The one with the day after the day with the hurricane.

VÄNNER-inspirerad rubrik idag!

Var alldeles för uttåkad för att göra nån sorts orkan-uppdatering igår. True story. Var nästan för uttåkad för att hänga vid datorn. Läste en massa och har nu plöjt igenom Hunger Games och Catching Fire på en vecka! Är halvvägs igenom Mockingjay just nu. Så svårt att släppa taget om böckerna!!

Orkan var det igår ja. Eller, den blev ju faktiskt nergraderad till att bara vara en tropisk storm men det var illa nog! Många i NYC blev säkert lite besvikna på Irene, hände inte så mycket! Träd som blåste omkull mest, en massa regn som gjorde om folks källare till innepoolar o.s.v.

Största skadan jag sett själv hittills var en husbil som stod parkerad längst vägen till Ride Aid - helmosad av ett träd som brakade ner på den. Gillar att det var gula band uppsatta runt olycksplatsen med texten "CRIME SCENE DO NOT CROSS". Så det gjorde jag såklart. Gick under banden. HOHOHOHO. Olagligt och helt.. störtlöjigt.

Så ja, ingen större skada på något really. Irene dog förbi tidigt som fasen på morgonen så missade tydligen det värsta, men det blåste en hel del resten av Söndagen och NYC var under "tornado watch" bara för att.

No harm done, flygplatserna är igång igen, tunnelbanan verkar funka, affärer är öppna (om än lite tomma p.g.a inga leveranser) och folk vågade sig till jobbet!

Jobbade som vanligt idag. 8:30-5:30. Gick väl bra. Förutom den extrema mängden myggbett jag fick på mina ben!! Jag dör! Aldrig har myggbett kliat så mycket att man vill kräkas?! EEEK! GÖR JU ONT!


Mosad husvagn


Boarded up. Detdär huset var förberett!!

So yea.. Ospännande. Dessutom upptäckte jag att svensk media uppmärksammade faktumet att Irene skulle dra över NYC mest! Alltså.. skitsaken drog genom i stort sett hela östkusten, tror inte New York drabbades värst alls..

Here I Am, Rock You Like A Hurricaneeeee~

Då har vi en orkan på ingång. Tunnelbana, bussar samt tåg är alla avstängda sedan mitt på dagen. Flygplatserna är stängda. Grand Central Station är ödelagt. Tusentals New Yorkare har blivit evakuerade. Affärerna har slut på varor och stänger imorgon. Alla musikalen på Broadway är inställda hela helgen.
Downtown Manhattan kan bli översvämmat, Con Ed tänker eventuellt stänga ner strömmen i hela det området - om detta utförs kan det ta upp till 3 dagar att återställa allt.

Jag är inte i nått av riskområderna, vi blir inte evakuerade och det enda som tros hända är att vardagsrummet, som ligger brevid mitt rum i källaren, kommer bli blött som faan. Kommer lukta apa och vara fuktigt här nere i ÅRATAL.

Just nu är det typ lugnet före stormen, lite lätt regn och en småtråkig himmel. Jag har spenderat dagen hemma bakis och spelat gitarr, läst andra delen av The Hunger Games-böckerna, chattat med oroliga kompisar i Sverige och ätit ett par Riesen.

Blir väl antagligen en rätt så ospännande helg, bra är väl att man inte kommer spendera så  mycket pengar eftersom man inte kan ta sig nånstans!

Är lite orolig att min konsert på Torsdag i Central Park kan bli inställd, vet inte hur stora skador orkanen kan orsaka i Central Park och på Summerstage alls! Vädret på Måndag förväntas bli rätt bra, lugnet efter stormen blir det väl då..

Igår åkte jag till Manhattan för att säga hej då till Emelie som skulle åka hem imorgon. Hon åker ju inte eftersom alla flyg är inställda, men det var kul att få se henne och säga hej då! Kanske hinner ses igen innan hon åker eftersom hon lär bli kvar ett par dagar till nu. Blev ett par öl på Blarney Stone, 47'th på 8'nde, och sedan drog de vidare till Marquee och jag for hem!

Middag nu snart, sedan läsa mera och.. ingen aning. Lite uttråkad.

When did the latter take the lead?

Rubrik från Taking Back Sunday's låt Swing.

