Doon't stooop believeiiiing!

Oj sorry och allt sånt!!

Insåg att jag glömt skriva att jag skulle vara i New Jersey i helgen utan internet och kaffe.

Värdfamiljen skulle prompt ha med mig till deras beachhouse i New Jersey Fredag till Måndag trots att jag inte skulle jobba. "There won't be any food at home.." sa de finurligt och jag hade inget direkt val om jag inte ville att hela min lön skulle gå till mat!!

Kommer skriva nått längre inlägg senare idag, just nu måste jag dammsuga. Dessutom har jag brännt mig på axlarna/ryggen (nånn mittemellan) så varje gång jag rör armarna känns det som om nån hugger mig i ryggen med två köttyxor. Typ.

Ikväll äre visst LCC-möte. Har en ny LCC nu, rätt najs! Förra var så värdelös att man blev lessen i ögat. Får se om den nya kan vara nått. Upp till bevis ikväll!!


You've got that golden touch.. PICTURE MY FRIENDS!

Här kommer bilderna från igår som lite smått utlovades i föregående inlägg!


Här brukar jag sitta och dricka kaffe på morgonen.
Guggenheim & 5'th Avenue framför mig och Central Park i ryggen!


Hudson  River                                                       Jenni - glad 21åring


Sämsta fotstöden                                                           US Navy


Gamla grejjer                                                              US Navy


Svårt att tro att detta är NYC !!


City möter strand                                                      Farligt värre!


Jätteflaska och pytte Jenni                               Fontän och random posare


Båååt                                                                         Kikare


Folk och båt                                                       Himmelriket inne på Pinkberry


Spektaklet på Times Square

Bilder; check
Text; check
Kommentarer; Hallå

Fleet Week och en massa grader i solen

Igår fyllde Jenni år - hyvää syntymäpäivää myöhässä eller så - och vi bestämde oss för att göra nått. Köpte lite frukostliknande grejer, gick ända ut till vattnet på West Side vid 72'nd Street och satt där med bara floden mellan och och New Jersey.

Så kommer värsta fetingbåten flytandes och vi kommer ihåg att "aah, visstjafan, det är ju fleet week nu!" vilket betydde att det skulle va ett stort gäng mariner med båtar och allt i stan! 
Satt och kollade på ett par båtar och US Coast Guard påminnde oss om ett avsnitt i Vänner när Joey och Rachel är ute och seglar och Joey slänger ur sig:

Joey: Who names their boat Coast Guard anyways?
Rachel: That is the Coast Guard..
Joey: What are they doing over here? Coast's all the way over there!

Allting påminner oss om "dendär tv-serien" här tydligen. Mest refferenser som kommer från Greys Anatomy. Skyller allt på Jenni och Cecilie - de fukking älskar den serien. HIMYM refferenser är myyyycket bättre!

Efer att ha sett ett par båtar började vi gå neråt i den jättevarma värmen! Var seriöst typ 30c. Ouch.
Gick och gick och gick och stötte på en snuskkille när vi kollade närmare på en av de feta båtarna. Han hade en söt hund men seriöst - vem säger till två tjejer att "I want you to ravage me". Vi kutade.

Eftersom det var så varm och vi gått så långt gick vi till Pinkberry och kylde ner oss med lite froyo och AC'n inne i affären.

Promenerade över till Times Square och såg att de höll på med nått festligt event där! Fick lite freebees (gratis saker - yay) och skrattade åt folk som tävlade för att vinna en surfbräda och/eller biljetter till Disney Land. Jag orkade inte, för varmt ute!

Victoria joinade oss precis innan Jenni var tvungen att dra och när Jenni gick så promenerade vi runt i jakt på toalett och hamnade i Bryant Park. Seriöst bästa publika toaletterna nånsin! Haha!
Satt på gräsmattan där ett tag och blev solbränd på en axel. Bara en liten liten bit av axeln. Helskumt!
Sen gick man lov att åka och jobba, hämta barn och lyssna på läskiga ljud från karate-hallen.

Bilder kommer, gimme some time! ♥


Mr. Owl Ate My Metal Worm

Ett tag sedan Bamboozle nu och måste ju bara sakna den helgen! Så fet!
Uppkommande nu är Vans Warped Tour som jag funderar på att gå på! D.R.U.G.S spelar ju!!

Sen blev det annonserat imorse att My Chemical Romance och Blink 182 kommer var headliners på årets Honda Civic Tour!! De har sisådär 4 stop i New York men alla är typ långt bort! Åker inte till Buffalo och är rädd inte!

Får se hur det blir med det. Vore så jäkla kul att få se Blink - de är ju legender! Och att få se MCR för tredje gången inom ett år skulle bli lite för bra för att vara sant va?

Sedan spelar Panic! at the Disco, Black Cards och Neon Trees i Central Park 1'a September. Får fundera på den - är en Torsdag så är ju lite jobbigt med tanke på att jag måste vara hemma 10 på vardagar.

Plan it out for me - gimme gimme all your live tunes babyyy!



look at all the fucks I gave

Rubriken förresten! En låt av D.R.U.G.S. Jäkligt bra låt.
Dessutom är det en palindrom - samma om man läser det fråg höger eller vänster!


We survived the rapture. Thank.. fuck?

Sååå segt! Men så blir det, har gjort annat än att blogga i helgen!

I Fredags jobbade jag såklart. Träffade Victoria på Union Square runt 9 och sen höll vi oss i det området till.. 1? 2? Blev ett tag iallafall. Fick se världens mest störda gatu-underhållare och en eventuell kidnappning av en liten pojke vars mamma stod och skrek åt en kvinna som såg ut som en rysk prostituerad. Sådeså.

