You could be the corpse and I could be the killer

Rubrik från Get Scared's låt Sarcasm.

Ungarna var ju lediga idag så vi for på en liten ulflykt till Hall of Science och var där ett par timmar. Jag höll på att dö. Aldrig någonsin har jag haft så ont i huvet! Fy faan för alla höga ljud och blinkande lampor inne på HoS!!
Men ungarna hade kul och det spöregnade ute så det var väl lyckat ändå.

Skrev nyss klart min läxa för helgkursen jag ska ta på Long Island University som börjar imorgon och slutar på Söndag! Blev två sidor med blajj. Men utskrivet och klart är det så då blir läraren glad.
Jag och Jenni ska ta tåget från Penn Station vid tre nån gång och ska dela rum och festa phett på campus! Höhö! Eller inte. Se på How I Met Your Mother kanske. Vägrar Grey's Anatomy som Jenni avgudar..

Men ja, helgkurs. Tar inte med mig datorn, bara iPoden. Brukar väl iof inte uppdatera bloggen på helgen men får se hur det gååår. Kanske skriver nån mening innan jag dör av tristress.

Hoyy, höres!

There's no telling what tomorrow brings

Rubrik från D.R.U.G.S låt I'm Here To Take The Sky

Hade skrivit ett inlägg igårkväll som tydligen inte ville läggas upp. Blogg.se har just kommit ut med en my iPone/iPod/iPad app så jag tänkte inviga den och blogga från den. Gick alltså INTE. Får invänta uppdatering så buggjävlarna försvinner.

Skrev iallafall att jag, Linda och Linnea hade picnic i Battery Park igår. Eller picnic, blev mest träffas, prata och mumsa på vad vi nu hade med oss.

Tragiskt nog lyckades jag bli solbränd. Var oerhört varmt, 25-26c iallafall, och man satt där i t-shirt och shorts. Det var dock disigt nere vid vattnet och jag tänkte helt enkelt inte på att solen inte gillar mig. Brände vänsteraxeln rätt så bra, vänsterarmen lite lätt och vänster lår litegranna bara. Men aldeles för mycket. Kuligt.

Idag hängde jag med Maria när jag inte jobbade! Vi började med att Maria sov när hon skulle träffa mig så jag fick sitta på Starbucks och tjuvlyssna på ett par Irländares obegripliga Engelska innan Maria kom ner från lägeheten. Dock var hon en SUPERPERSON och ursäktade sin försening genom att bjuda på frukost! Blåbärspannkakor och kaffe blev bara fint det!

Var en sväng och kollade på Vänner-byggnaden, gick lite i The Village, letade väskor, promenerade runt Union Square, gick på toa 10000 gånger (jag iallafall, för mycket kaffe!!) samt käkade lunch. Helbra dag trots att jag har mått apa hela dagen!

Vete fasen vad det är, men skulle gärna må mycket bättre.

Imorrn är barnen lediga från skolan så misstänker 10 timmars jobb i ett sträck. Ugh. Hall of Science? Distraheeeriing!

Ska försöka lägga mig tidigt idag, börjar 8 imorrn men vill gärna sova mer än 8 timmar, det behövs.

It's so easy to get lost in constantly..

..having to present whatever face you believe Chiodos - A Letter From Janelle

Idag vare svårt att få tag på folk, så tog en sväng på Queens Center mall bara och kom hem med lite grejer.
Var ute efter långärmade myströjor men hittade såklart inte något sånt.


Där, skitbra. Jeggings, vitt Cracket nagellack, BMTH tee
och mina fötter kom visst med i bilden.

I'm on fire and I burn burn burn toniiiiight~

Rubrik från Biffy Clyro's låt Who's Got A Match?

Igår, Lördag, spenderade jag förmiddagen med att sova och eftermiddagen med att promenera runt i Manhattan med svenskarna Maria och Angelica - båda relativt nya till New York!

Käkade middag på ett kinahak i Chinatown och tror fan jag var den enda som var relativt nöjd med maten. Maria's mat smakade SKUMT och Angelica's var tydligen superstarkt. Ugh.

Var inne på Macy's en sväng och Toys R Us på Times Square var faan så coolt - haha! Garvade åt killen utklädd till Captain America - såg lite fel ut då killen var asiat. Captain Asia kanske..?

Aja, var en trevlig dag måste jag väl ändå säga. Spenderade kvällen hemma med X-Men: First Class på laptopen och tysta värdföräldrar, för en gångs skull...