Igår hade vi en jordbävning här. Blir inte mer spännande än så!
Okay, jordbävningen var väl inte exakt precis här, men den kändes tydligen av hela vägen från Virginia till Jersey. Ska ha skakat lite överallt, märkte dock ingenting själv! Var i mitten av ett spännande gosedjurs-krig så det skakade redan i hela huset av vårt krigande.

Mätte 5,8 på richterskalan och var tydligen den värsta på över 100 år. Vita Huset, Capitol Hill och Pentagon blev utrymda och det går rykten att Washington Monument fått sprickor i sig! Uh-oh.. Östkusten är inte alls van vid jordbävningar fick man klart för sig iallafall!

Och som om det inte vore nog med detta så härjar en orkan vid namn Irene nere i Florida och den är på väg hit. På Söndag ska vi få känna av den, dock kommer den ha avtagit en hel del men 'tropisk storm' heter det så fint - blåsigt och en jävla massa regn. Varför detta ska ske på min heliga helg vet jag inte, men det är DUMT!

Försökte få med barnen och spela minigolf idag men båda ville stanna hemma. Wtf. Lyckades övertyga dem att följa med till lekparken och vi var där i typ en timme innan de var för less. Inte ens jag orkar ju stanna inne hela dagen! AAGH! Har skitbra ungar, men nog är de lite småtråkiga när de bara vill sitta hemma och spelar kort eller TP?

Såhär kommer det tydligen kunna bli i helgen;

_______________________________________________

Wellwell.. Imorrn är det LCC (Local Childcare Coordinator) möte iallafall. Lite segt med dem sista månaderna eftersom vi inte HAR nån LCC. CC utbildar en just nu och mötet imorrn kommer vara med en tillfällig. Lite struligt är det men vi kämpar på. Mötet är i Manhattan, ska bli gött att få åka lite t-bana igen. Not. Eller kanske, inte säker på vart vi ska mötas så kan bli sketakul!

Kommentera gärna, skriv vadsomhelst!
"Dina teckensnitt är fula"
"Du skriver TYP för mycket"
"Jag gillar ost, kolla på min matta!!"

NÅGOT! ♥

Headfirst For Halos..

..by My Chemical Romance ä la för go!

Igår, Söndag, sista dagen av ledighet innan arbetsveckan och jag hade inget att göra. I NYC. Hamnade på mallet iallafall och skulle köpa kläder. Det hände inte.
Kom hem igen efter 3,5 timmar med; handsprit, Swedish Fish och en engångskamera som har lyckokake-budskap som hamnar på bilderna vid framkallning. Funkar skitbra som festkläder.. or wait.. NÄ. Göre inte. För det är en kamera, inte ett klädesplagg. Duh. Random fail iallafall.

Idag vare ju Måndag och det var segt att kliva upp, särskilt när man är van att vakna vid 11! 8:10 blev det idag, snooza 10 min och sen ta sig genom dagen utan kaffe.

Spelade kort på förmiddagen med barna och sedan, ändligeeeen, så satte vi oss i bilen och jag fick köra dem till Queens Zoo! Tror jag var lätt mer exalterad över det än de var, varje gång jag föreslagit det innan har de bara sagt nä. Vi har ju t.o.m årskort - fara dig närsomhelst bara!!

Inga problem att köra dit - ligger nån minut från Hall Of Science - och jag fick se the Unisphere på vägen!
Började vår zoo vistelse med att mata ankor. Uppskattades av både små och stora kan jag säga! E försökte dock bara kasta pelletsarna på ankorna, quack.
Alligatorer, pumor, lodjur, fejk-älgar och en massa fåglar följde innan vi tog ett snack-break vid sjölejonens pool. De levde om som faan dessutom, " *splash* HOONK HOOONK HOOOOOOONK *splash* " var det ända vi hörde. Spännande.

Tittade en sväng på dem också, rätt så ospännande, gick vidare och såg antiloper, ett par bison, örnar, ugglor och en björn. Sen gick vi vidare till min personliga favorit - petting-zoo! Klappa djur - fukk yä!

Gullade med får och getter, stirrade på en åsna, ett par jättekaniner och sen var vi hur länge som helst och gullade med llamorna!! Var dock skiträdd att de skulle spotta på oss men de var väldigt toleranta och blev klappade, fotade, matade och pratade konstigt med. Mest det tror jag.