Hade även en intensiv jakt efter toaletter. Gick fan in på alla affärer som fanns innan vi fick köpa nått på Dunkin för att få kissa. Hallå. Hade inte ens toapapper! Varnar därför för Dunkins som låt.. nånstans vid Union Square. Inte toapapper. Akta er.


"Prayer don't work"                             "Poppycock"



Lördag förmiddag spenderade jag på Queens Center Mall i jakt på festkläder och skor! Gick inge vidare men kom hem med en (svart hosthost) tunika och inga skor.
Runt 7 är jag på Times Square uppklädd till tänderna (as iiif!) och möter upp med Ida, Victoria och Jenni för att sedan köpa asgoa mackor på nått litet hak och ta med dem upp till Victoria's värdfamiljs lägenhet och äta dem!
Alkohol, skratt, en djävulsk utsikt och fåniga bilder sen tar vi en taxi till typ.. Soho? Vete fasen vart stället låg.
Tanken var att vi skulle in på klubben Greenhouse med hjälp av en promotor som jag hade kontakt med!

Vi står ute i över 2 timmar, promotor stannar inne i klubben istället för att hjälpa oss komma in, vi byter kö, vi hoppar fram och tillbaka och ja.. När vi väl är på väg genom dörren (typ) så blir jag och Ida nekade inträde och Jenni och Victoria får komma in. Alla är 90'or liksom hallååå! Promotorn's tips "switch ID's". Jomenvisst. Lär ju lätt funka.

De gick på toa och kom ut igen, sen drog vi. Värdelös promotor. Blä.

Fancy pansy                              Utsikt från 'förfesten'


Festgänget no.1
(självklart är jag ensamm brunett...)


Söndag sov jag länge fast jag inte skulle. Jag och Cecilie hade planerat att promenera över Brooklyn Bridge och utforska själva Brooklyn lite mer. När man kommer hem 4:30 på morgonen kan man dock inte vakna vid 10. Fysiskt omöjligt! Blev istället lunch/middag på Wildwood, så jääkla gott! Köpte half rack Sticky Ribs och ååh.. ÅÅH. Var skitmycke mat så drog med mig en doggy bag hem! Här är det ju självklart att man tar med det man inte åt upp. Duh.

Var in på Barnes & Nobles i jakt på Nikki Sixx nya bok, This Is Gonna Hurt, men kom ut med en grafisk novell istället. Heh. Typ en serietidning. Umbrella Academy: Dallas - den ni!


Ribs och french fries. Perfekt!!

Det var väl min helg right there.

Harry Potter IS holy

Sitter och väntar på att J's trumlektion ska börja och löser ett korsord med självklar hjälp av J himself.

Jag: Okay so name a holy book! 5 letters across.
J: Harry Potter..?
Jag: Haha! Good try, bonus points! But no, it's the bible..


heliga. heliga. heliga.


Random fakta här också - första boken, De Vises Sten (Philosophers Stone) heter The Sorcerer's Stone (Trollkarlens Sten) här. Hur fel blir inte det?!!

A Joke.

Why are New Yorkers so depressed?
Because the light at the end of the tunnel is New Jersey!


OH DANG!

We were Ross Gellar for a while..

Tisdagar som inleds med sovmorgon borde komma oftare. Fact.
Imorse behövde jag inte jobba med andra ord! Fick sova tills jag vaknade, vilket var vid 10 efter en skum dröm. Köpte en ny, skitbra tandborste i drömmen och var mäkta besviken när jag vaknade för självklart hade jag inten ny tandborste. Samma blå från Rite Aid bara. Tur att jag inte drömde att jag köpte en ny hamster eller nått, hade blivit ledsen då. Men har ju lilla Ester hemma i Sverige som nyligen fyllde ett år - gammhamster!

Men sovmorgon ja! Vaknade vid 10 men kom inte ur sängen förän 10:30. Renbäddade igår och puffade till täcket som hade säckat ihop helt och det var sååå mysigt! Dessutom kunde jag kolla mail och facebook utan att behöva lämna värmen under täcket - iPod'en ftw.

Käkade flingor och bagel till frukost och sen vet jag inte vad som hände mellan 10:50 till klockan 13:00. Men vid ett var jag på väg till tunnelbanan till fots, regning och jäkligt var det. 
Skulle in på Sockerbit en sväng innan jag hämtade upp barna var det tänkt så tog 48min med tunnelbanan eftersom jag var tvungen att ta R-tåget (lokalt) till Times Square och byta till 1-tåget (också lokalt) för att åka till Christopher St. Tar ju ett tag!

Inne i affären får jag ett "Hej! Trevlig 17'de Maj!" av den svenske butiksägaren och fattar nada. Varför ska idag vara så trevligt?! Sen säger han - "Jamen Norge!" och då fattar jag. Det hjälpte klart att det rullade ett bildspel på butikens bakre vägg. SUTTONE MAJ! I get it..

Han frågade om jag var där för att köpa godis och fira och jag sa "Nae.. Sörjer väl mest Sverige's förlust i VM.." Han fattade. Jag sörjer dock inte, kände bara för att köpa lite godis! 

Hämtade barna från skolan efter det och drog till Museum Of Natural History! Blev upphämtade genom ingången vid rymd-centret av min värdpappa - rätt najs att han jobbar där! Fick gå på The World's Largets Dinosaurs med barna och nog var det rätt coolt! Fick lära oss lite om nån megadinosauries inälvor (!?) samt leka paleontologer! Grävde efter dino-ben med pinne och borste och fick sand överallt. Belönades med ett klistermärke. Lätt värt.

Käkade med barna och min värdpappa på en liten diner som såg skit ut från utsidan, insidan och undersidan men som hade riktigt gott käk! Sedan hamnade vi på E's skola för att se/lyssna på deras drumrecital! Åtta barn från skolan spelade upp deras små/långa/komplicerade/konstiga trumbitar och sen fick vi kakor och lemonad. påde E och J spelade och man märke att folk blev impade av lilla J när han flög upp bakom trummorna! E är riktigt duktig också, men hon har spelat ett par år.

