Happy New 2010 from New York City!

Idag är sista dagen på 2011. Om 4½ dagar har jag varit här i ett år. Oj shit.

Så idag ska man då ringa in det nya året, fast här släpps det en boll istället för att en klocka slår! Tänker INTE vara på Times Square vid tolvslaget, det är väl typ samma sak som att begå självmord. Så nä, det vill jag inte.

Ska med Frida och Fia på nån fest och typ.. ha kul! 
Nyinköpta kläder, mitt ända par högklackade skor och lite $$$ så ska väl detta bli bra!

Från mig till er nu, GOTT NYTT ÅR!

You know I can't afford the medicine that feeds what I need

Rubrik från Caraphernelia av Pierce The Veil

Ännu en arbetsdag avklarad, inte många kvar nu!

Var moralisk support åt barna som skulle skriva tackkort till dem som de fick julklappar av. "Thanks for the socks" o.s.v. De måste tacka för exakt precis vad de fick och skriva något positivt om grejerna. Tog ett par timmar då de i vissa fall inte kunde komma på vem som gett dem vad. Heh..

Mer dååå.. Uh. Jag är mästare på att göra mozzarella sås? Och på att koka pasta. Mästerkocken här alltså.

Slutade jobba vid 5:30, phew, och drog till köpcentret i jakt på nyårsklänning och jeans. Hittade NADA. Det är ett stort jävla köpcenter och jag hittar nada?! Borde vara omöjligt men dagens budget låg på $30 så.. hade väl inte nog med dollars.

Fick en glad överraskning när jag kom hem, vin värdmamma lämnade över ett kuvert från hennes föräldrar - en julklapp! Så jäkla snällt, har träffat dem en gång och det skickar kort!
Fick ett presentkort från banken Chase på - hör och häpna - $50!!! Jag blev aldeles glad i hela mig! Kortet funkar överallt och nuuu har jag mera i klänningskassa! Glad!

Så det var idag det. Nästan nytt år nu, jag frågade barna om de visste vad som hände på Söndag och de tjöt förskräckt "NOO! You're not leaving then, are you?". Ahw. Men nej, inte riktigt än. Dock kommer nya au-pairen nästa Torsdag, jag får sova på soffan tills jag flyger till San Fran då. Kommer ju bli mysigt. Och awkward.

Det var idag det. Kan inte fatta att jag måste börja packa snart. Nån som sett min resväska..?

It can all happen within an hour, watch yourself, take nothing for granted

Idag har varit en jääävligt seg dag. Började med att jag glömt ställa min väckare men ändå, på något magiskt vis, vaknar exakt precis på den tid jag skulle klivit upp på. 20 minuter innan jag börjar jobba alltså. 8:10. Snooza är viktigt.

Så visade det sig att båda v-föräldrarna var lediga idag! Aah, lite lugnare hemma då kanske? Men nä. De åkte iväg på en shoppingtur och var borta 7 timmar. Jahaaaa.

Blev rätt lugnt ändå, riktigt långtråkigt faktiskt då båda barnen sysselsatte sig med respektive julklappar. Och inte behövde hjälp. Eller sällskap.
Satte mig med en bok jag fick av sverige-familjen i julklapp, Just Kids av Patti Smith, och läste 2/3 av den under dagen. Var väl typ det som hände under dagen.
Sen kom v-föräldrarna hem en halvtimme efter att jag skulle slutat jobba och jag fick varken en förklaring eller en ursäkt. TREVLIGT.

Sen kom en överraskning under dagen också. En av tjejerna som skulle med på road tripen kommer inte med. Finns en bra förklaring till varför men den drar vi inte, istället får vi fokusera på kaoset som detta skapade idag. 
Allt måste bokas av, ombokas, fixas, ändras o.s.v.
OCH. Det blir inget Las Vegas eller Grand Canyon. Ouch. Jag som senast imorse lovade J att skicka vykort från dessa ställen. OUCH!

Ingen bil blir det heller, vi ska ta bussar från San Francisco till L.A och stanna nån dag på varje ställe längst kusten. Blir helt klart kung också men inte riktigt samma sak som det jag hunnit visualisera i mitt huvud.

Så just nu bokar jag ett vandrarhem i L.A. Sen ska annat bokas. Och mera bokas. Tur att man har flygen fixade iallafall.

My Mannequin Can Dance - Matchbox Romance

Idag var det Måndag och jag var blissfully ledig! Första gången på länge som jag inte haft planer som involverat min väckarklockefunktion på iPoden. Sova så länge jag bara kan! Vaknade dock vid 10:30 av att det levde om i huset. Så mycket för sovmorgon. Eller ja, a bit of an improvement kanske men behövde väl inte mer sömn.

