksom kommit över faktumet att det var slutsålt sedan länge och att jag inte skulle kunna gå. Så fel jag hade! Fick tag på en tjej som tänkte sälja sin biljett och fick t.o.m köpa den för $5 billigare än vad hon betalade för den!

MCR är, för er som inte hängt på det ännu, mitt absoluta favoritband. All time. Såg dem förra året i London på deras första spelning for ages, första gången de spelade ett par av låtarna från nya skivan live!

Var rätt så magiskt, trots att det regnade när jag köade ensammen och sedan fick kuta ifrån HMV Apollo så fort spelningen var avklarad för att hinna med sista tåget hem från Charing X.

Denna gången kan jag inte köa hela dagen, jobbar men inte så sent, men däremot kan jag stanna kvar utanför i timmar! Ska nog få fangirla lite över att få se dem face to face. Om jag nu lyckas. HOPPAS!

Blir en massa konserter denna månad alltså.. AP Tour i Fredags, MCR nu på Fredag och nästa vecka far ju jag och Lisa till New Jersey för The Bamboozle festivalen!!!


Bild från London, 23/10 2010

Bilder från AP Tour @ Gramercy Theatre, NYC

Här kommer ett par bilder på varje band, förutom Conditions då jag missade dem!

Först ut, VersaEmerge(synd på huvudet här, dock enda klara bilden jag fic av dem!)

Nästa band; I See Stars
Rätt dåliga bilder på dem också, sparade batterierna till mitt huvudband..

Nämligen; D.R.U.G.S ♥


Första låten och jag har sångaren ovanför mig? WAAH!
WALL OF DEATH

Avslutar med en bild på Black Veil BridesVar ju omöjligt att fota dem i mörkret..

Allergier som uteblir?

Jag är allergisk mot en massa skit. Värst är pollen.
I Sverige är det snorpapper, Cetiricin, nysningar, mera Cetiricin o.s.v som gäller.
England förra året var inte skitkul heller.
Iår.. är det lugnt? Toppen för allergi-plågan var för 4-5 dagar sedan och jag märkte ingenting! Andra nös och hade sig men jag kände alltså inte ett skit.

Hur skönt är inte det?!

Istället har jag då dragit på mig en förkylning. Måste ju vara något va!?

Aja, skönt att slippa dö bara för att träden vill blomma och ha sig iallafall.


Central Park i full blom!


Kinamat, solsken och Pinkberry (igen)

Inlägg igår kom ju inte, var så sjukt trött när jag var hemma på kvällen att jag inte kunde fokusera.

Som rubriken annonserar så bestod då gårdagen av mat sol och mera mat. Mötte upp med Jenni och tyska Christoph på 59'th on 1'st Ave för att käka lunch! Kollade på ett par ställen, Go Noodle hette ett ställe men faan att de hade nudlar heller - bara ris! Köpte med oss käk från nån pytterestaurant, köpte dricka på DR och satte oss i en liten park i East Midtown men utsikt över Queensborough Bridge och Roosevelt Island.

Åt nästan ihjäl mig! Portionen jag fick räckte för två, Christop åt upp resten av mitt för han var fortfarande hungrig. Eh.

Fin utsikt vare iallafall men när stället hamnade i skugga kom det isvindar och vi blev tvugna att flytta på oss.

Trots att vi var typ övermätta (iallafall jag) hamnade vi på Pinkberry. Igen. Det är ju så gott!!! Dessutom så får man inte bara en topping, man får välja så många som får plats för ett och samma pris! Farligt! De har dock en massa olika frukter och då är jordgubbar och ananas självklara val!

Satte oss i Central Park och solade lite när glassen var uppäten. Började prata om typ.. parasiter som bor i människor. Lite freaky, väldigt skumt. Dessutom finns det en återkommande fras i alla konvensationer jag har med antingen Jenni eller Cecilie. Eller båda. Den är "Ooh, like in that one episode of Greys Anatomy...!". Den kommer ALLTID upp på något vis!


Au-pairer i solskenet


Queensborough Bridge och Roosevelt Island


Inne på Pinkberry. Bägaren ser större ut på bilden, haha!

