RiesenSitter och käkar Riesen. Riesen riesen riesen.
Det är riktigt pappa godis. Iallafall min-pappa-godis.

Om en vecka precis nu så kommer farsan, mama och lillebror vara här i New York!
Ska bo på hotell vid Times Square med dem, mer praktiskt än att behöva vara ute i Queens och åka in med t-banan. Hotell är najs! 

Har bett dem ta med djungelvrål. Trots att det är olagligt att importera till Staterna. Whatev, är inte precis så att jag tänker sälja grejerna. Bara äta.


This Photograph Is Proof

Sitter och lyssnar på Taking Back Sunday's nya album som släpptes idag - sjukt bra!
Rubriken är dock en gammal låt som är bra också.

Här är första (?) singeln från nya albumet som släpptes tidigare iår - gryym!
Kan tillägga att de spelade denna på Bamboozle och det var GRYMT!


Nu kör vi tolvfiligt


Bild av Queens Boulevard från google

Igår kom en ny sak in i min jobbrutin. Highways.
Tydligen började barnas fotbollsläger idag och hela denna vecka,
samt när de kommer tillbaka från Mexico 10'de Juni (nej, de frågade inte ens om jag ville följa med), så ska jag köra på highwayen. 
Inte precis gjort det tidigare, mest bara småvägaroch så plötsligt BAM ska man ut i traffiken på en tolvfilig väg. Ja.
Andra au-pairer lär väl kalla mig en pussy för att tycka att det är läskigt, men nog fan har de en GPS att följa - det har INTE jag!!!

Vänstertraffiken i England var bra mycket lättare än detta..

NYC Pride och jag gick tyvärr inte hand i hand..

.. och det berodde bara på faktumet att det var så jäkla mycket folk och jag drack för lite vatten. Men så var det ca. 1,5 miljoner ute på gatorna. Dessutom kostar vatten cash ute på gatorna och jag kan bara flasha mitt Bank Of America-bankkort.

Så det var ju Pride här igår. Gaypride för er som inte fattar. Marsh för alla bi-, homo- och transpersoner alltså!

Var sagt att jag skulle träffa Ida och Jenni 10:45 i Bryant Park men det tyckte inte mina sömnvanor. Ställde väckaren på 9:20 och vaknade 10:20. Min väckare hade då spelat sin truddelutt i en timme. Skrev sms till tjejerna att jag skulle bli sen. Sen somnade jag visst om igen. Vafan?!

Kom till city vid.. Ett? Två? Minns inte. Jenni och Ida hade iallafall dragit då och jag hade inte motivationen i mig att klampa fram till stängslen som var uppsatta överallt för att hålla lastbilar och sånt borta från paraden, inga dödsfall här inte!

Bestämde mig att från Empire State Building, 34'th på 5'th, ner till Soho. Vilket är typ.. 40 kvarter? Tar inte så skitlång tid i vanliga fall, men slänger man in en gayparad så tar det lätt två timmar. I värmen. Blä.
Min räddning var mitt stämpelkort till Pinkberry, hade 10 stämplar tillslut och det innebar en gratis froyo! Glad! Smälter dock fort i värmen så fick slänga i mig den.

Hamnade tillslut i Soho som tur var, hälsade på inne på Opera Gallery och de som jobbar där hälsade glatt och kommenterade på faktumet att jag inte hade varit där på ett tag. Är man poppis så är man!

Tog t-banan hem vid 4 nån gång och käkade pizza med Cecilie i Forest Hills! Blev även en slice cheesecake inne på Marthas, så mumsigt men jag blev tydligen allergiskt mot nått. Fan å.


Gaygaygaygaygaygay


Gaykille luftjukkar mot fotograf. Gillar ni eller?

Ungefär så mycket har jag lust att skriva om gårdagen. Nu är jag trött.

Ellen's Stardust Diner

Lätt New York's bästa Diner!!

Var där igår (Lördag) men Jenni och Ida efter att vi misslyckats med att hitta Ida's LCC grupp nere på High Line. Fail..

Hursomhelst, Diner'n är helt awesome! Servitriserna och servitörerna som jobbar där vill bli kändisar. Typ. De är jävligt bra sångare och sjunger när de inte serverar och har sig. Riktigt läckert!

Fick nys om stället efter att Hayley Williams från Paramore postade en video från stället där de sjöng Misery Business till hennes ära! Hade försökt hitta stället, utan större succeé, ett tag och när Jenni fick reda på vart det var blev vi tvugna att gå dit!

Kö utanför verkade lång men - LIE - det gick inte mer än 10 minuter förän vi var inne med varsin meny!

Något alla som hälsar på i NYC måste göra, ligger på Broadway mellan 50 och 50'th Streets. Faktiskt vägg i vägg med teatern där Mamma Mia visas! Lätt att hitta med andra ord.Dineeeer


Från andra våningen, notera servitören som står där och sjunger!!


Gaypire State Building                                         Times Square goes Potter-tastic!

Nothing compares to (A quiet evening alone)

Rubriken kommer från Paramore's låt crushcrushcrush

Fredag. Lätt en bra dag alltsååå! Jobbade till 5:30 och sedan vare bara att skynda sig till Battery Park! Midsommarfirandet började 5 och jag kom inte förän 6:30, var tydligen lite mindre folk där än tidigare men var ändå blåbult och blomsterkransar vart man är tittade!

Farligt att göra som man brukar, kommentera på folk på Svenska och veta att de inte fattar, för där fattade alla. Svenskar everywhere!!

Kollade på folk som dansade, försökte köpa kanelbulle men de tog slut för personen innan mig köpte sista, fotade och träffade folk jag kände! Bland annat var Emelie där samt Cecilia och Sandra från Long Island! Var en liten chock men alltid kul att se folk!

Stannade inte så superlänge, slutade vid åtta så vi drog då. Gick till en vinbutik, Jenni köpte två flaskor, en var en 1,5L flaska(!!!), jag köpte en burgare (hann inte käka middag) innan vi gick till en park och körde vin i pappersmuggar! Ida blev tvungen att gå efter ett tag, men jag, Jenni och Victoria gjorde slut på flaskorna och såg eldflugor och råttor springa runt i parken. Och nej, vi hallicunerade inte.

