Centrul Puuuuurk



herp derp
Cecilie tog bilden och jag gav HC Andersen en lapdance. Eller inte.
bilden är från central park (centrul puuuuurk) söndagen 20/2


Hade inte så mycket mer att säga. Eller, kan ju berätta att jag aldrig hört så jävla bullrig åska som den jag hört idag! Fifan vad det smällde! Trodde det var ett tåg som drog förbi, men tågspåren går inte ens nära huset. BAWOOOOMMMBRRRRRRRRR. Typ så lät det.

I don't do shopping..

..and still I manage. Is this magic?

Förstår inte de som köper bh efter bh på Victorias Secret, skor och skor och skor och klänningar överallt. Hur sparar de pengar? Hur får de plats med alla sina prylar?!

Jag är rätt så dålig på att shoppa. Faktiskt. Vill jag köpa en jacka kan jag gå i månader utan att hitta nån och jag köper i stort sett bara Converse. Sista tiden har varit ett undantag men ändå. ÄNDÅ. 

Hade en tid då jag köpte en massa fula väskor, sen köpte jag en massa par med Converse, örhängen i massor och en hel del t-shirts. Det har delvis gått över. T-shirts är fortfarande ett ohälsosamt beroende (hehe) men nu är de iallafall inte herrtröjjor. De har dock fortfarande de coolaste trycken..

Idag spenderade jag nästan tre timmar på Queens Mall. Shoppade dock endast i typ 45 minuter, endast för att köerna på alla affärer var milslånga. Kom hem med en grå huvtröjja från Forever 21, ett långt halsband med en uggla från samma ställe samt två ringar som ska sitta i läppen från Hot Topic. För jag är sån.

Bilder. Jag är generös.


Står man utanför Queens Mall kan man se The Empire State Building.
Det är den spetsiga saken till vänster om JENNIFER-skylten.


Ugglehalsbandet ♥  +  Mina GUESS kängor som jag aldrig la upp nån bild på.. Heh..


Hade planerat att se på Oscarsgalan ikväll, men eftersom jag inte har en aning om hur tv'n funkar så blire inte så. Bajs.

Jobb imorgon som vanligt, ska försöka dra till Best Buy under dagen och köpa nya hörlurar, mina vackra Skullcandy jag fick i julklapp sa hejdå igår när en av hörlurarna lade av. Yesyes. KRAM.

Järnig lasagne, obefintligt lokalsinne och jag vill ha pizza

Måste väl skaffa ergonomiska skor eller vafan. Går så jäkla mycket överallt här och det känns verkligen i benen! Får väl skylla mig själv lite eftersom mitt lokalsinne verkar ha försvunnit med jetlagen. Hum..

Hursomhelst så var gårdagen är rätt så bra dag! Mötte upp med svenska Susanna och två av hennes au-pairkompisar i Brooklyn strax efter ett (alla tåg går ju cp, E går på F-spåren och F till Brooklyin gick på C-spåren halva vägen och fick alla i vagnen att panika). Vi gick på en italiensk restaurang för att ha en sorts avskedslunch för Susanna. Som jag skrev sist så har hon ju varit i rematch och skulle flytta till sin nya familj igår! Så kul för henne, hon hade verkligen inte nån kul familj..

Käkade lasagne till lunch, dock var den lite väl metallisk. Smakade järn!! De andra verkade mer nöjda med sin mat så det var tur det iallafall! Vi satt kvar på restaurangen ett tag och pratade om lite allt möjligt medans jag försökte få tag på ett gäng svenska au-pairer jag hört skulle vara i city under dagen!

Lämnade Brooklyn strax innan tre och lyckades hitta svenskarna nån gång innan fem. Stort fail för mig! Gick i år och dar för att komma dit jag trodde de var och hade totalt, obegripligt fel! Meeen det gick iallafall och de var riktigt trevliga! Hängde med dem tills de skulle ta tåget hem mellan 8:15 och 9:25 och sen var planen att dra på bio!

Kom upp från t-banan vid Time Square och tog mig i total snigelfart genom turistmassorna till biograferna. Inte en enda film visades på en bra tid om jag inte ville se den med Justin Beiber d.v.s... BLÄ. Så jag tog tåget hem till Queens istället, sparade $13 på det!


Tysk tjej (ååh namn?!) Susanna och Colombiansk tjej(???) på restaurangen


Mirror mirror on the wall..


Svenskarna Emma & Karin i tunnelbanan  |  Tågtider på Penn Station


Rätt skumt att jag nu för tiden ser Time Square som ett moment man bör passera så fort som möjligt.
Att jag dessutom kan dra dit när jag än känner för det är rätt så creepy också..


Idag är planen att orka ta sit upp från sängen, duscha, käka massa mat, dra på Queens Mall för att leta vårjackor och sedan ska jag käka middag med Cecilie, lär bli pizza! Haha!

Bathed in white light with halos in your eyes

Rubrik är en textrad från Biffy Clyro's låt Living Is A Problem Because Everything Dies.

Tack så mycket för kommentarerna och stöttandet till mitt förra inlägg, hade inte väntat mig så mycket!

Har inte haft tillfälle att prata med dem ännu, båda kommer hem sent och det finns inte riktigt tid. Ska försöka prata lite med dem i helgen, om jag törs!

Idag har det spöregnat. Riktigt mycket. Mina vackra, tjusiga GUESS-kängor var genomblöta när jag kom hem från Manhattan imorse. Surt!

Gjorde för första gången mac n' cheese till lunch, helt ok men det saknades liksom.. kött. Kyckling helst. Det är najs.

Inte så händelserik dag egentligen. Roligaste var när jag kom hem med barnen och jag började spela lite gitarr medans J var på toa. Slutade med att vi satt i typ 45 minuter och sjöng ihop medans jag mosade fingrarna på gitarren. Allt från Red Hot Chili Peppers till Katy Perry och Bryan Adams. Fett kul!


HEL(L)G YES! Helg. Skönt med sovmorgon! Lär väl knappast sova längre än till nio men ändå. Ska till Brooklyn och käka lunch med svenska Susanna och ett par av hennes au-pair kompisar. Hon har varit i rematch och ska flytta till sin nya familj New Rochelle imorgon! Firar lite alltså, men lunch på nått ställe. Får se om jag hittar dit, har bara varit i Brooklyn en gång tidigare och det är tydligen lika stort som Stockholm. Heh. IKEA sen kanske. JASÅATTE!



Måste få skriva av mig lite. [Det har byggts upp för länge.]

Har suttit och tänkt på denhär seden som iallafall Svenska au-pairer har, att ta med presenter till sin värdfamilj. 
Jag köpte ju en hög med grejer till dem, fotbollströjor, blandat godis, dyr bok om Sverige, och fick absolut ingenting tillbaka.

Detta har smärtat lite nu sen jag kom till USA, eller, snarare ända sedan dagen på au-pair skolan då de delade ut lapparna till alla som fått presenter att hämta ut i "the gift room" eller vafasen det hette.

Den komma känslan när de delat ut alla lappar och det är en liten hög med tjejer och killar i klassrummet som inte fick nått. "Jag ska få av familjen när jag kommer fram" hörde jag av ett par tjejer och då kunde man ju inte annat än att hoppas att det var likadant för en själv.

Bilden jag hade i huvet var något i stil med att familjen, helst barnen, leder in mig till mitt stora, varma rum och att det skulle ligga ett litet paket på sängen och kanske lite blommor i en vas på ett bord. 
Det gjorde så ont när jag kommer in på mitt kyliga rum och den enda jag ser är en äckelorange bäddsoffa, en svart IKEA byrå, en knarrig stol och väggar som skulle behöva målas om. Extremt minimal golvyta, min resväska rymdes knappt.