Degade i sängen ett tag, njöt av att det faktiskt var varmt och blev liggandes en timme till. Heh. Orkade mig upp för att duscha senare och blev fast i ett Skype samtal med Frida ett tag därefter. Skype är lite magiskt och skitkul. 

Vid 3 nån gång lämnade jag tillslut huset och tog mig till huvudgatan i Forest Hills, köpte biobiljett till 5:10 och hamnade sedan på - hör och häpna - Victoria's Secret! De hade en massa rea och jag kände för att ge mig själv en treat. Kom ut $52 fattigare - NO SHAME! Dock förstår jag varför andra au-pairer har mer underkläder än pengar och har svårt att lägga undan $$$ - grejerna är ju inte så billiga!

5:10 gick jag ensammen in på biografen och därefter följde över 2 timmars joy - såg Sherlock Holmes: A Game Of Shadows! Noomi Rapace spelade zigenare och som vanligt älskade jag filmen och min själv-röst i huvudet talar just nu med en Britisk accent. Eh. Well well.


Jobb i veckan Tis-Fre 8:30-5:30 och sedan Mån-Tis nästa veckan SEN ÄR JAG OFFICIELLT KLAR! Jag är helt klar med allt jobbandes och med att kliva upp 6:20 för att ta t-banan till Manhattan. Wow. Det var ett år det.

Muse - Falling Away With You a.k.a Julinlägget

And in a manner of extraordinary fashion, I shall proceed with writing this post in English. Also, that statement is a false one.

För orkar nog inte skriva på Engelska nu. Räcker. Men tänkte dra igenom helgen som gått lite fort och informera er om att dessa BBQ Pringles är utsökta.

Fredag kväll; jag slutar jobba vid 5:30 och drar iväg till Manhattan för att vara moraliskt support till Frida som skulle gå igenom en gammal procedur på ett litet hak i Brooklyn. Hon skulle tatuera sig! *stolt mor*

Så vi träffades på 14'th & 8'th, tog L-tåget till Williamsburg och promenerade ner till Asylum! Nån timme senare går vi ut och Frida har lite bläck på sitt ben! Gick bara bra trots att jag inte gjord något själv, fotade och var support, om än lite smått dålig support. Heh. OH MY HEART MY BABY'S GROWN UP!

Ooooch efter det käkade jag mat på Big Daddy's Diner medans Frida tog en Cola. Pff. Go' maten ju! Sen åkte jag hem och öppnade mina julklappar från Sverige, klockan var då 4 på morgonen Svensk tid, helt tillåten att öppna då! 

Lördag - julafton! Vilket betydde; inget särskilt på gång här. Jag och Frida bestämde oss för att hänga iallafall, träffades på Starbucks, fick gratis kaffe, hängde där ett tag och hade sedan en mission osm gick ut på att ta kort på mig och min tomtemössa (se 2 inlägg tillbaka) på olika turistiga ställen! 
Nästa steg var ett besök på Sockerbit. Tänkte köpa en chokladask till värdfamiljen men de hade bara den mörka chokladsorten kvar så jag julade på migsjälv och köpte lite godis samt en förpackning med Singoalla kex! Kalas!

Sen var nästa besök på listan FIKA. Som stängde 45 minuter innan vi kom dit såklart. Men vi ville ha fika så vi promenerade 12 kvarter eller vad det nu var till Svenska Kyrkan för de skulle tydligen sälja Julmust och lussebullar! Vi blir dock utmotade av en oerhört otrevlig präst-kvinna som säger "Det är stängt, ingen restaurang, kom tillbaka på julmässa blablabla". Roligt nog så skulle det inte vara stängt förän 15 minuter senare men de gillar tydligen inte att vara merry på julen. Hennes tonläge var oerhört otrevligt och mitt religions hat/ogillande stärktes lite mera. Kärringjävel.

Vi gick till T.G.I Fridays på Times Square istället och käkade julmiddag. Inte särskilt julig men det smakade bra och kostade väl 1/4 av veckolönen. Heh..
Tänkte gå och se Girl With The Dragon Tattoo på bio efteråt och blev där fanimig RÅNADE av biljettmaskinerna! Vi knappade in film, tid, dag, drog bankkortet, knappade in postkoden och DÄR står det att det inte funkar. Nähä tänker vi, försöker 5-6 gånger till och ger upp då inga av våra kort funkar. Inga biljetter = ingen film. DOCK SÅ HAR SATJÄVLARNA TILL MASKINER DRAGIT PENGAR FRÅN KONTONA ÄNDÅ! $72 eller så drogs från mina konton, svenska & amerikanska, och chancen att vi får tillbaka pengarna är väl sisådär NOLL eftersom vi inte kan bevisa något. Sataaaaan. Kuk. God Jul och allt sånt.