Drog hem till Victoria, hennes värdfamilj var borta, flummade, satt uppe på taket och sen följde vi Vickan till en klubb hon hade köpt biljett till - efterfesten för Midsommarfesten.

Kom hem 4:30 och är inte 100 på vad vi egentligen gjorde efter att vi gått ifrån klubben, men hittade bilder av ett folktomt Times Square på kameran så verkade väldigt lugnt!!

Overand out kolla på bilder yay.


Flaggor och svenskar


Svenska skyltar dagen till ära!                                  De som hade cash för att köpa köttbullar


Folket ovanifrån, notera Frihetsgudinnan i bakgrunden


Wine people


Öde Grand Central                                                          Öde Times Square


Inga sura miner, thing happy thoughts!

Laminated E.T Animal

Rubriken är lite smårolig, är inte bara en låt av D.R.U.G.S men om ni läser det baklänges står det samma sak! Coolish!

Är ju som sagt lite småseg på att uppdatera och skriver mest om vad som händer under helgerna. Och dessa inlägg kommer generellt mitt på veckan efter helgen.. Heh. Ursäktar mig men det blir sena kvällar ibland!

Denna veckan är ju bara jobb, 8:30 - 17:30 varje dag, vilket betyder väldigt lite datortid under dagen och sen vill man komma bort lite på kvällarna så man hamnar lätt i Manhattan. Nivet.

Igår till exempel! Jobbade till 5:30 och fick veta att vi skulle käka broccolipaj till middag. Är inte alls så förtjust i den maträtten så flydde fältet, tog t-banan till Manhattan och hängde vid Union Square med Victoria fram till 10. Alltid trevligt!

Idag samma sak. Nästan. Jag fick dock istället Vickoria att villa sig ut hit till Queens och vi körde lite ögonshopping inne på Queens Center Mall! Jag köpte ett par nya skor, ååh det behövdes!! Har bara haft mina Converse (för varma) eller mina flip-flops (för smärtsamma) hittills så nya, bättre skor inköptes för bara $15. Ibland fyndar man.

Planen var att fixa skor och nån sorts outfit för midsommar som firas här i NYC imorgon! Skor gick ju bra, konstigt nog, men blev utan outfit. Fan.

Imorrn är det iallafall tänkt att jag ska träffa brudarna i Battery Park efter jobbet och medverka i midsommarfirandet! Ryktet går att det ska vara svensk midsommarkäk till försäljning och sånt. Vi kör på!

Så det ska hända.

Gökboet i Bryant Park

I Måndags (ÅÅH SÅ SEG JAG ÄR!!) var det premiär för den årliga utomhus bion i Bryant Park och jag samt Ida var på plats vid 6:40 för att försöka komma åt en plats på gräsmattan.

Hamnade nästan längst bak men fick sitta på gräset men vår flashiga filt som visade sig vara nästintill omöjlig att vika ihop. Satt där ett tag innan Jenni och en annan finsk tjej dök upp. Jenni hade snacks med sig och det var typ.. räddaren i nöden eftersom jag inte haft tid att äta middag!

Satt och snackade ett tag, filmen skulle dra igår när solen gått ner - alltså runt 9, och inser att det sitter ett gäng stockholms-brats utbredda på enorma filtar bakom oss. Typiskt. "Aha, jag är pro, min Macbook är 1'st Class och filten är gjord av minkpälsar och jag är VIP på White Room". Irriterande typer.

Ida drog innan filmen satte igång och ersattes av ytterligare tre svenskor! Som mest var vi 6st på min inte allt för stora filt. Snyggt. 

Filmen som skulle visas var, som det står i rubriken, Gökboet. En klassiker med Jack Nicholson som på engelska heter One Flew Over The Cuckoo's Nest.
Så fort den drog igång ställde sig en jäkla hög människor sig upp på grässmattan och applåderade. Ville inte vara sämre så gjorde det jag också. Detta var bara delvis för att jävlas med bratsen på filtarna bakom oss.

Såg kanske 40-45min av filmen innan 21+arna blev ölsugna, vi hamnade på Times Square och gick på toa på Hard Rock Café innan jag och Jenni blev trötta och for hem.


Skärmen där borta visades filmen på..


Panorama som avslutas med Ida längst till höger


När mörkret närmade sig..


Woooo - fyrverkerier på skärmeeen!

Så spenderade jag min Måndagskväll. Fick t.o.m. senare curfew - 00:00 istället för 23:30. Snällt.

Some friends, you left me hanging..

..in a room with a noose and a chair. Så börjar "If You Think This Song Is About You It Probably Is" av D.R.U.G.S. Bra skit!

Söndag tänkte jag skriva lite om nu, för det blir ett rätt så kort inlägg det också. Vaknade vid 11 och snackade med föräldrarna hemma i Ö-vik ett tag via Skype. De kommer ju snart hit, har nog glömt att nämna det!
6-9 Juli tar de med brorsan min hit och sen ska vi chilla på hotellet på Times Square och leka turister en massa. Att de sedan drar vidare till Fort Lauderdale i Florida ska vi inte prata om eftersom min värdfamilj var jävlig och såg till att jag inte kunde åka. Kul.

Träffade Cecilie vid t-banan vid 3, käkade på Chipotle, trots att jag hatar stället ibland, och sedan drog vi mest runt. Träffade Victoria och Jenni i Madison Square Park senare på kvällen och köade typ 45 minuter till Shake Shackt - ökänt ställe! Ska ha bästa burgarna i NY. Synd att man var rätt så mätt, ingen burgare här inte!


Nån park downtown


Hallonkräm från Sockerbit!! ♥                                             Soho


Shake Shackt

The king of my world

Lite sen med helgens händelser, som vanligt! Men så går det då man kommer hem sent på kvällarna och har fullt upp mest hela tiden!