Fick åka bil hem och bl.a se en bil som kört rakt in i en stolpe samt ett par poliser som satte handbojjor på en kille som såg väldigt ganstah ut. Tredje gången jag sett polisen här sätta handfängslen på nån!

Bilderrrrr.


Innan regnet dödade mitt hår                                          backstage på museét


dino


Dino skalle och hästskalle                                       Dino som de visades film på


gräver efter dinoben

Klapp.

We salute you when you're braveee

Rubrik från MCR's låt My Way Home Is Through You enbart för att jag lyssnar på den just nu. Så.

Brist på uppdateringar i helgen igen, har varit upptagen med diverse saker!

Lördag gick jag, Victoria, Jenni och Ida på matfestival som tog plats på 9'th Ave. Sjukt mycket folk och massa mat - mest kaBOB dock. Inte kebab, kabob. Vete fan vad de håller på med alltså! 
Käkade nån kyckling med ris (tråkiiigt) och gick länge. Dog lite i fötterna.

Köpter kosher-klubbor på Walgreens som var riktigt jäkla goda! Dock stora, gick inte att stänga käften där inte.

Gick på bio med Jenni och Ida när Victoria blev tvungen att gå hem och jobba. Vi såg Bridesmaids och jag kunde klart spenderat $13 på ett bättre sätt. Ingen kanonfilm men den hade ett par roliga scener. Mr. Bean varning i pinsamhetsfaktor - ni vet när man tycker det är så hemst att se dem göra bort sig att man inte ens kan titta. Yes. Så.

Blev middag på nån Mexikansk restaurang sedan, satt ute under en halvklar himmel och prata en massa om en massa. Som vanligt.
I Queens spöregnade det dock när jag kom upp ur tunnelbanan så det var kul..

Söndag var det tänkt att samma gäng skulle till sportbaren Tonic på 7'th Avenue och se på finalmatchen i ishockey mellan Sverige och Finland. Både Victoria och Jenni blev dock tvugna att jobba så blev jag, Ida och ett helt gäng svenskar från Long Island och lite blandade stället.

Var en jäkla massa folk i baren, svenskar såsom finnar, och kan ju säga att stämningen inte var bra alls efter att matchen var slut. 6-1. Seriöst. Pinsamt. Finnarna var rätt så nöjda iallafall.

Timmarna efter matchen är ett ludd, inte p.g.a depression och ångest efter förlusten, jag bryr mig egentligen inte, utan mest för att vi spenderade större delen av tiden med att åka tunnelbana fram och tillbaka på Manhattan. Victoria, jobbade bara till 3:30, mötte oss på Tonic och hängde på sen och hade ett LCC-möte på Magnolia Bakery. Som vi trodde låg i närheten av SoHo. Gör det säkert men det visade sig att det var på 69'th på Columbus Ave. Hahaaa. Tog ett tag att komma dit och sen skulle vi hitta nånstans att äta. Blev lite tight och jag fick köpa en Subway macka för att klara mig, har ju curfew på 10 vilket är jäkligt surt så medans de satt och åt ribs fick jag nöja mig med min Subway-mojj.

Aja. Helgen var rätt så go, vädret hade klart kunnat vara bättre - ingen gillar när det regnar i New York!! Äckligt blött och håret blir som en risbuske. Enda som saknas skulle väl vara ett par kvistar i kalufsen så skulle jag kunna vara stand-in för en faktiskt buske. Skitbra. NÄ.


helgrillad gris :(                                               Folk på 9'th Ave


KEBOB                                                                       Lät bra dedär!


soundgarden coheed&cambria ladygaga ac/dc


Kul inne på Walgreens. HAHAHA!


Kosher-klubbor                                          Middagspersoner


VM Finalen på Tonic

That's it.

Tatuering alltså. Tatuering.

Igår var min mission att fixa ny tatuering.
Såg i Metro på morgonen att ett ställe i Brooklyn hade en special-sak för att det var Fredagen den 13'de! De gjorde tatueringar för $20 ($13 + dricks) hela dagen och man fick välja en av 31 designer som alla hade nummer 13 i dem.

For dit vid 12, fyllde i massa papper och satt i 2,5h i väntan på min tur. Hann inte. Skulle ju hämta J vid 3!! Men de var juste och sa "kom tillbaka senare bara, vi sparar dina papper och du får smyga före i kön".

Så vid 9 var jag, Jenni och Victoria på plats inne på Asylum Tattoo i Brooklyn och jag fick hoppa före 4 timmars köande människor! Lätt fett!
Pia hette hon som tatuerade mig och hon hade lite halvsvenskt ursprung samt släktingar i Skåne. Hon var dessutom höggravid och en riktigt duktig tatuerare! Tatuerarinna? Heh.. Hur blire egentligen..?

Tog iallafall runt en timme att få nya tatueringen på armen. "Gjorde det ont?" well duuh, såklart det gjorde! Inte värsta jag gjort men det kändes.

Efteråt satt jag och Jenni på Union Square med kaffe och skatare. Sk8erbois. Ni vet. Fast vi kollade inte på dem tror jag. Luktade på skitskumma dofteccenser på DR, Dirt, Funeral Home, Grass och Between the sheets luktade vi bland annat på. Blä! Hittade Kopparbergs päroncider också - första gången!!


Brudar i Williamsburg


Skumma lukter                                                      KOPPARBERGS!!


En uggla på armen!

Ska dra iväg på matfestival med Jenni och Victoria nu. Vi gör grejer hela tiden bah! Partyyy! See ya.

Svar på ett par frågor jag fått

Ibland kommer det kommentarer in på bloggen som jag helt enkelt glömmer svara på så jag gör det i ett samlat inlägg nu.