Kinamat och svenskar. CHOPSTICKS.

These bright lights have always blinded me

Rubrik från My Chemical Romance's låt Famous Last Words.

Jobbade till 7 i Fredags och skulle iväg med Linda och ett gäng då okända människor för att spela biljard!
Går i ösregnet till t-banan, går ner, letar efter plånboken och inser att den ligger hemma på sängen. Går tillbaka och hämtar det och är satans så less. 
Möter upp med de andra på Times Square av alla praktiska ställen och vi går i en evighet (känns det som) tills vi kommer till en lägenhetsbyggnad med en maffig lobby!

Träffan en hög tjejer till och tar hissen upp till en snyggt inrett typ.. vardagsrum som hela huset kunde utnyttja! Får en drink som är typ 50% vodka och sedan drar Sverige vs. Resten igån runt biljardbordet! Ingen visste riktigt hur reglerna var och i slutändan förlorade vi svenskar. Faan å.

Hamnade på Donken på Times Square senare och lämnade Manhattan strax efter 12. Kommer hem 2. Det tog alltså 2 hela timmar att ta sig hem eftersom det går så pass färre tåg på nätterna! Fiiifaan!


Go go game!


Linda hade något på G!


Linnea torkar bort tårar..? Hihi!

Min Fredag alltså. Yayay.

Oh well whatever never mind..

På Lördag är det 20 år sedan Nirvana's album Nevermind släpptes. Så.. Fett.

Idag var en smärtsam, jobbig, jobbande och trött dag.
Varje dag denna vecka har jag kommit på mig med att vara uppe för länge, sova mindre än 6 timmar under natten, komma hem från att ha släppt av J på skolan och sova 1½-2 timmar till. Idag blev det bara den första delen - sova 6 timmar och sedan jobba!

Hade bestämt med Jenni att komma igång med vår läxa inför helg-kursen på LIU som vi ska ta nästa helg, så vi tog varsitt bord inne på Starbucks på 86'th & Columbus vid nio på morgonen och satt där tills ett nån gång. Ouch. Svårt att fokusera när man är trött som ett as, har ont i huvudet, inte har nog mycket kaffe och det är mycket på gång inne på Starbucks på samma gång!!

Skrev 1½ av de 2 sidorna som behövs för att då lämna in läxan, och började på 'intervjun' som är min läxa till min andra helg-kurs i November! Och detta tog alltså nästan fyra timmar. Dock är det mycket research då man såklart inte visste exakt vilka delstater som är ungefär lika stora till ytan som Sverige o.s.v. Blev mycket Wikipedia.

Käkade lunch på en diner på andra sidan gatan och fick fan krispigaste fish n' chipsen jag nånsin ätit! Min gom gör fortfarande ont. Booh.

Imorrn blir det jobb jobb jobb och sen ut nånstans på kvällen med någon. Minns inte. Blir bra det!


Förresten så luktar alla mina kläder (som hänger i min garderob i familjens jävla VARDAGSRUM - grrr) förjävligt äckligt! Först och främst för att grannarna vägg i vägg röker inomhus och lukten kommer igenom väggen och in i mina kläder, och sen också för att efter den lilla översvämningen i källaren så luktar den mysiga heltäckningsmattan (fyfan för sånna) APJÄVLASKIT! Drog på mig ett par jeans imorse och ville bara spy av lukten, blir till att hänga ut allt och vädra när vädret är på bättre humör. Jag blev iallafall på sämre humör.

It's our time to shine

Rubrike kommer från The Used's låt A Box Full Of Sharp Objects.

Söndag!!!! Den dagen va go den. Förutom att jag vaknade vid 12 av att mina värdföräldrar stod och SKREK, verkligen VRÅLADE, i köket som är rakt ovanför mitt rum. Inte kul..

Iallfall så var planen att dra ihop ett gäng och käka på Max Brenner! För er som inte känner till ställer så är det en restaurang vid Union Square som är typ.. chokladmästare! Choklad på mateeeeen!

Sååå Linda dyker upp med en ny Linnéa och vi drar in på Brenner så de bah bränner! Trodde vi skulle bli tre till så vi ber om ett bord för 6 pers. Upp till en timmes väntan säger det! Så Frida, och hennes två polare som jag trodde skulle med, får ett sms att de inte är bråttom. Så får jag höra att bara Frida kommer så vi ber om ett bord för 4 istället och får det på en gång!!