Gick på 'vår' bar Blarney istället, laddade mobilerna och tog ett par cider. Sedan vare bara att åka hem och slå in paket. Kom i säng runt 2 och blev väckt strax innan 8 av barn som ville öppna paket. Ugh. Där börjar Söndagen. Nån som fortfarande läser vid detta laget?

Aja, kommer upp till vår julgran, hittar en tigerrandig julstrumpa det står IDA på och öppnar paket med resten av värdfamiljen. Inga WOW presenter men det var lite roliga grejer jag fick och det tackar jag för då jag inte förväntat mig mycket allt!

10:30 lämnade vi alla huset och satte oss i bilen för att köra ut till mina värdföräldrars släktingars hus i Jersey. Jag och E satt och kollade på Harry Potter & Dödsrelikerna del.2 hela vägen.
Första stoppet var min värdpappas pappas hus, fy sataaaan va fint! Och dyrt. Syntes att han ville flasha med pengarna. Jag fick faktiskt paket där! Ett armband från farfarn & hans tant samt $10 cash och ett $10 presentkort på bio från min värdpappas syster! Ojdå!

Blev lite kaffe där, en par bilder på småhundarna som v-pappans systrar hade med sig och sedan bar det iväg till v-pappans mammas hus. Italienare överallt, en mexikan, en kines och lite mer hundar där. Oooj oj. Trångt. Och det luktade konstigt. 

Förväntade mig en amerikansk julmiddag men istället serverades det lasagne. Va i helv.. Jaha? Det var min Amerikanska jul det. Fick ett glas vin till maten och försökte hålla en konversation med min bordsgranne, 86-åriga pensionären X som berättade att hon bor i Florida och spelar tennis sisådär 15 gånger innan förrätten var klar. Åh hjälp.

Relativt smärtfritt var det iallfall, men knappast den julupplevelsen jag hade väntat mig. Sadface.

Lite bilder också till de som orkade läsa sig igenom inlägget. Sorrt för att det blev längre än det korta jag tänkte skriva. Blev inspirerad av dessa Pringles.


Julklappar från värdfamiljen samt tomten
(högen med pengar är från E & J, state quarters! De vet att jag samlar ;) )


Manhattan sett från Brooklyn - fin himmel!                  Harry Potter i nackstöden av framsäterna


Jerset iz amerikanzkt


Farfarns kvarter, säkerhetsvakter vid grinden!                      Lilla Rosies i charmig jultröjja. NAW!


CRACKER! Innehöll en visselpipa, en papperskrona och detdär skämten..


Jerseeyyy by night, "stjärnan" är Venus                    Kollade på Jackass 3D på iPoden på vägen hem


Ahw dekorationerna. Ojoj. Heh.

Baby you'll be alright as long as I'm not

Rubrik från Pierce The Veil's Sky Under The Sea

Fyyyy vad trött man får va nu! Har haft fullt upp i helgen med jul och sånt, antagligen samma som er?
Tänker skriva ett längre inlägg om helgen imorrn, har ledigt på en Måndag, HALLELULJAH, så jag inte villar bort mig själv med orden.

Men ja, igår hängde jag och Frida i Manhattan i stort sett hela dagen och idag har jag varit med värdfamiljen till Jersey och ett par olika hus samt träffat tusen släktingar och fem olika hundar.

Julklappar har öppnats, mat har ätits och präster har varit satkärringar. God Jul! ♥

Merry Xmas from New York City!

God Jul på er!


Taget igår, 24 December 2011 på Times Square, för det är så turistigt som det kan bli!

You know you've done something right when..

J har en tendens att härma mina fåniga uttryck som jag får från tv-serier, filmer och låtar. Idag kom ett riktigt snyggt exempel!

E sitter i en soffa och jobbar med att lösa en rubix kub. Det går inte så superbra och ibland börjar hon morra lite för sig själv i ren frustration. 
Efter ett antal morrningar så fångar hon J's uppmärksamhet där han sitter i en annan soffa och spelar ett klurigt spel. Han har insett att hon är frustrerad på grund av kuben och utbrister i bästa Tim Gunn anda:

"Make it work!"

Jag skrattade så jag höll på dö! Trodde inte han snappat upp det uttrycket, har ju inte sagt det på ett tag! (Vad jag kan minnas iallafall.)

Och för er som inte fattar galoppen där, Tim Gunn är en av domarna i TV-serien Project Runway och hans catch-phrase, som han säger då och då till deltagarna, är just "Make it work!" Har en känsla av att J snappade upp det när vi såg Smurfarna på bio, Tim hade en roll där och bland hans få repliker i filmen var just hans korta fras! 