Körde hem efter det, vi var rätt så klara där, och tog det lugnt tills jag slutade jobba. Sweet day ändå för att vara en måndag!!

Lite bilder för zooet(?) var mysigt!


Alligator                                                              Blommaaaaa


Puma                                                                        Roosevelt Elk


Fågelinhängaden var fett stor och med snygga fåglar!


Sjölejonens pool                                                   Pudu, minsta rådjurs arten <3


SÅ SMÅ OCH SÖTA! Snygg spegelbild av feta kvinnan i vitt också..


LLAMAS  ♥


Peka på llama. Awesome

Over and out now.

I push my fingers into my eyes

Oooch rubriken kommer från Slipknot's låt Duality.

Lördag. Vafan hände i Lördags..? Men jo! Jag chillade jävligt hårt hela förmiddagen i Queens och tog sen t-banan till Manhattan för att få träffa Moa! Vi var på au-pair skolan på LI samtidigt och hon hamnade i Maryland efteråt.

Jag åkte till Bryant Park för att vänta på henne där. Och så börjar det åska. Och regna. Hade nån sorst smart cell i gärnan som gjorde att jag plockade med mig ett paraply innan jag drog från Queens dock så det var ju bra. Blev fortfarande superblöt när jag gick de kanske 200 metrarna från där jag stod i parken till närmsta Starbucks. 
Moa hade inte nått paraply och hon plaskar in på Starbucks halvdränkt och ser ut som om hon medverkat i, och vunnit, en white wet tee-tävling!! Plask.

Vi satt inne på Starbucks ett bra tag tills regnet var lite mindre kaotiskt, gick till Applebees och käkade. Eller, jag käkade mat. Och Moa efterrätt. Men det får man! Efteråt gick vi bara runt, pratade om allt möjligt och sånt. Trevligt!


Igår, Lördag, var jag på min första riktiga baseball match! Träffade Ida i SoHo vid 2 och Jenni var sen (som vanligt hahaaa) och dök upp en halvtimme senare. Tog Q-tåget från Canal St. och var ute på Coney Island vid 4!
Satte oss vid ett bord med jävliga stolar på Beer Island och drack Mikes Hard Lemonade tills klockan var 6. Produktivt. Två finskor till dök upp samt en mexikansk brud och allihopa gick bort till MCU Park, hämtade ut Jenni's gratisbiljetter och gick in på stadion! Som var rätt så liten. Men charmig.

Stannade i lite över 2 timmar, tror jag, och försökte hänga med i spelet. Jag tog fel på vilket team vi skulle hejja på mest hela tiden, Cyclones hade vita kläder och bortalaget ljusgrå - inte lätt! Fattar inte reglerna alls men tror Cyclones förlorade där..

Åkte tillbaka till Manhattan och trodde vi skulle hamna på nån bar där men nä. Var hemma i Queens vid 1:30 och hade med min nyinköpta flingor som jag sedan skrev "IDA IDA IDA IDA" på för - seriöst - det är allt jag har att äta eftersom värdfamiljen tog med sig det mesta käket vi hade hemma och lämnade lite skit till mig. Mina flingor. Back the fuck off.

Piccies:


På Beer Island, Jenni, Ida och hard lemonaaadeeee~


Baseball


Baseball like wooosh

Idag ska jag kanske till Queens Center Mall bara för att få i mig mat. Kanske köpa nån sorts kläder. Obestämd framtid ni vet.

Oh I confess, I confess to the rumor of us

Rubriken kommer från Panic! At The Disco's låt Hurricane från senaste albumet Vices & Virtues.  Får se dem live om 13 dagar - yay!


Friday friday idag är det FREDAG people! I Europa är dagen antagligen nästan över, men här är det timmar kvar. Inte helt klart vad planen för dagen är men lutar åt middag nånstans, kanske med Jenni, och en drink på vartsomhelst. Ingen aning!

Igår var rätt så slött och jag tänkte tatuera mig. Det gick ju åt helvete.. Tog med mig $140 och tänkte "det räcker väl för min lilla tatuering jag vill göra!" men nä. Gick först till NY Ink bara för att kolla priset, trodde inte egentligen att de skulle ha tid över igår, men trodde inte heller att priserna är hypergalna! De sa att priset skulle ligga på runt $6-800!!! Det är samma pris som jag fick när jag frågade om priset på en rätt så stor tatuering förut! Sjukt! 