Frida dyker inte upp så vi beställer in lite grejer. Linnéa körde på en pizza med choklad och marshmallows på och jag och Linda delade på en choklad fondue. Åh shit vikka grejjer! De kom in med två olika sorters smält choklad samt en toffee-gegga, jordgubbar, bananbitar, marshmallows, brownies och en liten 'grill' att grilla våra marshmallows över! Läcker!!!! 

Käkade tills det stod ut ur örona på oss! Frida dör inte upp på hela tiden vi åt så, iallafall jag, åt lite i hennes ära. Heh. Tur att man inte beställde in nått 'riktigt' käk först, riktigt mättande detdär mojjset!

Frida mötte oss utanför när vi betalt och allt, och vi bestämde oss för att gå ner till Washington Square Park och hänga ett tag. Tog massa bilder, snackade och blev duschade av fontänen. Blött och kallt.

Vi tänkte dra ner till Brooklyn Bridge hela högen, men jag hade inte riktigt tid så jag drog med mig Frida till Grand Central och vi käkade middag på Donken. Fifan. Men mat vare..


Chocolate By The Bald Man


Fondue! 


Fontänen i Washington Square Park

That's about it..

Saturday - Fall Out Boy

Rubriken passar för jag tänkte skriva om Lördagen. Heh.

Sov rätt så länge och skulle väl träffa Linda i Manhattan vid 2 nån gång tror jag det var. Kommer dock till Manhattan vid 4 och försöker desperat får tag på Linda, som var på Forever 21 och hade NOLL mottagning. Tog en timme innan jag fick tag på na och sen 30min på det innan vi sågs nere i SoHo! Hon hade med sig Linnea, au-pair på Manhattan, och vi gick på väsk-jakt. Linda lyckades köpa nån väska av ett märke jag inte kommer ihåg för $35. Så jävla komisk situation i den lilla Chinatown-butiken men hon verkade nöjd!

Gick till Christopher St. efter väskköpet och kikade in på Sockerbit!! Inköptes lite godis, bland annat "Romerska Bögar". Eh. Ja.

Gick hem till Linda efter det, hon hade en Skype-date och Linnea hade en riktig date på G. Jag skulle hänga hos Linda ett tag medans hon skypade, vilket hon lyckades göra i 3 timmar! Hahaha! Rekooooord! Jag hade dock inte tråkigt, värdfamiljen hennes hade ett piano som jag plinkade lös på! Var ett tag sen man spelade men det satt fortfarande lite sådär, rostig men med google så kommer man tillbaka snabbt!

Vi hamnade på en bar uptown på kvällen och resten är historia. (Jo, jag minns allt, duuuh, men I don't care to share! ;D ) 


Väntade på Linda i Chinatown och.. ja.. Chinatown.


Min godispåse blev notpapper. Eller ackord-papper iallafall.




Aj äm från Sviden

HAAA! Trodde jag lagt upp denna innan men tydligen inte! Iallafall så var Alexander Skarsgård hos Jimmy Fallon och detta hände:



Ååh jag garvar fortfarande! Hans svenska accent i Engelskan är klockren och sättet Fallon fösöker säga gatunamnet Alexander radar upp är skitkul!! Tyvärr är det ju lite tragist att många svenskar låter just sådär. Man hör på en mikrosekund att, jo, nog är de svenskar alltid.

Min Engelskalärare i 9'an pratade sådär. Jag störde mig något så enormt på det, hon var ju fan lärare! Maud Olofsson, politiker tjoffsan där, är riktigt jäkla usel också! Såg på Filip & Fredrik's Breaking News och de fick med ett klipp där hon säger nått på Engelska. Obegripligt att utländska politiker ens fattar vad hon säger!

Så. Nu är jag klar. Titta på videon ovan och njut nu. Fnissa lite. Apgarva om så vills. Kör på.

Black Dragon Fighting Society

Helgen kom och gick och jag sov aldeles för lite. Det är det jag kan skylla på då jag inte skrivit nått om denna helg än, kom tillbaka till Queens imorse så jäkla trött att jag fick ta och sova 2 timmar till. Bästa jag gjort på länge! Så sjuuuuukt skön har denhär bäddsoffa-sängen aldrig varit!
Att sedan vakna till att dammsuga hela huset var mindre kul. Men gjorde go lunch; bacon & mozzarella macka med ketchup. För jag har ketchup på det mesta om man ska tro min värdfamilj.