Meeting the stars

Som sagt träffade jag ett par 'kändisar' igår. Haha. De är ju bara vanliga människor, fast mycket häftigare!Först ut var då Gabe Saporta från Cobra Starship.
Jag ser så oerhört fräsch ut där. Svettig och jävlig efter moshpiten samt lite chockad över att faktiskt springa på Gabe!


Mike Dirnt från Green Day!!
Hans high-five var awesome!


Slutligen då Matt Good!
sötkillesötkillesötkillesötkille

Bilder på banden kanske kommer också, annars äre bara att kolla facebook eller bilddagboken som jag löjligt nog fortfarande använder!

Trött Lördag med bio och Pinkberry - WASH YOUR WINKIE!

Vaknade idag runt 8 på morgonen första gången. Orka kliva upp efter 5 timmars sömn tänkte jag och sov till 11 istället. Duschade och kom upp i köket där det fanns färska bagels och nya bananer! För jag gillar banan i flingorna. Sådeså.

Var iallafall bestämt att jag, Jenni och Cecilie skulle på bio 3:10 vilken innebar att jag var tvungen att vara klar hemma och på plats vid t-banan 2 för att möta upp med Cecilie och sedan krångla oss till Manhattan för att träffa Jenni utanför AMC på Times Square 45 minuter senare.

Vi såg Arthur med Russel Brand i huvudrollen! Så kul film, Russel kommer aldrig inte vara rolig!

Gick och åt lite glass på Pinkberry efter bion. Åh, så gott folket! Rekommenderar det stället till alla som kommer i närheten av ett sånt ställe, smaka på glassen!!!

Kom hem precis vid 7 och började 'jobba'. Alltså.. jag tycker det är underbart konstigt att det räknas som jobb när jag är hemma med J från 7-10 och han går och lägger sig 8. Två timmar av att se till att han inte typ.. trillar ur sängen? Har inte ens något emot att jobba Lördagskvällar då jag oftast inte gör något annat dessa dagar på kvällen förutom att gå på bio. Hehe.Alternative Press Tour i NYC, 2011 - en kväll av awesomeness

Åh shit alltså. Gårdagskvällen var så bra. SÅ BRA!

Min biljett fick jag hämta ut på posten igår morse, var inte hemma när de skulle lämna den på Torsdags morgon, hade rätt mycket panik innan jag fick tag på den!

Spanade in läget utanför Gramercy runt klockan två och det var en liten kö på G där! Ville börja köa också..

Gjorde upp en deal med min värdpappa på morgonen, jag skulle få sluta en timme tidigare på kvällen, alltså vid 6, och istället skulle jag jobba kväll Lördag. Easy job, J sover ju och E är med värdföräldrarna på födelsedagskalas!!

Iallafall så fick jag då sluta vid 6, småsprang till t-banan och slog mitt tidsrekord lätt! Var framme vid Gramercy 6:45 och kom in utan problem!

Började med att kolla på sista halvan av VersaEmerge's set. De har en kvinlig sångerska och hon var awesome! Dock synd att jag missade halva setet + första bandet som spelade men jag var ju inte riktigt där för just dem!

I See Stars var nästa band på scenen. De var bättre än jag trott! Fick igång publiken lite mer än vad VersaEmerge gjorde men det var fortfarande rätt så lame. För att vara en NY crowd!

Så kom då bandet jag var där för. D.R.U.G.S. Destroy Rebuild Until God Shows. Fy faan va bra de var! Hamnade riktigt långt fram, mitt framför sångaren, och under första låten ställer han sig på kravallstängslet och hamnar rakt över mig! Han höll min hand ett par sekunder och jag petade honom på benet bara för att säga att jag gjort det.
Folk crowdsurfade genom hela setet och jag fick en tungklump i huvet som resulterade i bulor och sånt. Ouchie.

Inför sista låten sa sångaren åt oss att dela på oss. Wall of Death. Lite Moses-stil över det faktsiskt. När de sedan började spela sista låten kastade alla sig till det då tomma området i mitten, men inte jag. Var redan mörbultad och uttorkad. Det sistnämnda löste sig dock då jag lyckades fånga sångarens vattenflaska!! Var nästan helt full och jag bah KLUNKKLUNKKLUNK. Lifesaver.