Hittade en liten mash-up video med Tim från säsong 6 av Project Runway, tyvärr säger han inte 'make it work' nånstans, men han är skön alltså.



Dagens skratt presenteras i sammarbete med jultomten, you're welcome.

Otherside - Red Hot Chili Peppers

Dagen lite kort i ett fåtal bilder. Enjoy.


Stylish eh?                                                            Amerikanskt


Jungfru Maria föll pladask                                       Minikyrkogård för krigsoffer


Läste först "Rotting Corpse La" - feel!                      Började på en julklapp i sista sekund


Julklapps arbeteeeee. Ser lite stökigt ut, det var det också.

tschüss

What have I done?

Värdfamiljen frågade ut mig på lite Svenska ord.
Nya favoritordet bland dem är:

SLICKEPOTT

andra favoriten är

SNORKRÅKA


Vad har jag gjort?


Inked

Sabina frågade lite bland mina 1000 kommentarer jag får dagligen! (ironi där, men svar på frågan här!)

Hej Ida! Jag måste bara fråga ungefär hur mycket det kostade när du tatuerade dig på NY Ink? Jag tänkte nämligen tatuera mig på Miami Ink och tänkte att priserna kanske är ganska lika. Sen undrar jag också hur mycket man ger i dricks när man tatuerar sig? Och HUR? Haha, asså till personen som gjorde det eller i kassan. Blir så förvirrad när det gäller sånt i USA. Tacksam för svar!

____♣____♣

HEJ SABINA! kan vi börja med.
När jag gaddade mig på NY Ink kostade kalaset $220 ($20 extra då jag betalade med kort, wtf). Min tatuering gjordes då av Billy DeCola, Ami's nya lärling, vilket gjorde det hela lite billigare också!
Och så var den inte precis enorm.
Tatuerarna som faktiskt är med i tv-showen har ett minimi pris på $1000.
Iallafall i New York. Detta är ett faktum.
Minimi priset för de andra tatuerarna (icke tv-profiler lol) ligger på $200.
Självklart kan detta variera mellan NY Ink och Miami Ink. Lättast är att maila och fråga om priser!
Själv snackade jag med Billy via twitter och e-mail innan jag bokade tid.

Så där är nått att tänka på. De är ju alla superproffsiga och gör ett ruskigt bra jobb, men att låta en av de andra tatuerarna som jobbar på studion och som inte är med i tv-showen är billigare och det blir minst lika bra! De är ju anställda där, handplockade, av en anledning!
Famous wants more money typ.
När det kom till dricks så kan det ju bli virrigt.. Jag är dåligt på att komma ihåg att dricksa folk, (kom turligt nog ihåg att ge min frisör lite extra i Torsdags!) men vanligast är att man ger stålarna till själva tatueraren!

Hoppas jag var till nån hjälp där! :)



Big Apple Big Heart - Craig Owens

Denna video dök upp på Tumblr och den är perfekt. Den är underbar. Och den visar mitt New York från de sidor jag lärt känna under mina 352 dagar som jag nu varit här.
Det värker lite i hjärtat när jag tänker på att jag ska härifrån snart, att jag inte längre kommer kunna gå till Metron och vara i Manhattan på bara 20 minuter.

Trodde aldrig jag skulle kunna bli så kär i en stad som jag är i New York, but anything can happen I guess.

A Year in New York from Andrew Clancy on Vimeo.


Those cities you just can't help but love

England förra året. London. Alltså nää, jag vill skapa nån sorts New York/London stad så man får lite av båda samtidigt! Annars går det nog inte.


Houses of Parliament (NEJ, INTE Big Ben - den jäveln syns inte för den är inne i tornet)


London från London Eye (bågen i mitten i fjärran är Wembley Stadium ♥)


Piccadilly Circus


Så mycket hade jag att säga om idag. Själva idag handlade inte om London alls men jag hittade en dold mapp med bilder och tänkte "varför inte"?

We can sleep on the ceiling and creep under blacklights

Rubrik från Pierce The Veil's Disasterology

Igår var då hela feta släkten över. Eller inte ens halva. Rätt så trångt blev det. Trodde att det skulle komma bara vuxna men en 3 månaders liten pojke, två 2'åringar och ett par äldre barn intog huset och är nu orsaken till att jag hittar handrullade bollar av chokladkaka lite överallt. Blä. Käkade mycket mat men inget var särskilt juligt. Ungarna öppnade typ 1000 paket och jag blev chokad över faktumet att vi faktiskt hade Coca Cola i vårt kylskåp! Har ALDRIG hänt eftersom denna familj inte "gillar av kolsyrade läskedrycker". Sen har barnen aldig smakat på Cola heller och när det väl händer kommer inte jag vara kvar för att stå ut med konsekvenserna.