Får frågan "åkte du med en förmedling till England?" då och då.
Svaret är NEJ. Det gjorde jag inte. Något man ångrar lite i efterhand eftersom man blev väldigt underbetald. Rekommenderar alla som funderar på att dra som au-pair till England att gå via en förmedling, mycket säkrare då det finns en hel del fake-familjer på ex. aupair-word.net som bara vill åt pengar.

Kommentar från Linda här då!
Har du fortfarande någon kontakt med dom? Vet du liksom om dom har någon ny au pair eller så?
Och sa au pairen dom hade innan något om att de inte var så bra som familj eller så? kanske är en tid som är förbi i ditt liv nu och så, men jag är bara nyfiken ;)
Jag har ingen superkontakt med dem alls. Gillar min f.d. värdmammas status på facebook lite då och då och grattar på födelsedag och sånt. Inga heart-to-heart-konversationer. De har iallafall en ny au-pair, en kille från.. typ Tjeckien eller så. "He's a lot of work" är enda jag hört om honom. Hoppas han slipper bulldogens dåliga toavanor.
Au-pairen som var innan var jäkligt svår att få tag på! Skrev till henne på facebook men fick knappt svar. Inte säker på att jag åkt till just den familjen om hon svarat och berättat precis hur familjen hade det!

Anonym skrev: kan du lägga upp bilder på dina tatueringar? :D de verkar coola!
Haha, klart jag kan! Måste skaffa flera också..


klicka på bilderna för att se dem i större format


Sådär kanskeee.. Tackar och bockar för kommentarer men insåg här att det faktiskt inte var så mycket frågot. Aja, gonatt.

Great Lawn, brunch, mer sköldpaddor

För att sammanfatta mina lediga timmar idag så, ja, käkade brunch på Great Lawn i Central Park med Jenni. Blev solbränd på vänsterarmen, så går det när man sitter snett!

Återigen fick jag och J se sköldpaddor i reservoaren, räknade till ca. 20 stycken!! De solade, simmade, klättrade på varandra och låssades se ut som skräp. Söta är de!









Skijöldpadda. -or. Skijöldpaddor. Och nytt namn igen.

Två dagar i rad nu har jag och J sett sköldpaddor i reservoaren när vi gått genom Central Park över till West Side!
Jag VET att det finns en s.k. turtle pond men blev ändå förvånad när de små sköldisarna simmade runt i den stora reservoaren! Är de nåns förlorade husdjur? Kanske de kommer bli muterade av gifterna i NYC? Ninja Turtles - wohoo!

Hoppas inte, de såg så glada och simmiga ut där de plaskade runt. Sådeså.

Inget har hänt riktigt under Måndag och Tisdag, vilket jag tycker typ.. justifies bristen på intressanta inlägg. Har lyssnat en massa på Neon Trees och funderar på att köpa biljett till deras spelning med Panic! At The Disco och Black Cards som ska vara 1'a September i Central Park. De är ju braaa! Kansk inte Black Cards så mycket, men hallååå - Pete Wentz!

Ska käka frukost imorrn i Battery Park med Jenni och Victoria, vädret ska vara strålande och jag lär väl snora och ha mig som värsta influensaoffret. 

Måste köpa en massa nya mediciner också. En bekant som är färdigutbildad apotekare (snart typ nått sånt) läste om mina problem på facebook och tipsade om lite grejer som ska vara bra skit! Skramlar ihop pengar just nu, får se när jag går på en shoppingspree på nån drugstore. (Jag har pengar men hallå, vill inte röra sparpengarna, har ett par hundra $$$ som inte ska taffsas på!)


Nu får väl Starbucks ge sig?!
(VBF = Vanilla Bean Frappuccino)


En av sköldpaddorna vi såg ihår! Kolla svansen, haha!

Coney Island

Igår for jag, Victoria, Jenni och en till Ida till Coney Island!

Blev lite sen start då Victoria jobbade till 2:30 (fast blev väl 3 nån gång) och vi var på Coney först runt 5! Tar ett tag att åka tunnelbana dit, sisådär 50 minuter från Union Square med ett expresståg! 

Var iallfall blå himmel och solsken när jag lämnade Queens vid 1 nån gång. Blå himmel med moln när jag och Jenni väntade på U-Square och sedan nästan bara moln på Coney Island. Eller säger man på? Är ju faktiskt inte en ö..

Var svårt att tro att man fortfarande var i New York City! Coney Island är ju en del av Brooklyn, och Brooklyn är en del av NYC. Coolt med en sandstrand i storstan - haha!

Väntade in den andra Ida, också svensk men boendes i Brooklyn, innan vi promenerade ut till boardwalken och strandeeen! Gick ner och kände på vattnet, var extrema turister med kamerorna framme hela tiden o.s.v.

Käkade.. middag antar jag.. på nått litet hak på boardwalken. Kyckling kabab(?!) köpte jag och den var typ.. rå inuti. Så jag frågade om jag kunde få en ny för jag ville inte ha salmonella, så då fick jag det. En ny alltså. Kabab. Den var bättre men fick lämna ett par råsa bitar där också. Besvikeeen!

Gick runt på nöjesfältet ett tag sen, Victoria och Jenni åkte nån karusell som de fick köa till i år och dar och jag käkade funnel cake. Skumt var det men rätt så najs!

Tog en kaffe på Dunkin innan vi hoppade på t-banan tillbaka till Manhattan - var hemma strax innan 10 så blev ett par timmars upptäckande i Brooklyn!













coney island, ladies and gentssssss

Jag. Hatar. Jazz.

Är det nån sorts musikstil jag inte TÅL så är det jazz. Ingenting är strukturerat, jag får lite småpanik över galna trumpeter och dåligt spelade pianon.

