7. En bild som du aldrig lagt upp.

Oshit. En bild jag aldrig lagt upp? Såna brukar vara bilder man inte vill lägga upp eller sparar på.
Men okej, har en sen i lördags som är rätt så.. fin. 



Snöröjningen i New York är rätt så tragiskt rent generellt, men denna snöklump mitt i vägen tog lätt priset!

IKEA i Brooklyn och watertaxi

Mötte upp med Cecilie vid 71'st street och tågade till Rockefeller Center där vi skulle möta upp med en finsk au-pair för att sedan dra till IKEA i Brooklyn!
Hamnade alltså i Brooklyn, hittade shuttlebussen (gratis!!) som tog oss till IKEA. Vi fick en slev med en nyckel fäst på som gick till ett skåp. Vi stoppade jackorna där och tog med oss sleven på en runda inne i möbel&vaddetnukanvara paradiset. Gick runt alltihopa, plockade med oss lite grejer vi tyckte oss behöva och käkade köttbullar i sås, lingonsylt och pommes frites till lunch med Frihetsgudinnan tittandes på oss i fjärran genom ett fönster. Rätt så fräckt!

Köpte med mig lite ljus, ett par tofflor, ett mini databord för laptopen att ha i sängen eftersom jag inte har nått bord och så fick jag med mig lite svenskt käk. Ahlgrens Bilar, skorpor, Kalles Kaviar, mjukt tunnbröd. Ni vet, sånt man inte visste att man kunde sakna.

Väl klara inne i den blågula byggnaden kutade vi ner till vattnet och hann precis med watertaxin! En gratis båt som tar en från Brooklyn till Manhattan's Financial District. Lite väl kallt uppe på taket där vi stod men utsikten var nog värt det. Såg Frihetsgudinnan igen, på närmare håll denna gång, och fick också se Brooklyn Bridge! Awesomeee.

Jenni, som bor med sin värdfamilj på Upper West Side, var lite mer hajj på vart allt låg och eftersom vi ville se Wall Street Bull så tog hon oss dit. Då så har man taffsat på den, oh jolly moment.

Promenerade förbi "Ground Zero" på väg till tunnelbanan sen. Sjukt att folk kan ha dött precis där vi gick..
Kom iallafall hem ganska precis vid 6 och sedan dess har jag.. tänkt ljusen på mitt rum (vanilj & äpple!) och jag tror jag ska lyckas få mina värdföräldrar att testa kaviar. Mouhahaha.

Bilder: (orkar inte göra ett separat inlägg för endast dem, är inte så artiska)













That's if for today.

Såg att jag hade över 200 views på bloggen idag och zero kommentarer.. Snålt!

6. En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.



Fin fina lilla Stina.
Bilden är från 10/1 -10. Dagen efter att den togs flyttade jag till England och ett par månader efter det drog hon till Australien där hon bott sen dess och hittat en kille som hon flyttat ihop med.

Saknar bruden en massa men för att vi ska ses nu snart så krävs det en massa pengar från endera sida, flygbiljetter kostar ni vet.. 


Bilder från 29/1 -11 | Manhattan














Bilder som hör till › detta ‹ inlägg

Vill ni se någon av bilderna i större format, kommentera så kanske jag lägger upp en förstoring!

Filminspelning och jag var från London..

Funderade ju på att dra ut och fota på Manhattan idag och det gjorde jag också.
Tog tåget till Grand Central Station och hade planer på att fota där lite. Det gjorde jag och samtidigt så sprang jag på en filminspelning!! Min första! 
Kameror, clip-boards, röda koner och folk som dirigerade förvirrade åskådare överallt!
Gick upp på en trapp med utsikt över hela spektaklet och fotade lite.

För att sammanfatta tagningen de höll på med:
En man står mitt i rummet och läser en tidning. Plötsligt slänger han ner tidningen, kastar av sig sin trenchcoat och börjar dansa med stora, ryckiga rörelser! Hans mobil ringer, han tvärstannar och kollar sig runt, inser att folk stirrar, tar tag i skärpet till trenchcoaten som ligger på golvet och släpar iväg med den. CUT!

Hahaha, helfestligt faktiskt! Var ingen musik på som snubben kunde dansa till och snubbarna bakom kameran skrek "more to the left, jump higher, grab your phone" tills de var nöjda. 

Vandrade vidare och spenderade ett par minuter på att leta reda på en toa. Nästan omöjligt ju! Tog nått specialtåg till Time Square och fotade lite där. Letade reda på St. James Theatre där American Idiot the Musical spelas! Tog ett par bilder och trodde nästan att jag skulle få syn på Billie Joe när en stor, fet bil med svarttonade rutor stannade utanför teatern. Ingen Billie Joe men ett par hyfsade bilder blev det. 

Hoppade på metron från Time Square och åkte ner till Bryant Park efter det. Sen gick jag vilse. Jag är tydligen beroende av kartor! Tänkte gå till Penn Station men när jag frågade ett par gubbar vart det låg så visade det sig att jag gått åt helt fel håll. Dock var de själva påväg till Penn så jag fick hänka på! Trevliga gubbar som jobbade som börsmäklare eller va de sa. Lyckades få i dem att jag var från England och de gick på det! Min Brittiska accent äger phett!!

Väl vid Penn så letade jag reda på lunchstället jag och Cecilie käkade på för nån helg sedan och fick i mig lite mat. Yum igen! Blev lite för mätt nästan.. Tog E hem efter det, köpte lite nödvändigheter på DR, inhandlade en latte från Starbucks och gick hem. Punkt.




Lite ego på Time Square.

Mer bilder? Kommer i ett separat inlägg tror jag. Eller borde jag hålla på så?

5. En gammal bild på dig själv.



Gammal bild, här har ni!
Har ingen aning om hur gammal jag var här, chansar på 2-3?
Råsa kläder, mammaaaaaa?!

Ååh förresten, sådär nånting ser min naturliga hårfärg ut.
Behöver jag en till anledning att färga skiten ur mitt hår?


Marry me?

Igår kom det ju inget vettigt inlägg så skriver nått nu istället.

Snöstormen från i Torsdags var över och ungarna skulle till skolan. Snöröjningen på Manhattan är ett skämt och slasket går nästan upp till knäka. Blä!

Släppte av E denna dag, busenkelt då hon ber en säga hejdå på hörnet av skolan. Easy yaa! Hoppade på lite tåg och bestämde mig för att fixa nya skor eftersom jag nu tror att de nyligt lagade kängorna har mött sitt slut.
Klev av vid Woodhaven och kutade in på toan på Queens Mall trots att det inte öppnade förän 10. Jag kom dit 9..

Fixade en macka och te (hon gav mig TE istället för KAFFE?! Orkade inte ens klaga..) på Dunkin Donuts och väntade på att DSW skulle öppna. DSW = Designer Shoes Warehouse. Phett. Gick runt på reaavdelningen först. Gucci för $30 någon? Inte jag iallafall, kan inte gå i högklackat. Alls. ALLS!

Hittade ett par kängor från GUESS för $57 som fick följa med mig hem. Love them. Jag har nu också insett varför alla au-pairer kommer hem med 1000 par skor. Utbudet är liiite bättre och liiite snyggare än i Sverige!