I Lördags var jag på Coney Island med Cecilie. Fick veta lite för sent att det var Mermaid Parade just precis då. Aldrig sett så mycket naket folk i kroppsstrumpor, glitter, sjögräs och kroppsfärg! Grönt, blått och slampigt vart man än tittade. Köpte käk och åt på stranden, försökte sola men det var inte så soligt..

Kollade lite på paraden och spenderade resten av tiden med att försöka ta oss nånstans. Gatorna var ju avspärrade och det fanns bara ett fåtal ställen där man fick korsa vägen på!
När vi väl kom därifrån käkade vi middag på Wildwood, monsterkniv till burgaren(!!!), och sen minns jag inte. Kom hem rätt så sent iallafall och sov dåligt.


Cecilie + mobil = okontaktbar                           Ful jävel som predikade om Jesus-jäveln


Lunch                                                                           Strand


Lite parad


Paradparad                                                              Äckelpar


Paraaaaad..                                                   Skitstor kniv, USA style

Let me be the one to save you

MCR i rubriken, så kan det bli.

Har jobbar hela veckan och haft sovmorgon till 8:20 varje dag! Himmelriket! 9 timmars jobb i ett sträck varje dag också. Kunde vart värre, kunde haft jobbiga värdbarn. Tur att mina två är så jäkla behändiga!
I Onsdags blev jag dessutom av med en unge, J, i 5 timmar då han for på playdate. De hämtade honom och allt, skitpraktiskt!

Skulle slutat vid 3 men blev till att jobba till 5 ändå. For till Manhattan och käkade fetgoda baugetter med Victoria i Madison Square Park innan vi hamnade på Strand's bokaffär med Emelie och Victoria kollade igenom varje bokhylla de hade - haha! Men det är en cool affär, man kan fynda rätt så udda böcker för $1-$2!!

Jag och Emelie hittade dock inte nått superexalterande så vi gick till en pizzeria där Emelie köpte pizza som tydligen smakade himmelrike och jag köpte jordgubb- och ananassorbet. Så gott!

Torsdag jobbade jag 8:30 - 3 och sen gick jag till frisören och trodde att jag skulle bli skjuten! Frisören, en kille vafan, var så våldsam med mitt hår att jag trodde det skulle slitas ur skalpen och jag var inte klar förän efter 1,5h!!! När jag skulle betala stod det $50 istället för $25 som det skulle kosta och jag tänkte fan men ville ut så jag drog fram kortet och han häver ur sig att de "tar inte kort idag". Nähä?! Hade som tur var tagit med mig lite cash, $40 närmare bestämt, och när jag sa att jag inte hade mer suckade han så djupt att jag trodde han skulle leta reda på AK-47'an han hade gömt nånstans oc skjuta mig.

Det gjorde han inte. Han tog pengarna och sjasade ut mig sedan. Jag småsprang till Rite Aid och köpte hårfärg. De har inget att göra med att han sjasade ut mig men jag behövde hårfärg. Svart. ÄNTLIGEN ÄR MITT HÅR FINT IGEN! Frisören gjorde trots allt inte ett dåligt jobb..

Skulle jobba 8-11:30 på kvällen för värdfamiljens absolut första au-pair var här på besök! Sist hon såg J var han ett år och kunde inte prata. Det blev ett lite awkward återförenande men det gick bra.
Läste Harry Potter högt för båda ungarna innan de gick och la sig. Lätt jobb!

Fredag, idag, vaknade jag 5 på morgonen av att det åskade som fan. Och regnade. Så denna dag bestod mest av att vara inne, spela spel, kasta ballonger överallt och kolla efter blixtar. Mys. 
Tanken var att jag skulle till Manhattan på kvällen och göra nått men nu sitter jag ändå på mitt rum eftersom jag inte fick tag på nån som inte redan var upptagen eller som var pigg nog för att följa. Aja. Sparar ju pengar! WOO!

Imorrn ska jag och Cecilie till Coney och steka. Ska INTE bränna skiten ur mig denna gång. Och det ska bli fint. Gillar Coney!

KRAM.

Svar till Sabina

Fick en fråga från Sabina som jag tänkte att jag kanske skulle orka svara på!

Heej! Snygga bilder! (som alltid) Tänkte fråga om det är många au pairer som bor i NYC, och inte utanför? Som du brukar umgås med, och om de har några bloggar som man kan kika in på?

Tack på förhand och tack för en bra blogg!

Först, tackar så mycket! Kul att höra att bloggen och framförallt bilderna är uppskattade! Jag försöker, inte så jättemycket, men jag gör det iallafal!

Vad jag fattat så är vi en hög här i NYC fast just i delstaten New York chansar jag på att de flesta bor i Scarsdale eller ute på Long Island.
Just nu känner jag tre au-pairer som bor på Manhattan, 7-8 stycken här i Queens och nån i Brooklyn. Sen är de flesta på LI eller Scarsdale som sagt.

De jag umgås med mest är, som ni kanske fattat då de medverkar på de flesta bilderna jag laddar upp, Jenni, Victoria och Cecilie. Sen finns de ju dem som man känner men inte umgås med lika ofta.

Jenni har en blogg, tyvärr är den skriven på Finska *hostJennihost* men googletranslate finns ju alltid. Hennes är → här
Sen har vi Victorias blogg, uppdaterar inte så jätteofta men hon skriver bra! Hittas → här

Annars är folk rätt så dåliga på att blogga tror jag. Cecilie har ingen. Sååå.. Yea.

Hoppas jag svarade bra, annars få ni skälla på mig!

Lying is the most fun a girl can have without taking her clothes off

Rubriken är en låttitel från Panic! At The Disco's debutalbum A Fever You Can't Sweat Out. I like it.

Nu har jag nästan kommit ikapp med uppdateringar! För nu skriver jag om gårdagen så.. ikapp yay.

Började 8:30 - bästa med att barnen är på sommarlov är klart att man får sova 2 timmar extra - och skulle jobbat till 3 men det blev en massa klatter så kom ifrån vid 5 och mötte upp med Victoria på Union Square. Käkade på Taco Bell, satt och snackade ett tag och tog t-banan till Columbus Circle för att träffa en ny svenska som nyss kommit hit!