Inga presenter, inte ens ett litet bord för låssasblommor. Inte ens en garderob att hänga upp mina kläder i. Denna dag tog andan ur mig till den graden att jag nästan ville gråta. Självisk kanske man är, men när man väl hade byggt upp någon sorts förväntningar och sedan fick allt krossat. Det kändes.


Sedan kom alla ♥-dag och jag blev lite paranoid. "Kommer de köpa något litet åt mig nu? Shiet, måste skynda iväg och fixa fram nått!" Blev inget dyrt men ändå. Tanken som räknas. De blev glada miner från dem och jag kände mig nöjd tills de sa "Vi brukar aldrig göra sånthär, men förlänger du ett år till med oss kan vi försöka komma ihåg till nästa Valentines!" Hur underbara barn den än må ha, lär inte förlänga med denna familjen. Jag kör mitt år ut, det är aldeles för riskabelt att ge sig ut i rematch (ω) när man är mig. Vill inte riskera att hamna i Sverige igen.

Jag tvivlar på att de ens kommer köpa en födelsedagspresent till mig. Jag känner mig inte särskilt uppskattad här.

Fan, de behöver inte ens köpa en present, skriva ett kort, ingenting! Jag vill bara höra "du gör ett bra jobb" men när man knappt blir tilltalad så. Jag vet inte.
Det är saker med familjen jag inte tagit upp på bloggen eftersom jag inte vill att ni ska få helt fel uppfattning av dem. Det är ingenting i stil med de slår sina barn, inte alls, de är helt enkelt absolut ingenting jag är van vid och nog inte kommer vänja mig vid. Har pratat med min (värdelösa) LCC om situationen och hon säger bara bit hiop, finns inget du kan göra åt hur de beter sig. Happ.


ω Rematch skrev jag innan. Det är något som man kan göra. Det innebär att man går in i helvetet som är matchningsprosessen igen, au-pairer känner till den, och man har två veckor på sig att hitta en ny familj, annars sparkas man ut ur landet. Jag vill inte till Sverige, nej nej nej nej! Aldrig igen. Inte när jag är här.


Det var lite text. Nu käns det bättre. Kommentera gärna, säg vad ni tycker, hur ni reagerade till texten. Få mig att le, vadsomhelst.

I've got a two way ticket to heaven and back | The Bamboozle

I did it! Bokade just min biljett till THE BAMBOOZLE!


SEE?!

Här är listorna för vilka artister som spelar och vilken dag de gör det.
Alla som jag har bockat för är de jag måste/vill se.







Underbart va? Jag och tillika Ö-viksbruden Lisa ska gå tillsammans!
Häng på förfasen!!

Hemmamedfriskabarn

Idag var jag hemma med friska barn. De var bara lediga från skolan en dag extra sådär!
Lade klart fetingpuzzlet med Boston tillsamans med J, han var mäkta stolt när sista biten var på plats! Jag var mäkta less men nog var det en liten vinnarkänsla när det var slut på bitar och inga saknades!

Gjorde omelett till lunch och det var fan så gott! Middagen var värre, mängden ost de geggade ner i tomatsåsen gjorde mig illamående. Fick trösta mig själv med att gå till Starbucks efter middagen. Fett värt, en kvart att gå dit, tre minuter att beställa och få kaffet och sedan en kvarts promenad hem. Var inte så superkallt nu på kvällen och det blåste mindre. Snön som föll igår är nästan borta - SEGER!

Får se hur jag klarar av att vakna imorgonbitti, 6:20 står väckaren på efter fyra dagar då man fått sova till iallafall 8!!
Da paiiiiin.


mardrömmen är över.


Happy 50 dagar i staterna till mig förresten!

Look at this photograph..

Lite blandade bilder från helgen som inte laddats upp för jag hade tappat bort USB-kabeln till kameran. Enjoy.


Madison Square Park i Lördags


Närgången ekorre i Madison Square Park


Flatiron Building i Lördags. Kallt som fan!


Cecilie hittade en Dansk gubbe i Central Park! H.C Andersen satt där med sin fula ankunge!


Utsikten från biografen vid Time Square. Jäkligt högt upp!


Mer utsikt från bion. Så jäkla overkligt.

Där fick ni lite bilder. Byter gärna bilder mot kommentarer, darlings!

Ja försökte ju vara tjejig...

Idag hade jag ledigt och när jag vaknade vid 8:50 snöade det. Vaihelvete?! Det var ju rejält vårväder förra veckan med +15 och solsken! Riktigt besviken på vädrets humörsvängningar.

Men ja. Ledig idag wihoo! Jobbade en timme mellan 9:30-10:30 iof. V-föräldrarna tog en sväng på gymmet och jag var hemma med E & J. Vi håller på att lägga ett 750 bitars puzzel av Boston - hållt på i en vecka tror jag nog! Bild på jävelskapet kommer kanske.

Blev inte till att lämna Queens idag för ovanlighetens skull! Dock tog jag en sväng till lokala shoppinggatan Austin Street och.. hör och häpna.. fixade en manikyr! Första gången jag låter någon leka med mina naglar, skitläskigt. Men nu är de sådär gulligt formade och har ett mörklila lack. Fräsigt.
Kan tillägga att det tog mig runt fem minuter från det att manikyren var klar tills det att jag lyckades pajja lacket på tre naglar. Oerhört skickligt.

Sedan gick jag till en frisör och klippte mig. Bara sådära. Det behövdes, luggen hängde ner i ögonen och topparna var allmänt ruskiga. 

Manikyren gick på $12 med dricks inräknat och frisörbesöket gick på $35 med dricks inräknat. Alltså sammanlagt 329kr. Ta den Sverige! Billigt skit.

Firade billigheten med att gå till Dunkin Donuts och köpa en kaffe och en donut. SÅ GOTT. Och jag fick veta att, trots att Starbucks is the shiet när det kommer till kaffe, så säljer Dunkin' mer kaffe än dem! Wtf liksom.

Imorgon jobbar jag 8-6. Åh, kommer bli jobbigt! Båda barnen ska vara hemma och inga föräldrar. Som vädret ser ut nu så lär det inte bli några uteaktiviteter heller. E tycker inte om nått som J vill göra och tvärtom. Får se vem som gråter i slutet av dagen..

I've got my hash pipe

HAHA. Okey, dagens rubrik är tagen från Weezer's låt Hash Pipe. Har nada med mig att göra mer än att jag lyssnar på det just nu, kay?

Idag då, Söndag! Solen sken och det blåste men var långt ifrån kylan som jävlades igår! Så fort man kom i lä var det rätt så skönt faktiskt.

Jag och Cecilie hade bestämt att vi skulle mötas vid t-banan vid 2 och eftersom jag vaknade 9:30 så var det ju ett tag tills dess. Tog en lång dusch för att dra ut på tiden och käkade sedan nygjorda våfflor med lönnsirap till frukost! Det är ju så gott!!

Flappade runt på da interweb ett tag och tog sedan fram gitarren för nån timmes intensivt spelande. Mitt lillfinger på vänsterhanden sticks fortfarande! But still, älskar att ha min gitarr här. Tack igen till mama & papa som skickade över den!