Igår bokade jag hotell i L.A förresten! WAAH! Bara 21 dagar nu tills 4 Svenskor sammanstrålar i San Fran och bah PANG! Exalterad jaaaaa!

Ungarna hade ju sista skoldagen i Fredags så denna veckan jobbar jag 8:30-5:30 och den sovmorgonen är nog det finaste jag sett! Dock kul när man läser i andra au-pair bloggar om hur de "jobbat klart sista dagen av 2011" medans jag verkar ska utnyttjas in i det sista.. De förväntar sig ju också att jag ska visa nya au-pairen runt och hjälpa henne gratis. Yeah right.

Så idag har vi chillat, varit med E till tandläkaren, kört på med lite korsstygn, käkat rester från gårdagen (har faktiskt ätbara matrester!!!!!) och.. så har viiiii.. ööh.. Wait.. Tappat minnet verkar det som! Jag fick i mig en massa kaffe, även det överblivet från gårdagen!

Nu kan jag stanna uppe till midnatt med gott samvete, får ju iallafall 8 timmars sömn även om jag stannar uppe lite längre än jag planerat!


Sharpie doodles                                                     Småsur kaffekopp


Stormtrooper                                                     Mugghållare av nått slag

Wake up, you're sleeping, wake up, you're sleeping behind the wheel

Rubrik från Senses Fail's låt Yellow Angels

Väcktes imorse strax innan 10 av att mina värdföräldrar hade ett av sina (nästan) dagliga bråk. De skrek och vrålade i tvrummet, som ligger brevid mitt rum i källaren, om något så jävla löjligt som heltäckningsmattan i källaren. Vrålerierna pågick i sisådär 30 minuter innan jag inte orkade låssas sova längre och när jag gick ut för att duscha hade de tystat ner sig lite. Dock så jävla tragiskt att de skriker och har sig när båda barnen sitter i soffan brevid dem och spelar TV-spel.

Funderade på om man skulle de dem ett par äktenskapsrådgivnings sessioner i julklapp men det kanske är lite elakt. De skulle dock behöva det som fan. Förstår inte hur de fortfarande kan vara gifta då de ständigt käftar med varandra och aldrig är överens om någonting. Men är man high school sweet heard så måste man väl stanna tillsammans för evigt eller..?

23 dagar kvar med dem nu, får väl stå ut och hoppas att nya au-pairen inte blir allt för rädd.


Var i Manhattan ikväll med Fia och gick på teater/pjäs som hon fått reda på via en kompis kompis eller nått sånt! Träffade henne vid 6 efter att hon slutat skolan för dagen och promenerade runt i kylan ett tag i jakt på.. grejer. Kallt i Manhattan idag! Inte minusgrader men blåsigt och jävligt.
Käkade middag på nått kinesiskt nudelhak på E 7'th Street och var sedan en halvtimme sena till pjäsen vi skulle se! Vi såg sista 30 minuterna och förstod inte så mycket, man är väl tvungen att se hela för att fatta sammanhanget antar jag, och efteråt skulle vi gå och ta en öl. Blev inte så, gick in på Angels & Kings och lånade toan (haha!) och åkte hem sen!

Så nu sitter jag med ett par Riesen och ska sova snart. Imorrn (Söndag) kommer vi vara 20 pers i huset på nån sorts lilla julafton med min värdpappas familj. Vet inte riktigt om jag törs se fram emot att få hit Italienska Jersey maffian. Får se hur det går.. Och jag kanske överdrev med maffia-biten, men de ÄR italienare och de BOR i Jersey så ibland får man dra lite förhastade slutsatser. Vet inte varför men känner mig artikulär ikväll. Är nog inte så men så känns det iallafall!

Skulle haft bilder här också, men det visade sig att kamerabatterierna var urladdade så ni får en del text istället!


♥ kommentera mera!!

On my arm there's a tattoo of your name

Rubrik från Pierce The Veil's Million Dollar Houses (The Painter)

Igår bestämde jag mig för att det skulle vara en bra idé att klippa bort lite hår. Så då gjorde jag det trots att jag blev skitnervös innan!
Men blev jättenöjd och kladdade i lite mer hårfärg när jag slutat jobba på kvällen. Ungarnas kommentar var "Is it supposed to look blue..? It's still nice!" Och svaret är väl ett tveksamt nej? Inte blått? Blåsvart, samma färg jag kladdat på med sen jag kom hit faktiskt!


Skitbild, men från Starbucks imorse, kort hår på höger sida!

Hade en drömmorgon typ också! Min värdpappa släppte av mig, värdmamman och barnen vid t-banan (i vanliga fall går vi 7min från bilen) , första E-tåget som dyker upp är TOMT och vi får alla sitta hela vägen till Manhattan (aldrig hänt förut), jag får släppa av E på skolan istället = klar tidigare och sedan så fanns det lediga stolar vid fönstren på Starbucks! Skönt!