Men ja, imorrn kanske jag skriver lite om helgen, kommer bilder också - använde faktiskt en riktig kamera och inte bara iPoden!

Rooftops.

Which of the witches do you belong?

The one with the eye patch or the one who's highly strung? Biffy Clyro's Who's Got A Match?

Insåg just att det varit en otrolig bildbrist de senaste dagarna! Sure, jag slängde upp en video men den verkade inte vara nån större succeé, så jag rotar igenom iPoden efter bilder och lägger upp nu - kay?


Hund på en skateboard i Central Park                      Sköldpaddor i reservoaren, som vanligt


Stammisstället får mitt namn rätt!                  Utsikt på promenad med J genom Central Park


Skyltar                                                                          Seriöst?


Nya solglasögon!                                                        Lol i tunnelbanan


Rego Park vs. Manhattan

You are everything I want..

..cuz you are everything I'm not. Taking Back Sunday - MakeDamnSure

Hösten är här! Det hände på ett par timmar bara!!!! Igår morse var det shorts och tee-väder, men på eftermiddagen när jag hämtade J från skolan sjöng temperaturen dramatiskt och när jag drog med Cecilie på LCC-möte i Manhattan på kvällen var det cirka 16C° ute! Sjukt kallt! 

Idag, Fredag, fick jag sovmorgon. En rejäl sovmorgon! Behöver hämta E från hennes skola först efter 4:30! Så chill morgon liksom, sov till 10:30 men vaknade då och då av iPoden. Hehe.. Spelar ett spel som heter Words With Friends (som Alfapet) mot Nick Martin, en av gitarristerna från bandet D.R.U.G.S! Har lovat att köpa en öl åt honom nästa gång han är i NYC vare sig jag vinner eller inte. Han har accepterat detta. Awesome.

Jobbar kväll idag så det är väl mindre kul. Men man sparar pengar på det sättet - kan inte spendera nått på ex. kläder eller alkohol om man sitter hemma och barnvaktar! Splendid.

Skriver fortfarande på mitt feta inlägg som kommer upp snart, en person har visat intresse för detta så.. it's coming. Soonish.


LCC-mötet igår var helt ok - definitivt rekord i antal au-pairer på plats! Ett par nya, ett par man inte ville träffa egentligen och LCC'n bjussa på kaffe. Fett nice.

Nu ska jag dammsuga lite, fixa smink, äta nått och sen blire promenad med Jenni innan jag hämtar barna!

Remember it's just different from what you've seen

Rubrik från Stone Sour's låt Through Glass.

Och här kommer den tidigare utlovade filmen! Filmad med min iPod och.. ja. Den är lite småskum, inget var planerat och blah. Jag är inte bra på video-improvisation.




Sundsvallare och Ö-vikare i New York. Shit happens.

Let's try something new

Håller just nu på att ladda upp ett videoklipp på Youtube från min och Linda's promenad i Central Park imorse - tänkte se om det blir en hit elle inte.

Videon i sig är inte så superstrålande, random babbel samt filmat med iPoden = konstigt format så kan inte lägga ihop klippen för Windows Movie Maker gillar inte just det formatet.

Aja, video kommer upp under dagen - ska käka lunch nu, HUNGER SÄTTER IN!

You know you're in New York when..

Det är nästan mitten av September och det är 26-27C° på dagarna. Helt sjukt ju!

Det tragiska är väl när man går hem från tunnelbanan efter en kväll i Manhattan och man tycker att det nog är lite kyligt, och temperaturen ligger på 17C°. Men så är det ju jävligt hög luftfuktighet on top of it all.

Så. Det är varmt. Jag går fortfarande i shorts, sandaler och en tee och det är nästan för varmt!

Jenni klagade just på att det kommer vara 15C° i Boston i helgen när hon ska dit, och att hon inte har någon aning om hur man ska klä sig för en sån brist på värme. Det är ett tecken. Det är för varmt. Ibland.

Klagar väl inte riktigt (förutom att det ända jag gör är att gnälla på hur varmt det är) för hellre detta än kyla, höstjacka, frost och röda löv på träden. Det kan vänta lite till, det kommer - självklart - men inte lika tidigt som förut.