Vid två så mötte jag då upp med Cecilie och hon tyckte jag skulle gå och få en manikyr gjort. $10 kostar det visst på nått ställe. Inte gjort idag, tåget kom så lämpligt och vi hoppade på det istället. Spelade Scrabble (alfapet på engelska) på min iPod medans vi väntade på att få kliva av. Käkade på en Mexikansk restaurang och jag fick, som vanligt, lite småpanik när de frågar över tillbehöv så jag fick varken creme fraiche eller hotsauce till min kyckling. Hmpf..

Kilade in på samma bio som jag och Wilson var på igår och bestämde oss för att se en film! Idag blev det True Grit. Hade ingen aning om vad vi skulle se! Cecilie sa "it's a kinda war movie" och HAHA, felfelfel. Var lite cowboy stil med lite bla och lite bla. Rätt ok ändå.

Ooh visst ja, jag råkade bara sätta mig brevid två andra svenskor på biografen! Helt random! De bodde tydligen i New York också, fast de hadde shoppad som turister; en biljard påsar på golvet framför dem! Phew, yea right att de bor här..

Såg en Michael Jackson imitatör utanför Ripleys (tror det var Ripleys!!) som var jäkligt realistisk! Dock var han lite för mörkhyad och lite av håret i pannan var ditmålat. Hans "wooo"-tjut var rätt lika iallafall.

Imorgon är det Presidents Day, jag är ledig och har ingen aning om vad som är öppet/stängt i storstaden! Vet att tunnelbanan går enligt Lördags-schema = färre tåg. Inge kul. Kanske hamnar på Queens Mall eller fixar en manikyr på Austin Street. Måste ju våga! 



Stop your preaching right here, cuz I really don't care

Rubriken är en bit av My Chemical Romance's låt Bulletproof Heart. It's awesome.

Idag har jag ju, som jag skrev igår, hängt på Manhattan med Wilson! Planen var lunch, China Town och typ.. gå runt. Verkligheten blev gå runt, gå runt mera, frysa, blåsa iväg, frysa lite till, käka lunch på en japansk restaurang som inte var särskilt japansk, gå mera, dra till Time Square, gå på bio lite random sådär, käka middag och dra hem.

Sådär var den kortfattade versionen, ska man lägga på mer så kan man väl säga att det blåste som fan idag. Överallt. Värmen från senaste dagarna var som bortblåst (heh) och det kom ett par snöflingor då och då.
Biografen vi hamnade på har 25 biosalonger, visar IMAX, 3D och är jävligt stor. Vet inte hur många rulltrappor det var till våningen vår film skulle visas på!

Såg filmen Unknown som handlar om en kille som är med i en olycka och, när han vaknar på sjukhus,fått sin identitet blivit stulen. Eller, det är det man tror, filmen klarnar först mot slutet. Inga suveräna, superkända skådisar men helt ok film ändå.

Käkade middag vid Penn Station på det som kommit att bli mitt stammishak! De hade jordgubbar och jag blev lyckig! Wilson blev skitglad över alla sorters ris de hade, han älskar ris. Jag var också förvånad.

Chillar hemma nu och försöker värma upp mina ben igen, iskalla! Hoppas på bättre väder imorrn med tanke på alla optimistiska tjejer som gick i linne och minikjol idag. De måste frusit ihjäl, seriöst!


HothotNYCisHOT

Åååh shit, våren är på G!

Igår var det uppemot 70F på termometern ute i trädgården, det är ungefär 21 C!!! Helt omöjligt att ha på sig vinterjackan, vilket borde varit rätt så logiskt after all..

Skulle hämta J från skolan igår, drog på mig vinterjackan utan att tänka mer på det, drar till t-banan och svettas som ett as! Inte blev det bättre av att 6-tåget som går längst Lex. Avenue var stängt/försenat eller vafan. Hade varit en olycka och tågen gick fan inte. Så jag var fast på 51'st street och behövde komma upp till 90'th street. Jag hade 15min på mig. Kul.

Fanns en nödplan vilken var att GÅ från 51'st till 59'th och ta 4 eller 5 uptown en station, för de är expresståg. Kutade 8 kvarter, ner i t-banan och kom med 4'an norrut. Klockan var prick 3 när jag kom fram till 86t'h street och klockan 3 är det meningen att jag ska vara utanför J's skola. Det tar typ 10 minuter att gå till hans skola därifrån. Jag klarade det på 6. Med min väska slåendes mot benet och vinterjackan över armen småkutade jag hela vägen och fick hämta J nere i skolans lobby.

Fick fett med skäll av världens otrevligaste kvinna som sitter i entrén trots att jag förklarade läget. "Pick-up is at 3!!!!" sa hon med sin äckliga lilla mun och jag svarade "I know, I've never been late before, bitch. Also, it wasn't me who caused the accident that cancelled all the trains, was it now?".
Eller.. så sa jag inte riktigt. "Sorry, never been late before and it won't happen again."

J var lite besviken över att jag var sen men när jag förklarade läget sa han bara "Okay, I forgive you" haha - sötplutten!


Idag är det också varmt, skulle släppa av båda barna på deras skolor idag och jag och J fick oss en liten extra promenad längst 5'th Avenue. Klockan var bara 8 på morgonen med det blåste en ljummen vind längst avenyn och solen syntes bakom ett par byggnader.
Kändes som en morgon i Turkiet då man promenerar till frukosten. Det har man gjort ett par gånger så jag vet hur det ska kännas! Hahaha!

Nu har jag långhelg snart! Lördag ska jag käka lunch och utforska China Town med Wilson, en annan au-pair från min LCC-grupp! Söndag är oplanerad och Måndag är jag ledig med ett undantag som är en timmes jobb på kvällen då mina värdföräldrar vill gå och gymma. SOFT!

IdaGoesFestival!!

Waaah! Ni vet ju att jag gillar musik, festivaler och sånt by now va?

Iallafall såå.. ska jag på festival. I USA. Om 71 dagar ska jag och Lisa (Ö-vikstjej från au-pair skolan som bor i NJ) gå på The Bamboozle i New Jersey!!

THE BAMBOOZLE!

Åh shiet alltså. Line-up:en är helt damatiskt fantastisk och 3-dagars biljett går på $109. (endagarsbiljetter går på $55 för de bästa dagarna, hehe. Sen kan man köpa VIP/Backstade-biljett för +$300. Där ingår käk, backstage-tur, meet&greet med banden o.s.v)

Bland banden i line-up:en kan jag nämna följande som jag vill/måste se:

Mötley Crüe
Taking Back Sunday
A Day To Remember
Biffy Clyro
30 Seconds To Mars
Alkaline Trio
Black Cards
Black Veil Brides
Bless The Fall
Mayday Parade
Senses Fail


Sen är det ett gäng man är intresserad av men inte riktigt lyssnat på, såsom Fall Out Boy bassisten Pete Wentz's nya band Black Cards och radio-favoriten Travie McCoy!



Hur kung kan inte detta bli då?!

Vilse i Central Park? Inte längre!

Tror det var första veckan jag var här som J pratade om hur han inte gick vilse i Central Park längre, han hade ett hemligt system. Snäll som han är avslöjade han det dock och det är jag tacksam för!

Parken har inte en enda rak väg som går från typ öst till väst. Stigarna och vägarna slingrar sig fram och ibland har man ingen aning vilken gata man befinner sig på alls om man nu vill komma ut på andra sidan av parken!

Hemligheten är... gatlampor! De gröna d.v.s. På (nästan) varje stolpe har de målad dit gatnumret samt W eller E (väst & öst)!



Här stod jag alltså inne i parken vid 88'de gatan på västra sidan av parken. Simples!

Så nu kan jag typ.. glänsa med det. Woo.