Efter att D.R.U.G.S spelat och de höll på att göra iordning scenen för kvällens egentliga huvudakt, Black Veil Brides, så hämtade jag ut min väska från garderoben och köpte en tee + D.R.U.G.S skiva. Går upp till konsertrummet igen och stöter på.. GABE SAPORTA! (Ni lär inte veta vem han är, sångare i bandet Cobra Starship iallafall) Blir skitglad! Fick en bild med honom samt autograf. Han fattade dock inte mitt namn och skrev Zda. Eh.. GABE!

Såg på lite av BVB's set, inte riktigt min piece of cake, men ändå. Tog lite bilder bara för att ha fått det gjort!
Efter att de spelat klart hängde jag i merch-rummet ett tag och gick upp igen precis i tid för att få syn på.. Mike Dirnt från Green Day!!1!1!elva1!1 Holy moley!! Han var där med sin dotter och ville inte dra på sig för mycket uppmärksamhet men jag fick mig en bild och en rejäl high-five! Så coolt!

Så var det slut. MEN. Inte helt slut. Eftersom Gramercy Theatre endast har EN utgång så.. självklart stannade jag och ett helt gäng med andra fans kvar utanför och inväntade bandmedlemmar!
BVB kom ut och tror 99% av alla fans utanför hade väntat på dem. Urk.

Sist ut av bandmedlemmarna från kvällen var Matt Good! Ooooh shiet. Han är sångare/gitarrist i bandet From First To Last som jag lyssnat på i år och dar, och han är nu också gitarrist i D.R.U.G.S. Stort att träffa honom också, han är inte bara en jävel på gitarr, han är så jäkla söt också!
Fick en supersnabb bild med honom och han signerade skivan jag köpte också! Sweet dude!

Det var avslutet på min natt, kom hem mörbultad och kallsvettig runt 1 och somnade inte förän efter 3. Mys.

Hursomhelst - så underbart cool Fredagskväll har jag inte haft.. typ.. nånsin? Hurrah till mig!

Kändisspaningen går väl sådära då..

Hittills har jag inte sett mycket kändisar alltså. Varit nära dock! 

Första jag träffade var ju killarna i Biffy Clyro, stort för mig då de är så jäkla bra!

Sedan missade jag tydligen Jessica Alba i SoHo med nån sekund.

Såg Sarah Jessica Parker's ryggtavla och barnvagn för någon helg sedan med Cecilie.
Cecilie freakade lite och jag var mest besviken över att det inte var en coolare kändis.

Och så idag. Missade Richard Gere med någon minut. Hur jag vet? Utanför J's skola var det ett stort pådrag, en film skulle spelas in och tydligen så var Gere med i filmen! Ett par tanter som satt i lobbyn på J's skola hade sett honom kliva ut ur en bil på inspelningsplatsen..

Ska försöka få med Jenni på kändisspaning imorgon! Vädret ska vara bra och jag tror att kändisarna kravlar fram från underjorden och sakta kryper fram i dagsljuset på såna Torsdagar!

Jenni såg förresten Renee Zellweger idag på Upper East Side. Helt hopplöst är det alltså inte!

AP Tour

Jag är ju som lite beroende av musik och särskilt livemusik.
Har pinat över att AP Tour, en turné arrangerad av tidningen Alternative Press som har ett stop i New York, varit utsålt sedan länge. 
Eftersom konsertern är på Gramercy Theatre, där jag såg Biffy, och bara tar 600 pers så förstår jag varför biljetterna tog slut så fort.

Men. MEN. Jag har fått tag på en biljett! Fick köpa den av en tjej som inte längre kunde gå för endast $30 med express-frakt inräknat! Biljetterna gick på endast $25 så helt klart värt! Kommer få biljetten med posten imorgon och så är konserten på Fredag! Lite tight men det går!