Barnen hade dock bara halvdag och jag hade ingen bil i Queens så stannade på Manhattan tills 12. Satt på Barnes & Nobles och läste i nån timme, promenerade en stund i Central Park, fick ett larm att gå av till en kamera på Best Buy och fönstershoppade på H&M. Magiskt. Haha!

Sedan kom drygaste eftermiddagen nånsin! Båda värdföräldrarna var hemma från jobben men JAG jobbade ändå. E gick och tog en tupplur och J satt och läste vilket gjorde att jag.. skulle göra vaddå? Satt och ritade och spelade Wordfeud tills klockan var 3 och spelade UNO ett tag sedan. Värdföräldrarna målade väggar i källaren och skrek och svor åt varandra lite då och då. Trevlig julstämning!

Följde Cecilie till QCM när jag jobbat klart, käkade en burgare på Five Guys Burgers och sedan kom plågan då Cecilie skulle testa jeans i timmar inne på varje affär. Musiken som spelas inne på ex. Guess är ju VIDRIG! JAG DOOOOG! Dessutom köpte jag inga julklappar. Bara hårspray. Gotta maintain my hair! 
Nu; sova. Imorrn, nånting. Teater av nått slag på kvällen med Fia! Kan bli spännande!

"Fuck you.. My kneee!"

Okej så Pokémon är väl kanske lite -97 eller så, men denna video var fan så bra!
Pikachu är en pussy och Venusar phett osäker i sig själv alltså. Riktigt oattraktivt. Heh.

Varning för typ.. svordomar.

The sharpest lives are the deadliest to lead

Rubrik från MCR låten The Sharpest Lives

Vilket drag det har varit i helgen! Eller ja, lite mer än vanligt iallafall.

Fredag kväll stannade jag hemma och kollade på film. Jackass 3D blev det, dock utan 3D effekterna. Min laptop är inte fullt så avancerad..

Lördag. Rätt så kul dag. Jag och Frida tog med oss våra feta kameror och gick runt och fotade en massa. Times Square var packat som fan men fick se en Jedi och en isbjörn slåss lite lätt. Only in New York ladies and gents!

Det var SantaCon också! Tusentals människor gick runt utklädda till tomtar, nissar, julgranar och paket. Riktigt kul! Hamnade inne på Grand Central och fotade en massa tomtenissar och tomtehoror. Sorry, men den klänningen täckte knappt något. Tomtemora blev tomtehora!

Dagens bästa dock; när vi går ut från Grand Central får jag syn på.. Aaron Stern, trummisen i bandet D.R.U.G.S som jag är så besatt av!! Blev dock tvungen att fråga honom om det verkligen var han och efter det skakade jag lite. STARSTRUCK heter det.. Fick ett par bilder med honom och lämnade honom och hans tjej ifred efter det. Nu har jag iallafall lyckats träffa hela bandet - BOOYAH!

Vi käkade lunch på Tri Tip nere i Rockefeller, höll fan inte på att hitta bord nånstans, och det var inte lika gott som sist. Misstänker att jag inte beställde samma som förra gången. Lite besviken. När det blivit mörkt och så gick vi på bio och såg The Sitter. Skitkul! Kunde relatera lite lätt till filmen. Inte bitarna när huvudrollsinnehavaren blir tvungen att köpa kokain och ungarna är kaos, men andra aspekt fann jag en liten likhet i. Heh. 




Brudar på Times Squareee~


Bollar i fontän                                                        tomtehora


Grand Central med lite tomtar som posar lite överallt


Jag och Aaron Stern - fangiiiiirl! Haha!


Bryant Park's julgran                                        Kille med paket på huvet


Söndag idag alltså, var jag på mitt sista LCC möte! Vi blev 14 au-pairer + vår LCC som käkade lunch på Heartland Brewery precis vid Empire State Building och jag blev lite väl mätt tror jag. Käkade för kanske $30 men betalade bara $10, nån deal LCC'n hade för mötet. Dessutom bytte vi julklappar! Jag fick en blå glittrig påse innehållandes en svart stickad halsduk och ett paket choklad. Helnöjd, nu slipper jag fortsätta leta halsduk!

Mötet var slut vid 5 så jag gick runt en timme innan jag träffade Jenni, Victoria och Ida utanför en Mexikansk restaurang på 3'rd Avenue där vi skulle ha Jenni's avskedsmiddag. Hon åker tillbaka till Finland imorgon! Sadface!