Central Park är jävligt bra att fördriva tid i

Idag ville jag mest bara sova. Men det gjorde jag inte! Dammsög istället huset efter att jag kommit tillbaka från Manhattan vid 9:30. Ugh. Ingen är väl vaken då i viket fall?

Iallafall så började jag av någon anledning att kolla på en video från terrorattacken 9/11. Jag och Emelie försökte placera vart tornen skulle stått när vi var påväg tillbaka till Manhattan från Staten Island Färjan och.. ja.. Det blev väl mer först då som jag insåg vilken stor bit som saknades på skylinen. Såg nästan en timme av en dokumentär innan Cecilie räddade mig med ett sms!

"You wanna have lunch with me & my hostkid?"
Sure thing tänkte jag så vi bestämde tid 11:50 på en pizzeria på huvudgatan i Forest Hills.

Hennes värdbarn är en liten tjej på 2½ med klarblå ögon och blont hår. Förstår inte hur folk kan tro att Cecilie är hennes mamma då hon har naturligt mörkbrunt hår och sånt. Skumt. Söt liten tjej hon har han dom iallafall! Pratar både danska och engelska dessutom - smart liten sak!

Käkade nån go liten pizza och sa sedan hejdå till dem, de var naptime! Själv gick jag in på Barnes & Nobles (en bokaffär) och hittade en bok jag letat efter, Choke av Chuck Palahniuk, och mitt första exemplar av A.P - Alternative Press. My Chemical Romance var ju på omslaget! Legendarisk tidining juh.

Tog t-banan till Manhattan och insåg först då att jag var två timmar för tidig. Hämtar E klockan fyra på Onsdagar..
Slog ihjäl lite tid i Central Park, klev av på West 57'th Street och gick uppåt genom parken! Var 30 kvarter att promenera norrut iallafall!
Stannade vid en liten större damm och började läsa Choke. Älskar stilen boken är skriven i, hade jag själv varit författare hade jag definitivt haft en liknande stil. Palahniuk har dessutom skrivit boken baserad på min favoritfilm, Fight Club!

Läste ut halva boken medans jag väntade på att barna skulle bli klara med karaten och.. fan.. man vill inte att böcker som denna nånsin ska ta slut! Surt..

Solen var rätt så värmande idag, ska dock bli varmare imorrn! Wünderbar! 


Central Park. Ekorrar och löjliga skyltar. Yapp.


duckies.


Inviger boken i Central Park med ankor, Caution-banners och träd.


my babies. ahw ahw ahw

I got on a boat, got to the island and got on the boat again.

YES! DET GJORDE JAG FAKTISKT!

Okay. I'll tell ya the story. Idag var det bestämt att jag och Emelie skulle ses! Hon är au-pair i Conneticut och ööh.. jag fixade hennes blogg medans jag var i Sverige? Haha!

Iallafall sååå är jag ju klar med jobb på morgonkvisten vid 8:30 och hon skulle vara framme med tåget vid 10:40. Så jag parkerade mig på en stol inne på Starbucks, fixade en Vanilla Latte och satt och chattade med folk på iPoden i nästan två timmar. Självklart var Emelie's tåg försenat men vi möttes på Grand Central Station strax efter 11!

Tog t-banan söderut och siktade in oss på Staten Island Ferry-terminalen! Därifrån går det färjor mest hela tiden till Staten Island. Gratis. 20 minuter enkel väg. Med utsikt över New Jersey, Brooklyn, Manhattan och Frihetsgudinnan på hennes lilla ö!

Hoppade på färjan, fotade och frös lite, kom fram till Staten Island, rusade på nästa färja tillbaka. Vi ville ju inte stanna, bara åka lite båt!

Hamnade på Grand Central igen och vi käkade lunch i Foodcourten där. Heeelt ok fast tror Emelie tyckte hennes kinamat var lite väl stark. Tog t-banan norrut, var nästan dags att hämta J från hans skola, och vi promenerade lite i Central Park. För det gör man i New York.

Hämtade J vid tre och åkte hem med honom, lämnade Emelie själv men hon överlevde för det skrev hon till mig på facebook nyss. Sådeså.

La lite pussel med J hemma och, av någon anledning, började jag berätta om den Nordiska Mytologin för honom och varför dagarna heter som de gör! Han var helt fixerad av mina skitdåliga teckningar. Sötungen!

Slut.


Starbucks döpte om mig.. | staTEN ISLAND ferry terminal


You know her name..


En av färjorna  |  Manhattan

My Valentine is a kid and I don't care

Idag har jag jobbat 7-2:30 och ska jobba en sväng till ikväll. Var hemma med J eftersom han hade ledigt. Vi gjorde ett gäng ♥-kort till hans klass och jag fick fyra stycken av honom! 

"Roses are red
Violets are blue
Santa is nice
but not as nice as you"


Sådär skrev han i ett av korten till mig. AAW! JAG ÄR SNÄLLARE ÄN TOMTEN! Sötaste ungen. SÖTASTE. 
I ett annat kort skrev han:
"You're my Valentine"
Mest romantiska någon gjort för mig skulle jag tro. Och jag är helt seriös på den punkten. Pojkvän? Nah, en sexåring slår en sån långa vägar!

Fick dessutom en glad överraskning! Det ringde på dörren och utanför står en liten kinesisk gubbe med.. MIN GITARR! Tre veckor tar det alltså att skicka en gitarr från Sverige till New York. Det är ett tag det. Den var helt oskadd, dock lite ostämd istället men det fixade jag! 

Spelade och trallade lite medans J var på toa och när han kom in igen hade han stooora ögon och sa "Was that just now you?" Jag svarade att, jo, det var det. "Woaaa." HAHA! Älskade reaktionen! SÅ bra var det inte!
Vi spelade en massa spel, njöt av det soliga och varma(!!!) vädret ett tag också. Var plusgrader ute och det blåste faktiskt varmt för en gångs skull! Helskönt! Inte så supermycket snö kvar här nu men det lilla som är lär stanna då det ska bli kallt imorrn igen. Vädret har tydliga moodswings.

När J och min v-pappa drog på möte promenerade jag till DR och köpte Valentines-presenter åt dem. Bara för säkerhets skull om de skulle ha köpt nått åt mig. De hade dem inte. Men de blev glada över det jag köpt iallafall.
Bättre än förra året iallafall, köpte lite grejer åt både min Engelska värdmamma och pojken och de sa knappt tack. Kul.

That's my day. Karin, hoppas du blev glad öcer fisheye bilderna i det förra inlägget. De var för din skull. Mest.

LCC möten kan suga men cheesecake är gott.

Igår orkade jag inte riktigt skriva om dagen så jag skriver om gårdagen och idag dagen idag! Logiken kallar..

Hursomhelst så somnade jag ju runt 2:30 på lördagsnatten och var typ. Död. Sov dock inte längre än till strax efter tio. Skumt. Tog en jäkligt välbehövs dusch och satt sedan med bilderna från Biffy ett tag. Filmade också, vackerrrt.

Jag och Cecilie hade bestämt att vi skulle mötas upp innan au-pair mötet i Flushing så vi hamnade på det lilla fiket Marthas Country Market som är typ.. känt för att ha bästa grejerna! Allt bakas där och ja.. Kolla på bilden. Detdär är ändå bara tårtor och sånt. Heh..



Vi fick ett bord där inne rätt så fort och personalen var supertrevlig. Beställde varsin bit Oreo Cheesecake och jag körde på en banan/mango/jordgubb smoothie. SÅ GOTT. KOLLA VAD GOTT!