Kollade nån väderkanal nu och det verkar bli lite kyligare på Fredag, om man nu kan kalla 17C° kyligt. Här lär det bli jeans och nyinköpta (självklart svarta) cardigan samt ett par trasiga Converse. Och det lär väl bli för varmt i slutändan. Stylish. Måste köpa nya Converse snart, alla mina skor är söndergådda - blir mycket promenerande här!!

Over and out, ska författa vidare på mitt feta musikinlägg.

Monster

är en av Paramore's nyaste låtar. Men det kanske vissa redan visste och jag tänker inte prata om låten.

Håller dock på att skriva ett monster-inlägg till bloggen bara för att skriva något. Ämnet är musik och, framför allt, musik som jag tycker är lite extra sådär. Har en lista på låtar som jag plockar fram det som jag tycker är bäst i varje enskilt sång och sen.. är det mest text.


Förväntar mig inte att någon kommer läsa det, ibland måste man dock bara göra någor för sig själv. Right?

I just wanna know the reasons why..

we live and die in a world of lies..  Escape The Fate - World Around Me

Som vanligt är det segt med uppdateringar här. Men motivation ni vet, encouragements leads to updates eller så. Google-translate'a skiten om ni inte hängde med på det långa ordet. Hehe.

Veckan har flytit på bättre än planerat, trots att det var typ 3 månader eller så sedan jag senast jobbade som jag gör nu så sitter det väl i ryggmärgen. Gillar Onsdagar och Fredagarnas scheman nu, ledig mitt på dan på Onsdag mellan 8:30 - 4 samt mellan 8:30 - 5:30 (om allt går som det ska) på Fredagar. Chill.

Fredag for jag till city efter att jag slutat iallafall och träffade Linda! Sist jag såg henne var i Tunbridge Wells, England, där vi au-pairade båda två förra sommaren! Att nu hänga med henne igen, i New York dessutom, är skitkul och vi blev väl lite nostalgiska när vi satt på en restaurang och pratade om just förra året. Kul!

Vi käkade, hamnade på Times Square för lite filmning och fototagning, och jag fick en tur i hennes värdfamiljs lägenhet som ligger i Greenwich Village! Fet! Blev dock halv ihjälskrämd av familjens katt, kollade upp när jag tog av mig skorna och ser rakt in i ett par ögon! Chocken gick över fort och det blev lite gullandes med kissemissen. (Våra grannar här i Queens har ett fett gäng katter och min värdpappa är katthatare. Pratar ständigt om hur brutalt han vill döda de stackars katterna som villar in sig på vår bakgård. Vill slå honom på käften ibland när han säger det - djurplågare!!)

Kom hem 3 på morgonen och sov till 11, vilket INTE var nog mycket sömn. Hello zombie! Lördagen spenderade jag och Linda med att åka t-bana, promenera runt i Central Park, bevittna ett tafatt självmordsförsök vid The Lake, käka på Ellen's Stardust Diner och hänga.

Självmordsförsöket där ja.. Vi kommer till The Lake i Central Park och ser att det är nått ståhejj vid vattnet. Det ligger en man i vattnet och leker fontän med det gröna algvattnet. Folk säger åt honom att gå upp, han håller huvudet under vattnet ett tag, kommer upp hostandes och simmar längre ut. Polisen kommer, turisterna filmar, han säger "I wanna die" och flyter runt en stund. Efter ett tag, 4-5 poliser, en livboj, konstiga semesterfilmer för turisterna och lite mer algvatten i lungorna på mannen säger han tillslut "Help, I can't breathe" och låter sig bli hivad upp på land och blir ivägförd av polisen. Allt händer i New York. Allt.

Söndag hängde jag med Frida. Gick på bio och såg The Help - bra film som gjorde att jag vill åka till Mississippi och kolla om det är lika fint där nu som i filmen. Rawr. Käkade lite mat och pratade mera. Hemma rätt så tidigt, nästan en hel timme innan min underbara curfew på 10. Yays..

Bilder kanske kommer, får se alltså.

Visst ja, 10 år sedan 9/11 -01 idag. Undvek downtown och hade ingen större lust att se cermonin, lär varit en ofantligt massa människor i WTF-området. Både George W. Bush och Barack Obama var där och pratade. Fyfan. Gick poliser med k-pist på Times Square och det var poliser fan över allt!

Over and out.