Dessutom fick jag veta att stjärnorna från tv-serien tar $1000 som minst! Men man fattar ju att de inte vill göra en massa småsaker - go big or go home sägs det ju...

Så lite smått chockad tog jag t-banan till Brooklyn och kollade in på Asylum Tattoo, där jag blev gaddad sist, och frågade efter priset på samma tatuering jag frågade om på NY Ink. Asylum skulle ta $175. Seriöst. Lär gå dit nån helg framöver och få lite mer bläck i huden då!!

Men ja, idag får jag se vad som händer, hittills har jag vaknat, lagat frukost (scrambled eggs med bacon) och duschat. Sååå ja.. Ttyl I guess.

*insert intro from The Common Hours II by I See Stars here*

För det introt är fett skönt!!

Fortsätter med min slöa uppdatering här med att författa ett inlägg om Lördag, till att börja med. Phew, minns knappt vad jag gjorde!

MEN. Jag hade min första buddie över på besök! Ingen Ö-vikare. Inte ens Svensk. Finska Ina som jag kännt över internätet sen jag var 14-15 kom hit och hade ingen aning om vad NYC hade att bjuda på!
Skulle ses utanför Shoe Mania på Union Square vid 13:30 men eftersom Metron är som den är kom hon runt 14:00 istället.

Gick ner till SoHo, vandrade runt på lite gator och tittade in på NY Ink (såklart..). Fick se Megan Massacre från TV-showen där samt Kat von D's ex Oliver Peck. Rätt fränt!

Tog en sväng till Times Square och Ina får syn på en jättestor billboard-skylt med Daniel Radcliffe's (killen som spelade Harry Potter i filmerna) face på. Förklarade att han är med i en musikal på Broadway och sen bar det av dit för att kolla på utsidan av teatern. Slutade med att vi stod där i typ 2 timmar och väntade på att skådespelarna skulle komma ut och signera grejer. Fick alltså se Daniel Radcliffe på sisådär 20 meters avstånd från andra sidan gatan. Mitt liv är inte komplett men det var lite fränt.

Avslutade kvällen på en bar i närheten av Times Square och blev dränkt när jag gick hem. Det regnade. Väldigt mycket. Mer än det gjort på ett tag. T-banan var översvämmad på vissa ställen så tågen blev omdirigerade - galet!


Rödhåriga bruden är Megan                                  Killen i skjortan är Oliver Peck


Jag och Ina i Central Park och på Times Square


Dan Rad skriver autografer

Söndag. Nää alltså Söndag var rätt tragiskt. Var hemma bakis hela dan, det spöregnade ute, försökte få igång tv'n (kan fortfarande inte..) och lagade mat åt mig själv. Ätbart blev det! Såg på lite True Bloor (fortfarande inte sett klart 1'a säsongen tragiskt nog) och somnade rätt så hårt.

Måndag var en rätt så kul dag för jag och Ina drog på Harry Potter - The Exhibition!!! Så jäkla läckert! Dock var det totalt fotoförbud där. FY! Men de hade hur mycket grejer som helst från alla filmer, allt från Harry och Ron's sängar från deras sovsal, de flesta av karaktärernas trollstavar, Harry och Draco's kvastar, Hagrid's kläder, den flammande bägaren o.s.v. Allt var där på typ en halvmeters avstånd och ingen rörde nått. Respekt.


Pottriga saker! Bertie Botts bönor är vidriga btw, smakar precis som det står att de ska! EW!


Tisdag tog jag mina gratisbiljetter till AMNH och Ina fick kolla på dinosaurie skelett och allt vad de nu har där. Kollade på den tillfälliga grodutställningen och den var rätt så lame. Grodor är inga action djur precis.
Stannade tills de nästan hade stängt, tog t-banan söderut och åt kinamat i China Town! Sååå otroligt gott och man rullade typ därifrån p.g.a jätteportionen man fick.

Gick förbi NY Ink igen på väg till t-banan, Megan Massacre satt på trappan utanför och rökte och jag drog till med ett "You are awesome!!" som inte alls var awkward, fick ett "Aaw, thank you!" tillbaka och sen åkte vi hem som fan och sov.


Groda som man inte vill pussa på (giftig)


Mat. ÅH. Skulle haft lite av detta nu!!