Kan tillägga att ingen av oss fick i oss en hel bit var. Enorma! Gick på kanske.. $3.25 - lätt värt!


Cecilie mot väggen och jag med en massa ballonger. Kanoners!

Men ja. Poängen med att kliva upp denna dag var ju för att det var ett LCC/Au-pair möte uppbokat på Queens Museum Of Art!
Såå strax innan tre hoppade vi på tåget mot Manhattan, bytte nånstans och hamnade vid New York Met's stadium. Eller, var en massa arenor & staduim(s?) där så. Rätt ställe iallafall. Vi insåg att det var rätt dåligt skyltat när vi följt nån dum skylt och gått i 40min istället för 15. Sure, fick se en massa av Flushing Meadows Corona Park men.. Lite jobbigt var det då båda två ville gå på toa. Sådeså.

Fick iallafall se lite NY-grejer! "Tefaten" som är med i Men In Black står där samt den kända Unisphere. Se bilden nedan:



Så där var den ja. Vi hittade museet, kutade på toa och inväntade LCC'n och de andra i gruppen. LCC'n dök upp och den enda killen i gruppen. Resten "skolkade" alltså. FAIL! Vi var TRE au-pairer på mötet! Tur att killen (åh slå mig, kommer inte ihåg hans namn!) är juste dårå.
Vi fick iallafall en liten guidad tur över en utställning de har där. En modell av hela NYC med hus, större byggnader, båtar o.s.v. Såntt jäkla minigöra! Rätt så fränt, dock är modellen rätt så gammal från -60 talet typ. Twin Towers står fortfarande kvar, de har inte hjärta att ta bort dem.

Hittade mitt hus bland myllren av gator och allt på modellen, DET var lite coolare!


Gröna partiet ni ser där, rektangeln, är Central Park på Manhattan. Hehe.

Så det var den dagen. LCC'n körde hem mig och Cecilie, gött att slippa virra runt för att hitta stationen! Däckade innan tio och sov fan länge.
Det var igår ja. Idag kommer nog i ett annat inlägg ändå. Kram.

Bilder från Biffy Clyro @ Gramercy Theatre, NY


Utsålt - Publik


Moving Mountains


Biffy Clyro - Simon


Biffy Clyro - James


Biffy Clyro - Ben






Jag och Ben samt jag och Simon   ♥


Autografer - To Ida love from Biffy

Ev kväll med Biffy Clyro

Vem är denne "Biffy" dårå? Ett band från Scottland som alltid spelar utan tröjor. Består av sångaren Simon Neil samt bröderna James och Ben Johnston. Dessa herrar såg jag igårkväll. Read mah storeh.


Eftersom insläppet på Gramercy Theatre, där spelningen skulle hållas, var vid 7 och jag tänkte börja köa först vid 5 så hängde jag med ett gäng nya au-pairer på Manhattan. Promenerade in på lite olika butiker och var för första gången inne på Macy's (världens största butik) och gick vilse lite.

Så slog klockan 5 plötsligt så jag tog t-banan till Gramercy och hade förväntat mig en kö som ringlade sig runt kvarteret. BOOM, fel fel fel! Kön bestod av 6-7 pers framför mig. Succee! Började prata med tjejerna framför mig och senare de som dök upp bakom mig och vi höll ihop i stort sett hela tiden efter det!

Hamnade rätt så bra till, endast en person framför mig och jag kunde lätt röra stängslet! Ballt eh?

Hursomhelst så började förbandet, Moving Mountains, spela vid 8 och höll på i ca. 40 minuter. Helt okej band fast de var lite långdragna. Sångaren var rätt najs!

Strax efter nio släcktes lyset igen och Biffy fakking Clyro klev på scenen! De spelade nästan fram till klockan 11 och det var fan så bra. Folding Stars spelades akustiskt, Born On A Horse ägde trots att nån slängde en vattenflaska på James i början av låten (fick det på film) och det var en rejält enerverande britt bakom mig som var superfull och superhögljudd. Säkterhetsvakten fick köra bort henne men hon var tillbaka efter typ tio minuter.

Inga trumpinnar, plektrum eller setlist så jag körde på den säkra vägen; stanna utanför spelstället tills bandet kommer ut. Fanns bara en ut/ingång så det var en stensäker plan!
Fick sällskap av de två tjejerna som stått framför mig i kön och vi väntade i över 1½ timme på att de skulle komma ut. Men ut kom de! Först kom Ben och vi fick varsin high-five! 
Autograf och lite småprat, han tyckte jag hade en lite udda accent och jag sa att, jo, jag är från Sverige. Han fortsatte med "You sound a bit Danish"... Shockad över detta glömmde jag fråga om en bild med honom. Hjärtatkrossat.

Ben vandrade vidare till turnébussen och James kommer ut glad som fan! High-fives laget runt igen, autograf och denna gång även en bild! Lite småprat och sen gick han också vidare.

Härnäst kom Simon. Åh, denna grrrr man. Världens leende kliver han ut med och det blir mer high-fives, autografer, bilder och jag. fick. en. kram. Och han tyckte mitt namn var sött (lolz, naae!). Han sa att de hoppades att de skulle komma tillbaka till New York snart och att vi gärna fick dyka upp på kommande spelningar. ANY TIME!

Hela bandet är sedan inklämda i sin buss och de beger sig vidare mot nästa spelning. Vi önskar dem lycka till och sen inser man hur kall man är.

Tar lite olika tåg hem, går åt fel håll ett par gånger och kommer sedan tillbaka till Queens trax efter 2 på morgonen. Champion!!

19. En person som är snygg

Gerard Way är snygg. Sådeså.


Tomorrow will be fucking great.

Har planerat typ hela helgen! Skönt!

Ikväll, fredag kväll alltså, hade jag iof ingen plan. Sitter hemma med datorn och har nyss tvättat en massa kläder eftersom allt låg i tvättkorgen typ. Älskar torktumlare. Haah. Dock blir min stickade tröjja jävligt elektrisk och stötarna jag får när jag drar ut den är fan dödliga!!

Men Lördag dårå! Härliga Lördag.. Ska träffa Jenni nån gång på förmiddagen och ta en tur med nån av färjorna. Ingen aning hur de går men jag hoppas att solen vi haft de senaste dagarna stannar kvar! När vi åkt båt en stund ska jag eventuellt träffa en svensk tjej som kom till Brooklyn i Fredags (tror jag, är rätt så säker på, kan det vara) och typ.. Träffas bara. Har ingen koll på vad jag ska göra där i mitten, skulle kunna åka tillbaka till Queens meen eftersom jag ändå ska stanna på Manhattan för kvällen såå.. Vet jag inte ännu.

För på kvällen ska jag se Biffy Clyro live!!! AHW GAWD!! Utsåld spelning för 600 pers. Kan inte bli kungligare! De spelar klockan 8 på Blender (Gramercy Theatre) och det ska bli så awesome.

Söndag ska jag och Cecilie käka på Marthas, de lär ska ha god cheesecake, och sen är det au-pair möte med LCC-gruppen på nått museum här i Queens där man tydligen ska få en jävligt fin utsikt över Manhattans skyline. Hoppas det blir bra och att vi inte måste betala nått själva...

That's my weekend. Ser fram emot imorrn kväll så mycket! Sist jag såg Biffy var vi ju trots allt ca. 70.000 i publiken. Denna gång är det 60.400 mindre. Kan lätt bli intressant!

"U be stealings my iPhone?!"

Bevittnade ett fetbråk vid nedgången till en av t-banestationerna på Upper West Side idag.