Banden som spelar på denna turné är
Black Veil Brides
D.R.U.G.S (Destroy Rebuild until God Shows)
VersaEmerge
I See Stars
Conditions

Fett bra! Dock synd att jag kommer missa kanske 1,5 band.. Insläppet på Gramercy är vid 5 och första bandet ska gå på scenen runt 6. Jag slutar jobba först vid 7, hoppas kunna sluta lite tidigare, men kommer iallafall få se D.R.U.G.S, som jag är lite besatt av just nu, och få ett klarare intryck över vad jag egentligen ska tycka om Black Veil Brides.

ÅÅH GLAD IDA!Svengelskt citat från en 6åring

Jobbade senare än vanligt idag och fick hjälpa barnen med sina läggdags-rutiner. 
Hursomhelst så har J tjatat om att få borsta tänderna med mig ett tag och idag fick han då chansen!

J: Bring your toothbrush upstairs!
I: Why? Now?
J: Yea, cuz I wanna 'skål' with you!

Han är väldigt bra på att snappa upp Svenska och skål var bland de första orden han ville veta. Att få till ordet i ett sammanhang däremot funkar sämre, men det lät så kul när han sa det!

Vad han menade var att han ville skåla med tandborstarna "I wanna cheer with you".

Förutom skål kan han nu dessutom:
Middag
Eftermiddag
God morgon
Ja/Nej
Räkna från 1-10
Hej
Ananas
Sverige

Superkul när han vill lära sig, särskilt eftersom mitt värdbarn i England inte ville lära sig något i överhuvudtaget.

Bilder från Virginia, Baltimore och DC; dag 2

Här fortsätter då min lilla bildpresentation. Dag 2, Söndag alltså!


Hotellet 6:20 på morgonen  |  Frukost! Hann inte äta allt ens..


Shenandoah Caves lilla turistshop där vi hände nån timme


Jenni sminkade sig, Cecilie undvek kameran & jag fotade. Kanonkul, 5 av 5 toasts.


Trappor ner till grottorna vi inte besökte  |  Så jäkla öde! Virginia for y'all..


Washington Monument


Jag var turistig!!  |  HAHA! Hooters letade efter anställda xD


En hamn i Baltimore, utsikten från Hooters faktiskt..

ÅÅÅH! Där har ni bilder. Jag förväntar mig nått i gengäld.Bilder från Philly och DC; dag 1

Här kommer då massuppläggningen av bilder som jag typ.. utlovade. Enjoy.


tidig morning i Jersey  |  snögg klisterlapp


Våran buss och Cecilies hår  |  Independence Hall i Philly


Panorama över Philly.. Vi fick ju bara runt 20min där så this is what ya get..


Seriöst.. USA...  |  Jag var skitcool och hade chokladmjölk


Våran hopplösa guide..  |  Jag vid The Mall i DC


Capitol Hill, många misstar detta för Vita Huset.
Jenni fotobombar där också..


Mitt resesällskap  |  DÄR är Vita Huset!


Jefferson Monument


Jefferson Memorial igen  |  Lincoln Memorial


Lincoln bossar från sin feta stol


På hotellet stal Jenni min kamera, tog spegelkort och fotade mig endast iklädd handduk. Bjussar på det!


Hotellrummet!!  |  Min souvenir från DC!!


Detta var då bilderna från Lördagen. Parteh!


Dag 2 av bussturen av doom

Ursäktar mig för att jag inte kom med någon sorts uppdatering gällande läget igår, kom hem såpass sent och stannade uppe ändå för att lägga upp alla bilder från resan på facebook. Dumt för jag var liksom väldigt trött imorse. För att inte nämna resten av dagen!

Iallafall så blev vi väckta av hotelltelefonen 5:30 prick. Snoozade dock typ 20min och hade väl lite småpanik där ett tag. "You no get breakfast at hotell" fick vi höra dagen innan men när vi strosade in och lämnade ifrån oss nyckeln fanns det käk uppdukat. Fick i mig en halv bagel, ett litet blåbärsmuffins samt ca. 2 klunkar kaffe. Ingen mat på bussen blablabla.