Onsdag var Ina på musikal så jag och Jenni gjorde nått istället. Blev Wholefoods, sushi för Jenni och nån kaka för mig, och sedan käkade vi i Central Park. Nån sorts sak som alltid verkar hända. Kakan var äcklig btw.
Ina följde oss på 15 Handles när hennes musikal var över. 15 Handles är ett froyo-hak som skulle ha en massa grejer att välja på men.. var inte sååå överväldigad. Var la gott. Ina tog t-banan tillbaka till sitt hostel och ska tillbaka till Kanada där hon avslutar sin Nordamerika-resa. Jag och Jenni åkte hem för hon var trött efter en arbetsdag och jag var bara trött. Så. Ja.Min Chicago-resa blev det, som ni kanske fattar, inte något av. Synd som fan eftersom denna vecka kommer vara den enda lediga jag kommer ha nu tills jag jobbat klart hos familjen.. Tänkte fara till Boston istället från Fredag till Lördag men det får bli en annan helg, Jenni fick massa gratisbiljetter till en baseball match på Coney Island så ska dit på Lördag. Hoppas på icke-regnig dag!

Scream It Like You Mean It Tour - Irving Plaza, NYC

Nu vare ett tag sen jag uppdaterade igen!! Sorry och allt men här kommer ett inlägg om min Fredag!

Trodde jag iallafall att jag bara jobbade till 2 som förra Fredagen, trodde värdfamiljen skulle åka till Jersey samma tid liksom. Men icke! Blev en timme sen till min konsert eftersom jag fick jobba till 5:30 istället, detta innebar att jag missade The Air I Breathe's set.. Dessutom såg jag bara typ 7 minuter av Mod-Sun's set. Där får man.

Men då hade jag istället ett litet fangirl-moment utanför Irving Plaza när jag först kom dit! Vid en av trailersarna(?) utanför konsertlokalen stod tre av killarna från I See Stars!! Sångaren samt deras två gitarrister hängde utanför och jag tog nån sorts mod till mig och frågade om jag fick ta en bild med dem - det fick jag!

Sedan kutade jag in och kollade på band.

Mod-Sun var det drag i! Lite rap och lite hardcore-varning typ. Såg rätt sunkiga ut men gick runt och var skitglada bland fansen efteråt!

The Color Morale var bra. Inte great, inte underbara men bra. Fick igång publiken och verkade ha kul på scenen. Sångaren stod inte stilla en sekund!

I See Stars
. Tredje gången jag ser dem på 4 månader typ! Bandet som, förutom kvällens headliners, fick igång publiken mest! Jävla drag alltså!! Folk crowdsurfade, hoppade runt, moshade och sjöng med och jag hade skitkul. Men. Problemet med att vara kort och gå på konserter där man bara har ögon för banden kostar på.
En crowdsurfare landade på mig, sparkade mig i ansiktet och på högerarmen och det svartnade för ögonen på mig för ett par sekunder.
Fann mig själv på golvet och nån kille drog upp mig och jag stapplade på egna ben ut från folkmassorna och till baren för att få tag på en massa is. Satt på golvet med en mugg full med is mot pannan ett tag och missade I See Stars awesomeness i sista 3-4 låtarna. SURT! Slutade med en bula ovanför högra ögonbrynet och en högerhand som inte riktigt ville hänga på efter sparken på armen..

Sååå deras set tog slut och folk började pressa sig mot scenen för att komma nära nästa bandet som skulle upp - Chiodos!
Ny sångare och nysläppt material brukar betyda bra grejjer men inte i detta fallet. Publiken kom bara igång och sjöng med i de gamla låtarna och sångaren var.. lame. Det märktes att bandet tagit ett par slag från allmänheten efter att de sparkade sin orginalsångare, Craig Owens. Craig var bandets röst och det märktes sååå väl! Han sjunger dock i D.R.U.G.S nu, som vissa kanske vet, och där är han så awesome att Chiodos är som en fluglort på trottoarkanten. Men ja, deras gamla låtar gick och de nya sket det sig för. Var ingen mostpit, inte många händer i luften och ingen hoppade på stället. Tråkigt!
____
Efter att Chiodos jammat klart tog jag mig lite frisk luft och hörde deras gitarrist prata om hur mycket det märktes på publiken att de inte riktigt värmde på dem. Stackarn, han va ju så snögg! Haha!

