A few days in Rome a.k.a Italy is burning. Part: I

Nu kommer då uppdateringen på hur min minisemester och kombinerade födelsedagspresent!
Söndag morgon kliver jag upp 4:10 för att packa klart sista grejerna och sedan sätta mig i bilen för att köra mot Gatwick Airport. Solen höll på att gå upp när jag körde igenom Ashdown Forest och det var så så fint. Dessutom var man i stort sett ensam på vägarna och Yoda-GPS'en förde mig lugnt och säkert till långtids parkeringen. Parkerade, gick till bussen som skulle ta mig till terminalen och där inser jag att jag lämnade mobilen i bilen. Kutar och hämtar det och hinner precis med bussen!¨

Checkar in och kastar upp bagaget på bandet, kommer igenom säkerhetskontrollen utan några som helst problem och 7:10 flyger vi iväg upp i morgonluften. Såklart så hade jag oturen att hamna bredvid två äldre damer som inte luktade mumma. Inte. De luktade såpass att jag fick leta reda på spypåsen just in case!

Fick en mycket skum macka att käka på (var bl.a svamp, ost, skinka, majonnäs m.m) men landade ändå på Leonardo Da Vinchi Airport / Fiumicino Airport helt oskadd.
Väntade ca. 30 min på att få komma PÅ en buss och sedan längre innan bussen faktiskt åkte. Tog 40 min att komma in till centrala Rom och när bussen släppte av mig hade jag ingen aning om vars jag befann mig!
Tog en taxi till hotellet som gick på 23€ och medan jag släpade mitt bagage upp för trapporna mot entrén kommer föräldrarna gående!

De tog mig upp på rummet där jag delade ut lite sena presenter (pappa fyllde 42 29/5 och mamma 42 14/7) och sedan bar det av ner till poolen en sväng!
Det var varmt. Riktigt varmt! Runt 35C° har jag för mig, och poolen svalkade bra skönt!

På kvällen bestämde vi oss för att åka och se någonting, och destinationen blev Colosseum! Ni vet, arenan som gladiatorerna slogs i på Caesar's tid. Typ.
Mäktigt var det iallafall, så stort och relativt välbehållet med tanke på åldern och att den är placerad mitt i en miljonstad. Vi tog en drink på en uteservering bara några hundra meter från Colosseum och relaxade i värmen.

På kvällen fick vi sova i ett annat hotellrum är det vi hade blivit tilldelade p.g.a att pappa klantade sig lite. Inte mer detaljer på det men jag kan säga att rummet var varmt och det brann inte..
♣  ♣  ♣ 
♣  ♣  ♣ 
♣  ♣  ♣ 
♣ 

Mera kommer så fort jag kan, har tydligen en blinddate på G ikväll så förvänta er nästa inlägg imorgon! Massa fler bilder från bl.a Vatikanen kommer dyka upp!
xoxo

Kommentarer
Postat av: Leia ♥

Hej!

Tänkte bara önska dig en fin fredag! :)

2010-07-23 @ 11:47:37
URL: http://leiabloggar.blogg.se/
Postat av: Lotta

Wow, häftigt med Colloseum! Jag har kollat på lite biljetter till London nu, hur långt ifrån dig ligger just Gatwick? Jag vill hälsa på dig snart, gumman! :D Grattis i efterskott.



Kramar från Lotta

2010-07-25 @ 19:55:42
URL: http://pointymustasch.blogspot.com

Kommentera här:

Namn:
Spara uppgifterna?

E-mail: (publiceras inte)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0