Hursomhelst kom vi iväg från hotellet och stannade vid dagens första stop två timmar senare. Shenandoah Caves hette stället och alla som betalt $23 extra dagen innan gick ner. Var bara jag, Jenni och Cecilie som inte gick ner så vi fick lite över en timme att spendera ute i Virginias ödemark. Inte party.

Dagens andra stop var en cruise, båttur, som de betalade $40 nånting för. Återigen var vi de enda som inte gjorde det! Smartaste vi gjort, båtturen skulle vara en timme och de fick 20min. Så surt! Tyckte nästan synd om alla som åkte! 
Vi smarta personer som inte åkte gick istället bort till Washington Monument, tog ett par bilder, köpte kaffe och choklad och var allmänt turistiga. Svårt att inte se ut som en turist när man går runt med två olika kameror förresten..

Sista stoppet med resan var Baltimore där vi fick 1h och 15min lunch! Jag och tjejerna hamnade på Hooters. Googla Hooters så får ni se ungefär hur varenda servitris där inne ser ut. De har en viss standard när de gäller BH-storlek kan jag tänka mig.. Slår vad om att obligatorisk vaxning av ben ingår i deras policy också.

Efter käket var det bara buss raka vägen (nästan) tillbaka till NYC. Förresten så är Manhattans skyline fan tjusigast, Philly och DC kan ju ta sig! Skyskrapor och sånt gillar jag.

För att göra en lång text längre utan att föra den för lång så kan jag sammanfatta resten av dagen såhär: GÄSP. SÅ TRÖTT!
Försökte beställa en Tai Chi Latte på Starbucks. Heter Chai Tea. Smart.

Bilder kommer imorgon, måste fasen sova inatt! Får faktiskt sova till 8:30 och det ska jag njuta av! KLASS"

Åååååh fyyfan..

Ligger i sängen på ett hotell någonstans i delstaten Virginia och skriver detta inlägg på min iPod. Smärta. Trött som ett as efter en hektiskt dag och för lite mat.

Bussturen vi köpt in oss på är ett skämt! Mer än hälften av människorna på bussen är asiater och vår guide talar både Engelska och Mandarin. Kul dock att hans brytning är så rejäl att vi knappt förstår vad han säger!! Varit vaken sen 5 imorse och fick nyss veta att bussen lämnar hotellet vid 6:30 imorgon. Det är deras ide av sovmorgon..

Bussen gick från China Town i Manhattan 8 imorse och första stoppet var en bensinstation i New Jersey där vi stannade i 15min. Köpte en kaffe men fick inte ta med den på bussen = slänga halva. Faan.

Nästa stop var i Piladelphia och vi fick runt 30min att kolla på Liberty Bell och Liberty Hall. Soligt var det och det var väl den enda bra delen.

Efter Philly for vi vidare nån timme, de visade Mr. Bean på bussen och Cecilie vann över mig i Scrabble... Körde in i DC och det var moln överallt. Stannade vid nått museum, köpte en DCkeps, gick på The Mall, slösade tid och mosade in oss i bussen igen.

Stannade nån minut senare och fick ta lite bilder på Capitol Hill. Nääjs.

Nästa stopp var för att få spana på Vita Huset på håll, 15min där! Min koncentration var dock bruten på grund av en nödsituation. Jag var så pissnödig att jag nästan dog. Fick ett par bilder på huset innan det blev rikigt viktigt att hitta toan.. Hittade en och jag var människa igen!!

Vid Lincoln Monument fick vi en hel timme! Fotade och fnissade innan vi blev för hungriga och fixade käk. Visade sig dock att sista stoppet innan hotellet var på en parkering omringad med restauranger. Fail.

Slutilgen så var vi sen på hotellet. Rätt fint rum, inget att klaga på där! I fixade chips och dipp som vi mumsade på och snackade om rätt störda saker. You don't wanna know really..

Vet inte ens när vi kommer tillbaka till NYC imorgon. Kan tydligen bli allt mellan 7 och 11. Illa! Ska däcka nu och försöka att inte se zombielik ut imorgon. Lär inte gå.