Sista bandet för kvällen var Breathe Carolina och det var såå tydligt att de flesta var där för att se dem! Publiken, som tidigare endast täckt de första 4-5 metrarna framför scenen, sträckte sig nu nästa hela vägen bak till baren och när bandet klev på scenen blev det en jävla liv!
De hade en hejdunrandes ljusschow och var inte alls dåliga att se och lyssna på! Alla sjöng med, båda sångarna skojjade och hade sig och jag fann mig själv sjunga med i ett par refränger trots att jag knappt lyssnat på dem innan!

Var hemma i Queens vid 12 nån gång och var trött som ett as och hade ont överallt. Lyckad kväll over all, om man bortser från händelsen som fick mig att isa skallen.

Piccies peeps..


Where the action was


Brian, Jimmy jag och Devin - coola gängen

(här blir alla bilder skit så lägger bara upp ett fåtal = de bästa. Tragiskt.)


Mod-Sun                                              The Color Morale


I See Stars


Chiodos


Breathe Carolina


Breathe Carolina II

Uppdatering på helgen kommer också. Och för de senaste dagarna. Phew, har jobb att göra på min semester, vafaan!
Tonight, Tonight - The Smashing Pumpkins

Finfin låt i rubriken, kanske inte vad jag brukar rubrika med men whatever.

Jobbar på som vanligt här. Försökte få med ungarna på Queens Zoo idag, vi har medlemskort och allt, men de tråkmånsarna ville hellre stanna hemma och spela brädspel!! Jag var ju heltaggad på att få gosa med getter och sånt!

Blev vattenballonger i lekparken istället. Och sen fick jag för mig att jag ska till Chicago nästa vecka!

Kollar på flyg och sånt nu, inte omöjligt att jag far dit - en stad jag vill besöka! Min värdmamma frågade just vad jag skulle dit och göra och jag hade väl egentligen inget bra svar förutom "because I wanna!".

Så jobbar på det. $300 tur-&-retur med flyget låter inte alltför dyrt ya know. Dessutom måste man ta reda på ända semestern man får!!

Nu köpte jag, precis 3 minuter sen, biljetter till Scream Like You Mean It Tour som ska vara på Fredag på Irving Plaza!! Galet, kom på att jag inte alls jobbar till 5 då och tänker passa på att gå!
Band som spelar är bland annat Breathe Carolina, Chiodos och I See Stars! Tredje gången jag ser I See Stars detta år, de är faktiskt bra dessutom - haha!!

Men jaa.. Två jobbdagar kvar tills långledigt! Måndag 22'a jobbas det igen!

Ska faan njuta av en till konsert, ska bli grymt att få se lite nya band och ett par man diggat ett tag!

Edit: HAHAHHAHA!! Jag skrev detta i tron att det var Onsdag. Det var alltså Torsdag idag. Hur tappade jag bort en dag?! Så det är IMORGON (för Sverige blir det väl 'idag'..) som jag ska på Irving Plaza och rocka skiten ur mig!!

Spåttäfaj

Fick en förfrågan om att lägga upp min(a) spellista/or från Spotify på bloggen för min musiksmak är kung.

Så det kan jag väl göra.

Sweet Fuckers - random av mina favvisar

Oldies - som det låter, gamla låtar som jag gillar

Guilty Pleasures - den pinsamma spellistan som jag diggar ändå

Feelingdown - spellistan då man är lite nere och av någon anledning vill lyssna på lite lätt ledsamma låtar

Sen så ligger alla de bästa låtarna inte på nån spellista, utan under mina "Starred Songs", kolla där efter bästa skiten there is.

____

Rätt så sweet att Spotify nyss lanserades i USA och alla artister är typ "Here, have a free code to sign up to this amazing music-service Spotify" medans Svenskarna är typ "Oh people.. old new. Embarrassing." Bra även att man slipper fråga folket hemma i Sverige att logga in på ens Spotify-konto varje 2 veckor. Dessutom verkar de inte vara så hajj på att lägga in reklam mellan låtarna än så blir mer musik för mig! Och min 10-timmars-mätare verkar lite skev så har ändå obegränsat med musik varje månad. 

Lyssnar dock mest på musik via iTunes nu så spellistorna kanske är lite oaktuella. Men fortfarande sooo sweeet!

Divine Intervention

Rubriken är en låt av Taking Back Sunday som är fin. Lyssna på den, helst en live versionen från Louder Now: Parttwo - "I broke a string.. That's how hard I'm rocking for you, see!"