Kom hem med kängorna och såg klart första säsongen av Misfits. Fyfan vad bra det är! En Brittisk serie om ett gäng ungdomar som gör samhällstjänst efter att ha gjort lite småbrott. Det kommer en storm, alla får superkrafter och de råkar döda ett par personer. Sistnämnda kanske inte låter som nån kanon men åååh, så bra serie! (Dessutom är deras Brittiska accenter så jäkla sköna)

Hämtade barnen från skolan och fick se nått rätt så roligt på tåget in! Klev in i vagnen med iPoden spelandes hög musik i öronen. Sätter mig på ett ledigt säte och sen börjar hela vagnen skrika "Say yes!!!" Först då ser jag killen som står på knä framför en brud och håller en ask i en hand. Vid detta laget är min iPod tyst. Bruden säger JA och jag har bevittnat min första förlovning! I tunnelbanan..

Trodde jag skulle jobba på kvällen idag också, v-föräldrarna hade tänkt dra på gymmet, men det visade sig att jag redan jobbat mina 45 timmar för denna vecka såå.. Chill kväll med mera Misfits!

Idag (lördag) är planerna ännu inte klara. Funderar på att ta tåget till Manhattan med kameran och turista lite. Bra idé?

4. En bild på en konstig tid i ditt liv.

Hahaha, what?! "En konstig tid".. Aja, får väl rota igenom mina mappar och se!



Konstig bild vet jag inte, men denna är från när jag åkte på sememster från England och hälsade på hemma i Sverige i början av Augusti förra året.
Jag och Amanda käkade Ben & Jerry's utan sked och chillade lagomt i hamnparken.

De 12 dagarna jag var i Sverige var helskumma, man tror ju att allt står stilla när man lämnar landet, att tiden fryser och inget händer. Det är ju fel och det märkte jag. Tur att man har vänner som Amanda som gärna sitter och pratar och biter i glass.

Test av fisheye linsen på Manhattan

Här kommer lite testbilder från gårdagens kortare tur i Central Park och Upper West Side!













Dessa bilder är då fotade med en fisheye lins fäst på ett 18-55mm objektiv.
Den är en jävla vidvinkel effekt man får med detta och macron är rätt så från också!
Att det är en svart ram runt bilderna får man ta, tycker det är rätt så fränt men det går att fota utan att få med ramen också, man zoomar bara in lite och får en fet vidvinkel ändå. Dock kan man få svarta hörn om man inte zoomar nog mycket, måste vara vaksam! 

Blablabla samma bländare blablabla samma ISO blablabla tekniksnack blablabla.
Jag gillare.

Snödag

Igår och igårnatt snöade det ju som fan.
Imorse vid 5:20 får jag ett samtal till min mobil, ett förinspelat meddelande som säger "No school today due to the snow". Mesiga New York..

Så idag blev jag för andra gången hemma med barn. Haha!!
Jobbade 9-6 och fifasen va trött man blir!
Hann med snökrig och snöänglar, kortspel, kulspel, läsning, rita konstiga gubbar och lite annat innan dagen var slut.

Fick en kommentar på vad jag gör med barnen, ett önskemål om att få höra mer om hur jag jobbar & vad som händer egentligen.
Jag får tyvärr inte skriva allt för min värdfamilj och hittills har jag inte spenderat så supermycket tid med barnen eftersom de har skola på dagarna och jag jobbar inte på helgen.

Sällskapsspel. Där har ni nått vi sysslar med en hel del. Det får jag skriva. Idag vann jag för första gången över J i ett spel! Spelet heter "Life" så jag kan stolt säga "I win at life!!!"


Oh, har äntligen blivit kontaktad av min LCC - tog bara 3 veckor! Har iallafall ett par au-pair möten att se fram emot nu och det första är på Måndag! Synd att det visar sig att vi är ca 7st au-pairer i vårt område av Queens. Två av oss har facebook. Kung.

pussochkramhjärterdam.

3. En bild på någon i din familj.

Får bli en bild på morsan min som jag tog på hotellet i Rom sommaren 2010.


And so the story goes

Jag har INGEN aning om vad rubriken handlar om så jag kör bah på ändå.

Har kommit på att det suger att kliva upp 6:40 istället för 6:10 eftersom jag får vänta med frukost till efter 9 då. Jag funkar inte utan frukost tydligen. Iallafall inte med sen frukost. Måste tajmas bra! (svammel svammel)

Idag fick jag iallafall hem mitt första vunna ebay objekt! Glad Ida! Jag köpte en fisheye lins till min kamera! Förklaring på vad det är kommer senare. Har ett gäng bilder att visa upp iallafall!

Hämtade ut mina skor som varit på lagning dessutom! Såg som nya ut och jag tog på mig dem med ett leende på läpparna. Dock så inser jag när jag vadar runt i vattenmassorna på Manhattan att "åhfan, det är en fet spricka under högerskon. K*k." Såå bara för att jag fick dragkedjan fixad måste nått annat gå sönder såklart! Fick gå runt med dyngsura skor i fem timmar. Inte. Nice.

Idag var dessutom första dagen jag hade fullt ansvar för barnen efter skolan! Klockan 4 hämtade jag E på hennes skola, tog bussen till J's skola där de hade karate till klockan 17:30 och sedan slaskade vi oss hem. 
Jag skulle laga middag (skratta ni, det gör inget) och det blev tortellini i tomatsås. Tomatsås på burk men whatever, det blev gott och alla åt mycket! Woho!
Fick natta dem också och i skrivande stund har mina värdföräldrar fortfarande inte kommit hem. Halvtimme sena men det är inte precis så att jag har bråttom nånstans.

Det blixtrade och åskade här när vi käkade middag. Hörde folk prata om "storm coming in and inches of snow coming down!" så förväntar mig nästan inte att det är nån skola imorgon. Isregn på g. Inte bra.

Nu har jag svamlat klart tror jag. Frågor är välkomna. Kram.

2. En bild på dig själv

Men åååh. Kay, en bild på mig. Ska den vara seriös? Gammal? Ny? Glad? Satsar på ny dårå.


Från förra veckan nån gång. Måste klippa mig. Och färga håret. Och tatuera mera. HA!

Dancing in New York('s subway)

Idag började inte bra men blev bättre.
På tåget till Manhattan kommer det in tre killar i tågvagnen och börjar prata. Jag står med mina hörlurar på och tror att "fan, nu är jag mitt i ett gängbråk. Snart skjuter de varandra!" men istället börjar de.. dansa? 
Well, se själva, filmade detta klipp!



Ibland blir man positivt överraskad, cirkus på tåget? Awesome!!


1. Någon du umgås väldigt mycket med.


Jag umgås väldigt mycket med mig själv.


Gymnasiet spenderades med Pernilla och Stina. Good times.


I England spenderades den mesta tiden med Sundsvalls baben Jennie

Just nu umgås jag mest bara med min värdfamilj här i USA eftersom jag bara känner en till i närheten. Måste fixa till det. Så fort min värdelösa LCC kontaktat mig!
kramkram

30 dagar i bilder

Eftersom jag inte hade så många ideér på uppdateringar här följer jag trenden med 30-dagar-whatever.
Jag gav ju upp på den förra 30-dagar grejen men denna är mer.. mig. Bilder nivet.

Som såhär kommer det se ut:

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.
1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

The Ballad of Mona Lisa

Dagens rubrik är Panic At The Disco's senaste singel. Trallvänlig.

Vet inte vad jag ska skriva här idag riktigt. Har inga spännande (hahaa) bilder att bjuda på och det har inte hänt så mycket.
Var på Starbucks på 86'th Lexinton Avenue två gånger idag. Jag börjar bli lite stammis där!