Thing is.. mitt äldsta värdbarn älskar jazz och lyssnar på det medans hon gör läxorna efter skolan. Då jag oftast sitter och ex. spelar spel med J. Vill bara kasta datorn i golvet, vill INTE höra på äckeljazzen!

Nu har jag fått utlopp för min ilska mot jazz. Känns lite bättre.

Jazz är värst. Tvåa kommer dansband. Och sen fylls listan med r&b, rap, tuggummipop, gospel, house och sånt.

Lite på gränsen ligger drum&base. Pendulum är bra men sen finns definitivt en massa. MASSA. tveksamma fall.


På tal om musik. Spotify är elakt. Och tror det är nått fel också. 10 timmars gratis lyssnande är man begränsad till nu tydligen, och det har jag lätt lyssnat upp redan! Nyss stod det att jag hade 12 minuter kvar och nu har jag plötsligt 2 timmar och 25 minuter? Skumt!

Thor - god of thunderrrrrrrr

Igår var en lite velig dag. Cecilie bev sjuk så bio med henne gick inte. Resten av människorna här som man försökte få kontakt med svarade inte i telefonerna sina! Trodde ett tag att det var min mobil som slutligen fått sina sista dödsryckningar och höll på att lägga av men nej. Icke.

Tog en tur till Soho för att spana efter kändisar och prova kläder. Provade kläder men köpte inget. Ågrar mig nu. Orkade inte ens köa på H&M för att prova kläderna där, så fruktansvärt sjukt lång kö!

Fick lust att på på bio trots brist på sällskap så tog t-banan från Soho till Times Square och såg att Thor skulle gå kl. 6 i 3D!! Köpte en biljett, OUCH $19!!!, och gick sedan till Pinkberry för att fixa film-snack. Med min yogurt inköpt inser jag att.. det lär man ju inte få ta med sig in. Slevar i mig allt så fort att jag nästan inte hinner njuta och kutar in på AMC! Får ett par flashiga 3D-glasögon och blir placerad i en FET kö som ledde in till biosalongen.

Tur att man gick ensammen kan jag ju säga, så mycket folk överallt och inte två fria säten brevid varandra!!
Filmen var iallafall kung! Sure, de kan ju inte uttala nått rätt, Mjölner som är Tor's hammare fick heta mulmul eller nått sånt och Asgård hette Asgaoouuuwrd. Felfel. Sen att gudarna fått andra namn på Engelska också.
Tor fick heta Thor, Loke fick heta Loki, Oden hette Odin o.s.v. Fel.

Satt och småskrattade mig genom filmen, den hade klart inslag som var menade att vara komiska, och gick ut från bion med ett leende på läpparna.
Fick tag på Jenni efter 8 och garvade ihjäl mig åt hennes ring. Inte så att den inte var fin men den satt fast på hennes finger. Helt fast! "I've tried vaseline, butter, oil, putting my finger in cold water" haaaa. Kul!

Vi köpte oss varsin Chai Tea Latte på Starbucks (jag tänker och säger alltid fel, heter INTE Thai Chi Latte..) och satte oss i Bryant Park ett par timmar, pratade och tog kort på Empire State Building som kvällen till ära var gulglå! Kan tillägga att Bryant Park lätt har fräschaste publika toaletterna! Var som att gå på toa på nått lyxhotell!

Käkade lite mat runt 11 på nått sjaskigt ställe där ett gäng mörkhyade, läskiga typer såg ut som om de skulle dra fram pikkadollerna från byxlinningen vilken sekund som helst! Ok mat men var lite smårätt över en kula i bakhuvet där ett tag.

Förresten, ni som sett filmen Arthur, lyssna här! I scenen där Arthur och bruden har en date på Grand Central så visar bruden honom the Whispering Gallery, ett valv där, när man står i ett hörn och viskar så hör personen i motsatta hörnet vad man viskar som om det viskades i örat på en. Det är på riktiiigt! Jag och Jenni testade det igår, skitläskigt och superläckert! 
Funkar väl bäst när det är rätt så folktomt och nog fasen var det dött efter 11 på kvällen. Hamnar ni på Grand Central så testa, läcker var det!

Kom hem till Queens strax efter 12 och som rätt så gott.

Idag, Söndag, är planen att fara med Victoria och Jenni till Cony Island! Victoria jobbar till 2:30 så får vänta tills dess men vafasen, fick ju tid att skriva ett blogginlägg så det gör inget!


Thor billboard på Times Square


Bryant Park med Empire State Building i blågult!


Whispering Gallery på Grand Central

Now sod off ya looney lot! ♥

En hel arbetsvecka i ett inlägg

Jag har ju som varit lite pre-occupied med mina Bamboozle inlägg och förlegade veckan som gått! Ska ta den i ståstora drag här med bilder inkluderade.

Måndag:

Sov mitt på dan. Oproduktivt men höll på att dö! Gå upp 6:25 efter en helg full av upplevelser? Nä. Det gick och jag var vaken hela tiden tills jag däckade på min säng hemma och sov ett par timmar. Ospännande.

Tisdag:

Käkade lunch med Victoria på Union Square! Blev Taco Bell för vi kände oss nyttiga. Victoria är besatt av Union Square, särskilt besatt i en snubbe som hänger där. Rätt kul faktiskt! Visade henne också reservoaren när jag hämtade J från skolan. Lillsnubben blir alltid så superblyg när han träffar nytt folk, säger inte ett knäpp och undviker ögonkontakt! Helt annan pöjk. När Victoria gick ifrån oss blev han såklart tjajjerkvarn igen. "Victoria's nice" gladde han mig med. Jag håller med honom.


Sett av mig och J i Central Park. Råsa hundar? STACKARS!