Nu; bilder.


Queens                                                                         Broadway


Broadway                                                                   Jenni


Ellen's Stardust Diner                                               Miss Subway från Sverige


Bathroom for them DOLLS                                         Gröna sköna armband!

Söndag


Godiiiis                                                         Klistermärken


SoHo


Union Square                                             FroYo ♥

Maybe you sucked the life right outta me

Rubriken kommer från The Used's låt Meant To Die.

Och här kommer en uppdatering om helgen! Phew alltså.. Sömn. Vad är sömn?

Som jag skrev i förra inlägget så var planen att hänga med Frida på en bar och så blev det också! Hamnade på nått litet najs ställe på 8'th Ave (tror jag...) och var där hela kvällen!! Fick gratis shots av ett par Britter och jag spelade Marilyn Manson på Jukeboxen. Vilket jag tror bara jag tyckte var en succee. Men betalar man $1 så ska man får höra låten sin sådeså!

Kom hem typ.. mitt på dan Lördag. Duschade, sov en halvtimme och drog sedan till Broadway för att träffa Jenni och hennes finska polare som flugit in dagen innan.
Käkade på Ellen's Stardust Diner (laddade upp en video därifrån på FB!!) och det var gott som vanligt. Men så är jag lite fegis och kör säkra kortet genom att välja samma käk varje gång! Captain Video. Så heter min mat. Ja.

Efter käket drog vi till Broadway Comedy Club dit vi köpt biljetter för typ veckor sedan. Fick för första gången här i USA armband för att få köpa alkohol! Det var stort. Nog för att jag hade armband på Bamboozle (som vi hittade på backen för jag var ju inte off-age liksom..) men denna gång fick man ju beställa dricka!

Komikerna var väl roliga, hade sett ett par av dem tidigare när jag och Jenni varit där, men de va kul ändå! Dessutom hamnade vi längst framme vid scenen så självklart blev man involverad i ett och annat skämt. "So you're Swedish.. Why aren't you blonde?!" Lite less på den kommentaren nu men fick la bjuda på det.

Efteråt skulle vi på nån rooftop-bar trots att det ösregnade. Jenni's polare glömde plånboken i en taxi och sen vare inte så roligt längre. Vi fyllde in ett formulär om förlorad egendom på YellowCabs hemsida och sen drog jag hem.

Nästa inlägg kommer nu bestå av lite bilder och i stort sett hela min Söndag. Galet roligt.

It's like I'm stabbing in the dark (it's like I feel too much)

Rubrik från D.R.U.G.S låt Laminated E.T. Animal

Nu är det helg!! Faan så gött folket! Igår hände inte mycket, som vanligt, spelade spel och var på biblioteket i 2 timmar.

Idag var det mest stöka undan massa halvfärdiga projekt, packa deras kläder och sedan vinka hejdå 14.30 då hela värdfamiljen drog till Surf City. Klagar inte alls, huset på LBI lär vara smockfullt eftersom de har en mindre familyreunion och jag får huset i Queens för mig själv tills på Söndag kväll! Ska utnyttja detta genom att inte vara här. Hehe.

Ikväll är planen att möta upp med Fridan nånstans på Manhattan, dra på nån sorts bar och dricka lite alkohol. För det får vi lagligt göra nu. Kanske man går till Angels and Kings - en rock-bar som startades av Pete Wentz från Fall Out Boy/Black Cards! Lär vara bättre musik - är så satans less på "Empire State Of Mind" och alla skitlåtar av Jay-Z och den högen.

Har tvättat en massa kläder och ska nu försöka välja outfit för kvällen. Chansen  är att det blir samma som vanligt, är trots allt inget shoppingfreak som de flesta au-pairerna är och har därför inte så mycke kläder att välja mellan! Dessutom är hälften av allt för varmt just nu.

Kräm.

Due . Mindless Self Indulgence

Rubriken är ett musiktips. MSI är grymma men inte för de känsligas öron. Eller ögon. 

Idag jobbade jag 10 timmar och tror aldrig det gått så fort!
Fram till lunch flöt allt bara på, vi käkade och sen körde jag till New York Hall Of Science! Aldrig varit där tidigare men familjen har medlemskort där så vi kommer in gratis och alls. Sweet.