Beställde in en pitcher med frozen margarita tillsammans och sen körde jag på nachos för jag hade ju i stort sett just ätit. Fick in en tallrik med 8 (ÅTTA!!) nachos och lite guacamole på. Heh. Behövde väl inte mer men ändå, lite löjligt.
Blev inga tårar men det var lite lesammet att hon drar. Aja. Hoppas du läser detdär Jenni. 

Bilder för Söndagen är på min mobil, kommer imorrn eller så.

Trött nu.

We wish you a marry snusmus. Eh..


Dagens AM New York. 

MEN LÅT MIG SKRATTA ELLER!

Stayyy awaaaay frooom myyy frieeends~

Rubriken är en Pierce The Veil låt. Nomnom.

Jag tror visst att jag glömt bort att nämna att jag firade 11 månader i New York i Söndags! Hurra på mig och FYFAN snart åker jag ju tillbaka! Har mindre än en månads jobb kvar nu, 3'de Januari är min sista officiella arbetsdag och 5'te kommer nya au-pairen hit!

Frågade J om han prata med henne nått och hur hon verkade och han svarade såhär:
"Yes, I said hi to her on Skype. She doesn't celebrate Christmas and she prays a lot"

Tycker det säger en hel del, haha! Hon kommer från Tyskland och är också muslim, tror inte ungarna har nån riktig koll på vad det innebär än. Jag funderar mest på hur det ska funka när hon ska plocka upp ungarna och så, om hon plötsligt tänker "Näfan, jag skulle ju be nu" och blir sen för att hämta barna. Oh well, hon är den som blir skälld på av tanten i receptionen..

Blev glad idag, fick äta två bitar från min chokladkalender som jag fick av Frida, tydligen hade jag glömt en dag där nånstans så DUBBEL CHOKLAD. Snögubbe och ett hus. Smaka likadant.


På Söndag ska jag och Frida nog åka till Stockholm förresten. Den ni.

So what if I can't forget you?

I'll burn your name into my throat, I'll be the fire that'll catch you.

Jag har blivit lite smått besatt av ett annat band nu. D.R.U.G.S och MCR står fortfarande i topp men i Torsdags upptäcke jag:

Pierce The Veil

Fett bra, lät absolut inte som jag trodde att de skulle låta! Trodde dessutom att jag lyssnat på dem förut och skjutit ner dem men knappast! Den rösten känner man igen om man väl hört den förut!

Har tankat ner deras senaste album, Selfish Machines, och lyssnat på det oavbrutet (nästan) sedan dess. Bästa låten är nog Caraphernelia där Jeremy från A Day To Remember kör lite guestvocals!



Erkänner lätt att videon är rätt så värdelös, men låten...! 

De spelade i New York i Lördags på Irving Plaza, men jag jobbade ju liksom så det blev inte av att se dem. Synd!!

Men jävla överskattade rubriksfanskap #$@)+?

Lite aggresioner fick man ut på rubriken där. Rubriker kan suga gurka!

Helgen som gått jaaaa..

I Fredags gick jag och Frida ut med en plan som inkluderade alkohol och inte så mycket mera. Det blev knappt nån alkohol, en öl och en cider på två olika barer innan Frida skulle hoppa på bussen till Jersey.
Gick på Angels & Kings, de skulle ha open-mike där folk fick komma dit med gitarr och bara hoppa upp på scenen och spela, men det var HELDÖTT där! Ett litet gäng medelålders tanter som firade nåns födelsedag. Denna 'nån' hade dessutom på sig en hellång jeans kjol och en stickad kofta. Hur tänkte hon där..?

Lördag drog jag med mig Frida till Brooklyn och Asylum för jag skulle fan ha dendär nya piercingen! Dock så visar det sig att man måste ha bokat tid, vilket killen jag pratade med där i Torsdags heelt glömt, men han rekommenderade ett annat ställe. Som vi inte orkade åka till. Så vi drog till Manhattan och jag googlade fram en annan studio som gjorde den sortens piercing jag ville ha! $120 ville de ha för den så vi sa hej-hejdå och gick till studion brevid och frågade om de gjorde dem. Yup! $95 betalade jag och blev sedan skuren i litegranna.

Tänker aldrig göra en till sån piercing, inte för att det gjorde överdrivet ont eller så, men något så obehagligt har jag nog aldrig upplevt! 


Nya piercingen med och utan tejp över!
Dermal Anchor
Kolla video på youtube om ni törs, jag vågar fasen inte själv!


Lördag kväll jobbade jag, läste en skev bok om en snubbe som raggade på en kvinna genom hennes sköldpadda (typ) och satt uppe och kollade på film tills värdföräldrarna snubblade hem runt 1am.