Onsdag:

Är inte alls säker på vad jag gjorde i Onsdags. Hemma och städade lite troligtvis! Gitarren har inte fått vila senaste dagarna. Inte mina fingertoppar heller, aouch! En sak minns jag från Onsdag iallafall. Hitta-toalett-äventyret. J kom på att han behövde tvärgå på toa när vi var i t-banan på väg hem. Kunde inte hålla sig till stationen vi kliver av, som har toalett, så vi fick gå av på Queens Plaza, gå tre kvarter (MINST!!) och sen höll det på att bli krisläge då en anställd på ett burgarhak städade toan med låst dörr och inte visste att en sexåring höll på att dö av kissnödighet. 
Vi klarade oss iallafall. Tur det!


It's taking over the world...

Torsdag:

Denna dag var rätt najs, satt i solen i Central Park och löste sudoku's till nio då Jenni mötte upp med mig och vi gick och köpte frukost på nått Duane Reade. Promenerade in i Central Park efter att ha tattat en sked åt Jenni från Starbucks och satt i parken strax ovanför the Great Lawn och käkade, pratade och skrev på marken med pinnar. Moget som bara den! Obama var i stan så vi bestämde oss för att INTE åka till Ground Zero eftersom chancen att det skulle vara totalkaos där var riktigt stor. När vi skiljdes åt åkte jag till Soho och köpte nya Converse!! Första paret köpt iår. Tredje i USA. (Älskade outlets'en i Florida! Köpte två par -08) De passade skitbra när jag provade dem inne i affären meeen de var såklart för små när jag testade dem igen hemma. Fan.
Kan bero på att jag tog med fel låda till kassan, en amerikansk 4 passar inte helt enkelt!


Panorama med Central Park och Jenni - aina mukava!


(klicka på bilderna för att se dem i större format)


Jenni och blombladstäckta marken i Central Park


(klicka på bilderna för att se dem i större format)



Fredag:

KAN MAN SLUTA NYSA OCH SNORA ELLER?! Cp medicinen här hjälpter typ hälften av tiden, riktigt irriterande! Hursomhelst, åkte tillbaka till Queens efter att ha släppt av J på skolan, postade ett brev, använde upp 10000 näsdukar, hittade kvittot till mina Converse, for till Manhattan och mötte upp med Victoria på Union Square (igen), åkte till Soho för att byta skorna, bytte skorna, gick och käkade golunch och skiljdes sedan åt eftersom jag fick typ.. kuta för att inte bli sen till J's upphämtning från skolan. Gick bara bra, tacka vet jag expresståg i tunnelbanan!


Älskade, älskade skor! Vanliga, svarta lowtops är åh-så snygga!

Det var veckan i kort och bilder. Haha. Fattar ni. Heh.
Imorrn ska det kanske bli bio med Cecilie och eventuellt Victoria. Om vi hittar en bra tid. Planen är att se Fast Five men alltså.. jag vill inte se den? Jag vill se Thor!! Får väl göra nån sorts uppoffring antar jag.
See ya laterz!





Söndagen @ The Bamboozle Festival, NJ, 2011

Ooojdå. Lite segt med uppdatering här, som vanligt! Här kommer iallafall sista inlägget om Bamboozle!

Söndag morgon, klockan ställt på sisådär 9 eftersom vi skulle hinna med dusch, packning och utcheckning innan 11! Hann gott och väl, var rätt skönt att få lämna de anställda på hotellet bakom oss, de var indier och rätt så otrevliga..

Köpte frukost på Dunkin och käkade sittandes vid en lite.. sjö? Var som en vattenpöl. Folk fiskade iallafall och fick faktiskt fisk! Skumt. Hade nån allergiattack där och slutade inte nysa - döö allergi, döö!

Tog vårt pick och pack till busshållsplatsen, betalade återigen $1,50 för buss och fick göra om hela gå-längst-highwayen-proceduren. Fick lite småpanik över om det fanns något väskinlämning på området men vi hittade en. $5 per väska och självklart hade man två. Tre om man räknar den jag inte lämnade in. Phew.

Började med att köpa mig en Bamboozle-tee för $10 - rätt najs då de gick på $25 annars! 

Musikdagen startades med galna moshpits till I See Stars, som jag såg och träffade på AP Tour också. De är grymt bra! Fick verkligen igång publiken, blev lite farligt ett tag och en snubbe gick runt med näsblodet överallt. Kan ju säga att han var lite Moses där, folket försvann framför honom när han kom och gick.

Nästa band var Black Cards. Inte så kända alls och inte så jättebra MEN.. Det är Pete Wentz, basisten från Fall Out Boy, nya band! Lätt värt att se dem bara för hans skull. "I have this tendency to talk over the lead singer" sa han och.. jo.. är man ett FOB-fan är man väldigt medveten om detta - haha!

Lisa fick nått sorts kåtslag när vi gick förbi ett tält där bandet Conditions höll på att signera grejer. "Han är sååå snygg!" sa hon och sen blev vi kvar i typ 20 minuter och bara kollade på honom.

Såg och lyssnade på Senses Fail och blev lite besviken - de spelade ingen låt jag kände igen! Har varit lite besatt av deras album Life Is Not A Waiting Room, det är så bra, men de spelade inga låtar därifrån. Fail. Senses Fail. Höhö.

Sen hände nått grymt. GRYMT! Gick mot största scenen och ser en lång typ som jag tycker mig känna igen. Vi förföljde typen och hans två kompanjoner och, jofan, nog var det Matt Good, Nick Martin och Adam Russell från D.R.U.G.S!!!! Blev helt ställd och hyper och skitglad! Såg ju detta band på AP Tour för bara ett par veckor sedan och nu fick jag träffa dem igen?! Åååh! Fick tre bilder med dem och slängde såklart ur mig ett "I love you guys!" - kan man bli mer av en fangirl? Skakade ett tag efteråt, hade svårt att greppa att jag träffade dem! Lisa bara skrattade.

