Tour in NYC, we take over Manhattan in the party bus!

YES! Här kommer då inlägget alla väntat på (haahaa). I Fredags tog tre olika bussar oss in till where the action is, hela vägen ut på Manhattan!

Dave, vår chaufför för dagen, chillade lagomt och tog oss säkert genom trafik och snöblandat regn till Manhattan där vi hämtade upp vår guide för dagen! Snubben hette Tim, var mörkhyad och sa yall istället för you all. Han var rätt så kung.

Hursomhelst så guidade han oss genom dagen och pekade ut en massa affärer (ex. Macy's), platser o.s.v.
Vi såg Empire State Building, 5'th avenue, Frihetsgudinnan, Ground Zero och Rockafeller Center för att nämna några!
Var tänkt att vi skulle på en av färjorna som går ut mot Ellis Island för att få se Frihetsgudinnan på närmare håll men de ställde in det och vi fick 'bara' se den i fjärran.

Han tog oss också in på World Financial Center vilket ligger precis brevid där World Trade Center låg. Utsikten från deras panoramafönster var över hela s.k. Ground Zero, vilket just nu bara är en byggnadsplats.

I WFC ligger American Express huvudkontor och de hade anlagt ett monument över de 11 anställda som dog under attacken 11 September.

Efter turen blev vi avsläppta utanför Rockafeller Center och vi kutade in där. Fick köpa en biljett för $15 på au-pair skolan för att få åka upp till Top of the Rock - utsiktsstället ftw! Tror det är näst högsta byggnaden på Manhattan och utsikten var sjuk!

Fick lite tid över mellan 5-8 så ett gäng av oss svenskar drog på McDonalds (tror vi var för borta för att käka något annat) och sen försökte vi fatta hur rutnätet av gator funkade! Skulle möta upp med bussarna igen vid 34 and 5'th (34'a gatan på 5'te avenyn) så när vi kommit fram till hur vi kom dit hamnade vi på Time Square! Woaaaa säger jag bara! Maffigt ställe! Tog ett par bilder och hamnade utanför ett Forever 21. Det ökända au-pair favorit stället.

"Bara en snabb titt" och sen gick vi in. Blev kvar liiite längre och man hann faktiskt köpa något! En stickad svart tröja med megapolo typ. För $14. SEGER!

Drog in på Starbucks efter det och hittade bussarna utan problem! Och bussen sen. Party hela vägen tillbaka! Haha! En av Tyskorna var mindre trevlig (hon hade sagt att hon ville slå en av oss svenskar i huvet. På tyska. Men nog fan kan vi tyska ändå!) så vi gav tillbaka genom att sjunga hela vägen tillbaka till Oakdale! Allt ifrån Disney-låtar till Grease, gamla klassiker och ett par snuskiga ena var i vår repertoar. Tror allvarligt talat att det var bland de roligaste bussturerna jag varit på!

Här följer lite bilder, kommentera för mera!



Bussen kör på Manhattan för första gången. Gaah!



Flatiron Building - Strykjärnet! Blåsigaste stället i NY!



Jag och Empire State Building i dimman bakom mig!



Skolbuss!



Guiden Tim och chaffisen Dave



Minnes staty/fontän av de 11 anställda på American Express som dog i 11 September attacken



Ground Zero. Här stog the Twin Tower.
Ser ni den svarta byggnaden i mitten? Den är hälften så hög som World Trade Center var..



Ö-vikaren Lisa fotar New Jersey från Manhattan. Hon au-pairar i NJ nu!



Frihetsgudinnan på sin lilla ö



Hissen upp till Top of the Rock. Fort som fan gick det!



People, I give you Manhattan from above!
Bättre utsikt får man leta efter



Central Park syns där med sina små "sjöar". Grrrr.



Nu ska vi se om jag kommer ihåg namnen;
Elin, Ida, Kajsa, Victoria och jaag.
Alla Svenskor och i bakgrunden syns (jävligt dåligt) Manhattan ♥



MAMMA MIA. Detta vid Time Square



Time Square..


Sådär ja. Hoppas alla är glada och nöjda nu, blev ju ett par fina bilder. Resten ligger uppe på facebook, funkar inte att lägga upp alla på blogg.se...
That's it then! :D

Kommentarer
Postat av: isabell

hej älskar din blogg redan :D haha vad var det för idiotisk tysk tjej :O ha det så kul i new york!!

2011-01-11 @ 20:10:27

Kommentera här:

Namn:
Spara uppgifterna?

E-mail: (publiceras inte)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0