Bjuder väl på nån sorts bild dårå. Screenshot från min iPod!! Blåa pricken visar vart mitt Starbucks ligger och jao.. Har inte så mycket vettigt att säga här.




Får väl ta och fråga vad ni vill se mer av? Mer bilder? Text? Mer turistande?
Enligt statistiken på blogg.se så har jag ca. 59 unika läsare per dag.
Raise your voices, vafasen ska jag skriva om?

No Strings Attached


Filmen jag och Cecilie såg igår - så mycket bättre än jag trodde den skulle vara!


Vad är "tråda ögonbryn"?

Youtube är superjävligt och vägrar låta mig lägga in en video på bloggen sååå.. fick en fråga på vad det faktiskt är så här nedan får ni en länk till en video som NBC gjorde om just eyebrow threading.

LÄNKEN ÄR HÄR!

Never thread your eyebrows. PAIN!

Idag var fan en av de bästa dagarna i USA hittills!
Vaknade klockan nio av mig själv. Mindre kul, varför kan jag inte sova?!
Mailade och hade mig till strax innan elva då J smyger in huvet genom springan i min dörr och viskar "do you not know it's almost lunchtime?" Haha! Jo, det visste jag och han ville spela trummor så.. då klev jag upp.

Min värdmamma hade fixat färska bagels så det blev en sånt till frukost. Yum ya know!
Hängde hemma ett tag, spelade lite spel med J och såg på nått vetenskapsprogram med E. 
Vid ett drog jag iväg till 'centrum' för att sätta in veckans lön på mitt nya fina konto och jag passade även på att lämna in mina trasiga kängor på lagning. $20 skulle det kosta för den lilla ryska gubben att byta hela blixtlåset på högra kängan så det kostade jag på. Gillar ju dedär skorna!

Promenerade ett tag till 67'th Avenue där jag mötte upp med Cecilie och tog t-banan till Queens Mall! Äntligen! Haha!
Lunchdax tyckte vi det var så vi letade reda på foodcourten och siktade in oss på Taco Bell. Åååh, så gott! Dessutom hade de Root Beer (en läsk som smakar lite som tuggummit Jenka) - glad Ida!

Sen började shoppingen. Eller ja, vi köpte lite prylar bara. Forever 21 fick lite av min lön i utbyte mot lite najs grejer. I approve.
Vi fick därefter världens sämsta idé. Vi gick förbi en liten vagn där två asiatiska kvinnor 'trådade' ögonbryn för $6. Vi tänkte "äh, vafan, vi prövar på detta" och satte oss i deras stolar. SATANS H*VETE va ont det gjorde! Tatueringar gör mindre ont vafan!
Sure, fina ögonbryn fick man men jag undrar om smärtan var värt det? Ouch. Vi tröstade oss med lite glass. God glass. ÅÅH, MOUTHWATERING!

Eftersom det inte blev nån bio igår gick vi idag istället! Efter att ha t-banat oss tillbaka till Forest Hills köpte vi biljetter till No Strings Attached. Hade inga högre förhoppningar men fan va bra den var!
Bästa citatet "Can you stop with your real sex noices? I can't focus on my porn!"
Var också rätt så festligt att vi var tvungna att visa ID för att få köpa biljetterna, hahahha!

12-filig motorväg fick man korsa. Blä!  |  Käk från Taco Bell! Små drickor, eh?

Top Gun! Skitsnygga lägerjackor där!  | Jag och Cecilile i t-banan!


Här säljer de öl och pingisbollar tillsammans. Beer pong anyone?  |  Biograaafeeeen!


Neonstreetlights.

signing off.

Sun comes up, hey pretty!





Finväder i New York idag!
Bilderna är från när jag vandrade tillbaka till bilen i Queens. SOL! ♥

Väntar på att Cecilie ska sluta jobba nu, tänkte dra på bio eftersom det inte blev Queens Mall ikväll.
Sparar shoppingen tills imorgon, verkar mer logiskt dessutom.
Pussochkramhjärterdam

WANTED for robbery



This is US of A.

Denna satt på bilen imorse, tydligen ska man se upp!
Dock hände rånet i Söndags och det har varit lugnt sedan dess. Dessutom delades dessa blad ut i stor omfattning, själva rånet hände inte i mitt område!

There's a first time for everything - är klart att det händer mer grejer här än i Övik!

You hate that they think that you might have lost your cool

Har fixat bankkonto här och kommer få hem mitt kontokort snart. Bra. Dåliga är att min värdpappa inte kan föra över pengarna direkt till kontot eftersom jag inte är amerikans medborgare. Hah. Dock är ATM-maskinerna här SMARTA! Man kan sätta in pengar på kontot direkt i maskinerna, stoppar bara in en sedelbunt så äre klart!

Mer.. Uh.. Det ligger julgranar i högar på trottoarerna på Manhattan. Folk är visst lite lata och slänger ut dem med soporna. Och det ligger jävligt stora sopberg lite överallt också. Fräscht.

Kan också tillägga att min LCC (Local Childcare Coordinator) som jag har genom Cultural Care är värdelös. Hon skulle kontaktat mig när jag kom till USA för sisådär 17 dagar sedan. Det har hon ju dock inte gjort. Jag har sms'at, mailat och lämnat röstmeddelanden till henne men #%!#¤? svarar inte! Skitförbannad. Hon är tysk dessutom. Nu blev jag lite anti tyska LCC'er.
Planerna för helgen är obefintliga. Eller.. Ska träffa Cecilie imorgon efter 7 nån gång och så ska vi dra till Queens Mall för lite käk och random shopping. Känns bra att man känner någon i närheten iallafall!

Har inte så mycket att säga här egentligen. Hade lite bilder i kameran men de kan vänta I guess. Motivation tack.

Dessutom vill jag tacka mina föräldrar som bestämt sig för att inte skicka över min gitarr förrän jag tagit en kurs här i fanvetjag. Tackar så mycket. NOT. VAFAN, jag kan inte läsa nått just nu för kurserna är redan igång och man måste söka i förväg! Jävligt ojuste där. Ni kan ju glömma Skype, fast just ja, ni har inte frågat efter att få Skypa med mig. Och nej, jag är inte ALLS bitter.

The Show Must Go On

Lyssnar på Queen och försöker platta håret samtidigt som jag skriver detta.
Multitask ftw.



Djungelvrål till Amerikaner

Idag testade jag att ge fyra Amerikaner (a.k.a min värdfamilj) i varierande åldrar Djungelvrål.

Reaktionerna blev som nedan:

Man ca.37 - "Oh, I've tried these before. I don't like them. I'll eat it anyways"
Kvinna ca. 37 - "Not what I expected. Not at all. Different. I like it!"
Tjej på 11 - "OH MY GOD! That was NOT cool!" vilket följdes av ett chockat ansiktsuttryck
Pojke på 6 - "Eeeeeew" vilket följdes av vidöppna ögon och flera glas vatten.


Sammanfattning; ge inte amerikaner Djungelvrål, det är bara slöseri på götta.


STRÅLANDE SMART MAN ÄR DÅ!

I Måndags, efter min vandring i Central Park, kom jag hem och märkte att mitt vänstra byxben var genomblött på utsidan. Tänkte wtf och fortsatte ner till mitt rum. Öppnar min väska och märker att alla mina prylar ligger och flyter runt i Vitamin Water. Strålande.
Som tur var hade jag kameran och dens tillbehör i kameraväskan så den klarade sig, men jag fick sitta med en hårtork för att torka upp sedlar, kartor o.s.v. Min iPod klarade sig rätt så bra, är lite sticky och luktar jordgubbar.