Nästa band som skulle ses var okänt. För hela publiken. Vi spekulerade om vilka de var som skulle spela och när de rullade in ett piano på scenen blev det ju klart ett mindre urval av band. Muse, Panic! At The Disco och Elton John var de enda som slog mig. Jag hade feeeel.

Jack's Mannequinn intog scenen och typ halva publiken gick. Jag hade inte lyssnat så supermycket på dem men en låt har de som jag älskar, The Mixed Tape. Självklart spelade de den! Blev glad! De har även ett citat ur en låttext som går "Have you ever felt alone in a crowded room". Den käns.

En av dagens största akter var Bruno Mars och han var näst på tur! Han erkännde att det var första festivalen han spelade på men han ägde hela publiken! Alla sjöng med i Billionare, The Lazy Song, Grenade och Just The Way You Are men det kändes lite skumt att ge killen långfingret när han drog en cover av Cee Loo Green's låt Fuck You. Han ser för snäll ut för att man ska "flip the bird" åt honom!

Festivalens näst sista band (som vi skulle komma att se) hade fetaste publiken. A Day To Remember intog scenen med publiksvrål blandat med distade gitarrer och.. jag såg inte ett skit. Vi hamnade så långt bak att musiken knappt hördes!! Stog kvar tre låtar innan vi gav upp. Synd som fan, ADTR är grymma men vi hade en plan.

Vi småkutade bort till näst största scenen, längst bort ifrån scenen ADTR spelade på just då och gick långt fram som fan. Publiken var tunn och bestod mest av 30+are. Vi var kanske 30 minuter tidiga men vi skulle fan ha bra platser till Mötley Crüe!

När legenderna gick på scenen gick luften ut ur oss, vi var så nära!! De körde alla feta låtar, Kickstart My Heart, Girls Girls Girls, Dr. Feelgood och hela faderullan! Lite magiskt var det också när Tommy Lee satte sig vid pianot och började spela introt till Home Sweet Home. GÅSHUD!
Nikki Sixx stod precis framför oss, Mick Mars a.k.a ostkroken vaggade runt och kom över ett par gånger, Vince Neil hade lite svårt att hämta andan men höll pipan rätt så bra! Mr. Lee var lite svår att se bakom sitt steampunk trumset men han var bra. Såklart!

Setet slutade med bugningar, publikens jubel och "encore, encore, encore!!". Fick inget encore men däremot så fick Lisa tag på ett av Nikki Sixx plektrum och jag fick en av Tommy Lee's trumpinnar! (Pappas kommentar till detta var apkul - "HANDSPRIT!")

Kutade ut från området hoppandes och fnittrandes, höga på showen! Hämtade ut våra väskor och letade reda på shuttlebussarna som vi fått veta skulle gå gratis till tågstationen. $4 dollar fattigare kom jag till Penn Station runt 11 och var tillbaka i Queens 11:45. Trött men så jäkla nöjd! Slut på helgen, slut på Ida och nästan slut på pengar. SÅ VÄRT DET!


Lisa dricker frukost. Hehe.                                   Moshpiten till I See Stars


HAHAHA!!!


Black Cards - Pete fuckin' Wentz!!


Jag, Lisa och tre femtedelar av D.R.U.G.S!!!


Jack's Mannequinn                                                Bruno Mars


A Day To Remember syns knappt                                         Mötley's backdrop!!!


Nikki Sixx och Vince Neil


Mick Mars                                                                Tommy Lee






Nöjda svenskor med diverse souvernirer!

Det var det. Klart och färdigt, inget mer att skriva om förra helgen!!

Uppdatering om veckan som gått kommer ikväll, ska till Converse store nu och byta mina nya skor.. Uh.. Herå!






Lördagen @ The Bamboozle Festival, NJ, 2011

Lördag morgon. Klockorna ställda på 10 nångång, lite måste man väl sova! Var i desperat behov av kaffe insåg vi och lämpligt nog låg Dukin Donuts bara två hundra meter från hotellet! Heaven.

Fick nys om att vi kunde slippa de extrema taxikostnaderna också, $80 per dag blev lite väl kraftigt, och en av städtanterna ritade en karta på hur vi skulle kunna ta oss till bussen som bara kostade $1.50. Ibland så, ibland!

Medan vi gjorde oss iordning efter kaffet ville vi ha upp den andra vinflaskan. Gänget med öppnaren hade redan dragit till festivalen men de underbara städtanterna var smygiga, de gick in på deras rum och hämtade öppnaren åt oss! Var det riktigt lagligt detdär..?

Vädret var helt underbart soligt och varmt när vi gick till bussen. Detta var dock varken positivt eller negativt då vi fick vänta på bussen i sisådär en timme. Surt! Men $1.50 var det bara och den tog oss nästan hela vägen till stadion!
Blev avsläppta på jävla highwayen!! Såg traffikskyltarna som pekade mot stadion och tänkte "Men vi kan fan inte gå på VÄGEN?".  Gick in och kollade på en restaurang och de sa att, jo, alla festivalbesökare gick förbi där. Haha! Läskigt ju!

Men in på området kom vi! Lisa, som är 21+, skulle köpa öl efter att vi kollat oss runt. Stod att man behövde ett armband för att få köpa så vi gick till "Bracelet central". Hon blev nekad!! "Only American ID's" - ööh, hur tänkte de då?! Stämningen blev rätt så låg och Lisa surade lite, jag hade i stort sett accepterat en öl-lös dag, hello underage!!, när Lisa säger "Men du.. äre inte detdära..?" och tro på fan att hon hittade ett oanvänt öl-armband på marken!! Hittade ett åt mig också, bra grejer där.
Dock fick man visa ID + armband för att köpa öl. Löstes enkelt, Lisa köpte öl och jag drack den, ingen ifrågasätter någon med ett armband som redan har en öl!!