Mamaaa, just killed a maaaaaan

Freddie Mercury's födelsedag för ett par dagar sen, 65 om han levt. Så rubriken kommer därför från Queen's Bohemian Rhapsody. Tycker det är lika kul varje gång jag sjunger med till den och folk är aldeles "wtf kan du texten till dendär?"

Inte så mycket som händer här just nu. Starbucks har fått in Pumpkin Spice Latte och det är jag glad för - så gott!

Har skickat in alla papper till mina weekend-klasser jag ska ta på Long Island University - skickade med en fet check också. Ouch, $650 allt som allt för mina två klasser som ska ge mig alla mina 6 credits jag behöver!

Första klassen är 30 September till 2 Oktober.

Beskrivning av klassen (från google-translate, blev lat.. Alla överstättningar lär inte stämma, varning!)

Regionala identiteter: Amerikansk kultur - 3 Fortsatta högskolepoäng
Denna kurs ger studenterna en djupare förståelse för den regionala, kulturella, fysiska, ekonomiska och historiska geografiska räckvidden för de fyra hörnen av USAlandskapet. Denna kurs börjar med en regional översikt av den fysiska landskapet, inklusive klimat vegetativa, topografi och naturresurser samt historiska avveckling avstora grupper och kulturella migration. Denna klass omfattar föredrag, film, hantverk och gruppaktiviteter med anknytning till de amerikanska staterna.

Andra klassen är 18-20 November.

Firande av helgdagar: Amerikansk kultur - 3 Fortsatta högskolepoäng
Läs om amerikanska helgdagar och varför de firas, särskilt historien om två olikaamerikanska helgdagar: Thanksgiving och 4 juli. Du får också lära sig om judiska högtider och mångkulturella helgdagar som Martin Luther King Day, Cinco de Mayo ochMardi Gras. Semester undersöks genom mätningar, intervjuer, mat, hantverk och aktiviteter.

Aja.. Kanske inte bästa översättningarna men ni fattar! Om nån annan au-pair läser detta och tänker ta samma klasser - do tell!

Uh.. Mer.. Jaaag.. har en dålig hår månad? Nyklippt = håret krullar upp sig på två sekunder utomhus. Regn och hög luftfuktighet är INTE mina vänner..

You Wont Be Leaving My Arms Ever, I Promise You That..

even if you want me to let go honey
even if you say the things that make me want to lose you.

Text från Chiodos låt Lexington (Joey Pea-Pot With A Monkey Face).


Ska ta helgen och senaste dagarna lite kort, mer respons på bloggen betyder mer text, jag försöker ju iallafall..

Söndag träffade jag Frida utanför vårt hotell (i Queens.. haahaa..) runt 3, hängde där ett tag och snackade en massa, drog vidare till Manhattan, käkade, hängde på Starbucks och spenderade resten av kvällen tills typ 1 på morgonen på en pub. Var karaoke där men jag tror jag tappade min karaoke-glöd när jag lämnade England. Karaoke varje Torsdag var fan så kul men nu går det inte..

Men ja, var tillbaka på hotellet 2, sov av och till fram tills 11, checkade ut 12 och tog t-banan till Manhattan igen. Starbucks, ett par pizza slices och sedan hem till Queens där ingen mat väntade. Gjorde inget, värdfamiljen kom hem och vi beställde kinamat - mumma!

Idag, Tisdag, hade barnen sin första skoldag för terminen! Äntligen!! Mindre jobb och mer chill från och med nu. Gilla.
Iallafall, började 7 imorse, käkade frukost med E och tog det lugnt eftersom vi skulle åka först vid 8:30. J och min värdmamma for in tidigare eftersom J's skola började 8:15 som vanligt. Jag och E var på Manhattan vid 9:40 och jag släppte av henne utanför skolan utan problem. Fattar inte att de var så exalterade över att få gå till skolan igen!!

Var hemma i Queens strax innan 11, käkade kinamat-leftovers till lunch, städade lite och sen vare bara att hämta upp barna från skolan igen. Jobbade till 7 och sen time off.

Det ända negativa med dessa sköna arbetsdagar är att jag slutar 7 på kvällen och måste vara hemma igen vid 10. Hinner ingenstans!! Tre timmar är nada, särskilt när alla man kan umgås med bor i Manhattan... Yay.

Soo yea. Blev längre än jag trodde här men whatever, njut bah! Ska sova och döda myggor nu. Gonatt.

Once Upon A December..