En välklädd kvinna stod och skrek åt en mörkhyad kille med huvan uppe och de hade en liten folksamling runt sig.
"Give the iPhone back! I don't even know you, give the iPhone back!!!" gormade kvinnan medans killen försvarade sig med "I don't have the iPhone, bitch!!"

Antar att det antingen var frågan om stöld, missuppfattning eller gatuskådespeleri. Guess I'll never know!

18. En bild på din fritid

Tror dessa bilder visar lite fritid, färga håret och fota. Yes.
Dagen bilderna togs hade jag just blekt håret.. *host*




If you can wait 'til I get home..

..then I swear to you that we can make this last.

Rubrik och inledning till inlägget är från A Day To Remember låten If It Means A Lot To You, för jag lyssnar på den nu. Fin låt!


Idag tänkte jag dela med mig av mina antecknigar som jag gjort på iPoden under olika omständigheter och helt glömt bort. Citat, situationer och observationer. Enjoy.

· Idag på playdaten jag & J var på kom kommentaren "I wish there was ways to put stuff in a penis." Både jag och J blev aldeles tysta och en pinsan tystnad utbröt. J's kompis blev nog lite generad över sin plötsliga fundering.. Kan tillägga att de höll på att leka med studsbollar och att penisar inte hade något med vad de höll på med att göra.

· I tunnelbanan kommer det ibland upp meddelanden från ex. polisen och blabla. En gång hördes "En full tågvagn underlättar för sexuella övergrepp. Om du tror att du blivit utsatt ring hjälplinjen blablabla". Uuh, lite skrämmande, särskilt med tanke på att tågen är överfulla varje dag och folks händer hamnar överallt ändå. Har man blivit utsatt eller var det bara nån som tappade balansen? Who knows?!

· En kvinna på E's skola hade på sig en nästintill genomskinlig stickad kofta och bara en bh under. Valkarna välde och jag tror jag var den enda i rummet som hade ögon stora som tefat. "Shit, är såntdär normalt här?!" Svar: tydligen.

· Smygläste ett mail över axeln på en snygg kille som åkte t-bana med sin gitarr. Han måste varit lyricist med hans formuleringar och prydliga meningar! Inga smilisar, inga LOL eller liknande. Klarblå ögon och mörkt hår klev av på Ely Avenue 23'rd Street och har inte setts till sedan dess. Jag har spanat.

· Mörkhyade, överviktiga tjejer som bråkar. De är överallt. Värst var på tåget in en eftermiddag då två brudar börjar tjuta åt en kille om allt möjligt. "Du var otrogen! Du har inte ens körkort! Tänk på bäbisen! Du är skyldig mig pengar!" Jag var rätt ett tag att killen skulle slita fram en pistol från byxorna och knäppa hela vagnen. Det hände inte. Phew.

· En busschaffis började prata i högtalarna på bussen om hur mycket han älskade sin mic. "I love to talk in it, tell you what to do and see it happen in the mirrors. Awesome!" Gjorde den korta bussresan lite roligare!

· Jag lånade toan på E's skola en dag och när jag tvättar händerna kommer en av tjejerna som övar dans i rummet brevid in. Hon kollar på mig, går till ett toabås men kliver inte in. "I like the outfit!" säger hon när jag går ut. Gjorde klart min dag!

· Igår beställde jag en liten kaffe på Starbucks men får en mellanstor istället. "No, we like you." får jag som svar på om jag fick fel. Kung!

· Jag har nu sett två råttor på spåren i tunnelbanan. Håller räkningen!


Sådär ja. Där var listan med konstiga anteckningar från iPoden avklarad. Uh-huh.

17. En ovanlig bild



Ovanlig minst sagt.
Det ni ser är en död fågel.
Tog en på måfå från mappen med bilder från mobilen.
Varför jag nu har en bild på en död fågel i den mappen undrar jag också..

En bilddag

Här kommer ett gäng bilder som kompensation för blogginlägget jag inte orkar/har inspiration för att skriva.

Jävligt torrt med kommentarer förresten, trots att jag i genomsnitt har 70 unika besökare varje dag..

Bilder ja..


I väntan på att J skulle komma ut från sin skola satt jag utanför Guggenheim Museét i solen och chillade.
Kallt och blåsigt som fan men solen var framme och The Empire State Building syns där borta! *pekar*


(Joes Pizza - där jobbade Peter Parker a.k.a Spiderman i en av filmerna!)











wooooooooooooooooooooooooooooooooooo.


16. En bild på dig själv

Bild på mig från 2008.
Råsa/svart hår ja..
Här syns det iallafall att mina ögon är grå. Inte blåa!
(de är inte redigerade)



Jagahanddukankanmanocksågöra

Idag har jag jagat handduk. Började på Manhattan efter att jag släppte av E på hennes skola men jag gav upp fort eftersom inget var öppet vid det laget och jag inte hade en aning om vilka butiker som sålde handdukar..

Tog tåget tillbaka mot Queens och bestämde mig för att kolla på Queens Center Mall om de kanske hade nån butik som sålde. JCPenney var första stoppet men när jag stod utanför och väntade på att de skulle öppna så gav jag upp och gick på Macy's istället. DÄR hade de handdukar!! Köpte en turkos för $11 (rea fan, $20 i vanliga fall) enbart för att den skulle bli offer för mitt hårfärgande.

Tågade och körde hem och satte igång med hårfärgandet! Lyckades ta mig igenom hela processen utan att kladda färg överallt, dock så såg duschkabinen ut som en slaktplats. Fick bort allt med varmvatten dock.

Håret då! Färgade det med en röd färg men fan att det är rött heller. Min utväxt är sådär charmigt ginger-aktig och resten är väl mörkare och har ett lite rött skimmer över sig. Lite besviken på slutresultatet men det är helt klart bätte än det var innan. Phew. Handduken klarade sig rätt bra från färgen! Har inte torkat än så skadan är hittills osedd meeen.. Rätt så bra jobbat, Ida!!

Uppdatering på dagen kanske kommer, får se hur det blir ikväll. Min LCC ska äntligen komma över på mötet hon skulle arrangerat inom de två första veckorna av mitt år i USA men hon är superseg. Blä.

15. En person som du vill vara med

Jag vill vara med en massa personer men just nu fick jag ett plötsligt sug att umgås med gamla bandet!
Mute var ett jävligt skönt gäng ändå..


Jag, Charlie, Stina, Salome och Marcus back in the days. 2008?

Minns fortfarande den legendariska kommentaren från replokalen:
"Jag är jävligt avsugen på pizza nu"
Så kan man också säga när man inte är hungrig längre...

I've got better things to do tonight than die

Rubriken är en låt av The Blackout som jag lyssnar på just nu. It's good stuff. 

Idag var en rätt så ointressant dag. Jobb som vanligt på morgonen, städade lite när jag kom tillbaka från Manhattan och sen chillades det ett tag. Hann tappa en macka face down på golvet och på mina jeans. Kanoners.

Köpte hårfärg (jo, Ida's färga-håret-hysteri kanske tas upp igen! Ni som följt mig ett tag fattar) innan jag hämtade J & E från skolorna och blablabla jobba blabla leka med J blabla käka middag.
Sen skulle jag färga håret var det tänkt så jag frågade min värdmamma om det fanns några gamla handdukar som jag kunde "pajja". Det fanns det inte. Vem har inte gamla handdukar liggandes hemma?! Nu måste jag gå och köpa en ny, en mörk skulle jag tro, handduk bara för att håret ska färgas. Pff, löjligt!