Väskan luktar iallafall rätt så gott, bin och getingar kommer älska den i sommar..

Note to self; skruva alltid på locket rejält innan du lägger ner flaskan i väskan. Okay?



Ibland måste man tänka efter före.

Central Park 17 Januari 2010











Bilder till detta inlägg

Idag såg jag en isbjörn i Central Park

Idag hade nått med Martin Luther King att göra vilket innebar att både mina värdföräldrar och värdbarn var lediga idag!
Jobbade (=lekte med J) mellan 9.30-10.30 medans föräldrarna var på gymmet och sedan blev jag ledig! J ville dock inte förstå att jag var ledig utan kom in med kortspel och sånt när jag försökte lista ut hur man tar sig till IKEA. Spelade lite kort med honom, han vann som vanligt, men sedan fick han ett plötsligt infall att han skulle tjata på sin mamma. Lugnt för mig alltså

Blev inget IKEA trots att jag fick till en sida i mitt anteckningsblock på hur man tar sig dit. Finns en butik i Brooklyn och en på Long Island. Hm. Får dra med nån au-pair dit till helgen eller så! Har ett större litet mindre behov av ett såntdär databort som man har på sängen för att man inte ska bränna upp överkastet/benen med laptopen.

Istället för att IKEA mig laddade jag kameran och tog metron till Manhattan!
Hoppade av på 53'rd Street och vandrade sedan upp längst Madison Avenue mot Central Park!
Fick se en massa häst och vagn-sällskap och klart man blev ledsen när man kollade på hovarna och sedan tänkte på hur kallt det var ute. Vissa fick täcke, andra inte. Skritta eller trava på asfalt är fan inte nice för stackarna.

Central Park ja.. Att det ska vara så svårt att bygga en rak gångväg?! Jävla snirkelsnorkel i hela parken så man har ingen riktigt aning om vart man hamnat när man plötsligt inser att man går mot västra sidan av parken istället för norrut!

Rubriken idag är lite skum men också helt sann! Central Park Zoo ligger nere i östra hörnet och när jag passerade så fick jag syn på en isbjörn genom ett fönster. Så mystiskt var det!

Jag fick se ett par ekorrar, en hackspett och ett kinesiskt/japanskt brudpar som posade i en trappa. Helkonstigt.
Gick iallafall fram till reservoaren och det betyder att jag gick från 53'rd St. till 90'th St. En jävla promenad alltså! Trodde mina skor skulle döda mig men i slutändan var det kylan, blåste iskallt vid reservoaren, vilket var anledningen till att jag kastade mig ur parken och tog R + E tågen hem. Punktochpricka!

Har förresten lagt till en ny kategori på bloggen, Fotografering heter den och där kommer bilderna från dagen att dyka upp!

To Queens Center Mall i headed!

YES! Söndag och sånt idag. Insåg just att när mina svenska läsare kommer se detta är det Måndag. Whatever.

Jag har fått nått konstigt för mig tror jag, på helger brukar jag alltid kunna sova till 12. Mitt på dagen bara sådär! När föräldrarna tillät alltså. Men nu vete fan vad som har hänt, är klarvaken strax efter 9 och ligger förvirrat kvar i sängen och undrar varför jag inte sover.
Kan säkert ha nått att göra med faktumet att jag lägger min vid 10 på vardagarna istället för 2. Kan vara så..

Hursomhelst så skulle min värdfamilj på nån school reunion i Hoboken, NJ, idag så hela högen for iväg och lämnade mig i huset. Utan bil. Men ha, vem fan behöver bil här?! Tågen går överallt och det är bara 15min att gå till metron. No big deal liksom!

Så, när jag lyckats hitta kläder och sånt promenerade jag över till Forest Hills och tog tunnelbanan två stop till Woodhaven Blvd och klev av där. Gick 30 sekunder och var framme vid... Queens Center Mall!!
Stället har runt 70 affärer (enligt nån hemsida jag hittade) och de innefattar allt från H&M till Forever 21, Hot Topic till Banana Republic samt typ Disney Store, Starbucks och Victoria's Secret.

Vandrade runt i ca 2½ timmar och gjorde av med lite pengar. Men luugnt, lade undan typ $120 av min lön som inte ska röras! Ska fixa bankkonto till veckan också..

Hursomhelst så köpte jag lite grejer, tog metron tillbaka och gick hem för att duscha.

Kollat på Sherlock Holmes sen jag kom hem, letat efter ett bra stället att fixa hairextensions på och så har jag.. ööh.. spammat tumblr.

Bilder på mina inköp och på annat. You get it. Kommentera gärna mera, babes!


Vårväder! Nollgradigt och soool  |  Ungefär såhär intressant är Metron


Min lunch kom i en glad påse!  |  Inköpt på Hot Topic - MCR-halsband och solglasögon!


Linne & tee från Forever 21, tillsammans $9,60 ♥

Det var idag det. Imorgon (Måndag) är det typ.. en helgdag här. Kommer jobba ett par timmar på morgonen då mina värdföräldrar ska iväg på gymmet men annars är det ledigt! Måste ha en plan på vad som ska göras.
Promenera på den enorma kyrkogården ett kvarter bort kanske?

OMFG I fangirl-ade!

Efter att ha skrivit ett long-ass inlägg och sedan råkat klicka ner hela google chrome så blir detta inlägg bara en bråkdel av det förra. Jag blev liiite less.

Träffade en Dansk au-pair från området igår, Cecilie. Vi drog ut på Manhattan för att leta efter solglasögon och skor. Vi lyckades inte. Jag fangirl-ade när vi gick förbi Madison Square Garden och sen käkade vi skitgo lunch. 

Tokletade toa på Penn Station och tog tunnelbanan tillbaka till Queens. Lite irriterad över att det inte gick express tåg tillbaka, tog ju mycket längre tid! Villade iallafall bort mig lite i mitt kvarter när vi kom tillbaka men jag lyckades också villa mig tillbaka utan att fråga om vägen. I call this success.

Eftersom inlägget blev kort bjuder jag på bilder. Jag är egentligen alldeles för snäll med alla mina bilder. 


Isrinken vid Rockefeller i Torsdags  |  Min lunch! Och en Vanilla Coke ♥


Cecilie och hennes matlåda på bordet  |  Man kan ju bli irriterad ibland.. Gick visst E-tåg..

He's so sweet

Litet kort inlägg här bara.

J knackade just på min dörr och smög in med sin Superman-pyjamas.
"I only came down to say goodnight"

Jag frågade om han visste hur man sa det på svenska och han viskade "good naitt."

Innan middagen kom han ner och frågade om vi kunde spela lite kort trots att jag inte jobbade.
Vi spelade finns i sjön (go fish) och han vann som vanligt. Jag behöver inte ens försöka vara smådålig, han äger på kortspel!!

Nu ska vi inte vara blödiga här, men han är väldigt charmig ibland!

Jag flyttar nog inte till Iran nån gång framöver

Orsaken till min vägran finner ni i artikeln nedan som är från Måndagens Metro om en ny Universitetslag som tagits i bruk.



Direkt översatt står det:
"De nya reglerna bannar kvinnor från att "bära kepsar eller hattar utan sjalar, tighta och korta jeans och kroppspiercingar (förutom örhängen). Även tatueringar, långa naglar, tandsmycken, tighta jackor och färgglada kläder är bannade"

När det kommer till killar så är de nu förbjudna att
"färga håret, plocka sina ögonbryn samt att bära tee's med väldigt korta ärmar."