Gick på Wholefoods och köpte lite ätbart och satte oss sedan vid en fontän på Columbus Circle. Blev sedan brutalt raggade på av en snubbe som inte ville ge sig alls!
Jag sa att jag hette Emelie och när jag lade till den vita lögnen "I'm gay" blev han väldigt ointresserad av att prata med mig.
Victoria hette fortfarande Victoria och när han frågade om hon hade "Facebook? Twitter? Myspace? Youtube?" svarade hon roligt nog "I'm on youporn". Dog av skratt!!

Tog en sväng till Times Square för gazillionte gången på tre dagar och tog lite bilder. Poliser posade bl.a. och jag blev tillfrågad att ta kort på en liten asiat. Skumt. Men fotot blev amazing för jag är bäst. Heh.

Kom hem vid 10:40 - har längre curfew nu!! - och sov rätt så hårt. Sådär. Ikapp!


Columbus Circle


Poliser spanar på bilderna som togs


Speciella au-pairer allright!

Och där är min Måndag. Tisdag var jag mest bara trött, byggde en massa elektronik-grejer (?) med J och spelade sällskapsspel med båda barna innan vi bakade en tårta till min värdpappa som fyllde lika många år som min egen farsa är. Skumt. 

Fick äta tårta också. Snygg varen, vi hade köpt choklad frosting och dekorerat kakan med den samt Boston Bruins logga eftersom värdpappan min är galet besatt av NHL.
Spenderade kvällen hemma och ska nu gå och lägga mig tidigt - det behövs!

Who punched me in the brain?

Huvudvärk till max just nu. Skriver ett inlägg ändå, ligger ju lite efter!

Söndag har jag inte kluddat ner nått om än så.. enjoy.

Vaknade vid 11, gick mot Austin Street i Forest Hills vid 1 nån gång och gick runt på våran skitfina (sarkasm) Street Fair med Cecilie. Var helt fel klädd, såg kallt ut ute innan jag gick så jag tog vårjackan, tee och jeans. Det var så sämst tänkt.

Fick gå och köpa ett par shorts på nån b-ig affär och sen byta till dem när vi kommit in på IHOP med Jenni i Harlem. Heh.
Käkade riktigt sen frukost där och jag kände mig lite väl blek med tanke på att alla där inne var av.. afrikanskt ursprung.
Beställde chokladpannkakor med chokladbitar i och det var skitgott! Dock fick man så mycket att det knappast gick att få i sig allt. Fan.

Hamnade på Times Square igen efter det, köpte ett linne och en skjorta på Forever 21 eftersom mina nya shorts och tee'n jag hade på mig inte passade ihop (åh hjälp I-LANDSPROBLEM!!) och bytte till dessa nyfyndade plagg inne på toaletterna på Hard Rock Café. Awkward men awesome.

Åt middag, asiatiskt, med Cecilie i Forest Hills och kollade på hundvalpar i ett skyltfönster innan vi gick skiljda vägar hem. Najs dag!


På IHOP - matmatmatmatmatmatmat


Parsons ♥                                                            Times Square's nakna cowgirlSssssnake around my neck

I Lördags skulle jag jobba. Sov till 11 och gjorde inte mycket fram till 3 då jag började jobba. Amazing. Mitt jobb bestod av att underhålla J & E tills föräldrarna var klara med party-förberedelserna!
Vi spelade nått balans spel och byggde lite lego innan första party-barnet kom vid 4:25 exakt.
Sen droppade ungarna och deras rikemansföräldrar in en efter en och volymen samt oljudet i huset ökade med sisådär en gazillion procent.

Föräldrarna minglade och barnen lekte med ballonger tills telefonen ringde och partyt's höjdpunkt som skulle underhålla barnen, the Lizard Guy - en kille som har med sig en massa djur som han berättar om, säger "jag är fast i traffiken och kommer på en timme". Kaos uppstod tills han kom fram och sen vare all smiles och sunshine on the inside!

Djungel-Dave, eller vad han kallade sig själv, var en riktig underhållare och hans djur var kung! Började med en majsorm, fortsatte med en illgrön groda, följde upp med en skäggagam (jag smälte, sötaste ödlorna nånsin! Dessutom hade min lillebror en sån för ett par år sedan), kackelackor och slutade med en fet boaorm som alla som ville fick klappa och ha runt halsen! Asgrymt!

Var tänkt att jag skulle sluta vid 6 men kom ifrån huset först vid 7:30. Fick skjuts till t-banan och hängde med Jenni på Manhattan resten av kvällen!
Det regnade (eller vafan, kan inte kalla det regn, blött dis är mer korrekt) så vi försökte hålla oss inomhus. Var in på Forever 21, Hard Rock Café, M&M Store och Duane Reade. Utanför DR blev vi uppchattade av en stand-up komiker som ville att vi skulle gå på Stand-up Comedy Show. Så det gjorde vi! Vi midnatt!

Var en massa komiker som fick ta scenen i 5-15 minuter var och för $15 var det rätt kul! Dessutom får vi gå på 2 shower till med samma biljett utan att betala mer än de obligatoriska drinkarna man måste köpa. Kul avslut på kvällen - kom i säng runt 5 på morgonen och somnade på en sekund. Slutkörd!


Majsorm                                                               Skäggagam


Sköldispaddis!                                                  Jag med orm & random unge


Jenni photobombar såklart..


Hard Rock Café                                                              M&M Store


Vi friade till nån                                                 Stand-up comedy

Friday morning I stick to Soho

I stickers in Soho. Eller nått.

Fredag var sista dagen jag kunde spendera tid mitt på dagen på Manhattan på ett bra tag nu. Månader. Skolavslutning för mina värdbarn innebär att jag jobbar 8:30-5:30 Måndag till Fredag vilket betyder att jag kommer sakna min vardag hittills.

Så jag tog farväl av min vanliga rutin genom att gå runt och fota klisermärken/street art i Soho - it's the place to be.