Vi kollade på Andy Grammer och Frank Turner's set, båda spelar akustisk gitarr och sjunger förjäkligt bra! Andy drog en cover på Rebecka Black. Kräääääks!
Detta följdes av att promenera runt mera. Och sedan såg vi på Alkaline Trio! Har lyssnat på dem ett tag men lyckades på något sätt inte lyssnat tillräckligt på låtarna de spelade. Calling All Skeletons var dock grym!!

Gick bort för att se på Circa Survive men det var lite väl mycket publik så blev mest höra musiken och få några glimtar av bandet uppe på scenen. Bestämde mig för att de är bättre på skiva, sorry CS!

Publiken vid scenen för New Found Glory var dock värre. Så jäkulskt med folk!! Såg absolut ingenting och stod så långt åt sidan att musiken var som ljudet från en iPod i tunnelbanan. Rätt så låg.

Hörde någonting on "Dirty Sanchez" på wrestling-scenen så gick dit, kanske faktiskt var Englands motsvarighet till USA's Jackass?! Dock var det INTE det. The Notorious Dirty Sanchez var en äcklig brottare som lyckades bryta armen på en säkerhetsvakt när det tog slagsmålet ut i publiken. Hände två meter från oss, scary shit!!

Klockan är rätt mycket efter wrestlarna så vi gick bort till huvudscenen för att se dagens höjdpunkt; Taking Back Sunday!! Ååh så bra de var! Började med att spela ett gäng låtar från deras allra första skiva, bland annat en låt de inte spelat live på 9 år! Två låtar från nya kommande albumet, El Paso och Faith spelades och publiken var på! Setet avslutades med hitten MakeDamnSure och sångaren Adam Lazarra klättrade upp i ställningarna på sidan av scenen och sjöng sista halvan av låten hängandes upp&ner 10 meter ovanför marken! Love this band.

Blev en taxi till hotellet på kvällen ändå, Lisa mådde inte kanoners och det var kallt. Dessutom hade vi liksom ingen aning om bussarna gick runt 12 på kvällen. Oddsen var små.


Soligt i Jersey i väntan på bussen                                 Highway to he.. the festival!!


Glad Lisa med ölarmband                                               Festivalmat och en öl


Guns n' Roses-tee all the way                                                  Andy Grammer


Frank Turner                                                                Alkaline Trio


Ful tatuering och jättefinne, charmig kille                                   New Found Glory


Precis innan Taking Back Sunday gick på scen


Taking Back Sunday


Slut på Lördagen.

Fredagen @ The Bamboozle Festival, NJ, 2011

Oj.. Blev visst en lite sen uppdatering här! Kom hem sent i Söndags och igår var jag bara trött. Idag kanske nått kunde hänt tidigare men hamnade på Union Square och käkade lunch med Victoria.

Här kommer iallafall första inlägget av tre med vad som hände i helgen!

Fredag:

Tog tunnelbanan till city vid 6 för att träffa Lisa vid Penn Station. Blev ett glatt återförenande, sist vi sågs var trots allt på au-pair skolan - nästan fyra månader sedan alltså! Vi tyckte att vi behövde alkohol för kvällen så Lisa gick in på en Liquor Store (utan mig såklart, minderåriiig..) och mötte dagsljuset igen med två vinflaskor i bruna plastpåsar. The American way.
Käkade en pizzaslice på Port Authorty Bus Station och efter mycket trubbel, arghet på inkompetenta busschaffisar som inte vet vart de stannar och lite hjälp av en liten gubbe satt vi på en buss på väg mot New Jersey och staden Little Ferry. Hade lite panik då vi insåg att "shit, man måste ju trycka på knappen för att bussen ska stanna!!!" men den som plingat gjorde det i rätt tid för vi skulle av på samma ställe. Stannade precis utanför hotellet dessutom!

Checkade in på Capri Inn och fick nästan inte upp dörren till hotellrummet. Inget drömställe precis men vi skulle ju bara sova där i stort sett! Kastade av oss lite grejer, bättrade på hår och smink och tog en taxi till New Meadowlands Stadium och Bamboozle!! Gick på $40. Sjukt.

Kom till festivalen fnittrandes och lite vilse, promenerade runt en stund och, eftersom klockan var så mycket, var det i stort sett bara ett band kvar som skulle spela; 30 Seconds To Mars. Woop!!

Ställde oss vid huvudscenen, delade på en öl och såg deras set. De är fortfarande bra! Hörde dock ett rykte att de kanske lägger av efter denna turnén? Nonono - inte bra stuff!

När de var klara var festivalen över för dagen, så går det när man är bortkollrade i New Jersey's lokaltraffik! Tog oss nästan två timmar att fixa taxi tillbaka till hotellet och det var skitkallt. $40 till på taxi där då. Stabilt.

Tillbaka på hotellet var Lisa hungrig och båda var lite alkoholsugna. Tar fram vinflaskorna och inser att, nä, vi har ingen vinöppnare. Surade lite, pratade med ett gäng andra festivalpersoner och frågar på en slump om de har en vinöppnare.

"Uuh.. this may sound strange but I do have one. I don't have shoes or my phone, but I've got a fucking winebottle opener!" -
Stabilt snubben! Fick iallafall i oss en flaska, satt på brandstegen utanför vårt hotellrum och pratade ett tag innan vi däckade hårt på varsin fet säng!

Visst ja.. Killen med vinöppnaren kom förbi senare när vi satt i fönstret  bärandes på en basketkorg och en soptunna och sa "You saw nothing". Okay. Är inte riktigt säker på vad det var vi såg faktiskt.


Ö-vikarna i Jersey!                                           30 Seconds To Mars


30 Seconds To Mars


30 Seconds To Mars





Lisa och vinflaskan                                                      Basketkorgen


Det var Fredagen! Fortsättning följer, kommentarer uppskattas!