Bilder kommer lätt från denna trip, ända riktigt bra man får med sig från denna resa! Så people, åk INTE med tours4fun -cpresa.

G'natt..

*rubrik raderad av mig eftersom jag inte ens fattade den*

Försöker packa min nya resväska med grejer jag behöver för en natt i DC. HAHA, jag är sämst på att packa för mindre resor! Såå sämst! 
"Hur många t-shirtar behöver jag?" Ööh. Ida.. En. Om ens det.

Hittills har jag packat mobilladdaren, kameraladdaren, en adapter + svensk skarvsladd (wtf really) och.. inget mer.

Väckaren är ställd på 5:45, får snooza 5 minuter, och sedan ska jag och Cecilie ses vid t-banan här 6:45 och försöka hitta till stället där bussen går ifrån innan klockan 8. Utmaning där alltså! 

Ska ta en massa bilder och sånt. Hoppas jag har en maaassa nya kommentarer tills när jag kommer tillbaka. Kommentarer gör mig glad.

Övrigt: Garden State är vad New Jersey kallas. Så.. ska genom Jersey och till Maryland. För där ligger DC. Sådeså.
New York kallas The Empire State. Först nyligen insåg jag varför Empire State Building heter som den gör...


KRAM!

Beroende av färgade kemikalier i flytande form

Har man inget bätte för sig en Torsdagskväll i NYC kan man lika gärna färga håret. Right? Andra gången sedan jag kom hit men svartfärgen vill ju inte sitta! Irriterande!! Är förövrigt hårfärg jag syftar på i rubiken. *host*

Nu har jag iallafall blåa prickar på öronen och i nacken. Skitsnyggt! Inget på väggar, golv, toalett eller tak - ser det som ett framsteg!Jag är bra på att måla nacken blå.


Ska leta ny liten resväska imorgon, har inget att packa grejerna till DC i!! Har dessutom kommit fram till att det inte blir nån sovmorgon på Lördag direkt. Bussen går klockan 8 från China Town och jag och Cecilie måste iallafall ta tåget 7 från Queens. Haaaah. Glädje.

Ska ta och försöka sätta fingrarna i jobb på Moa's bloggdesign. MOTIVATION!

KRAM!

tisdag kan suga rubriker

Idag var en lite konstig dag. Började som vanligt, upp 6:30, ut genom dörren vid 7 och sen till tunnelbanan. Dock tog resan slut snabbt, redan innan första stopped i t-banan (tar kanske 10min mellan stoppen, vård tåg är ett express-tåg!) så kände sig E inte så bra. Ingen skola idag bestämdes det på tåget och hon och jag fick kliva av på första bästa station och fara tillbaka hem.

Så jag har jobbat hela dagen istället. Känns dock inte som jobb med E, hon är så självständig och sov mest idag, är mest bara att se till att hon får i sig käk och så. Vi kollade på film dock! Blev Tangled och vi lyckades koppla ihop tv'n med min laptop så vi fick se den på stor skärm. Synd att ljudet inte gick att koppla in, allt ljud som kom var från laptopens högtalare. Meh, gick ändå!
Bara ett par dagar kvar nu till Washington DC! Lördag åker ju jag, Cecilie och Jenni söderut och hälsar på i Baltimore, Philadelphia och Washington DC där vi ska sova en natt. Kommer bli kul på Lördagen då bussen ska hämta oss i Chinatown klockan 8 på morgonen. Eeeek!

Aja, ska lägga mig i tid idag, hade fet huvudvärk imorse p.g.a sömnbrist. Sova är ju så skönt.

Tre månader i NYC, hurra, hurra, hurra..

Firade tre månader med att må skit över min spajjsiga (spice.. ni vet..) mat från igår. Kanonkul.

Köpte duschtvål och passade på att skänka $5 till Aids Walk. Folk går och samlar in pengar som går till forskning till att hitta botemedel mot aids. Bra grej tänkte man.