..från tecknade filmen Anastasia är fan en av mina favoritlåtar när det kommer till filmmusik. Den fastnade tidigt när man satt och lyssnade på bandspelaren och kollade i vänd-blad-när-du-hör-dethär-ljudet-*PLIIIIIING-boken. Ah..

Men nu tänkte jag ta och skriva om Fredagen litegranna. Jobbade till 3 och tog sedan t-banan till Manhattan för att träffa Cecilie utanför The Met! Alltså, Museum of Modern Art!

Käkade en glass innan vi gick in och jag fick dagens skratt - killen som beställde innan oss tog emot sin glasskon med handen PÅ glassen istället för struten och lämnade sedan $10 till gubben i glassbilen som dricks. Skön kille!

Kom in på Met med stora ögon, entréhallen var enorm och det luktade redan som om att man skulle gå vilse och på samma gång säga "åååååh kollaaa på dendäääääära" hela tiden. Vilket också hände. 

Vi promenerade runt bland grekiska statyer, smycken från medeltiden, urnor från antika Grekland och sånt. Jag fick rysningar av allt och ville läsa på atta skyltar och ta reda på mer! Kan tillägga att jag ville bli arkeolog när jag var yngre. Något som inte höll alls, men jag är fortfarande lika faschinerad av gamla saker och kan fastna i dokumentärer om allt möjligt. Wikipedia och jag är bra kompisar också. Heh.

Vi fortsätte med att leta reda på takterassen, den egentliga orsaken till varför Cecilie ville på the Met, och vi blev bjudna på en helskön vy! Ingången till the Met ligger på 82'ndra på 5'te Avenyn - a.k.a Museum Mile - och är placerat helt i Central Park! Från taket såg man ner på träden i Parken och hade en jäkla utsikt över byggnaderna som omringar parken och aaah. Vackert! Hjälpte ju en hel del att solen sken på en klarblå himmel.

Fortsatte in i museét och jag pressade på att gå igenom "Art of the 20'th Century" - alltså kost från 1900-talet! Fick se äkta Dali-målningar, ett par Picasso och sånt. Blev lite skakis. Cecilie hade iiingen aning om vilka de var och kände IIINTE igen målningarna. Tappade hakan ett tag..

Tog oss ut efter ett par timmar, tog t-banan till Bryant Park och köpte käk på Chipotle som vi gluffsade i oss i Bryant Park. Duh. Vet inte varför jag låter mig bli övertygat att äta på Chipotle varje gång, gillar det fortfarande inte riktig!

Spenderade kvällen hemma med gitarren och var rätt så hes dagen efter. Heh..

J'ai quelques photos pour vous ici aussi!


En jääävla fet säng!!                                            Medeltidssaker från Europa


Takterass


I ♥ New York


On top of Central Park, baby


Picasso biatches


Salvador Dali



Lördag ja.. Kan dra med det - hände inte så mycket. Gick till frisören och klippte bort en massa überslitet hår, träffade Cecilie en snabbis och gick hem och färgade håret. Mycket party där men nu ser håret inte ut som en död buske längre. Tror inte jag kom ihåg att äta middag.. Minns inte riktigt.. Hum..

Panic! At The Disco + Neon Trees & Black Cards

I Torsdags hände det ja!

Slutade jobba vid 5:30 och var framme och längst bak i kön till Rumsey Playfield i Central Park!

Tog 10 minuter eller så innan man var inne, kön rörde sig chockerande fort, och jag hamnade väl 20-30 meter från scenen. Ouch.

Vid 7 så började Black Cards set. Två dansare i vargmasker var först ut på scenen och de dansade runt under hela setet. Rätt så fåniga. Pete och Bebe skuttade ut strax efter dem och.. Pete kom utan sin bas! Vad hände?! Han stod och DJ-ade vid sin dator nästan hela setet! Med undantag av sina tre stagedives, random tal han höll och när han fick för sig att kasta ut t-shirts, toapappersrullar och spraya publiken med Silly String.

En svart kille som var jäkligt böjlig kom upp på scenen av nån anledning också. Och de blev joinade av Shaggy på scen när de spelade Summer Nights. Huh. Hade dock inte en aning om vem det var förän nästa dag. Aja.
Alltogether, de var inte särskilt bra. Bättre på Bamboozle när musiken faktiskt spelades av de som stod på scenen. Sure, de hade en trummis, men allt annat kom från Pete's dator. Tråååk!