Såg en kille på tåget idag som var typ mouthwatering och som stod och småflörtade med mig. Smälte lite men klev av innan honom såå.. Det var trevligt att få lite ögongodis iallafall!

Kommer gilla denna vecka, tror jag. Har två playdates planerade för J och helgen är planerad! Till större delen iallafall.
Biffy Clyro @ Gramercy Theatre på Lördag kväll och sedan LCC-möte med de andra au-pairerna i området på ett museum här i Queens på Söndag. Kan gå bra!

14. En bild som påminner dig om gamla tider

Bilden är från 2005/6 nån gång.
Min lille Texas, morsan i sadeln och jag under halsen där ja..
Det var en mysig tid då vi hade Tex, han var speciell. ♥


13. Du och någon klasskompis.

Åhååå! Senaste klasskompisarna var ju brudarna (och killarna) på au-pair skolan! Sen har man ju dem från gymnasiet. Och högstadiet. Och mellanstadiet. Öh.. Tar väl nån ba dårå!



Mp09 - we were so beautiful
lol.

Museum & Super Bowl Sunday!

IDAG! Vaknade jag tidigare än vanligt för en Söndag. 8:40 stod väckaren på eftersom jag och Cecilie skulle mötas kl.10 vid t-banestationen! Dagens plan var Museum of Natural History med biljetter som jag fick av min värdpappa.
Han jobbar liksom på museet och får gratis biljetter såå, vi utnyttjade biljetterna och fick gå vart vi ville utan att betala! Awesome!

Hursomhelst så sms'ade Cecilie och sa "hörru, jag försov mig, kan vi ses 10:30 istället" - chill tänkte jag och tog det relativt lugnt. Tog tåget till Manhattan, hoppade på fel tåg vid bytet på 7'th avenue och höll på att hamna i The Bronx! Hämska tanke!

Bytte tåg igeeen och hamnade vid museet. Awesome. Solen strålade och mobbade oss för att vi skulle vara inne mest hela dagen. Vi gav solen fingret och gick in.

Eftersom vi hade specialbiljetterna så kunde vi välja att gå och se fyra föreställnignar/utställningar; The Butterfly Conservatory, IMAX - (minns inte vad filmen hette), Journey to the Stars och Brain. Vi signade upp för alla och efter den första, fjärilarna som började 12:30, var de kommande timmarna smockade!

Vi fick gå in i ett überfuktigt rum fyllt med en massa sorters fjärilar och bara gapa! De kom och flög som de ville, satte sig på folks huvuden och händer och flaxade runt i lugnan ro. Jag hade ett par fjärilar som var särskilt förtjusta i min hand och min kamera. Men hallåee fjärilar, hur tror ni jag ska få en bild på er om ni sätter er kameran?! Aja, vi gick ut efter.. 20 minuter kanske och det var betydligt kallare och mindre svettigt utanför!

Nästa föreställning började 13:30 och var IMAX filmen! Den handlade om utdöda "härskare av haven", vattenlevande dinosaurier! Vad den hette minns jag inte men alltså.. storleken på den skärmen! Woa..

14:30 var vi inbokade på Journey to the Stars, föreställningen min värdpappa jobbat/jobbar med! Vi blev mosade in i en hiss och sedan in i en klotrunt biosalong där Whoopi Goldberg's inspelade röst guidade oss genom en nackbrytande (seriöst, försöka se allt på skärmen? OMÖJLIGT!) färd genom rymden. Vi fick höra om stjärnor (duuh) och hur de skapades, dog och höll oss levande. Rätt så coolt!

15:30 var vi inbokade till Brains-utställningen men vid detta laged var vi för hungriga för att fortsätta så vi dog till foodcourten och jag köpte en extremt överprisad macka. Usch va dyrt!
Eeeeefter det gick vi mätta och belåtna (hmpf...) till dino-våningen och spanade på skelett och sånt. Fint.

Tog tåget hem (dumma E-tåg som inte gick!!) och sms'ade min värdfamilj när jag var på väg hem för att varna dem att en exalterad Ida var på väg. Fick till svar att vi skulle käka på en restaurang för att 'fira' att det var Super Bowl Sunday! Mötte upp med dem på Manor Octoberfest där jag käkade en massiv burgare och såg Christina Aguilera sjunga USA's nationalsång i direktsändning innan jag fick reglerna för american football förklarade för mig.

Fattade lite men det mosades när de började spela, kuta!! Gul linje gul linje!! TOUCHDOOOWN!! 2'nd down!! Jag fattade. Inte. Alls. Men det var kul ändå, reklaminslagen var hysteriska!! Doritos tar lätt hem priset för skummaste reklam, mopsen som tog ner en glasdörr på sin mobbande ägare ägde!!












CHAOS PEOPLE, CHAOS!!

12. En bild på din vardag



Min vardag består av en massa tunnelbana, trappor och förvirring som uppstår då jag inte kan minnas om jag ska hoppa på B eller C tåget eller om det var D tåget som är Express!!

"God created himself for you to worship him"

Rubriken är rätt så intressant faktiskt, men den kommer upp lite senare i inlägget dårå!

Vaknade idag vid nio som vanligt, undrar varför det verkar helt omöjligt för mig att sova länge när jag ändå kan! Helgerna är konstiga nu säger jag bara. Som idag då. Hade inget att göra och de få personer jag känner här var upptagna på annat håll (eller annan delstat) så jag fick en dag med mig själv!

Tog tåget till Queens Centre Mall igen, gillar detdär stället, så jäkla stort! Köpte lite grejer på Hot Topic och passade på att bli bonusmedlem där, kan ju knappast skada! "HT+ your friend with benefits" är deras slogan, love it!

Jag blev hungrig och på den långa vägen till foodcourten blev jag brutalt anfallet och antastad. Av en religiös kvinna. Så det var inte särskilt brutalt och jag blev inte så antastad, men kvinnan ville inte lämna mig i fred! Hon skulle promt ha med mig till sin kyrka "It's just outside here, behind White Castle!!" och trots att jag sa nejtack på ett väldigt vänligt sätt och sa att jag var ateist så gick hon med mig. "Why don't you believe in God? He creates miracles!!" jag sa att jo, det gör vetenskapsmännen också, och på ett bättre sätt eftersom det går att bevisa. Hon gav sig inte. "I don't want to force anything on anyone" sa hon på värsta hjärntvättarviset men jag fortsatte gå mot foodcourten, snacket om Gud gjorde mig bara hungrigare!

I ett sista desperat försök att få med sig så sa hon (här kommer rubriken in) "God created himself for you to worship him". Jag skakade uppgivet på huvet och skuttade bort till Taco Bell. Där försvann hon. Men inte innan en random kille frågade mig "would you be interrested in modelling?". Alltid ska det vara något!

Käkade, hittade gratis WiFi där nere och sen drog jag tillbaka hem. Ska barnvakta ikväll medans värdföräldrarna drar ut och festar. Lätt jobb då båda barnen går och lägger sig när föräldrarna drar.

Drar upp lite bilder på dagens inköp bara för att.. jag vill!


Sailor Tattoo-plånbok  |  Kung tygväska, så kung!


A Day To Remeber-tee  |  Hot Topic's medlemskort ♥

11. En person du kan berätta allt för

Finns nog ingen som jag skulle kunna berätta precis allting för. Vissa saker vill man inte att folk ska veta så.. man håller tyst.
Denna punkt var lite poänglös.

Lägger upp en rolig bild istället - enjoy!



Kan tillägga att jag avskyr Per Morberg. Farsan tycker väl att han är kung meen.. nä.

En månad i USA idag!