Därför blire en bildbomb med just de bilderna.Kommentarerna flödar - åååh så glad jag blir!
Not. Ibland kommer det nån enstaka "Kommentera på min blogg och bli veckans blogg!" - AS IF!
Tackar och bockar dock för kommentarerna som kommer ibland, de uppskattas!

Destroy Rebuild Until God Shows

I min header har jag en bild från Bamboozle Festival där tre av fem medlemmar från D.R.U.G.S posar med mig och Lisa. Jag är lite smått besatt av detta band just nu, de är så bra och det skadar ju inte att de ser bra ut *hosthost*

Här är videon till låten Sex Life från deras debutalbum - enjoy!


Welcome To The Heatwave

Det var satans så varmt idag! Skulle bli 100F - alltså typ 37c - och nog fan vare väl det?!

Redan när vi lämnade Queens 7 på morgonen var det 26c och jag har ingen aning om hur varmt det var när jag mötte upp med Jenni och ett av hennes värdbarn på Upper West Side för att käka frukost, men det var väl närmare 30c. Äckligt.

Gick på Wholefoods och åt där - så göttigt! Och kostar inte så mycket heller vilket är en stor bonus.
Följde Jenni när hon överlämnade värdbarned sitt till en annan barnvakt och sedan tog vi t-banan till Times Square (Okay, Porth Authority men är ett kvarter mellan!!), köpte nödvändigheter såsom solskydd, glass och dricka på Wahlgreens och gick till Bryant Park för att smälta i takt med glassen. Och glassen smälte väldigt fort.

Satt i skuggan vid ett av borden ett tag innan vi fläkte ut oss på gräsmattan och svettades floder!!
Jag följde uppdateringarna på Twitter från Kerrang!Awards som var på G samtidigt i London och Jenni försökte bli brunare.
Är inte så taggad på att sola mer, särskilt inte eftersom jag knappt sov inatt p.g.a min solbränna. Ont!
Kan tillägga att min sokslyddsfaktor för närvarande är 90+. Vill fan inte bli bränd och det spelar ingen roll om folk säger att "50 och 90 är typ samma sak" för jag tänker INTE chansa!

Var på platdate med J efter att jag hämtat honom från skolan - satt och pratade med mamman i familjen medans ungarna kutade runt som besatta. Riktigt trevlig morsa där, inte lika plastig och ytlig som de andra mammorna man stöter på utanför skolan när ungarna kommer ut.
Hon tipsade om ställen man måste till om man åker till Cali när jag nämnde att jag ville dit under min sista månad här. Tyvärr förde jag inte anteckningar så har glömt det mesta. Men tanken som räknas!


Jenni med sitt läskiga ser-ut-som-hudkräm-vatten i Bryant Park


Ben & Jerrys + Mtn Dew             Bryant Parrrrrk


Gräs, människor, byggnader och himmel.

We've got a medical emergency

Black Dragon Fighting Society kommer rubriken från. The Mad Gear And Missile Kid a.k.a My Chemical Romance. Förvånade?

Nu har jag varit i USA i 155 dagar. Hur gick det så fort? Vart tog tiden vägen?
Veckorna flyter iväg och helgerna finns knappt.
Vädret har rejäla moodswings - idag var det en värmevåg och temperaturerna var galna. Lukten av sopor liggandes på gatorna i Manhattan var kväljande och inte kom det några friska vindar och blåste bort lukten inte.

Hittills jag har pajat tre par skor här. Mina kängor jag åkte hit i, ett av två par skor jag tog med från Sverige, dog, fixades och dog igen för att sedan slängas. Köpte ett par Vans första Söndagen hos familjen och de gick jag sönder för ett par månader sen. Sulan under var helt genomnött - hål var det! Aldrig lyckats med nått sånt förut!

Köpte ett par GUESS-kängor också. Självklart är de trasiga men sparar på dem så jag kan få dem lagade innan hösten.
Fick med mig ett par hatade flipflops också. De har använts trots att de gört ont så innihelvete av att gå i dem.

Men hur blev detta ett inlägg där jag skriver om skor?! Skulle ju ha nån sorts heart to heart här där jag skriver hur mycket jag saknar Sverige och hur mycket hemlängtan jag har!
Wait.. där ljög jag ju.

Ska jag vara helt ärlig längtar jag inte tillbaka till Sverige. Jag har ingen hemlängtan. Nu tänker ni väl "men vafan, vill hon inte hem till familjen och vännerna?!". Men nä. Det vill jag inte. Och det är väl bra?!
Poängen är att jag ska vara här i 7 månader till och om jag då ständigt ska gå och vilja tillbaka till lilla patetiska Ö-vik* kan jag lika gärna sluta! Jag trivs här och har fler än en vän som faktiskt vill umgås med mig! Det är en bra känsla.

* PANG. Nu kommer Ö-vikarna vara på mig men seriöst, vad har Ö-vik som New York inte har? Paradisbadet? Vi har Coney Island. FV-backen? Vi har Frihetsgudinnan. Lokalbussar som slutar gå 9 på kvällen? Tunnelbana dygnet runt här serru.
Ö-vik är litet. Alla känner alla. Ingen riktig spänning. Här bor miljoner människor, man kan vara anonym i massorna och nog fan är det spännande! Jag älskar betongdjungeln och dess mångfald!

Vet inte hur det ska bli när min tid här i staterna är över. Tillbaka till Örnsköldsvik? Gråter bara av tanken. Den staden är jag klar med. London lockar om man inte kan stanna i staterna. London är bra. Förra året var bra. Iår kommer bli bättre.

Vet inte hur det kommer sig att jag alltid blir såhär när jag skriver inlägg som detta. Slutar med att jag trakkar ner på Norrland och är allmänt negativ mot mina hemtrakter. Men det kommer bara! Kommer aldrig vilja bo kvar, inget lockar. Särskilt inte språket.

Avslutar detta inlägg med att säga att jag nästan svimmade idag. Tydligen är det en dålig idé att bränna sönder sig på stranden och sen tro att man kan ha kläder på sig dagen efter. Tog på mig bh & t-shirt imorse och allt i mitt synfält blev vitt och jag pep av hur ont det gjore.
Note to self; köp 1000 i solskyddsfaktor. Kay.