Pete & Bebe


Med ett fan på scenen


Mer fans på scenen..

Neon Trees var bra. De var bättre som förband till MCR men nog fan får de igång publiken! Tyler's scennärvaro är komiskt bra och faktumet att hela publiken verkade kunna varenda ord till Animal gav mig gåshud! Skitläckert!!

De körde en cover av Michael Jackson's Pretty Young Thing (hade ingen aning om vad det var för låt förän dagen efter..) och allt var guld. De är så bra live!! När de var färdiga på scen var jag ca. 2 meter från stängslet. Avancerade alltså typ 28 meter- haha! Äg!


Tyler och Elaine


Woosh!


Mohawk

Panic! At The Disco kom på scenen vid 9 och allt blev kaos och så kul! De började med senaste singeln Ready To Go och efter det är allt en röra av svett, kameror, publikvågor, massiva sing-a-longs och skratt!
De blandade låtar från deras första album med det nyaste och körde endast EN låt från andra albumet, vilket inte gjorde mig så mycket då jag personligen inte fattade låtarna. Men så hette väl skivan inte Pretty. Odd för ingenting.
Brendon framförde Always med akustisk gitarr och dedikerade den till trummisen Spencer, som fyllde 24 i Fredags! Publiken passade sedan på att sjunga Happy Birthday åt honom för vi ville inte vara sämre..

De tog upp Neon Trees på scenen igen för att köra en cover av Bruce Springsteens' Dancer In The Dark och trots att jag varken visste vad låten hette eller vem den var av i Torsdags så var det klart man kunde uppskatta de två sångarnas energi och alla dubbla instrument som plötsligt var på scenen!

De körde tre extranummer också, första var en cover på Marvin Gaye's Let's Get It On (fick googla det när jag kom hem...), andra var låten Time To Dance, där Pete Wentz faktiskt drog på sig en bas och spelade med dem!

Sista låten de spelade var Nearly Witches (Ever Since We Met..) bara för att det är i stort sett den ända låten från nya skivan jag inte hade nån koll på. 
Fångade nästan en trummpinne och var långt bort från alla plektrum. Fan. Aja - riktigt bra konsert var det iallafall! See them - it's awesome typ!


Brrrrendooon Urrrrieee


Panic!!!!


Pete, Dallon och Brendon under Time To Dance


Ian Crawford                                                          Brendon Urie


Kvällens bästa foto av mig. Ian & Brendon.. uuh.. lutar sig..?

THAT'S IT !
Hade kul, såg band och svettades i värmen av Septembers första dag.


And the moment that she left the room, the album started skipping

Rubrik från Chiodos låt I Didn't Say I Was Powerful, I Said I Was A Wizard - pure awesomeness.

Jobbade 10 timmar idag. Ouchie! Ungarna är fortfarande rätt så lame och vill just inte göra något. Blev pussel och 2 timmar i lekparken som jag typ släpade ut dem till. Blev tårar i J's ögon när han lyckades slänga iväg en av hans 10000 studsbollar dock - ååh smärta.

Imorgon lär jag inte äta så mycket. För det är konsert på gång. Vilket betyder nervös Ida som inte kan äta för magen drar ihop sig som om jag hade scenskräck. Jag är skum och jag erkänner det.

Panic! At The Disco ska iallafall bli kul att se, har lyssnat på dem av och till sedan jag var 16 (av när de släppte Pretty. Odd. - det albumet var lite fail..), och det är synd att de dumpat halva bandet - men faan vad jag ska sjunga med!

Black Cards
är väl inte speciellt bra. Sångerskan är typ.. eek. MEN när Pete Wentz himself spelar bas så måste det ses. Han ägde scenen på Bamboozle och det ska bli kul att se vad han kommer hålla på med imorgon!

Neon Trees blir det ett kärt återförenande med! Sist jag såg dem hade jag väl hört en låt men denna gång har jag haft albumet på repeat ett antal gånger och nu jäklar ska det sjungas med! KLAD!

Så ja. Central Park's Summerstage är konsertarenan denna gång. Biljett ligger på min byrå och OJ nu har jag fjärilar i magen och DÄR kommer min ofrivilliga hungersstrejk in!

HAHA... Ojoj... Men vi ses typ på Fredag igen bloggeeeeen puss och kraaaaaaam fjortiiiis~







Hittade ingen musikvideo med Black Cards. Håll till godo.