Idag klev man ju dessutom upp 6:30. Satt inte fint. Släppte av E på skolan, städade och tvättade, käkade lunch och får ett samtal av min v-mamma där hon säger att hon är påväg hem med E igen, hon hade tydligen spenderat morgonen på skolan med att spy. Uscha! :(
Jag hämtade dem vid t-bane stationen innan två och hon har sovit sedan dess. Klockan är nästan 10 här. Stackars liten.

Nu ska jag sova tror jag. Ska jag orka med morgondagen behöver jag sömn. Oooh ja.


Solig Söndag i det stora äpplet

Igår klev jag upp klockan nio. På en Söndag. Nio. Inte fullt normalt. Dagens plan var att träffa Cecilie vid t-banestationen i Forest Hills och sedan åka ner till Battery Park och ta båten till Frihetsgudinnan!
Tyvärr blev Cecilie runt en halvtimme sen eftersom hon glömde både det ena och det andra hemma (så kan det gå när man tillbringar en vecka i Aspen...) så när vi väl kom ner till pirerna var det så jävulskt med folk att vi gav upp tanken på att få komma ut till Liberty Island.

Satt i vårsolen och tittade på folk istället ett tag innan jag tog med Cecilie till Sockerbit för att introducera henne till riktigt godis. Hon gillare. Sen ville hon presentera mig för en annan godisaffär, Dylan's Candy Bar! Helvete vilket ställe, godis godis godis överallt!

Affären ägs av Dylan Lauren, Ralph Laurens dotter, och har enligt Wikipedia över 7.000 sorter i sortimentet. Tror jag lätt på, fanns ALLT! Utom svenskt godis då. Jag betalade $1 för en ananas bit som jag fick choklada ner i en chokladfontän! Åh gott!

Käkade middag på ett ställe jag inte minns vad det hette. Och jag vill inte minnas. Råkade välja HOT sauce när jag fick mitt käk fixat och innan jag ens smakat hade jag geggat ihop såsen med all mat. Höll på att dö, det brännde från halsen upp till näsan och inget vatten fick död på det!! Kommer inte gå tillbaka, bara haft otur med maten där.. Dessutom så hade en av killarna som hanterade maten en piercing i läppen, ska inte jag ha nån piercing i när jag jobbar på restaurang ska fan inte han heller! MORR!

Avslutar med ett MORR till och bilder från dagen. Mitt fisheye fick följa idag!


Kö vid Battery Park


Båt


Vårblommor i, hör och häpna, Battery Park! Haha!


Återigen..


Converse Store 


Älskar dessa! Filmtitel står alltid på dem (om det är rätt sorts lapp alltså) och kommer man dit på tiderna 
som står på lappen kan man få se en fet filminspelning! Eller.. mindre fet. Kolla imdb.com efter vilka
skådespelare som kommer dyka upp!

Sweden . Germany

Fick tag på en tjusig bild från megakuddkriget! Står och posar så vackert med våra kuddar!
Svenskt godis, mega-kuddkrig och besvikelse..

Idag var en jäkligt bra dag!
Tog t-banan till West 4'th St. och promenerade över till en nyöppnad och väldigt uppskattad affär; Sockerbit.
Sockerbit är en svensk godisbutik som säljer lösviktsgodis - himmelriket för New York-svenskar alltså!!
Kom ut med en påse med godis till ett värde av $15 - ugh. Men nog var det värt det!

Mumsade i mig ett par godisar medans jag gick till Union Square för att möta upp med Susanna och hennes tyska au-pair kompisar för att, hör och häpna, vara med i ett kuddkrig!!
För sjätte året i rad anordnades detta kuddkrig som pågick från 3-6. Hade inga kuddar när vi kom dit så vi sände iväg två tyskor som köpte Ralph Lauren-kuddar åt oss och som vi sedan skrev "Sweden" eller "Germany" på!

Stod mitt i smeten när kuddkrigen började och fick in ett antal bra träffar! Vissa visade "no mercy" och slog en hårt i huvudet med något som fan inte var en bomulls kudde. Men är man med i leken..
"Don't hit me, I like IKEA" fick man höra och en massa folk ville ta kort på oss med våra kuddar. Fick en puss på kinden (*ryser*) av nån kille som tyckte att Sverige var helgrymt. Heh..