"Du såg vem...?"Han där. Han är snubben vi såg på Coney idag!
Zach Galifianakis - skriver det igen så ni hänger med!

Idag såg Victoria och jag Zach Galifianakis på Coney

Rubriken är en 100% true story!
Men vi kommer till det snart, dagen började ju inte så!

För den började med att jag och värdfamiljen körde till Manhattan med våran flashiga Volvo, jag släpptes av med J på hans skola, jag följde honom till hans klassrum och sen slutade jag jobba! 8:30!
Tog t-banan till Union Square och köpte ananas med Victoria på Wholefoods innan vi tog Q-tåget mot Coney Island.

Var framme 10:30 kanske. Nått sånt ja. Och vi gick raka spåret mot boardwalken och stranden! Dock ståre en kille precis vid övergången till boardwalken och säger "please go way over there *pekar*, they're doing a shoot over here". Så vi går såklart dit se håller på att filma!

Ser kameror, skärmar och folk som ser viktiga ut innan vi får se en av tagningarna. Där inser vi att en av skådespelarna som kutar med ett enormt gossedjur längst boardwalken är just Zach Galifianakis! Ni vet, han som spelar Alan (tjockisen med skägg) i Baksmällan (The Hangover)!!

Vi blir aldeles till oss och tar såklart en massa bilder, bra och dåliga såklart. Kollar på inspelningen ett tag innan vi drar vidare ner på stranden. 
Sen blire mest en massa strandhäng. Hade ingen handduk med mig så min sjal fick duka. Sanden kröp rakt igenom den. Surt. Drog på mig en massa solskydds-kräm-grejs. Som senare visade sig inte vara ens nära tillräckligt mycket.

Ungarna bakom oss irriterade ihjäl oss, en kille kom över och raggade på Victoria i typ en timme, jag vågade gå ner i havet med vattnet till knäna innan jag domnade bort, bilder togs och sen skulle vi käka. Blev bara mat till mig då Victoria skulle käka fetmiddag hemma.

Raggar-killen försvann hemåt, vi såg lite människor från tv-inspelningen gå runt med sina plastkort, spanade efter snygga killar och köpte glass på Baskin' Robbins innan vi tog t-banan tillbaka till betongdjungeln. Sen for jag hem. Och innan jag klev in i duschen insåg jag hur jäkla röd jag blivit idag. EPIC FAIL. Ser ut som om jag har på mig ett vitt bikini-set. Strålande. Kan-inte-röra-mig.


DÄR ÄR HAN! Zach kutar efter en tom chipspåse (randig tröja)


Vinglarvickan                                                            Skattletare!


De stängde ner nöjesfältet för att filma lite mera - Zach i randigt under EL i Wonder Wheel


Victoria löste svenska korsord                                      Handdukar och min sjal...


Vickan goes hipster


Lunch! Självklart var Pepsi'n en New Yorkare!

slut på dan, ska ta hand om min solbränna nu - herå!


Brooklyn (if you see something, say something)

Rubriken är en Taking Back Sunday-låt

Igår då! Mötte upp med Cecilie vid t-banan i Forest Hills och tog tåget mot Manhattan för att hamna vid Brooklyn Bridge! Drack varm choklad och käkade en cupcake innan vi begav oss ut på och över Brooklyn Bridge själv!
Blev lite bilder och tog ca. 30 minuter att gå över hela bron!

Gick ner till vattnet mellan Brooklyn Bridge och Manhattan Bridge och bara satt där ett tag. Tog mer bilder och fick se ett spektakel á la bröllopsfotografering. Brudens klänning var miserabel och lite åt det gulaktiga hållet medans alla 100000 brudtärnor var klädda i blåa skumma klänningar som gjorde att de fick mer junk in the trunk än de säkert hade. Intressant.

Tog oss tillbaka till Manhattan och skulle käka mat(!!!!) med Victoria på Shake Shackt i Madison Square Park men kön var insane så blev kyskling på nått ställe. Riktigt jäkla gott och dyrt!

Hamnade i Soho efter det. Hade fått fram vart NY Ink, eller Wooster St. Social Club som det heter, låg nånstans! Hittade på en gång och trodde vi såg Ami James där men he va nån annan. Frågade om priser och tog in studioytorna - riktigt stor studio! (Tydligen är hyran 4 gånger så hög här som i Miami..)

Blev ett till besök på Opera Gallery, var tvungen att visa tjejerna stället, och sedan blev det Pinkberry och street fair i Little Italy innan vi skildes åt och jag och Cecilie tog t-banan hem igen!!


Bron mot Brooklyn


Cecilie på bron och jag på bron
(ursäkta cowboy-jag-satt-precis-av-hästen-benen jag fick till...)


Brooklyn Bridge från 'stranden                                            Brudtärnorna


Panorama mellan broarna


Tjejor                                                    Men in Black 3 på g i Soho!


Wooster St. Social Club a.k.a NY Ink!


SERIÖST?!?!                                                              I Little Italy


Little Italy med Empire State Building i bakgrunden

KLAR! :D

What A Catch, Donnie

Rubriken är en Fall Out Boy låt! Enligt Pete Wents, bandets basist, är det deras enda ballad.

Helgen har varit intressant och väldigt upptagen med sena kvällar och sånt. Därav brist på inlägg! Pff, bortförklaringar & bullshit tänker ni väl..

Men nä, i Lördags träffade jag hippisarna Jenni och Victoria i Central Park där vi stekte lite i solen och nästan blev överkutade av ungar som lekte. Irriterande, vi vill ju inte ha barn runt oss när vi inte jobbar!
Vi konstaterade att Jenni ser ut som en Nigerian brevid mig. Jag är blek alltså. 50 i solskyddsfaktor behöver jag på riktigt! Dör ju..