Söndag fick jag träffa min tremänning Pauline som just nu är au-pair i Connecticut! Hon och hennes kompis tog en buss hit ner på Lördagen, sov hos en kompis till dem och sedan hängde vi lite på eftermiddagen. Hälsade på inne på Sockerbit, jag tror jag såg Sylverster Stallone (eller hans tvillingbror, så jävla likt!) och sen spenderade vi en massa tid med att stå utanför en butik och göra ingenting.

Käkade middag på Big Daddy's Diner och tänker nu äta resten av min feta macka jag beställde in. Bra lunch! SÅ GOTT!

Kramherå.

This is gonna hurt ~ Sixx:A.M


Kanyler och stainless steel hände!

Picking up the pieces

Bilder som ville komma upp på min blogg I guess.


D.R.U.G.S - AP Tour @ Gramercy Theatre, April -11


Frihetsgudinnan, Februari -11


Jared Leto, Bamboozle Festival, NJ, April -11


Surf City, NJ, Juni -11

Där. Ett par bilder. För att fylla ut liksom.

Stop acting out like you're the one that's meant to be

Rubrik från D.R.U.G.S låten Mr. Owl Ate My Metal Worm.

He blidde ingen piercing! För bruden som gör DA's jobbar bara på Måndagar och Lördagar. Jag åkte alltså ut till Brooklyn enbart för att åka tillbaka till Manhattan igen. Aja, alltid mysigt i Williamsburg.
Får återvänta till Asylum på Lördag dårå, jag som trodde jag skulle få det överstökat idag, hade ju nerverna på helspänn hela vägen upp till munnen! If that makes sense.

Jag har insett att jag är livrädd för att fixa fler hål i öronen dessutom. En till ring i läppen skulle inte vara ett problem men FAAN om de rör mina öron! Hahaha! Göra hålen större är dock inga problem har ju 8mm i varje öra men vill iallafall ha 1cm. Hallå. Bäst ju.

Beställde en bok från Amazon häromdagen och trots att de skrev att den skulle komma på Lördag så fick jag den idag!
Det är en sorts.. dagbok antar jag. "The Happiness Project - One-sentence Journal" står det på den och tanken är att man varje dag, i 5 år, ska skriva en mening om sin dag eller sina tankar. I 5 år. 5 år. Får se hur länge jag pallar, är väl största åtagande jag nånsin dragit på mig. Kanske.

Lalalalalaaaa~  jag har ingen aning om vad jag ska skriva nu. Kan köra på onödig samt random info!
- Jag åt 2 luncher idag av misstag. Fast den första lunchen var egentligen ingen lunch.
- Det går inte att ladda både iPoden och nya mobilen via USB-uttagen på min dator på samma gång. iPoden säger "ERROR" då.
- Den mest spelade låten i mitt iTunes bibliotek är D.R.U.G.S låt Sex Life
- Jag satt nyss och lipade åt videos på youtube med människor som räddar voffar och hestar från hemska hemska människor. LIPA. Sa jag lipa? Yes.
- Satt och tänkte på flygplatser när jag var på toa i Bryant Park och kom på att jag sett Robert Wells. Bara random sådär. Toatankar.
- J håller på att göra Sonic the Hedgehog med korsstygn nu. Långsamt som fan men stadigt jobb! Smart grabb detdära.
- E höll på att döda oss i bilen på väg hem, satt och fes hela bilresan och jag KRÄKTES nästan FYFAN att en unge kan lukta så mycket/illa!

Nuuu fick jag ihop lite text där ja. Får se hur det går med uppdateringar resten av veckan. Och fan, det är December.

Remember remember the 1'st of December..

Soooo! Vem fasen kunde tro att det är December redan!? Var i nyss 40c och högsommar!
Iallafall så är jag sjukt trött, kom knappt upp imorse och det är rätt så kyligt ute. Soligt och fint som fan dock!
Igår var Obama i stan för att medverka i tändandes av julgranen på Rockefellet center! Var poliser precis överallt och jag var ändå 50 kvarter norrut från spektaklet! Ska väl ner och ta en titt på julgranen idag, är inte välkommen hem under dagen eftersom de ska riva upp i källaren så har ett antal timmar att spendera i Manhattan nu. Bloggar från ett Starbucks med min iPod nu. Tycker jag gör det rätt bra!

Fick en gratis kaffe på "mitt" Starbucks dessutom, lycka!! De känner mig nu.. Blir t.o.m förvånade om jag beställer en vanlig kaffe istället för min vanliga Pumpkin Spice Latte! Kul.

Nu ska jag hänga lite mera, kolla på julgran och sånt och sen är planen att typ.. gå och fixa en ny piercing! Var ett tag sen sist. Blir inget i ansiktet eller nånstans där det är.. olämpligt. Nerver!!
Hare bra vi hörs!