Vad är detta?! De är ju helt bang! De tar ju nästan bort ett helt liv (för min del då). Jag skulle bli bannad från Iran på typ... två sekunder då. Nog för att jag aldrig skulle få för mig att faktiskt åka till Iran och studera, känns lite onödigt på något vis.

Hursomhelst, de är helt bäng. Dumt dumt dumt! Undrar ju hur de tänker.. Jag menar, killarna får inte plocka ögonbrynen? De är doomed till att bli unibrow-faces! Ew!

Biffy Clyro i New York?

Satt och kollade igenom en gig-guide igår på nätet som var sorterad efter musiken som jag lyssnar på.
Kommer igenom Januari utan större succeé och bläddrar vidare till Februari.

Där small det. "12 Februari spelar det Skottska bandet Biffy Clyro på Gramercy Theater i New York" stog det. Inte på Svenska såklart men på Engelska. Jag blev plötsligt superhyper och rätt så hoppfull, Biffy är inte så stora utanför the UK så det fanns en chans att biljetterna inte var slutsålda trots att det är mindre än en månad till spelningen.

Jag kikade in på Live Nations hemsida och sökte efter biljetter. OH YES IMMA DIEEE!
De hade en massa biljetter!!!!
$20. Det är typ 140kr. Seriöst, inget kan vara så billigt! SJUKT!
Köpte en biljett iallafall och den ska komma i posten på nån vecka. 

Biffy är så biffiga! Haha! Har sett dem en gång tidigare, som förband till Muse på Wembley Stadium i London, men denna gång kommer man nog kunna se dem utan att bli dödad av galna Muse-fans!


Har ni aldrig hört nån av Biffy's låtar kan jag rekommendera dem starkt, lyssna på nyaste albumet Only Revolutions och få gåshud.


Bild tagen av mig 11/9 -10

Star Party på 45'te våningen

Igår var det ju Star Party på Manhattan vilket jag nämnde lite flyktigt i förra inlägget.
Började 4.30pm och slutade runt 6pm. Jäkla drag det var! Vinddrag alltså.

Poängen med detta 'party' var att samla in pengar åt barnens skola och föräldrar hade fått buda på en kväll med min värdpappa där han skulle berätta om planeter, stjärnor och månar samt visa allt i ett teleskop! Rätt så fräckt och har för mig att det budades in på ett rätt så högt pris. Typ.. $1000. Rikemansföräldrar det pratas om.

Hursomhelst så kom hela högen dit, 24 barn och ett par föräldrar samt typ.. 7 enorma pizzor och olika snacks. Nomnom. Första gången man äter onyttigt sen jag kom till värdfamiljen!

Blev iallafall lite fotografering för min del, seriöst, vem fotar inte om man står på 45'te våningens takterass och har hela Manhattan med Central Park och Empire State Building framför en? OCH dessutom var det solnedgång. Vackert.

Min värdpappa pratade om Jupiter, dess månar och vår egen måne ett tag, barnen fick kika på planeter och sånt genom ett fett teleskop, fast tror de hellre hade kollat på Cartoon Network som var på inne i huvudrummet.

Skrev ju om vinddrag lite tidigare i inlägget, jo, det blåser ju rätt så mycket på Manhattan men det var ingenting motför stormen som höll på uppe på taket! Seriöst, svinkallt och superblåsigt, lite äckligt.

Vi tog bilen tillbaka till Queens och jag fick se lite stadiums, ställen där Iron Man spelats in på o.s.v. Svårt att fatta!
Gick och la mig innan tio. Äckligt trött men det var en kul kväll!


Utsikten från takterassen. I den vänstra bilden syns reservoaren i Central Park


Phett.


Sunset. Ser ut som om byggnaderna i vänstra bilden brinner upp dock.


The view.



Byggnaden i mitten med röd topp är Empire State Building.

Gå å lägg dä.

Tell me I'm an angel (take this to my grave)

Rubriken är en del av My Chemical Romance's låt House Of Wolves. LOVE IT!

Ska på star party på Manhattan ikväll, min värdpappa är ju astronomi professor och ska ha en liten.. kolla på stjärnor kväll med lillkillens skolklass. Kan bli intressant med tanke på att det börjar 4.30 och solen fortfarande är uppe då. *hosthost*

Ska hämta båda barna efter skolan idag utan hjälp. Borde vara lugnt med tanke på att jag hittar lite bättre på upper east side nu. Blir lätt bara man håller ordning på vilken gata som kommer efter Lexington Avenue o.s.v.

Annars har man promenerat lite til huvudgatan här idag. Fixade Starbucks och promenerade hem igen. Är kung (nästan iallafall) på fickparkeringar nu. Kung. KUNG!

Bilder kan ni få eftersom jag inte orkar skriva så mycket mer. Kram.






En tuff dag utan storstadsbesök

Idag var ju ungarnas skola inställd. P.g.a lite snö som föll inatt. De hade sagt att det var stormvarning och att det skulle snöa asmycket under natten men när jag vaknade imorse (fick börja 8)sken solen och det syntes egentligen bara att det snöat om man kollade på bilarna. Skolan var trots det inställd så jag fick min första heldagars, nio timmars, pass med båda barnen. 

Sure, min värdpappa var hemma men ansvaret låg helt på mig..
Började med att jag satt och hjälpte J sortera hans Lego ett tag. Detta följdes av kortspelande medans E gjorde sina läxor för dagen.

Fixade lunch, de äter aldrig något som är mer lagat än en rostad macka med ost på, och sen drog vi på oss vinterkläder och drog ut på bakgården och hade snöbollskrig. Blev lite tårar då de inte leker så fredligt tillsammans.
Gjorde en snölyckta som de lyckades ha sönder efter ett par sekunder. Fanns inte nog med snö för en snögubbe, phew, mina händer frös trots att jag hittade ett par (äkta </3) skinnvantar som den förra au-pairen lämnat!

Nästa lekförslag från barnen var en stuffed animal fight som också den slutade i tårar efter en halvtimmes intensivt kämpande! J har dock väldigt lätt till tårar och de har sagt till mig att inte ta för hårt på det.
Lyckades få dem att spela kort i två timmar (!!!!) innan det blev bråk om korten. Såklart. Sorterade mer Lego fram till kl. sex efter att kortbråket lösts och först då, efter nio timmars hårt arbete, fick jag sluta. Det var en timme sedan.

Jag har starkt funderat på att ta en dusch sedan dess men alltså.. för trött. Ska käka om en liten stund och sen. SEN kommer det bli dusch. Fan vilket prat om duschar det blev nu. Jag måste dammsuga inne i duschen snart också. För mitt mörka hår syns jättebra på golvet. Där inne i duschrummet alltså. HAHA - DUSCH!




Note to y'all: Jag vet att det är skitirriterande att jag refererar till barnen som J och E men får inte lägga ut namn eller bild på dem så.. 
J är iallafall en 6½ årig pojke och E är en tjej på 11. Keep that in mind.

Ny kategori - LOL-Artiklar

Som rubriken säger så har jag lagt till en kategori i bloggen; LOL-Artiklar.

För de som inte vet vad LOL står får så.. ja.. Laughing Out Loud. Skrattar Ut Högt. Där.

Satt på tunnelbanan igår och läste Metro när jag märkte att de har en hel del märkliga artiklar som de tydligen tyckte var helt relevanta och sånt.
Tänkte dela med mig av dessa ser ni! Mest för att ha nått att göra, får se hur länge det hänger med.