Gick till Wholefoods i Columbus Circle och köpte mat, blev en blandning av ris, bönor, kyckling och en majskolv för att toppa upp det. Ida dök upp utanför Wholefoods och vi gick in i parken igen för att käka. Satt och "aaaaw!!"-ade över en liten tax som var lite hyper. Så söt!!

Seeeeen.. kom Ida's kompis (?) Linda (?) och vi skrattade länge åt Ida's "kom hit" gest hon fick till. Haha. Lär inte släppa den.
Vickan blev tvungen att jobba vid 5 så där splittrades vi. Jag och Jenni for till Sockerbit en sväng och sen försökte vi hitta NY Ink (jo, det finns!! Ami James från Miami Ink har öppnat nytt serru) och hamnade på Opera Gallery som vanligt. Fick veta att Lindsay och Gerard vart där i Torsdags och galleri ägaren hade bilder på dem på sin telefon. Jag dog lite, visste inte ens att Lindsay skulle ställa ut mer grejer där!!

Visst ja, vi såg en kändis! Haha! Ni vet Lindsey Lohan? Hon hade ju nån sorts affär med en dj, Samantha Ronson, och alla blev alldeles ställda för - hallå - två tjejer? Whatever. Vi såg Samantha köpa en klubba i en Mr. Softee-bil. Jenni panikade för hon trodde att hennes sällskap var en av Olsen-tvillingarna. Icke då.

Vi promenerade en hel del. Hamnade i Little Italy, China Town (där vi inhandlade lite alkohol) och slutligen satte vi oss vid Ground Zero/World Trade Center och snackade, drack lite Jäger och så. Gratis WiFi hade de där också. Sånt gillas!

Började promenera norrut efter det, kissade inne på Starbucks (hehe) och gick hela vägen upp till Penn Station! Blev ett stop utanför Vänner-byggnaden för att vi kände för det också.

Kom hem rätt så sent och med ömma fötter men var nöjd med denna dagen!


Hippisarna                                                        Matvraken. Hehe.


Spegelbild                                               Sam Ronson (blond med grå hoodie)


Lindsay's grejer inne på Opera Gallery


Grejern'                                                     Gaga fick mustasch av nånRuuuush noow

I veckan som gått har jag mest skrivit om helgen som var och skitit i denna vecka. Därför ska jag sammanfatta den lite lätt här. För det hände rent generellt inte så mycket.

Måndag vaknade jag ju i New Jersey och kom tillbaka till New York runt 6 på kvällen för att dra på bio efter 15 minuter i huset.

Tisdag var en vanlig dag som slutade med au-pair mötet med nya LCC'n i Astoria (Queens) på en bar. Vi behövde inte visa ID men så fick vi inte köpa öl heller.
Nya LCC'n var trevlig och jag tror hon kommer vara mycket bättre än den förra eftersom hon var värdelös och fick sparken.

Onsdag var J's födelsedag och jag fick sovmorgon eftersom han ville att morsan hans skulle ta honom till skolan. Jag klagade inte och fick en lugn dag. Köpte present till honom på Queens Center Mall och blev raggad på av en av nördana inne på LEGO-butiken. Lite komiskt då killen var typ 150cm lång och asiatisk. Minikille. Med mycket attityd.

Åkte in till Manhattan tidigt för planen var att ha en timme över för att käka lunch i Central Park innan jag skulle hämta E. Tur att jag var ute i tid för det var kaos i tunnelbanan. E-tåget gick superlångsamt, det gick inga lokaltåg uptown på west side och när de rådde en att ta expresståg upp till 125'st och sedan lokaltåg ner till 86'st så fick man vänta där på plattformen i en halvtimme innan tåget dök upp.
Hann precis till skolan vid 4 och fick inte i mig nån lunch. Tackar och bockar.

Fick dessutom veta varför tågtraffiken var åt helvete dagen efter i Metro. En kvinna hade svimmat och ramlat ner på spåret på 77'th Lexington och dött omedelbart. Inga tåg kunde komma förbi och allt de sa i högtalarna var "Due to an ongoing policeinvestigation..." Otäckt.
Fick glass efter middagen istället för tårta, J valde!

Torsdag var najs! Mötte upp med Jenni på 96'th på West Side och gick till Wholefoods och köpte frukost! Blåbärsvåfflor, pannkakor, french toast, bacon och äggröra + dricka gick på $5.38. Tragiskt billigt!
Käkade i Central Park och svettades. Jenni solade och jag klagade på hur tråkigt det är att sola.
"You look out of place". Jo, det kan jag tänka mig! Blek som faan och med 50 i solskyddsfaktor - där får man för att man aldrig varit intresserad av att sola. Det ÄR ju tråkigt! Jag vill ha action!

Babblade på och gick runt i like olika butiker. Jag blev glitterfierad av Jenni inne på Sephora - gillade inte! Fick bara en arm nerglittrad dessutom. Assymetri.

Och så har vi idag. Händelselst hittils men det kanske bättrar på sig. Ska jobba ikväll, lite olycklig eftersom det är roligare att sitta på Victoria's tak och fnissa. Fact.


AYA?! Vaihelvete..                                                 3 plagg för 130kr är lätt bra


Efter LCC mötet                                               Frukooooost!

You're stuck in here with me

Här kommer resten av bilderna från helgen. Seg på att uppdatera här men får liksom inte tid över!

Bilder från Söndag Och två från Måndag. Tog inte fler!Klart.

Tornadovarning gjorde att jag blev sen med bilderna..

..och det är nästan sant.
Fick ju sovmorgon imorse och det var najs. Men så fick jag ju åka och köpa present till J så blev inget bildinlägg här!
Fixar det nu så blir alla glada och fina.


Utsikten från taket på 'vårt' hus


Utsikt från taket                                               Frukost på taket


Vattentorn                                                     Vårt hus (och bil)


Dyra hus..                                                     Shore to please.. seriöst..

Mot stranden!


Panorama av stranden


Solnedgång                                                          Glassmåtto ftw

Nu orkade jag inte längre. Dessa bilder är från i Lördags.