Coolt va? För en månad sen exakt så klev jag upp tidigt som fan och flög nästan hela dagen!
Trött och sliten hamnade man på JFK Airport och bussades ut till au-pair skolan. Jobbig dag som bara blev bättre av att en av rumskamraterna snarkade järnet. Ni som följt min blogg sen dess känner till detta..

En hel månad alltså. Bra kämpat, feeeest!
Har varit förvånande lite motgångar och jag har haft det bra. Så mycket bättre än förra året i England!

Man har hunnit se en massa och ändå är det så mycket kvar. 

Har försökt börja på en lista med saker jag måste se & göra medan jag är här:

· Se Frihetsgudinnan på nära håll
· Gå på en NHL match
· Åka upp till toppen av Empire State Building
· Flyga till L.A och LAX Airport
· Se Hollywood-skylten
· Gå på konsert
· Äta på Cheesecake Factory
· Stalka en valfri kändis
· Promenera över Brooklyn Bridge
· Ta en kickass bild på Golden Gate
· Se Alcatraz (och låssas att det är Azkaban)
· Fara till Niagarafallen
· Vara med på en tv-inspelning
· Ha picnic i Central Park

Och sen så fortsätter denna lista en bit till. De där punkterna är dock de som lät bäst. Typ.

Var på playdate med J igår hos en av hans kompisar som bor på Upper West Side. Entrén till lägenhetsbyggnaden var så jävla flashig och jag trodde jag skulle få komma in i en drömlägenhet men alltså. Lukten av superlim var beslöjande, mitt rum hemma i Sverige kunde liknas vid perfektion när det kom till städningen och det var grejer precis överallt! Väggarna täckta i barnteckningar, bilder från Disney World och födelsedags-banners som var ett par år gamla.

Blev chockad som fan och satt där inne i limångorna i två timmar medans J och kompisen lekte med en iPad. Shiets. Blev en tuff dag och inte blev det bättre av att E-tåget hem var 20min försenat (vi snackar alltså om tunnelbanan) för tydligen hade någon behövt sjukvård på nått ställe längst vägen och tåget hade fått stanna och blockerade all traffik. Kul. Kom hem till Queens vid 7 och fick käka middag.
Skitgott förutom knastret som var i köttet. Vi kom fram till att det var glas. Yum.

Idag är det Fredag och jag ska barnvakta ikväll medan värdföräldrarna åker och gymmar. Imorrn har jag inga planer alls förutom barnvaktning på kvällen. Söndag blir det Museum of Natural History igen, denna gång med Cecilie!

NA NA NA (NA NA NA NA NA NA)

10. Någon du tycker är väldigt snäll

"Någon du tycker.." eh. Aha? En snäll person. Alltså. Folk är generellt rätt så snälla. Eller tvärtom.
Att ta bara en person? Står dock inte "person" så jag tar Ester.


Ester är jävligt snäll ska ni veta.

Museum of Natural History

Isstorm. Idag också. Fast mer regn och mer is. Inte hela dagen men ändå! Äckligt...

Hursomhelst så är Onsdagar rätt så bra dagarn, ledig mellan 8:30 - 14:00 ! Lite sjukt men lätt skönt. Dötiden mitt på dagen brukar jag spendera hemma i Queens men idag bröt jag mot min fina tradition!
Träffade Jenni, au-pairen som Cecilie och jag var på IKEA med i Söndags, på Starbucks vid 86'th Columbus där vi funderade över våra valmöjligheter för dagen.

Efter väldig kort tids betänkande kom vi på att vi inte ville vara ute. För kallt och för blött. Därför så drog vi till American Museum of Natural History! Amerikanska Naturhistoriska Museet alltså. Samma museum som filmen Natt på Museet är filmat i! Ni vet, den med Ben Stiller som kastar ben åt ett skelett av en T-rex som tror att den är en hund..?

Hursomhelst, vi drog in och spenderade ett par timmar med att vandra runt i de olika delarna, kollade på indian grejer, staty från Påskön, skelett från dinosaurier och utdöda arter. Sånt man gör på en Onsdag! 

Jenni skulle hämta sina värdbarn vid två så jag tog plats i en fotölj på Starbucks återigen och satt där i två timmar och växlade mellan facebook och en faktiskt bok innan det var dags att jobba igen. 

Ni kan få bilder? Här kommer bilder! VOILA!












högra bilden. HAHAHA - porr på museum xD




T-rex!





Så var denna dag över. Rummen med dino-skelett luktar skumt btw.

9. Någon i din släkt.

Släktingen blev en kusin!
Hanna är min yngsta kusin och min bästis.


Bilden är tagen i Norrfälsviken, Juni 2009

Overkligheten blir lite verklig



Bild från igår efter Starbucks-mötet!
Står här på plattformen och väntar på tåg 7.
De höga byggnaderna där borta står på Manhattan.
När ska jag riktigt insé att jag är här?

Jak prata engleska?

Fick en fråga på om jag kunde lägga upp typ en video där jag pratar Engelska.
Är inte så bra framför/bakom/brevid en filmkamera men.. skulle det vara intressant?
Kan försöka briljera med min Brittiska accent och sen helt förstöra min påbörjade Amerikanska?
_________________________

Sen vare nån som frågade om det var lätt för killar att bli au-pair. Uh, jag är ju inte nån själv, men jag kan med säkerhet säga att det är lätt majoritet med tjejer och många värdfamiljer vill helst ha en tjej i hushållet!

På au-pair skolan var vi.. nån som vet? 120 au-pairer? Kanske? Iallafall så var det fyra killar. Sammanlagt.
Men omöjligt är det ju inte för dem, har ju en kille i min LCC-grupp och min värdfamilj har haft sju au-pairer (mig inräknad) varav en varit kille. Wahowaaa.

Idag är det isregn här och jag måste käka innan grannarna hör min mage. Cheerios!!





8. En person som du saknar

Salome Modig - min lilla babe ♥


How I met.. the other au-pairs

Måndag. Började bra ändå med kaviarmackor till frukost och ett soligt Queens!
Släppte av J på hans skola och sen började min lediga period som vanligt. Drog hem och dammsög lite här & var, tog en alldeles för lång dusch (duschen var varm, resten av huset var inte det. Do the maths) och kollade sen på Misfits tills det var dags att hämta barn igen. Konstigt hur 5-6 timmar kan försvinna så fort!

Konstigt hur dagarna försvinner så fort också. Känns som om jag nyss kom hit men jag har varit här i nästan en månad!!

Kom iallafall hem säkert med barnen, chillade medans det var läxläsning på gång och sen kom min värdpappa hem för att börja med middagen. Hann dock inte äta eftersom jag skulle på mitt första au-pair möte!

Mötte upp med Cecilie och tågade till Sunnyside där vi skulle möta LCC'n och de andra på Starbucks. Rätt så fräckt att vi såg Manhattans upplysta skyline när vi klev av på tågstationen!
Vi är sju au-pairer i vår LCC-grupp, tre tyskar, en dansk, en svensk (jag), en Columbiansk (KILLE!) samt en Thailändska som var lite svår att förstå..

Pratade nån timme, fick betala kaffet själv och sen tågade vi tillbaks igen. Klev av på fel station, fick åka tillbaka meen vi kom hem iallafall. Gick hem från tågstationen på rekordtid och just nu värmer jag upp mig med täcken och filtar - kallt ute!

Ska komma en isstorm imorgon tydligen. Blä på den!

Pappa ringde när jag kommit hem och sa att han var på Posten och skulle skicka över min gitarr - LYCKA!!