Fotar (skulle scannat om jag haft scanner) lite artiklar, översätter om det behövs och sen skrattar/impas vi tillsammans!

Börjar med denna: 



Ett tips om en bildserie Metro har på webben med bilder på folk som åkte tunnelbana utan byxor häromdagen!
Lite skumt, mycket skumt och väldigt skumt men de hade en mening. Var tydligen 10'de jubileum av den årliga "No Pants Subway Ride" som uppmärksammades i ett flertal städer runt jorden!

WOOO FÖRSTA LOL-ARTIKELN! Kul va? Ska jag fortsätta eller är jag den enda som tycker det är kul?

Det går bra nu. Fast det gjorde det ju förut också..

IDAG. Var en ny dag.
Tar det hela lite kortfattat för jag är trött, vill sova och klockan är inte ens 9.. edit: nu är den det, tog ett tag att skriva detta.

Upp 6:15, tunnelbana 7, släppa av barn vid skola runt 8:20, fara tillbaka till Queens, köra lite bil och hemma 9.
Sen hände inte mycket, jag kollade min mail, min värdpappa åkte på en föreläsning och SEN.. skulle jag utforsta kvarteret själv till fots. Hittade en drugstore/mataffär och köpte tandborste m.m.

Hämtade barn på skolan, frös vid Madison Avenue, hjälpte med läxor och byggde med duplo-klossar ett tag.
Middag i form av pasta, tomat, spenat och typ.. fetaost. Inget kött som helst idag! Ledsen.

Bestämde just träff med en Dansk au-pair som bor i samma område som mig dessutom! Vi ska ses på Lördag och ta en tur ut på Manhattan tillsammans, hon har varit vär 2½ månad och känner till the places to be om man säger så!

Imorgon blir en lite annan dag, fick ett samtal från skolan som barnen går på (alla våra telefoner är kopplade till skolan och vid varje announcement, olycka o.s.v får vi ett samtal) och de sa att skolan imorgon är inställd p.g.a snöstormen som ska komma inatt. Hm.. Aja, blir en hemmadag då! Får iallafall sovmorgon typ till åtta, helskönt!


Skitdålig bild från tunnelbanan; det står iallafall "Snoring is no joke! It can kill you!"
What the heck?! "Kan orsaka högt blodtryck, hjärtsjukdomar, övervikt och stroke"
Amerikanerna är ju skumma.. Ingen hamnar väl lättare i traffikolyckor för att denne snarkar?!


Hur bor man i Queens?

Som jag (tror) att jag skrev tidigare så bor jag inte så skitbra. Eller ja, huset är det inget fel på, men mitt rum är minimaliskt och svinkallt. Inte alls vad jag väntade mig när jag tackade ja till min värdfamilj. Alls.

Får ta och möblera om lite. Kanske. Om det går. Här kommer iallafall ett par bilder på stället!



Korridoren till min toa samt mitt sovrum



Mitt minirum då..



Toaletten och dusch till höger i bild
(orkade inte ställa in vitbalansen, därav gult ljus)



Min garderob! Som inte ens är inne på mitt rum....
Jag har skitlite kläder btw, dock är alla t-shirst & sånt i byrån på rummet



Såhär ser utsidan av huset ut! Ser inte så stort ut men skenet bedrar. Lite iallafall.

Tänker inte lägga upp bilder på de andra rummen och sånt, håller de lite hemligt. Hehe.
Men så bor jag just nu iallafall. Lite trångt och lite kallt men det får väl gå.

Första arbetsdagen

Idag var det en miljon intryck som skulle tryckas in i mitt huvud. Ouchie!

Vaknade 6:15 av min väckare, käkade frukost, borstade tänderna o.s.v. och satte mig i bilen med resten av familjen runt 7. Fem minuter i bilen innan den parkerades och vi gick bort till tunnelbanestationen!
Har fått ett eget metrocard med obegränsat antal resor på - kung! Gäller tunnelbana och buss. Har redan dragit det.. minst tio gånger tror jag.

Tog tunnelbanan ut på Manhattan och bytte på nått ställe och gick från ett annat till J's skola.
SEN BLEV DET PANIK! Självklart var jag inte ensammen första dagen, båda mina värdföräldrar var med för att presentera mig för lärare, föräldrar till barnen i klassen och för att visa hur fasen logiken i New York's tunnelbana funkar. Det sistnämnda jobbar vi fortfarande med.

Hursomhelst så bestod kaoset av en icke-fungerande linje 5. Folk kom upp från t-banan men ingen kom ner. Det var folk överallt på gatorna som försökte få tag på en taxi och kön till busshållplatsen var iallafall ett "block" lång. Galet!

Vi valde att ta en promenad genom Central Park istället! Promenerade i solskenet och insåg att mina nya skor gett mig en jätteblåsa på en häl. OUCHIE!
Kom iallafall på ett tåg tillbaka till Queens och sen var det lite mer intryck som skulle in.

Köra bil. En automatväxlad bil. En Volvo. Fast det spelar inte nån roll. Folk här är lättretliga och hänsynslösa i trafiken, vilker gjort mig till en sissy! Fick köra runt kvarteret, till gatan vi brukar parkera på när vi ska till tunnelbanan och sånt. Har min egen sätesinställning i bilen! Trycker på knapp 3 och så ställer säte och speglar om! Fick öva på en massa fickparkeringar, ett måste här om man vill ha en parkering som inte ligger en timme från dit du ska!

Seeeeen så.. uuh. For hem och chillade i två timmar innan vi skulle iväg för att hämta barnen från skolorna. Chillade på, tog buss, t-bana o.s.v. och hemma läste J en bok för oss och sedan satt jag igenom en timme av ett ständigt pipande från hans kul-bana. En såndär grej som man stoppar glaskulor i och där de rullar runt och.. ja, ni fattar kanske.

Intryck idag alltså. Känns som om jag varit här längre än jag har, men seriöst, min hjärna kokar över! Blir till att sova innan 10 idag..

Lite foton från imorse, cus I'm nice.



Trottoarerna ser alla ut sådär på Manhattan... | Snel HEST!!!



Någonstans i Central Park  |  Stackars vovven hade stumpar till bakben. Men hjul ftw!



The great lawn, coolio!

Återkommer imorgon med något random. Ska sova nu, gamla tanten Ida är trött vid 10. Woa. Antar att jag lyckades vända på dygnet då.


En chill söndag i Queens

Sov från 10 till 10. Rätt så skillat men var ju sjukt trött!
Hände inte så mycket denna söndag, satt vid datorn och försökte hänga med på vad som hände, prata med lite folk o.s.v.
Följde dock med värdfamiljen till ett av malls'en i närheten och fick vandra runt där själv ett tag. Kom ut med ett par assnygga Van's för $38 - SEGER!

Tydligen är alla läskedrycker förbjudna här i huset så det blir en massa vatten för min del. Sockerabstinens snart? Hursomhelst så äter de väldigt lite. Jag är hungrig typ jämt! Vet att CC säger att man ska ta upp detta med familjen men det kanske är bra för mig att käka lite mindre och röra på mig mer? Ha, klart det är..

Middag blev lax och ris. Uh. Lite konstigt men det gick ner!
På kvällen fick jag ett fett häfte med "familjeregler". Tog mig igenom det och ingenting verkade vara helbäng så detta ska nog gå bra!