En helg på Long Beach Island, NJ

Här kommer ett sent inlägg som kommer bli rätt så kort eftersom jag tankar med bilder istället. Mycket lättare att göra sånt!

Så. I Fredags vid 5 hämtade min värdpappa upp mig, barna och min värdmamma utanför E's skola och vi körde sedan raka vägen ut från Manhattan och in i the Garden State. Vilket är New Jersey. Ni vet.
Körde nån timme, barnen kollade på varsin film (inbyggda separata dvd'er i nackstöden) och jag varvade min medhavda bok med Angry Birds på iPoden.

Käkade middag på ett ställe som hette Friendly's. Skumt ställe men goa burgare! Dessutom hade de dendär obegränsat-med-dricka-from-now-to-eternity. Drack upp mitt iste (?) och satt där mätt och belåten när servitrisen stormar in med ett TILL fett glas. Asså. Nä? Vill inte kissa på mig i bilen tack!! Men det var så gott. Skulle fått med mig resten som doggybag, fast det bara gäller mat. DETALJER!! Humpf..

Körde nån timme till och sedan var vi framme i mörkret på en ö där luftfuktigheten var HÖG! Mitt hår var dödsdömt efter att ha gått från bilen till huset. Blä.
Fick ett eget rum på andra våningen, packade upp lite lätt och fick sen en rundtur i kvarteret av min värdmamma där hon poängterade att det fanns typ.. ingenting där annat än strand och hus. Ett café hade dem och där tog de inte kort om man inte handlade för minst $10 varje gång. HEJDÅ KAFFE! 
Gick till stranden och kände på vattnet medans mina Converse fick känna på hur det var att bli dränkta i saltvatten. Varken jag eller skorna uppskattade detta. Blött. Jävla vågor och mörker!

Lördag käkade jag frukost på husets takterass! Läcker utsikt vare. Vid elvatiden packade vi lite grejer och gick de två kvarteren från huset till stranden! Nära och bra. Dödligt varmt i luften och äckligt kallt i havet. Inte för att jag har någon form av badkläder. True story - råkade lämna bikinisarna hemma i Sverige. Mamma, ta med när ni kommer hit?! Lite mer än en månad kvar nu!

Hängde i värmen ett tag, brännde fötterna (detta inkluderar mina tår...) och hade flipflops. Onda fötter ja. Blev inte så supermycket strand för mig, promenerade runt i det typiskt amerikanska kvarteren med de små huset fetdekorerade med Stars and Stripes (Amerikanska flaggan duh..) och små trädgårdsstatyer. Varmt vare!

Duscha var bland det bästa jag gjorde den dagen. Så ni vet det. Fast efter middagen gick vi och köpte glass och det var också väldigt bäst. Var barnslig nog att ta glass smaken "cotton candy with rainbow topping" eller vad det nu var. Skulle smaka sockervadd med topping. Strösslet var gott men det smakade ju inte sockervadd. Gott med kall glass när det är varmt som fan på kvällen iallafall!

Söndag satte vi oss i bilen allehopa och for till Barnegat lighthouse! En gammal fyr som står på nått ställe och är hög. Var rätt så tjusigt där ute, tokgrön vegetation och sedan - BAM - vatten! Var ruskigt varmt och vi blev inte långvariga. Tillbaka i huset hade min värdpappas pappa och hans tant lagat en födelsedagsmiddag! J fyller år idag (1 Juni, skriver liksom detta ett par dagar efter det hände och dessutom äre 1'a Juni nu. Midnatt serru!) så de firade honom i förväg med grillat och massa tillbehör. Ingen höjdare för födelsedagsbarnet men han gillade kakorna som kom in som efterrätt!

Började köra tillbaka till NYC runt 2 och kom till Queens strax efter 6. Galet mycket traffik! Men så var ju varenda New Yorkare på väg hem precis samma väg som vi skulle så det fick vi ta!


Hann vara hemma i 15 minuter innan jag skulle kuta bort till Forest Hills och träffa Cecilie för att gå och se the Hangover II på bio! Så sjukt rolig film, trots att.. ja.. Vi fick visa ID för att få se filmen - hahaha!
Dessutom var snubben i biljettkassan läskig och sa, när han sett att jag var Svensk på mitt ID, "Swedish women are beautiful. You're no exception." (Svenska kvinnor är vackra. Du är inget undantag). Kul att höra fast hade nog helst skippat det, snubben var flint, fet och hade feta svettpärlor överallt på sitt blanka huvud. YUCK!!

När vi kom ut från bio var det som att komma ut från en nerkyld lobby på ett hotell i Turkiet och ut i dagshettan. Så sjukt varmt!! Nu börjar det märkas att man är i ett helt nytt och helt stört klimat.

SÅDÄR! Nu skrev jag en hel del trots allt. Ni får bilerna imorrn, jobbar inte morgon fick jag veta så är ledig fram till 3! Bilder imorrn. Eller idag. Över midnatt duh. Gonatt!

It's on my brain, driving me insane

it's on my mind all of the time and if it left I would be fine..

Där var en låtrad från Escape The Fate's låt The Flood. Råkade vara på iTunes atm.

Idag såg jag en kändis! Konstigt att det inte händer oftare med tanke på vart man bor men ändå..

Iallafall så såg jag Epperson från Project Runway's säsong 6!! Jag var PR-fantast förra året i England och såg typ tre säsonger på nolltid för de rullade på tv'n.
Var inne på H&M på 86'th på Lexington och skulle kolla efter sommarkläder. Har typ ingenting att ha på mig (FACT!). Så jag plockar åt mig lite grejer och ställer mig i kön till kassan då jag hör en liten tant tjuta till. Hon  pratar upprymt med en snubbe jag verkligen kände igen och efter typ 5 sekunder klickade det! Andra Project Runway deltagaren jag sett här. Waowa.


Denna snubbe var det då jag såg.

Köpte ju grejer på H&M också - blev ett par shorts, en tee och en klänning (!!!). En svart. Plain. Jag är inte SÅ vågad! Allt som allt gick det på $21. En dollar är vad, 6-7kr? SKITBILLIGT. Dör.