Gav bort min kudde i slutet till "Pillows for puppies", någon organisation som samlade ihop just "kuddar för valpar".

Efter att kuddkriget var över för vår del splittrades vi, de andra åkte hem och jag gick till Opera Gallery återigen, denna gången fick jag faktiskt komma in och kolla på South Park uställningen som jag spanade på förra veckan!
Massa coola grejer där inne och jag fick äntligen se Lindsey Way's diorama som hon gjorde för utställningen! Helgrymt!

Väl hemma igen så laddar jag in minneskortet till kameran i datorn, för över de 100 bilderna jag tog idag och... när de är överförda så har plötsligt 80st försvunnit - alla från kuddkriget. Jag fick EN bild från hela jäkla kuddkriget! Så besviken att jag nästan började grina! ÅÅÅH! Susanna tog en del dock, ska se om hon lägger upp dem så jag kan få visa hur kul vi hade..

Sitter på min säng nu och tröstäter godiset jag köpte och letar efter bilder som andra tog från Union Square - ska fan hitta bilder att visa upp!


SOCKERBIT!


Enda bilden från Union Square - hela denna yta var täckt av krigande människor en halvtimme
efter att denna bild togs dock! För att ni ska fatta mängden peeps där..


Dioramat jag tjatat om! Googla "Lindsey Way" så får ni se vem som gjort detta :)


Återkommer nog om ett tag med fler bilder från idag, dock inga av mina. Fyfan, det smärtar så mycket att 80 bilder bara försvann sådär!!

Bio, panik och brädspel

Idag var sista dagen på barnens lov - två veckors jobb avklarat!
Har varit skönt att slippa kliva upp 6:30 varje dag och istället fått sova till 8 eller, som längst, till 10! Jobba nio timmar i rad varje dag har väl varit lite påfrestande och jag har aldrig spelat såhär mycket brädspel på år och dar!

Idag har det dessutom varit 1'a April. Inga skämt som blivit kastade åt mitt håll förutom de självklara "jag är gravid"-statusarna på facebook. Min värdmamma i England drog till med "is getting married". Så kan det vara.

Lyckades göra min värdpappa hysteriskt idag också. Lite mindre bra men var inte riktigt mitt fel ändå! Förklaringen lyder;
Min värdmamma ringer och säger "ni ska på bio"! Jag, J, E och E's kompis alltså. Hon mailade över biljetter som vi skrev ut och sedan körde jag oss till bion. Kan tillägga att jag aldrig kört dit förut och inte heller kört på den sexfiliga motorvägen vi var tvungen att följa ett par minuter. Varför har jag ingen såndär underbar GPS?!

Vi hittade dit utan problem iallafall, kom in i biosalongen och där inser jag att det fan är premiär av filmen! Vi såg HOP, en animerad film om påskharen som inte vill vara påskhare utan som vill vara trummis och leva livet i Hollywood. Rätt så kul film men.. sett bättre. He he..

Fortsätter till varför det blev panik för min värdpappa. Eller snarare hur jag märkte att han panikade. Kom ut från bion och slog på mobilen; 5 sms, 2 röstmeddelanden samt 8 obesvarade samtal. Jag och min värdmamma hade tydligen glömt säga att jag var på bio med barnen och då han kom hem till ett tomt hus, ingen bil och ingen som svarade i telefonen trodde han att vi var döda på sjukhuset. Heh. Oops.

Nu är det dock äntligen helg. ÅH SÅ SKÖNT! Sitter med håret i lockar (självtorkat hår som inte fått träffa plattången än) och har käkat lite choklad.

Bilder för att jag inte gillar 1'a April. Happy easter eller nått.


Sorbén är inte påbörjad men chokladen.. mums!


Fick denna tjusiga sak av värdfamiljen igår! En liten hållare för mitt Metro-card  :D
Första presenten jag fått av dem btw

"Tur att de inte är dåliga förlorare"

Gissa vad vi gjorde idag!
That's right, Monopol.
Jag vann stort och jag ljuger inte ens! 
Hade en massa flyt och håvade in en massa pengar. 
Såatte...