Tog kanske 15 minuter att köra dit och barnen var förvånansvärt bra vägvisare! Kom dit innan 2 och körde hem igen strax efter 5!

Stället var större än jag trodde! Vi var där tre timmar och såg mycket men långt ifrån allt! Hall Of Science är som ett museum för barn där det finns en massa experiment där de får se, testa och leka med! Huvudutställningen hade med circus att göra och hade allt möjligt överallt.

Barnens favorit var tydligen cirkusavdelningen. Mitt bästa var jätte såpbubblorna och 'the shadow wall'.
Shadow wall var skitläckert! Ett gult ljus lyser mot en vit vägg, när den släckt ställer man sig mot väggen, posar och se lyser ett blått ljus i ett par sekunder. När man sedan går ifrån väggen så sitter ens skugga kvar på väggen! Såg riktigt häftigt ut - jag var lätt mer impad än alla barnen!

Var ute ett tag på lekplatsen de har som är designad för att barn ska göra mera experiment. Det är allt det handlar om really. Sen kollade vi på när torris dumpades i vatten. Ser så finigt ut!

Nu får ni bilder.


klisterlapp                                      grön vägg                                          roaaaar


loppcirkus                                    enhörning                                          torr-is


skuggväggen - synsk kanske inte sååå bra men det var mörkt!

Så det var idag det! Jobbade ju som sagt 10 timmar idag och det är för att min värdfamilj ska dra till Jersey Shore tidigare på Fredag! De lämnar dock mig här, helt mitt eget val! Fint där ute, visst! Men SÅÅÅ tråkigt! Dessutom kommer huset vara fullt så jag kör på i NY istället. Ska på Stand-up Comedy Club på Lördag! Denna gång lär det köpas mer än bara Cola dock..

You recognize this shape? It's the back of your hand.

Rubriken är från låten In Vein av Alkaline Trio. I liiiike.


Men nu är det såhär att jag kommer bli tvungen att ta ut en av mina två veckors betald semester tredje veckan i Augusti. Och det är ju jäkligt snart!

Fick ju veta lite sent av värdfamiljen att jag skulle bli tvungen att ta denna veckan, orginalplanen var att åka till Miami med Cecilie, men vi fick semestern lag på olika veckor så det sket sig ju.

Så nu kommer jag vara ensammen i New York, värdfamiljen ska ut till huset på Jersey Shore, och jag vill ha något att göra!
Funderar på att ex. ta tåg/buss till Boston eller Philadelphia, men jag vill ju inte göra detta ensammen! Har ju ingen större aning om hur de städerna är strukturerade, vad kan ska se, vad av det som faktiskt är sevärt. All that jazz.

Ingen läsare som råkar vara här på östkusten och vill visa mig sin fantastiska stad? Drar gränsen på sisådär 4-5 timmars resa enkel väg - öppen för förslag!


coney island ♥

You'll never get what you want, you'll never want what you get

Rubrik från Taking Back Sunday's låt El Paso - jäkligt skön låt för övrigt!

Idag var första dagen på Augusti, första dagen av 9 timmars jobb varje dan och första dagen ungarna inte har något aktivitet på dagen dit de ska på länge.

Alltså, heldagar med barnen som kan bli lite väl utdragna.

Idag blev det kortspel, brädspel, lekpark i ett par timmar och lite läsning. Lär bli fler dagar som denna och medans barnen är jättenöjda och inte klagar, så blir jag väldigt uttråkad. Punches you have to take.

Sedan klockan 3 har det åskat och mullrat ständigt dessutom! Inte en ända regndroppe har fallit över Rego Park dock. Skumt! Enligt TV'n är det "flooding warning" (varning för översvämmning) i Queens men inte fan har det regnat.

Här är vad lekparken bestod av idag. Typ.


Uh-oh..


Au-pairen hållser sig utanför kriget ett tag - sen gick det inte längre..


Matade en ekorre sen. Den var skum, gnuggade magen mot ett träd. Kanske juckade..?

I left my ... in Coney Island

Honestly..? Tror inte jag glömde något där idag så det är väl bra.
Blir ingen text idag - kör på bildinlägg för en bild säger mer än en miljard ord - right?

iPod bilder bara - så blire lätt då den är nära till hands.. Ska försöka köra med systemkameran mer och med
digitalkameran eftersom kvalitén på bilderna blir så mycket bättre men for now, please settle with this.