Somnade innan 11, vilket konstigt nog är alldeles för sent för mig! Blir till att sova vid 10 hädanefter, jag som brukar vara vaken till 2!



Grymma skor! ♥

Tour in NYC, we take over Manhattan in the party bus!

YES! Här kommer då inlägget alla väntat på (haahaa). I Fredags tog tre olika bussar oss in till where the action is, hela vägen ut på Manhattan!

Dave, vår chaufför för dagen, chillade lagomt och tog oss säkert genom trafik och snöblandat regn till Manhattan där vi hämtade upp vår guide för dagen! Snubben hette Tim, var mörkhyad och sa yall istället för you all. Han var rätt så kung.

Hursomhelst så guidade han oss genom dagen och pekade ut en massa affärer (ex. Macy's), platser o.s.v.
Vi såg Empire State Building, 5'th avenue, Frihetsgudinnan, Ground Zero och Rockafeller Center för att nämna några!
Var tänkt att vi skulle på en av färjorna som går ut mot Ellis Island för att få se Frihetsgudinnan på närmare håll men de ställde in det och vi fick 'bara' se den i fjärran.

Han tog oss också in på World Financial Center vilket ligger precis brevid där World Trade Center låg. Utsikten från deras panoramafönster var över hela s.k. Ground Zero, vilket just nu bara är en byggnadsplats.

I WFC ligger American Express huvudkontor och de hade anlagt ett monument över de 11 anställda som dog under attacken 11 September.

Efter turen blev vi avsläppta utanför Rockafeller Center och vi kutade in där. Fick köpa en biljett för $15 på au-pair skolan för att få åka upp till Top of the Rock - utsiktsstället ftw! Tror det är näst högsta byggnaden på Manhattan och utsikten var sjuk!

Fick lite tid över mellan 5-8 så ett gäng av oss svenskar drog på McDonalds (tror vi var för borta för att käka något annat) och sen försökte vi fatta hur rutnätet av gator funkade! Skulle möta upp med bussarna igen vid 34 and 5'th (34'a gatan på 5'te avenyn) så när vi kommit fram till hur vi kom dit hamnade vi på Time Square! Woaaaa säger jag bara! Maffigt ställe! Tog ett par bilder och hamnade utanför ett Forever 21. Det ökända au-pair favorit stället.

"Bara en snabb titt" och sen gick vi in. Blev kvar liiite längre och man hann faktiskt köpa något! En stickad svart tröja med megapolo typ. För $14. SEGER!

Drog in på Starbucks efter det och hittade bussarna utan problem! Och bussen sen. Party hela vägen tillbaka! Haha! En av Tyskorna var mindre trevlig (hon hade sagt att hon ville slå en av oss svenskar i huvet. På tyska. Men nog fan kan vi tyska ändå!) så vi gav tillbaka genom att sjunga hela vägen tillbaka till Oakdale! Allt ifrån Disney-låtar till Grease, gamla klassiker och ett par snuskiga ena var i vår repertoar. Tror allvarligt talat att det var bland de roligaste bussturerna jag varit på!

Här följer lite bilder, kommentera för mera!



Bussen kör på Manhattan för första gången. Gaah!



Flatiron Building - Strykjärnet! Blåsigaste stället i NY!



Jag och Empire State Building i dimman bakom mig!



Skolbuss!



Guiden Tim och chaffisen Dave



Minnes staty/fontän av de 11 anställda på American Express som dog i 11 September attacken



Ground Zero. Här stog the Twin Tower.
Ser ni den svarta byggnaden i mitten? Den är hälften så hög som World Trade Center var..



Ö-vikaren Lisa fotar New Jersey från Manhattan. Hon au-pairar i NJ nu!



Frihetsgudinnan på sin lilla ö



Hissen upp till Top of the Rock. Fort som fan gick det!



People, I give you Manhattan from above!
Bättre utsikt får man leta efter



Central Park syns där med sina små "sjöar". Grrrr.



Nu ska vi se om jag kommer ihåg namnen;
Elin, Ida, Kajsa, Victoria och jaag.
Alla Svenskor och i bakgrunden syns (jävligt dåligt) Manhattan ♥



MAMMA MIA. Detta vid Time Square



Time Square..


Sådär ja. Hoppas alla är glada och nöjda nu, blev ju ett par fina bilder. Resten ligger uppe på facebook, funkar inte att lägga upp alla på blogg.se...
That's it then! :D

I'm down with the flow

Så. Nu. Nu så sitter jag äntligen i mitt nya rum hos min nya värdfamilj i Queens.
Blev hämtad runt 10 imorse på skolan och hela familjen var med! (Vissa blev upplockade av bara en förälder typ).
Bilresa på kanske.. en timme tills vi kom fram till huset. Skulle skrivit något sorts talmanus innan alltså, blev lite awkward ibland då man inte hade en aning om vad man skulle säga.

Fick en lite tur i huset, absolut ingen lyxvilla men det är rätt så fint. Om man räknar bort mitt rum alltså. Skitlitet, rymmer endast en bäddsoffa modell mindre, en byrå och en stol. Min garderob står ute i spelrummet.. Får jobba med stället alltså.

De tog med mig och käkade lunch på TGI Fridag, körde runt på lite sightseeing i området och sånt ja.
När vi var tillbaka i huset packade jag upp min väska och sedan dess har jag och J spelat lite spel.

Är dock dödligt, giftigt, äckligt trött. Tror jetlagen börjar märkas nu när man inte har skola 8-19 varje dag. Fokus ligger på annat håll. Kommer sova som en klubbad säl inatt. 

Bjuder på en bild från turen i NYC igår!



Time Square i dess fulla (natt)prakt

Bilder från au-pair skolan på Long Island

Nu kommer det lite bilder + fattiga förklaringar. Är ju nervös här!!



Jag hittade Starbucks på Arlanda   |   Tyska tidningar är ju lite småporriga..



"Köttbullar" på flyget från Frankfurt  |  MEN ÅH KUNG! Bagagevagn på JFK Airport



Vita skolbussen som tog oss ut till skolan  |  Karta över campus på St. John's University



Molloy Hall, vårat hus på Campus  |  Amerikansk frukost första dagen, cream cheese bagel & fruit loops (blä)



Utsiken från cafeterian på Campus  |  Skolbyggnaden, St. Joseph hall



Våra lektioner var minst sagt intressanta  |  Svenska grejer vi gjorde för att berätta om Sverige



Polisen John som förelästa om säkerhet  |  Polisen John och Jag



Tidig morgon på Long Island  |  Kajsa och vårat grupparbete om giftek



Föreläsning om säkerhet i Centennial Hall  |  Brainstormande svenskar på scenen


Där var en hög bilder från au-pair skolan iallafall! Tog inte alla men gjorde en liten sammanfattning. Hoppas det var uppskattat!
Just nu sitter jag och en liten hög med andra au-pairer och väntar på att våra värdfamiljer ska hämta upp oss från skolan, oerhört nervöst!!!
Ska försöka komma ikapp med dagarna nu snart och.. OCH. Vi gjorde ju en NYC tur på Manhattan igår! Har jävligt nice bilder från bl.a Top of the Rock och Time Square, ska skriva mer om det när jag kommit till rätta hos familjen!

OVER AND OUT!

JAG HAR INTERNET - HEJ NEW YORK

NU har jag fått igång internet på min laptop - strålande!

Ska man börja berätta lite om hur det gått? Kanske börja med Tisdags?

Klev upp 3.30 på morgonen och åkte upp mot Umeå vid 4 precis när bror kom hem från.. vart han än varit.

Checkade in väskan på Umeås flygplats och hade inte övervikt på den! 21kg ohhellyes!
Träffade Johanna på flygplatsen och vi hade samma flyg hela vägen till New York - sweet!
Kom iallafall till Arlanda 7:40, hämtade ut väskan och gick runt och letade efter någonstans att checka in för Frankfurt flyget!
Det gick skitbra faktiskt och vi lyckades få sitta brevid varandra på flyget. 
Två timmars flygning och sen var vi i Frankfurt där vi stötte ihop med en massa Svenska, Tyska och.. typ.. mera Tyska au-pairer.
Hoppade på ännu ett flyg, ett fett stort plan förresten, och där satt alla svenskar tillsammans! Ca 9 timmar på ett plan. Ugh. Sov väl 20 minuter kanske och det sög rejält.

Landade strax före 8 lokal tid och kom igenom pass & visum kontroll utan några som helst problem! Lättnaden var ju oerhörd!!! En annan tjej från Ö-vik fick lite problem, någon adress var fel och hon fick gå tillbaka. Jag hade lätt dött om det hänt mig. Iiik.

En liten gubbe hämtade upp oss på flygplatsen och vi packade in oss allihop i en vit skolbuss.
Resan ut till skolan på Long Island tog runt en timme, ingen var vaken nog för att komma fram till hur lång tid det faktiskt tog..

Framme på skolan blev vi tilldelade rum som vi skulle dela med två eller tre andra au-pairer som skulle bo i relativt nära varandra. En Svenska och en Mexikanska är mina roomies!
Dock så snarkar och stönar mexikanskan ju i sömnen, vilket jag nämnde tidigare, men svenskan är riktigt trevlig. Phew!

Fick somna nån gång efter midnatt, sex på morgonen svensk tid alltså, och sov som en stock.

Tyvärr är internet här på campus rätt så slött så bilder kommet väääl.. nån gång. Lovar!



FAN VA MEXIKANSKAN SNARKAR!

Sa ar det. Har inte fatt igang internet pa min laptop annu, vilket innebar inga av de tre sista bokstaverna i det svenska alfabetet samt inga bilder annu.

Idag har vi haft skola mellan 8 - 8. Ouch. Upp vid 7, forsokte duscha men vattnet var iskallt. Inte nice.
Vadret ar iallafall fantastiskt, runt nollstrecket och stralande sol. Campus ar ratt sa tjusigt ocksa och "the mansion" ,som jag ska lagga upp bilder pa, ar wow-faktor!

Ar ett gang svenskor har, en av tjejerna i mitt rum ar svensk, och vi kommer bra overens nastan allihopa! Har klasser uppdelade efter vart vi ska bo men ingen kommer hamna nara Rego Park verkar det som.. Aja, alla far val mota upp pa Manhattan!

Ar tidig morgon i Sverige nar jag skriver detta men har ar klockan bara halv elva. Skumt!

Hoppas de har lyckats fixa tradlosa natverket tills imorgon sa jag kan lagga upp bilder harifran! Antar att ni tycker att det ar ratt jobbigt att lasa texten utan prickarna ovanfor o & a men det ar fan jobbigare att hitta ratt pa dessa tangentbord! Inget sitter ju dar det ska...

Och ja, den andra tjejen jag delar rum med snarkar och stonar (typ sex-ljud) i somnen. Gissa om det ar frustrerande..

Framme i New York!

Yes, skriver en liten uppdate har for att vara snall.
Har rest i over ett dygn men ar ju antligen framme!
Kom igenom all sakerhet pa flygplatserna o.s.v.
Finare uppdatering med bilder kommer nog imorgon.

SEE YA!

First day of my life

Rubriken är en låt av mitt 15-åriga jags favoritband - The Rasmus. Cuz I felt like it.

Här kommer iallafall ett sista panikinlägg där ingenting kommer vara i ordning, allt kommer vara kaos och jag kommer tappa tråden ett par gånger.

Börjar med att visa en olycka jag var med om igår. När jag satte mig på en stol. Som man gör.



Nu kommer jag resa med ett handikapp. Ouch. Och jag la mest upp detta för att morsan "slår vad om att det kommer hamna på bloggen".
Nu gjorde det just det. AIJE. Jag har fula ben för övrigt. Fokusera gärna på de färgglada shortsen istället.

Har packat klart nästan allt nu! Dock började väskan plötsligt väga mer än jag trodde den gjorde. Bara det är mindre än 23kg borde det dock vara lugnt! Vi har ingen våg hemma. Doomed to fail.



Snyggaste väskan har jag iallafall. Lite fullt nu men har packat ner presenterna till värdfamiljen, mina kläder, kameraväska och ska köra ner neccesären imorrn. Sen är det klart. AAH!

Kämpar med handbagaget just nu också. Kommer inte få plats med nått ombyte i det, trots att skolan tycker att man ska ha det. Men har min mapp med alla papper i min väska. Och en bok. Och annat.

Köpte lite godsaker till värdfamiljen också. Blir lite sugen själv fan!




Imorgon ska man upp 3:30 nån gång. Köras upp till Umeå och sen består resten av dagen av flyg, flygplatser, väntan, mera flyg, buss och sen New York. AUGH!

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Fantasin på dessa punkter alltså. "Ett annat ögon.." PFF!

Vi tar detta som sker just nu, it's fresh in mind.

Relativt nyvaken, sitter med morgonrocken och en filt i min fotölj och skriver ett blogginlägg.
Bror säger "ich will" och jag gäspar. 

Det var detta ögonblick. Jag är nervös och har fått önska middag ikväll. Tacos. Whatever.
Lägger nog upp nått mer spännande här innan dagen är slut. Ni ska bl.a få se vilken mästare jag är på att packa resväskor. Sådetså.

Nu, i nästa ögonblick, ska jag leta fram ett par flip-flops. *host*

OMFG imorgon flyttar jag till New York vafan hände med tiden och vart är mina sockar?!



ooh. fick en till bevakare via bloglovin dessutom.
I'M SQUEALINGOF JOY! (och trötthet)

Dag 20 – Den här månaden

Åh. Denna månad alltså. Den kommer bli som inget annat jag någonsin upplevt!

På Tisdag flyger jag till Frankfurt (aldrig varit där - wohoo!), sedan till JFK Airport i New York (aldrig varit där heller) och sen ska man gå på skola i USA (aldrig gjort det!). Ni fattar. Heh.

New York kommer bli början på något helt nytt, och Januari 2011 får bli månaden då saker skedde. Partyparty!

Sure, året började lite trögt men nu jävlar, från den 4'de Januari och till 4'de Februari 2012 så kommer saker ske! ♥

Dag 19 – Detta ångrar jag

Jag ångrar.. wait. Jag ska inte ångra saker längre! Det har jag t.o.m. in etsat i huden!



Sådär. No Regrets. Ångrar inte. Keep it real, keep it calm.

Happy New Year

Nytt år, nya mål och mera mååål. Skit i detdära, I don't even know.
Nyktert nyår ute i buschen igår, körde föräldrarna och såg inga andra vänner än min yngsta kusin.
Alkoholintag alltså zero. Det var första gången på ett par år. Lite surt.

Idag är det tre dagar till New York. Orealistiskt! Sånt här händer inte mig!

Bah.. Lägger upp lite bilder från nyår ute i ödemarken bara för att ha något att göra.












2010 - tho art gone.